Search
Close this search box.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Steeds meer drogisterij merken komen ook met de ongekende populaire matte lipsticks. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik zelf ook een groot fan ben van de matte lipstick trend. Dan wel de echte matte lipstick, want de matte liquid lipstick heeft me nooit echt getrokken. Maybelline zet deze trend voort in haar eigen collectie met een aantal hele gedurfde tinten. Heel tof dat een drogisterij merk dit aandurft, dit zie je toch niet zo snel.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Dit zijn ze, vijf verschillende en nieuwe kleuren lipstick in het Maybelline assortiment. De kleuren maken deel uit van de The Loaded Bolds collectie van Maybelline. In Nederland komen er vijf kleuren in de schappen te liggen, maar er zijn oorspronkelijk 11 verschillende tinten die allemaal een gewaagd randje hebben. Een lieve roze of nude tint vind je hier dus zeker niet tussen. Leuk dat Maybelline daarmee de standaard doorbreekt.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

De lipsticks zitten in mooie plastic hulzen die goed in lijn staan met de ontwerpen van Maybelline. Deze lijn is voorzien van een mysterieuze blauwe dop die semi-transparant is. Ik moet eerlijk toegeven dat de lipsticks wel een beetje goedkoop aanvoelen, de kwaliteit en stevigheid is niet je van het. Wel sluiten de doppen stevig en zien ze er mooi uit, dat is prima.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

In Nederland komen er dus maar vijf verschillende tinten, of eigen vier en één witte voor het ombre effect. Dit zijn de kleuren:

  • 882 Fiery Fuchsia
  • 885 Midnight Merlot
  • 886 Berry Bossy
  • 887 Blackest Berry
  • 889 Wickedly White

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Zoals je meteen ziet zijn de kleuren alles behalve standaard en vrij gewaagd, daar moet je zeker van houden. Op het eerste gezicht is dit dan ook geen collectie voor mij en mijn hartje gaat er dan ook niet echt sneller van slaan. Maar houd je van wat heftigere kleuren en wil je niet met een standaard nude, roze of rode kleur op lopen, dan is dit zeker iets voor jou!

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

De lipstick bevat verzorgend honing-extract en vitamine E voor gehydrateerde en zachte lippen. Hierdoor kun je je lippen voorzien van een intense matte kleur die comfortabel en soepel aanvoelt. De lipsticks lijken op het eerste gezicht ook vrij hard, maar smelten al snel samen met de huid en laten meteen een knallende kleur achter, het werkt dus erg prettig. De geur is trouwens ook erg lekker het ruikt subtiel – hoe kan het ook anders – naar honing.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

En dan natuurlijk de swatches die er op het eerste gezicht fantastisch uitzien! De kleuren laten een goede kleur achter en de kleuren zijn erg gaaf. Ook zijn de kleuren mooi matte en voelen heel zacht aan op de huid. Van links naar rechts zie je trouwens de kleuren: Fiery Fuchsia, Berry Bossy, Midnight Merlot, Blackest Berry en Wickedly White.

Om jullie alvast uit de droom te helpen, ik vond de lipsticks niet allemaal even mooi en het ombre effect vond ik niet helemaal een succes. De lipsticks brengen vrij transparant aan en accentueren heel erg de velletjes of het ziet er gewoon heel vlekkerig uit. Ik heb mijn best gedaan, maar alles ziet er niet even mooi uit.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Fiery Fuchsia

Dit is een prachtige kleur die volgens mij nog prima bij iedereen kan. De lipstick glijdt over je lippen heen en laat een prachtige kleur achter, erg mooi!

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Berry Bossy

Dit is een prachtige bessen kleur die me doet denken aan een glas cassis. Jammer is dat hij op de lippen niet helemaal lekker dekt en ontzettend de velletjes accentueert, heel jammer.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Midnight Merlot

Een echte dieprode kleur die heel chique staat, maar ook deze kleur heeft moeite met dekken en accentueert de velletjes, jammer!

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Wickedly White

De bedoeling van de witte lipstick is de binenkant van je lippen in te kleuren voor een ombre effect en ik kan je vertellen dat dat nog vrij lastig is en helemaal lastig is netjes uit te werken. Ook vind ik de kleurovergang niet echt een succes. Ik heb de witte lipstick hier over Midnight Merlot en het wordt een hele gekke kleur die er niet echt mooi ombre bij past al zeg ik zelf.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Blackest Berry

En dan als laatst deze echt donkere berry kleur, maar deze vind ik ook meteen het minst mooi. Hij dekt ontzettend vlekkerig en accentueert weer eventuele velletjes of lijntjes. Nee, ik vind mijn lippen er hier gewoon viezig uitzien.

Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipstick

Ik begon zo enthousiast over deze lipsticks, dat ik het tof vond dat een drogisterij merk met zulke kleuren komt, dat ze matte zijn, prettig aanbrengen en mooie gepigmenteerde kleuren heeft. Maar op de lippen vind ik ze gewoon niet zo een succes en ik vind dat de witte lipstick voor het ombre effect gewoon de plank mis slaat. Misschien breng ik het wel gewoon niet goed genoeg aan, maar dan heeft denk ik de helft van de Nederlandse vrouwen hier ook moeite mee. De dekking die niet overal even egaal is en het accentueren van de velletjes vind ik gewoon jammer. Voor de rest is het echt een hele prettige lipstick die je lippen erg prettig laat aanvoelen.

Nee, ik vind deze lipsticks het nét niet en kan dan ook tig lipsticks opnoemen die het beter doen voor nog minder geld. Of misschien kan je beter nog iets meer bijleggen voor een variant van MAC of Urban Decay. De Maybelline Colour Sensational The Loaded Bolds Matte Lipsticks zijn te koop voor € 12,49 bij de drogisterijen en online.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

  1. Ik vind de duurdere drogisterijproducten, zoals maybelline, bourjois en l’oreal en max factor (deze laatste uitgezonderd de mascara’s) dan de budget drogisterijproducten. Ik koop of een budget drogisterijproduct (zelfde kwaliteit, maar aanzienlijk goedkoper) of ik doe er nog een beetje bij een koop een high end product (favoriet: clinic, make-up studio). Enige budget product dat ik Nederland wat duurder is (in Polen echt budget) waar ik echt enthousiast van word en waarvan de kwaliteit te vergelijken is met high end, is Inglot. MUA en make-up revolution hebben wel een goede kwaliteit, maar ik ben vooral geïnteresseerd in hun oogschaduws en heb nog geen palette gevonden waar ik enthousiast ben over de kleuren; altijd zijn het palettes waarvan ik meer dan de helft van de kleuren nooit zal gebruiken: bruintinten met teveel oranje er in (ik ben een koel kleurentype en zie er met dat soort kleuren uit alsof ik gehuild heb) en het zijn vaak ook palettes met veel kleuren die op elkaar lijken. Nee, dan maar zelf samenstellen bij Inglot of wat mono’s van essence of catrice (vooral in de lichtere en medium kleuren is daarvan de kwaliteit prima, de donkere vind ik vaak vlekkerig en ook verdwijnen ze vaak met blenden).

  2. Mmh, jammer, dit is wel echt een misser. Ik vind de kleuren niet echt top, maar het ziet er allemaal ook gewoon net niet uit. Dan betaal ik liever iets meer voor een high end product. Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *