Search
Close this search box.

Max Factor Skin Luminizer Foundation

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation2_zpsa24834db.png

100 jaar geleden kwam Max Factor met hun eerste foundation, nu 100 jaar later is het tijd voor een nieuwe foundation. Een foundation waar elke vrouw blij van moet gaan worden. Het is namelijk een foundation die voor een subtiele, frisse uitstraling voor een stralende, gezonde look zorgt. Ik ben heel benieuwd en testte deze leuke en bijzondere foundation uit!

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation1_zpsc5c7a44f.png

De nieuwe Max Factor Skin Luminizer Foundation zit in een plastic verpakking die met de neppe gouden accenten toch een beetje goedkoop oogt. Jammer, want Max Factor is zeker geen goedkoop drugstore merk. Wel handig aan de verpakking vind ik dat het een vacuüm pomp systeem is, zodat je zeker weet dat je hem helemaal leeg maakt.

Er zijn in totaal vijf verschillende kleuren – ik ben er eentje vergeten op de foto te zetten, stom! – 47 Nude, 50 Natural, 75 Golden, 77 Soft Honey en 85 Caramel. Max Factor vind het een uitgebreid assortiment qua kleuren, maar ik mis toch echt een paar lichtere tinten. 47 Nude is de lichtste kleur en voor mij toch wat te donker. Ze hebben vrijwel allemaal een gele ondertoon.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation3_zps83206e95.png

De foundation ziet er in ieder geval wel heel erg leuk uit, met de witte swirl, maar waar is dit nou eigenlijk voor? De witte crème is eigenlijk gewoon een beetje voor de leuk, de foundation komt er wel gewoon in de juiste kleur uit, niet met witte delen. Het is wel echt product wat er in zit, het is dus niet een opdruk op de verpakking. De foundation belooft trouwens ook nog het gezicht goed te verzorgen en hydrateren door middel van VitaNiacin complex, vitamine B & E, lycerine en elastomeren. Misschien zitten deze ingrediënten wel in het witte gedeelte, jammer want Max Factor vertelt er verder weinig over.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation4_zpsde6b47c2.png

De foundation heeft een inhoud van 30 ml wat normaal is voor een foundation en een handige pomp flacon. Je hebt trouwens maar één pompje van deze foundation nodig. Je gebruikt al snel te veel want je hebt echt maar een beetje nodig, anders heb je een pannenkoek effect en dat wil je niet.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation5_zps2a0084f3.png

Hier zie je de kleuren 47 Nude, 50 Natural, 77 Soft Honey en 85 Caramel. De middelste kleur 75 Golden ben ik helaas vergeten op de foto te zetten. De foundation is vrij dik van structuur en voelt zwaar aan.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation6_zpsc9451eb6.png

Het uitsmeren gaat wel gemakkelijk maar je merkt dat het een dikkere foundation is dat zich niet heel gemakkelijk laat uitsmeren.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation7_zps9e3aa0a7.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation8_zpsd4590ef3.png

Met de Max Factor Skin Luminizer Foundation in de kleur 47 Nude, de lichtste kleur dus. Hij is iets te donker voor mij helaas, terwijl ik niet eens een hele lichte huid heb. Hij is vrij geel waardoor het misschien een beetje onnatuurlijk word. Ook heb je echt maar een heel klein beetje nodig omdat het pannenkoek effect snel op komt spelen. De dekking is medium maar dekt wel prima de kleine oneffenheden en plekjes.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation9_zps8bf0ad0a.png

Met alle make-up! De foundation doet goed zijn werk, maar toch ben ik er niet heel enthousiast over. Mede omdat de kleur niet echt matcht, het effect tegen een licht pannenkoek effect aanhangt en hij vrij vettig/plakkerig aanvoelt op het gezicht zonder het goed af te poederen. Mede door dat gevoel blijft de foundation bij mij ook niet heel lang zitten en smelt het snel van mijn gezicht en vooral t-zone af.

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation_zps301cc1e1.png

De foundation is niet slecht, maar ik ben er zeker ook niet onderste boven van. De foundation doet zijn werk, maar er zijn een paar puntjes van kritiek op het comfort en uiterlijk. Ook voor echte bleke huidjes is deze foundation zeker niet geschikt. De Max Factor Skin Luminizer Foundation is vanaf november bij de drogisterij te koop voor € 15,99. Wat vinden jullie van deze bijzondere twist formule foundation?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

 1. Op je hand lijkt de kleur wel heel licht, jammer dat hij dan toch nog wat donker uitvalt. De verpakking vind ik niks haha, ouderwets vooral.

 2. Jammer dat het effect niet echt geweldig is. Ik ben best fan van de foundations van Max Factor en vond deze verpakking er wel spectaculair uit zien. Ik had er stiekem meer van verwacht….

 3. jammer!! ik denk dat ik met dit product onwijs snel ga glimmen. Ook vind ik het effect niet echt mooi. Ik breng vaak wel 2 laagjes aan en zit niet te wachten op een plamuur laag.

 4. Ik ben altijd tevreden over de foundations van Max Factor. Misschien is deze foundation meer geschikt voor de drogere huidtypes, omdat je zegt dat ie vettig aanvoelt? Foundations moeten immers ook bij je huidtype passen, net als dagcrèmes. Maar goed, als ik deze ga testen denk ik er misschien wel net zo over als jij. :-)

  1. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt! Ik denk dat het inderdaad een fijnere foundation is voor mensen met een droge huid! Met mijn vette huid is het niet echt een goede combinatie.

 5. Ik heb zelf ook een heel licht huidje, dus wellicht is dit niet echt iets voor mij. Ik heb wel een droge huid, dus misschien dat opzicht wel..

 6. Jammer hoor, dat er toch zoveel merken zijn waarbij de lichtste tinten, nog steeds veel te donker zijn. Gek! Want zo bleek zijn wij toch allemaal niet als Hollandse dames?

 7. Fijne review! Helaas dat de kleur niet helemaal matchte bij jou. Ik ben zelf wat meer van de luchtigere foundations dus ik sla deze ook over.

 8. Misschien dat ik deze met mn droge huid wel kan proberen? Ik vind t moeilijk om een goede foundation te vinden. Je ziet steeds allemaal schilfertjes om mn wangen en voorhoofd

 9. Ik heb echt een behoorlijke bleke huid, dus als de lichtste al niet eens zo licht is… dan ben ik al een beetje huiverig. Hij ziet er wel heel mooi uit, maar ik weet het niet zo goed… xxx Lucinda

 10. Ik dacht eerst… dit lijkt me tof en toen ik je review las dacht ik jammer niet voor mij! te geel en bij jou al te donker dus zeker ook bij mij… Ik vind ze er wel heel leuk uit zien. Fijne review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *