Zoek
Sluit dit zoekvak.

Max Factor Miracle Match Foundation

Max Factor Miracle Match Foundation

Een goede foundation is voor mij een must, het is natuurlijk de basis van je hele make-up look. Ik heb al tal van foundations geprobeerd en eigenlijk zit er nooit die ene perfecte tussen. Er komen heel wat foundations in de buurt, maar nog geen één heeft echt mijn hart gestolen. Over de foundations van Max Factor was ik eigenlijk altijd wel te spreken en was dan ook blij verrast toen ik een hele doos met al hun Miracle foundations toegestuurd kreeg in alle kleuren. Kijk daar hebben we wat aan!

Max Factor Miracle Match Foundation

Ik schreef al eerder over deze foundation op mijn blog en toen was ik er heel enthousiast over. Omdat ik nu alle kleuren toegestuurd heb gekregen wilde ik hem nog wel eens een kans geven, waarom heb ik deze foundation niet langer gebruikt terwijl ik er zo tevreden over was? Goed, nu ik de totale kleuren range heb om aan jullie te laten zien schrijf ik er graag nog een keer over. En wellicht blijf ik hem nu wel met plezier gebruiken.

Max Factor Miracle Match Foundation

Max Factor belooft met deze foundation een hele natuurlijke dekking achter te laten, maar wel met het gewenste effect. Gek veel beloftes doet het merk eigenlijk niet met deze foundation, dat viel me de vorige keer ook al op. De foundation bevat de skin-blur technologie en zorgt voor een egale tint en dat maakt de perfecte basis. Het is echt bedoeld voor degene die een natuurlijk gezicht wil hebben zonder oneffenheden. Ik kan de hand schudden met Max Factor en deze foundation.

Max Factor Miracle Match Foundation

Max Factor Miracle Match Foundation

De Miracle Match Foundation is er nu in ontzettend veel kleuren zodat er voor iedereen wel een geschikte match tussen zit. Ik vind dit heel positief aan een drogisterij foundation, want dat zie je niet vaak. Alleen ik gok dat de kleine schappen nog steeds een kleine selectie verkopen en je voor alle kleuren echt een twee of drie meter schap moet weten te vinden. In totaal zijn er trouwens 18 verschillende kleuren, in Nederland zijn het er 9. De kleuren zijn:

 • 45 Warm Almond
 • 47 Nude
 • 50 Natural
 • 75 Golden
 • 77 Soft Honey
 • 80 Bronze
 • 85 Caramel
 • 95 Tawny
 • 100 Sun Tan

Max Factor Miracle Match Foundation

De foundation heeft een inhoud van 30 ml wat normaal is voor een foundation. De fles is gemaakt van glas en ziet er mooi en luxe uit met toch de bekende Max Factor uitstraling. Ik vind het er prima uitzien.

Max Factor Miracle Match Foundation

De achterkant van de verpakking is op het eerste gezicht niet zo boeiend. Er staat vrij weinig informatie op, in een notendop verteld waar de foundation voor dient. Maar op internet heb ik nog wel een ingrediëntenlijst gevonden voor de liefhebber:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Talc, PCA Dimethicone, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Niacinamide, Acetyl Glucosamine, Sodium Chloride, Mica, Silica, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Laureth-7, Methicone, Trihydroxystearin, Arachidyl Behenate, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Synthetic Wax, Ethylene Brassylate, Behenic Acid, Synthetic Fluorphlogopite, Polyethylene, Tin Oxide [+/- CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499].

Max Factor Miracle Match Foundation

De foundation heeft een handig pompje waar je gemakkelijk en gedoseerd de foundation mee kan oppompen en aanbrengen. In het gebruik is het een erg prettig product.

Max Factor Miracle Match Foundation

Hier zie je de lichtste kleuren van links naar rechts: 45 Warm Almond, 47 Nude, 50 Natural, 75 Golden en 77 Soft Honey.

Max Factor Miracle Match Foundation

En de donkerste kleuren van links naar rechts: 80 Bronze, 85 Caramel, 95 Tawny en 100 Sun Tan.

Het was mij nooit eerder opgevallen maar met deze donkere kleur wel, er zitten namelijk allemaal gouden shimmers in deze foundation. In het zonlicht viel het me op en checkte daarna alle andere kleuren en die hadden het ook. Maar op het gezicht zie je er eigenlijk niets van terug, tenminste het was mij nog niet eerder opgevallen.

Max Factor Miracle Match Foundation

Mijn gezicht zonder foundation.

Max Factor Miracle Match Foundation

Mijn gezicht met de Max Factor Miracle Match Foundation in de kleur 50 Natural.

Max Factor Miracle Match Foundation

En full-face met alle make-up op! Mijn eerste indruk is meteen weer positief! De foundation brengt heel gemakkelijk en natuurlijk aan. Ook het effect ziet er meteen mooi uit en geeft mijn gezicht een egale teint. Dat is wat de foundation natuurlijk beloofd. Maar ook merk ik dat de foundation goed blijft zitten en erg natuurlijk blijft ogen gedurende de dag. Desondanks dat de foundation niets belooft qua houdbaarheid blijft hij wel redelijk goed zitten, ook met mijn vette huid.

Max Factor Miracle Match Foundation

Ik weet niet waarom ik hem ergens weer terug in de kast heb gestopt, maar deze foundation is echt heel erg fijn! Ik zei het de vorige keer al, maar nu gewoon weer. Door een uitgebreide kleuren keuze zit er altijd voor iedereen wel de juiste match tussen en dat vind ik positief! Voor de rest kan ik niets negatiefs verzinnen over deze foundation, hij is gewoon top! De Max Factor Miracle Match Foundation kost € 16,99 en is onder andere te koop bij de drogisterijen en bol.com.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Zo leuk om te zien dat er voor iedereen wel een goede teint foundation van dit merk is.
  Prachtige foto’s.
  Ik zal binnenkort eens gaan kijken in de drogisterij want er zitten een aantal; teinten bij waarnaar ik erg benieuwd ben.

  Xoxo

 2. Ik denk dat jij ‘Lasting Performance’ van hetzelfde merk ook wel goed zult vinden. Dit is namelijk echt een foundation die een mooie, medium dekking geeft zonder dat je ‘m erop ziet liggen. Doseert ook goed. Die foundation bestaat al jaren maar krijgt eigenlijk te weinig aandacht door de wirwar van alle moderne snufjes en technieken.

 3. Deze foundation klinkt als een toppertje. Het ziet er super mooi uit aangebracht op je huid. Ideaal ook dat er zoveel kleuren zijn uitgebracht, zo is er voor iedereen de perfecte kleur.

 4. Klinkt goed, deze foundation. Je gebruikt ‘m waarschijnlijk niet omdat je genoeg goede alternatieven hebt, haha.

 5. Voor een drogistmerk is 9 kleuren best veel ja, maar er zit zeker niet voor iedereen een geschikte kleur tussen. Zo vervelend dat ze de hele lichte kleuren vaak uit het nederlandse assortiment laten… Ik heb bij Max Factor altijd de allerlichtst kleur, porcelain/fair.
  Hetzelfde geldt trouwens voor bijvoorbeeld L’oreal Infallible Matte (Porcelain via Ebay)

 6. En fijn trouwens dat je de ingredientenlijst erbij vermeld hebt!
  Misschien is het ook nog een tip om te benoemen hoe je de foundation hebt aangebracht?Kwast/spons/vingers, of je een primer eronder hebt gedaan (en zo ja welke) en of je hebt afgepoederd. Wellicht ben ik de enige die dit interessante informatie vindt hoor… Maar het zijn wel factoren die kunnen beinvloeden hoe goed de foundation aanbrengt, er uitziet, en blijft zitten.

 7. Deze is zo fijn he! Ik heb hem een tijdje geleden ook geprobeerd. Hij matcht niet helemaal perfect bij mijn huid maar toch is het zeker een mooie foundation!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *