Maybelline Dream Wonder Nude Fluid-Touch Foundation

 photo MaybellineDreamWonderNude_zpsbc6a6f85.png

Maybelline heeft vanaf eind februari een nieuwe foundation waar ik echt heel erg benieuwd naar was. Ik heb hem al een tijdje in huis en draag hem eigenlijk elke dag met heel veel plezier. Tijd om in mijn enthousiasme hier meer over te vertellen! Een tipje van de sluier, het is een foundation die zo licht van structuur is dat je hem gewoon niet ziet zitten. Een bijzondere maar zeker erg fijne foundation.

 photo MaybellineDreamWonderNude1_zpse063128e.png

Foundations heb je er in vele verschillende soorten en maten, zelf ben ik altijd erg fan van de dunne en lichte structuren omdat deze het beste bij mijn huid passen. Daarom was ik meteen nieuwsgierig naar deze nieuwe foundation van Maybelline. Als je hem voor het eerst vast hebt valt je meteen op dat de foundation zo dun als water is en daar hou ik van, meestal zijn dat de fijnste foundations.

 photo MaybellineDreamWonderNude2_zpsc1858f95.png

De zoektocht naar de perfecte foundation gaat altijd door. Nu ik de Sisley Phyto Teint foundation heb is mijn zoektocht eigenlijk wel gestrand, maar eerlijk is eerlijk, vind bijna honderd euro voor een foundation veel te veel geld. Daarom is een vergelijkbare en betaalbare foundation altijd welkom. En volgens Maybelline moet dat zo zijn, want dit is dé perfecte foundation waren vrouwen al jaren naar zoeken.

 photo MaybellineDreamWonderNude3_zps4023f9e2.png

Maar wat is er dan zo bijzonder aan deze foundation? Het zit hem in de structuur, deze foundation is namelijk 12 keer zo dun als een normale foundation, maar geeft een prachtige en natuurlijke dekking die niet opvalt. De foundation bevat unieke micro-verhullende pigmenten die perfect samensmelten met de huid. Andere pigmenten in foundations stapelen zich op waardoor je het zichtbare effect kreeg, maar deze blijven netjes naast elkaar liggen voor een super natuurlijk effect.

 photo MaybellineDreamWonderNude5_zps8a8a8cf3.png

De foundation werkt eigenlijk heel makkelijk, maar of je het handig vind is een tweede. De schud de foundation eerst voor het gebruiken en haalt daarna de druppel vormige applicator uit het glazen flesje en brengt dit gewoon aan op het gezicht. Daarna kan je de foundation uitwerken met je vingers of met een kwast. Persoonlijk vind ik hem erg fijn aanbrengen met mijn Real Techiques Expert Face Brush.

 photo MaybellineDreamWonderNude4_zps7379d02f.png

De foundation heeft wel een kleinere inhoud dan de andere foundations, maar je hebt ook een stuk minder nodig dan een met een dikke foundation. Alleen in het begin is het wel een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid. Het flesje heeft een inhoud van 20 ml en een normale foundation 30 ml, maar ik heb niet het idee dat je er veel minder lang mee doet.

 photo MaybellineDreamWonderNude6_zps5fe17978.png

Ook speciaal aan deze foundation is de druppel applicator, hierdoor is de dunne foundation makkelijk aan te brengen. Ook kun je hiermee volgens Maybelline makkelijk de hoeveelheid aanpassen en aanbrengen op het gezicht of hand. Zelf vind ik het niet echt bijzonder of geweldig werken. Wel vind ik fijn dat hij niet knoeit, dat is wel een groot voordeel! Ik breng trouwens de foundation meteen aan op mijn gezicht met een applicator. En maak hem helemaal leeg, dat is genoeg voor mijn hele gezicht.

 photo MaybellineDreamWonderNude7_zps0d774177.png

De Maybelline Dream Wonder Nude Fluid-Touch Foundation heeft in totaal zes verschillende kleuren. Van links naar rechts:

 • 10 Ivory
 • 20 Cameo
 • 21 Nude
 • 30 Sand
 • 40 Fawn
 • 48 Sun Beige

Wat me eigenlijk meteen opvalt is dat de kleuren vrij dicht bij elkaar liggen en er niet echt een lichte kleur tussen zit. Ik ben heel benieuwd wat het doet voor mijn gezicht.

 photo MaybellineDreamWonderNude8_zpsa1840e04.png

Hier op deze foto draag ik geen enkele make-up.

 photo MaybellineDreamWonderNude9_zps2a14e66f.png

Hier heb ik één applicatie 10 Ivory aangebracht, de lichtste kleur. Hij werkt echt heel erg prettig uit en je ziet hem inderdaad niet zitten. Mijn huid ziet er mooi en egaal uit en voelt ook nog eens heel prettig aan. Het enige nadeel vind ik de kleur, hij is totaal niet licht, dus voor de lichte huidjes onder ons is dit al geen geschikte foundation en ik vind hem vrij geel.

 photo MaybellineDreamWonderNude10_zpse84bd9be.png

En hier draag ik de rest van mijn make-up. Nu moet ik zeggen dat het gele effect wel wat erger lijkt door het gebruik van de flitser, in het echt ziet het er echt heel erg mooi en natuurlijk uit waardoor ik hem heel erg prettig vind. En als je hem iets afpoedert neemt het gele effect al redelijk af. Ik ben eigenlijk heel erg te spreken over deze foundation. De kleur is vrijwel perfect voor mij op het gelige effect na en hij voelt en zit geweldig. En hoe hij blijft zitten? Prima, het is geen longlasting foundation, ik ga wel glimmen, maar hij houdt het prima uit gedurende de dag.

 photo MaybellineDreamWonderNude11_zpsc68801b9.png

Voordelen:

 • fijne structuur
 • brengt makkelijk aan
 • ziet er natuurlijk uit
 • prima dekking
 • je hebt weinig nodig

Nadelen:

 • geen lichte kleur
 • ze zijn vrij geel
 • kleuren lijken heel erg op elkaar
 • geen handige verpakking voor onderweg

Het is duidelijk dat ik zelf erg enthousiast ben over deze foundation en ik ga hem zeker nog met veel plezier gebruiken. De Maybelline Dream Wonder Nude Fluid-Touch Foundation is vanaf eind februari te koop bij onder andere de Kruidvat, Etos en DA voor € 14,49 per stuk wat ik een prima prijs vind.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

54 reacties

 • Reply
  Simone
  16 januari 2015 at 07:01

  Super mooie foto’s! Ik vind de verpakking van de foundation ook heel mooi, en eens iets anders. Ik ben van mezelf een beetje geel (haha klinkt raar) dus ik zal deze foundation zeker in de gaten houden.

 • Reply
  Frances
  16 januari 2015 at 07:04

  Ziet er goed uit, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een handigere verpakking. Een pompje bijvoorbeeld. :)

 • Reply
  lucindainwonderland
  16 januari 2015 at 07:20

  Ziet er erg mooi uit en ik denk dat ik hem ook wel wil proberen. Wel jammer dat alle kleuren zo dicht bij elkaar liggen en er dus voor de ‘afwijkende’ huidskleuren (enorm licht of wat donkerder) niet iets tussen zit. Word dus ook afwachten of het bij mij gaat passen, maar proberen wil ik het zeker. xxx Lucinda

 • Reply
  Nicolish
  16 januari 2015 at 07:38

  Wat een super mooie flesjes. De foundation lijkt me erg fijn, maar wel jammer dat er geen hele lichte kleur is.

 • Reply
  Jana
  16 januari 2015 at 07:49

  Wat goed dat je zo enthousiast hierover bent :D Ook het flesje vind ik zelf erg bijzonder. En de werking klinkt ook nog eens goed, en het resultaat op je gezicht is erg mooi. x

 • Reply
  chucky1012
  16 januari 2015 at 07:50

  Mooi en zo handig ;-)
  Goede dekking.

