Search
Close this search box.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Max Factor, het merk waar ik vooral fan van ben als het om mascara gaat, en blush tegenwoordig ook. Maar iets wat ik nog nooit fijn heb gevonden van Max Factor is oogschaduw. Ik weet niet hoe ze het doen, maar ze stellen me gewoon altijd teleur. Slechte pigmentatie, geen fijne structuren en ga zo maar door. Vanaf volgende maand vind je de Smokey Eye Drama Kit’s in de schappen. Zal deze oogschaduw wel aan mijn verwachtingen voldoen?

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

In augustus komt Max Factor met een aantal nieuwe producten waarvan ik al heel wat aan jullie heb laten zien. Naast een nieuwe foundation en mascara komt Max Factor ook met vier hele mooie oogschaduw paletten. De paletten zien er ontzettend leuk en hebben fijne kleuren die voor iedereen geschikt zijn. Het zijn geen knallende en felle kleuren, maar kleuren die je elke dag prima kan dragen.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

De doosjes zijn vrij klein en compact waardoor de oogschaduw pans ook vrij klein en smal zijn. Dat vind ik jammer, want je kan er niet echt goed met een normale oogschaduw kwast in als je de middelste kleuren wilt gebruiken, niet handig. Max Factor combineert goud altijd met zwart en op één of andere manier vind ik dat bij Max Factor er altijd goedkoop uitzien, waarom weet ik niet. De doosjes zijn gemaakt van plastic en ik vind het leuk dat je door het venstertje kan kijken zodat je meteen ziet welke kleuren er in het palette zitten.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Ik dacht eerst dat ik het niet goed las, maar toch. Deze paletten zijn 2 in 1, namelijk oogschaduw en wenkbrauwpoeder in één. In elk palette zit een matte oogschaduw kleur die je ook eventueel als wenkbrauwpoeder kunt gebruiken. Dan moet je natuurlijk wel net geluk hebben dat het jouw kleur is, want anders heb je er natuurlijk niets aan.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Als je de paletten opent komen er prachtige kleurencombinaties tevoorschijn! Ik vind de kleuren heel erg leuk gekozen en ze passen goed bij elkaar. De paletten zijn niet vernieuwend, maar leuk zijn ze wel. En Max Factor had voor zover ik het weer nog niet zoiets in het assortiment.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Elk kleurenpalet bevat volgens Max Factor spannende kleurpigmenten – dat vind ik dus wel meevallen, ze zijn vrij standaard -, die zijn verrijkt met huidconditioners voor een soepele en gelijkmatige applicatie. Het zorgvuldig geperste poeder is volgens een nieuwe formule samengesteld en bevat hierdoor een hogere parelconcentratie dan traditioneel samengesteld poeder. Het resultaat: een oogverblindend mooie, intense glamour look in slechts een paar seconden.

Ik ben benieuwd, Max Factor belooft dus een makkelijk applicatie en mooie gepigmenteerde kleuren.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Opulent Nudes

Een mooi en subtiel palette met hele natuurlijke tinten. Hier kan je zeker een mooie look mee maken. Het palette bevat drie matte kleuren en één shimmer kleur die een tof accent geeft in de binnenste ooghoeken. De pigmentatie ziet er prima uit van dit palette!

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Sumptuous Golds

Hoe kan het ook anders, een palette met gouden en bronzen tinten kan natuurlijk niet ontbreken. Ik vind de combinatie erg leuk, maar ook vrij standaard. De pigmentatie van dit palette is ook prima! Het matte bruine kleurtje vind ik trouwens wel heel erg donker voor een wenkbrauwpoeder.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Lavish Onyx

Dit palette heeft wat meer aardetinten, maar ik vind hem als nog best een nude uitstraling hebben. Dit palette heeft twee matte en twee shimmer kleuren die je goed met elkaar kunt combineren. Ook deze bruine kleur vind ik erg donker voor de wenkbrauwen. De pigmentatie ziet er wel erg goed uit.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Luxe Lilac

En dan als laatst het palette met paarse kleuren waar ik normaal erg blij van kan worden. Maar dit palette stelt me qua pigmentatie toch een beetje tegen in vergelijk met de rest. De pigmenatie is niet zo geweldig. De bruine kleur voor de wenkbrauwen is wel mooi van kleur!

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Maar dan, het gebruik… Ver-schrik-ke-lijk! De oogschaduws zijn allemaal zo zacht van structuur dat echt alles er onder zit. Mijn bureau zat onder de losse oogschaduw deeltjes. Mijn kwast moest ik echt heel erg goed aftikken en alsnog zat ik helemaal onder de fall-out… Ook het aanbrengen was een drama, de kleuren hebben een goede pigmentatie maar laten zich voor geen meter blenden. Vandaar die lelijke vlekken als oogschaduw in plaats van mooi overlopende kleuren. Nee ik vind dit echt helemaal niets en vind ze niet fijn.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Zo zagen de paletten er uit na het swatchen, van het patroontje kun je al weinig meer zien. Na het maken van een look dacht ik dat ik al bijna de pan had geraakt, zo zacht en broos zijn deze oogschaduw paletten. Nee, helaas stelt Max Factor me weer zwaar teleur als het gaat om oogschaduw. Mocht je toch nog enthousiast zijn over de paletten, ze liggen vanaf eind juli in de winkels en gaan € 14,99 kosten. Wat mij betreft zijn die paletten het echt niet waard, kijk dan voor een leuk palette van Essence of Catrice, daar heb je meer aan.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

35 reacties

 1. Ik vind het wel reuze meevallen dat het zwart met goud er goedkoop uitziet, heb al wisselende reviews gelezen, de ene best positief, ander wisselend maar nog niet zo negatief! Wanneer ze in de winkel liggen schaf ik die nudes of onyx aan. Want vind die kleuren echt mooi van die paletten.

 2. Die eerste vind ik vooral mooi! Ik had altijd een favoriete mono-oogschaduw van MF, een zijdeglanzende taupekleur. Die was juist erg goed gepigmenteerd. Weet niet of ze die nog hebben?

 3. Ik vind de prijs te hoog in vergelijking met de kwaliteit van deze oogschaduws en dat is jammer, want de combinaties van kleuren zijn erg bruikbaar.

 4. Ik heb al meerdere reviews gelezen van deze oogschaduwpalettes. Inderdaad zegt iedereen dat het echt hele slechte producten zijn. Misschien heten ze niet voor niets de MaxFactor Smokey Eye DRAMA kits? Haha ;)

 5. Deze palettes laten we dus maar moooooooi in de schappen liggen. Als een palette er zo uit ziet na het swatchen dan zegt dat vaak al meer dan genoeg inderdaad!

 6. Hmm nee. Ik vond ze er in de schappen al een beetje cheap uitzien (terwijl ze dat helemaal niet zijn) en de kwaliteit valt me ook tegen. Echt jammer!

 7. Jammer dat ze zo tegenvallen. Je kunt dan inderdaad beter een goedkoper Essence of Catrice palette kopen die het waarschijnlijk ook nog beter doen!

 8. Wat jammer dat ze niet fijn werken, ze zagen er echt mooi uit! Op de ogen zie je van de lichte kleuren helaas ook weinig terug, jammer.

 9. Wat ontzettend jammer! Van de 4 vind ik er 3 echt mooi en bruikbaar! Maar voor dat bedrag kun je ook W7 of MUA kopen, die sowieso beter zijn, en nog geld overhouden ook.

 10. Leuk artikel! Het is alleen een beetje jammer dat je Nederlandse spelling best wel slecht is voor iemand die marketing & COMMUNICATIE heeft gestudeerd. Je maakt regelmatig fouten. Een voorbeeld: stelt me tegen moet zijn valt me tegen en pigmenatie moet zijn pigmentatie. Ik kan nog wel veel meer fouten opnoemen. Ik erger me hier al een tijdje aan dus ik vond t wel tijd om hier iets over te zeggen. Kan je je artikelen niet laten redigeren door iemand?

  1. Dat zou kunnen, maar ik heb zelf dyslexie en de mensen om mijn heen ook. Daarbij schrijf ik niet voorruit en heb ik dus geen tijd om ze vooraf te laten checken door iemand. Ik vind het vervelend want ik zie mijn eigen fouten niet omdat ik daar overheen lees. In mijn opleiding heeft communicatie trouwens een ander doel. Hoe krijg je een product of iets bekend bij de consument of gebruiker. Een hele andere vorm van communicatie dus dan spelling en grammatica ;).

   1. Aranka heeft regelmatig al laten weten dat ze dyslexie heeft. Wie kan haar dat kwalijk nemen. Vind het al gaaf zat dat ze zich er niet door laat kisten! En we weten toch allemaal wat ze bedoeld als ze iets fout schrijft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *