Max Factor Skin Luminizer Foundation

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation2_zpsa24834db.png

100 jaar geleden kwam Max Factor met hun eerste foundation, nu 100 jaar later is het tijd voor een nieuwe foundation. Een foundation waar elke vrouw blij van moet gaan worden. Het is namelijk een foundation die voor een subtiele, frisse uitstraling voor een stralende, gezonde look zorgt. Ik ben heel benieuwd en testte deze leuke en bijzondere foundation uit!

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation1_zpsc5c7a44f.png

De nieuwe Max Factor Skin Luminizer Foundation zit in een plastic verpakking die met de neppe gouden accenten toch een beetje goedkoop oogt. Jammer, want Max Factor is zeker geen goedkoop drugstore merk. Wel handig aan de verpakking vind ik dat het een vacuüm pomp systeem is, zodat je zeker weet dat je hem helemaal leeg maakt.

Er zijn in totaal vijf verschillende kleuren – ik ben er eentje vergeten op de foto te zetten, stom! – 47 Nude, 50 Natural, 75 Golden, 77 Soft Honey en 85 Caramel. Max Factor vind het een uitgebreid assortiment qua kleuren, maar ik mis toch echt een paar lichtere tinten. 47 Nude is de lichtste kleur en voor mij toch wat te donker. Ze hebben vrijwel allemaal een gele ondertoon.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation3_zps83206e95.png

De foundation ziet er in ieder geval wel heel erg leuk uit, met de witte swirl, maar waar is dit nou eigenlijk voor? De witte crème is eigenlijk gewoon een beetje voor de leuk, de foundation komt er wel gewoon in de juiste kleur uit, niet met witte delen. Het is wel echt product wat er in zit, het is dus niet een opdruk op de verpakking. De foundation belooft trouwens ook nog het gezicht goed te verzorgen en hydrateren door middel van VitaNiacin complex, vitamine B & E, lycerine en elastomeren. Misschien zitten deze ingrediënten wel in het witte gedeelte, jammer want Max Factor vertelt er verder weinig over.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation4_zpsde6b47c2.png

De foundation heeft een inhoud van 30 ml wat normaal is voor een foundation en een handige pomp flacon. Je hebt trouwens maar één pompje van deze foundation nodig. Je gebruikt al snel te veel want je hebt echt maar een beetje nodig, anders heb je een pannenkoek effect en dat wil je niet.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation5_zps2a0084f3.png

Hier zie je de kleuren 47 Nude, 50 Natural, 77 Soft Honey en 85 Caramel. De middelste kleur 75 Golden ben ik helaas vergeten op de foto te zetten. De foundation is vrij dik van structuur en voelt zwaar aan.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation6_zpsc9451eb6.png

Het uitsmeren gaat wel gemakkelijk maar je merkt dat het een dikkere foundation is dat zich niet heel gemakkelijk laat uitsmeren.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation7_zps9e3aa0a7.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation8_zpsd4590ef3.png

Met de Max Factor Skin Luminizer Foundation in de kleur 47 Nude, de lichtste kleur dus. Hij is iets te donker voor mij helaas, terwijl ik niet eens een hele lichte huid heb. Hij is vrij geel waardoor het misschien een beetje onnatuurlijk word. Ook heb je echt maar een heel klein beetje nodig omdat het pannenkoek effect snel op komt spelen. De dekking is medium maar dekt wel prima de kleine oneffenheden en plekjes.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation9_zps8bf0ad0a.png

Met alle make-up! De foundation doet goed zijn werk, maar toch ben ik er niet heel enthousiast over. Mede omdat de kleur niet echt matcht, het effect tegen een licht pannenkoek effect aanhangt en hij vrij vettig/plakkerig aanvoelt op het gezicht zonder het goed af te poederen. Mede door dat gevoel blijft de foundation bij mij ook niet heel lang zitten en smelt het snel van mijn gezicht en vooral t-zone af.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation_zps301cc1e1.png

De foundation is niet slecht, maar ik ben er zeker ook niet onderste boven van. De foundation doet zijn werk, maar er zijn een paar puntjes van kritiek op het comfort en uiterlijk. Ook voor echte bleke huidjes is deze foundation zeker niet geschikt. De Max Factor Skin Luminizer Foundation is vanaf november bij de drogisterij te koop voor € 15,99. Wat vinden jullie van deze bijzondere twist formule foundation?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

 • Reply
  Denise
  16 september 2014 at 15:01

  Ik vind de flacons er leuk uitzien, maar het is inderdaad niet echt een beauty. Jammer!

 • Reply
  Jessica
  16 september 2014 at 15:12

  Op je hand lijkt de kleur wel heel licht, jammer dat hij dan toch nog wat donker uitvalt. De verpakking vind ik niks haha, ouderwets vooral.

 • Reply
  Natascha
  16 september 2014 at 15:25

  Jammer dat het effect niet echt geweldig is. Ik ben best fan van de foundations van Max Factor en vond deze verpakking er wel spectaculair uit zien. Ik had er stiekem meer van verwacht….

 • Reply
  MySimplySpecial
  16 september 2014 at 15:39

  Jammer dat deze foundation tegenvalt! Het blijft een uitdaging om een fijne variant te vinden.

 • Reply
  lonnie101
  16 september 2014 at 15:49

  Jammer dat hij tegenvalt, dan heb ik liever een budget foundation die wel goed zijn werk doet.

 • Reply
  pamela
  16 september 2014 at 16:01

  jammer!! ik denk dat ik met dit product onwijs snel ga glimmen. Ook vind ik het effect niet echt mooi. Ik breng vaak wel 2 laagjes aan en zit niet te wachten op een plamuur laag.

 • Reply
  Dionne Knooren
  16 september 2014 at 16:01

  Lijken mij heel fijn, jammer dat hij te donker is

 • Reply
  Miranda
  16 september 2014 at 16:29

  Wat jammer dat hij tegenvalt. Voor mij zou het sowieso geen goede foundation zijn vanwege de kleur.

 • Reply
  Aurelie
  16 september 2014 at 16:58

  Jammer dat hij tegenvalt. Ik gebruik nu eentje van Rimmel en die bevalt mij heel erg goed.

 • Reply
  Danielle Springer
  16 september 2014 at 17:16

  Weer balen dat de lichtste kleur toch niet licht geneog is. Dit heb ik ook altijd! Word er echt helemaal gek van. Ben misschien van plan een witte foundation te kopen. Heb je eventueel tips?

  • Reply
   Celine
   17 september 2014 at 22:15

   Mac face&body in white! Deze gebruik ik altijd. Ik heb ook die van illamasqua gehad maar die vond ik niet zo fijn.

 • Reply
  Manon
  16 september 2014 at 17:51

  Jammer dat de lichtste nog te donker is!!!

 • Reply
  WOMANOUK
  16 september 2014 at 17:57

  Jammer dat er geen hele lichte kleuren zijn..

 • Reply
  suus
  16 september 2014 at 17:58

  Vind hem je juist erg goed staan! Ook de kleur, maar dat kan in real life natuurlijk anders zijn.

  • Reply
   Aranka
   16 september 2014 at 19:26

   De kleur pakt inderdaad wel goed, haalt mijn rode goed weg uit het gezicht! Maar ik zag dat hij bij sommige bijna oranje was!

 • Reply
  Kirsten
  16 september 2014 at 18:10

  De flacons zien er wel leuk uit, grappig met die lichtere kleur er doorheen. Maar wel balen dat er geen echte lichte variant van is!

 • Reply
  femketje
  16 september 2014 at 18:36

  hmmz, ik ben er nog niet zo van onder de indruk!

 • Reply
  Yvonne
  16 september 2014 at 19:07

  Ik ben altijd tevreden over de foundations van Max Factor. Misschien is deze foundation meer geschikt voor de drogere huidtypes, omdat je zegt dat ie vettig aanvoelt? Foundations moeten immers ook bij je huidtype passen, net als dagcrèmes. Maar goed, als ik deze ga testen denk ik er misschien wel net zo over als jij. :-)

  • Reply
   Aranka
   16 september 2014 at 19:25

   Ik ben benieuwd wat jij er van vindt! Ik denk dat het inderdaad een fijnere foundation is voor mensen met een droge huid! Met mijn vette huid is het niet echt een goede combinatie.

 • Reply
  Jana
  16 september 2014 at 19:57

  Oeps ik had er meer van verwacht! Jammer van de kleur en van het effect van de foundation

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  16 september 2014 at 20:39

  Jammer, mijn huid is ook vrij vet, dan gaat dit m niet worden

 • Reply
  Miloum
  16 september 2014 at 21:10

  Ik heb zelf ook een heel licht huidje, dus wellicht is dit niet echt iets voor mij. Ik heb wel een droge huid, dus misschien dat opzicht wel..

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  16 september 2014 at 21:11

  Suuperjammer! :(

 • Reply
  Lucy | Beautylogics
  16 september 2014 at 21:20

  Jammer hoor, dat er toch zoveel merken zijn waarbij de lichtste tinten, nog steeds veel te donker zijn. Gek! Want zo bleek zijn wij toch allemaal niet als Hollandse dames?

 • Reply
  Annelie
  16 september 2014 at 21:56

  Fijne review! Helaas dat de kleur niet helemaal matchte bij jou. Ik ben zelf wat meer van de luchtigere foundations dus ik sla deze ook over.

 • Reply
  artisticstateofmind
  16 september 2014 at 22:27

  Misschien dat ik deze met mn droge huid wel kan proberen? Ik vind t moeilijk om een goede foundation te vinden. Je ziet steeds allemaal schilfertjes om mn wangen en voorhoofd

 • Reply
  lucindainwonderland
  16 september 2014 at 23:39

  Ik heb echt een behoorlijke bleke huid, dus als de lichtste al niet eens zo licht is… dan ben ik al een beetje huiverig. Hij ziet er wel heel mooi uit, maar ik weet het niet zo goed… xxx Lucinda

 • Reply
  mywickedweirdlife
  16 september 2014 at 23:54

  Ik dacht eerst… dit lijkt me tof en toen ik je review las dacht ik jammer niet voor mij! te geel en bij jou al te donker dus zeker ook bij mij… Ik vind ze er wel heel leuk uit zien. Fijne review!

 • Reply
  annelisaschrijft
  17 september 2014 at 15:26

  Wauw, hij ziet er wel erg mooi uit! Jammer dat de foundation een beetje tegenvalt… ;)

 • Reply
  Celine
  17 september 2014 at 22:11

  Probeer eens de 2e kleur want die is een stukje lichter dan de eerste!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  19 september 2014 at 20:12

  Wat jammer! Ik was best wel enthousiast door de verpakking, maar ik denk dat de foundation voor mij dan ook te donker is.

 • Laat een reactie achter