  Happy Friday Xoxo

 • Reply
  valblogin
  16 januari 2015 at 08:33

  Ze zien er erg mooi uit! Ik hoef alleen nog geen foundation, maar als ik een foundation zou willen, ga ik zeker voor deze!

  • Reply
   Z
   4 maart 2015 at 11:26

   hey vall ik ben een supergrote fan lal

 • Reply
  Tamara
  16 januari 2015 at 08:34

  Leuk artikel.

  Ik moet er wel bij zeggen dat de laatste tijd de spelfouten steeds erger worden, waardoor het lezen wat bemoeilijkt wordt.

  • Reply
   Aranka
   16 januari 2015 at 08:56

   Dankjewel voor de feedback! Ik heb mijn stukje nog twee keer overgelezen en zie mijn eigen fouten niet. Super vervelend dat er zoveel spelfouten in staan. Misschien moet ik toch eens gaan zoeken naar een spellingscorrector! Bedankt voor het melden in ieder geval :)

   • Reply
    Susanne
    16 januari 2015 at 10:08

    Zo erg zijn de foutjes niet hoor. Onder de 2de foto staat huis wat huid moet zijn en onder foto 5 staat de wat je moet zijn.
    Ben wel erg benieuwd geworden naar de foundation iig :-)

    • Reply
     Tamara
     16 januari 2015 at 10:50

     Ik heb het niet alleen over deze post. Het valt me gewoon op de laatste tijd. Het is een kleine tip.

   • Reply
    Manouk
    16 januari 2015 at 16:53

    Gelijk maar een compliment erachteraan: wat goed dat je bedankt voor de feedback! Ik merk bij veel bloggers dat er niet of onaardig wordt gereageerd op minder positieve berichten, terwijl het vaak wel gewoon goed bedoelt is!
    Over de review: klinkt een beetje als een foundation van loreal (eau de teint), die is ook zo dun als water.
    Jammer dat er geen hele lichte kleur hiervan is, want hij lijkt me erg fijn!

    • Reply
     Saskia
     16 januari 2015 at 22:01

     Je bedoelt bedoeld denk ik ;) (sorry ik kon het niet laten)

 • Reply
  Ceetje
  16 januari 2015 at 08:41

  Zeker een mooi resultaat. Ik heb een gele ondertoon dus ga een kijken of mijn kleur erbij zit :)

 • Reply
  Margot
  16 januari 2015 at 08:46

  Wat een leuke flesjes!

 • Reply
  Michelle
  16 januari 2015 at 08:48

  Fijn artikel!

  Ik ben er erg benieuwd naar, ik heb nu die van L’Oréal , hij werkt fijn maar zorgt voor velletjes die ik helemaal niet heb

 • Reply
  Esmée
  16 januari 2015 at 08:54

  Nohhhhhh! Hij klinkt zo fijn, waarom is hij er niet in een hele lichte kleur :( Voor de zomer is hij misschien wel geschikt voor mij, dus ik wil hem zeker proberen! Het effect is echt heel erg mooi :) x

 • Reply
  Shaz
  16 januari 2015 at 08:58

  Mooie kleuren, maar het zou fijn zijn om eens een merk tegen te komen in de drogisterij die ook geschikt is voor de donkere huidskleur.

 • Reply
  Bianca
  16 januari 2015 at 09:34

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Deze foundation ziet er goed uit wil deze zeker eens gaan proberen x

 • Reply
  Melanie
  16 januari 2015 at 09:36

  Persoonlijk geef ik mijn voorkeur aan mousse foundations omdat ze lekker luchtig zijn. Deze foundation ziet eruit alsof hij ook een mooie, luchtige dekking geeft en zo aanvoelt.
  De foundation vind ik erg goed tot zijn recht komen op jou huid.

  Fijne vrijdag
  XoXo Melanie

 • Reply
  Sofie
  16 januari 2015 at 09:45

  De verpakking is erg mooi, helaas hou ik niet echt van dunne foundations x

 • Reply
  Melissa
  16 januari 2015 at 09:54

  Doet me denken aan L’Oréal Paris Nude Magique Eau de Teint! Helaas zijn drogisterij foundations voor mij vaak te donker waardoor ze oranje uitslaan.

 • Reply
  kieke14
  16 januari 2015 at 10:00

  uh ik werd al zo enthousiast bij het begin van je artikel, maar zit er geen echt lichte kleur tussen.. Jammer! Had zo fijn kunnen zijn, aangezien ik echt van dunne foundations houd en binnenkort naar een nieuwe op zoek moet :)

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  16 januari 2015 at 10:32

  Hmm jammer dat er geen donkere tinten beschikbaar zijn..

 • Reply
  beautifulday4makeup
  16 januari 2015 at 10:37

  Wat jammer, ik heb wat schrik voor het gelige effect

 • Reply
  justjaxelle
  16 januari 2015 at 10:38

  wauw die ziet er super uit!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  16 januari 2015 at 11:42

  Ze zien er allemaal zo oranje uit, vind ik. Geel zou goed zijn voor mij, maar oranje? I think I’ll pass.

 • Reply
  Julie
  16 januari 2015 at 12:07

  Ik ben er toch wel heel benieuwd naar geworden! Als ze in de winkels liggen wil ik zien of de lichtste kleur wel licht genoeg is voor mijn huid! :-)

  Oh en Aranka, onder je voorlaatste foto staat “En hier draag ik de rest van mijn foundation.”, ik denk dat je hier de rest van je make-up zal bedoelen? :-)

  • Reply
   Aranka
   16 januari 2015 at 12:16

   Oeps, ja inderdaad! Even aanpassen!

 • Reply
  Iris
  16 januari 2015 at 12:33

  Deze foundation zie ik al een tijdje voorbij komen bij Amerikaanse youtubers. Alleen daar zijn de kleurnamen iets anders. Daar hebben ze wel een kleur die geschikt is voor de allerlichtste huidjes. Jammer dat die kleur niet naar Nederland komt, want de lichtste kleur die hier komt is waarschijnlijk te donker voor me.

 • Reply
  Marie Beauty
  16 januari 2015 at 12:42

  hij lijkt mij echt heel erg fijn ! Hij ziet er ook heel erg mooi uit op de foto’s !

 • Reply
  beautycasebycaro
  16 januari 2015 at 12:43

  Deze had ik nog niet voorbij zien komen! De flesjes vind ik er echt leuk uit! Ik vind ‘m op jou huid heel mooi staan, wel jammer dat ze niet een hele lichte kleur hebben. Hopelijk zit er een kleur voor mij bij. Ik ga zeker even kijken als ze in de winkel liggen! :-)

 • Reply
  Marloes
  16 januari 2015 at 12:59

  Wat jammer dat er voor de echte lichte huidjes geen kleur bij zit. Ik ben bang dat hier de lichtste kleur voor mijn ook nog te donker is. Toch lijken ze me fijn werken.

 • Reply
  Myrna
  16 januari 2015 at 13:49

  Ik ben nu wel heel benieuwd naar deze foundation. Hoorde vooral op Youtube hele lovende woorden over deze foundation. Vind het zelf ook altijd wel fijner als het wat vloeibaarder is. Het resultaat ziet er in ieder geval goed uit.

 • Reply
  priscilla
  16 januari 2015 at 14:41

  Aah ik zag ze al voorbij komen, fijn dat je een uitgebreid review hierover hebt geschreven. Ik denk dat 10 Ivory het beste bij mij past.

 • Reply
  Manon
  16 januari 2015 at 14:58

  Zo had nooit gedacht dat die er zo goed zouden uitzien

 • Reply
  Beautyjuf
  16 januari 2015 at 15:06

  Meid, ik vind dat je tegenwoordig onwijs mooie foto’s maakt! Mijn grote complimenten hiervoor. Wat jammer dat de ondertoon bij alle kleuren geel is. De substantie lijkt me overigens prettig. Misschien dat ik er overheen heb gelezen, maar is het een glazen flesje? Oei, dat vind ik heel onhandig!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  16 januari 2015 at 15:15

  Wat een toffe foto’s heb je gemaakt! De verpakking vind ik er super leuk uit zien :) En het effect mag er ook zeker wezen! Mooi hoor.

 • Reply
  Fabienne
  16 januari 2015 at 15:21

  Wauw, ziet er mooi uit! Je ziet de foundation inderdaad nauwelijks zitten.

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  16 januari 2015 at 16:13

  Wauw! Mooie foundation! hij doet me denken aan de Nude Magique Eau De teint van Loreal (die weg gaat). die vind ikook erg fijn

 • Reply
  Danielle Springer
  16 januari 2015 at 16:22

  Hier was ik heel benieuwd naar geworden! Ik vind de foto’s prachtig, maar ik vind ook dat de kleuren heel dicht bij elkaar liggen. Balen zeg! Kunnen ze het nou niet leren zou je denken? Ik merk gewoon dat zo veel foundations niet licht genoeg zijn. Ik heb een lichte huid en misschien dat deze kleur nog net bij mij zou kunnen passen. Zelf heb ik NC15 bij MAC. Wat voor kleur heb jij daar altijd? Misschien is het dan een beetje te vergelijken.

 • Reply
  beautytalkblog
  16 januari 2015 at 17:28

  Ik ben hier super benieuwd naar! Het resultaat ziet er super uit!

  Eefje

 • Reply
  saarenzo
  16 januari 2015 at 17:36

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik draag nooit foundation omdat ik het gevoel ervan niet prettig vind, maar deze klinken wel fijn. Jammer dat de kleuren zo donker zijn. Ivory is sowieso al veel te donker voor mijn bleke huid.

 • Reply
  mariëlle
  16 januari 2015 at 17:57

  Wat een schattige flesjes! Jammer dat ze gelig zijn, ik weet niet of er voor mij een kleur tussen zit!

 • Reply
  Beau
  16 januari 2015 at 19:03

  Mooie producten! Ik denk dat Ivory voor mij te donker is.

 • Reply
  Nicky
  16 januari 2015 at 20:54

  Die applicator is eens wat anders!

 • Reply
  evelien
  16 januari 2015 at 23:02

  Weet je toevallig of deze tinten overeen komen met de andere foundations van maybeline? Ik heb namelijk 010 ivory van de ‘fit me’ collectie dus als deze hetzelfde is wil ik hem zeker aanschaffen!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  16 januari 2015 at 23:04

  Super mooi! En de prijs is inderdaad goed te doen :)

 • Reply
  Natasja
  16 januari 2015 at 23:44

  Oh, die zag ik een tijd geleden ergens op instagram!
  Super leuk dat die ook in NL te koop is nu, snel gaan swatchen !

 • Reply
  Suzanne
  17 januari 2015 at 00:41

  jammer dat er geen heel lichte kleur is, want hij klinkt goed!

 • Reply
  Sanne
  17 januari 2015 at 19:09

  Wauw, deze zien er zo mooi uit!! Ik was heel enthousiast tijdens het lezen, maar toen zag ik dat het niet voor lichte huidjes is… En dan houdt het op, haha. Alsnog leuk artikel! X

 • Reply
  Kaylani
  20 januari 2015 at 14:33

  Ziet er goed uit zeg! Jammer dat ze erg geel uitvallen!

 • Reply
  Sara
  28 februari 2015 at 14:29

  Dat gele is voor mensen met warme (gele dus) ondertoon
  Als je naar 20 cameo kijkt, is die juis meer roze voor mensen met koele ondertoon. Als je de foundation dus te geel vindt, moet je die ernaast gebruiken, want die is waarschijnlijk even licht, maar de ondertoon is anders.

 • Laat een reactie achter