Zoek
Sluit dit zoekvak.

Max Factor False Lash Epic Mascara

Max Factor False Lash Epic Mascara

Dit moet hem zijn, de nieuwe en revolutionaire mascara van Max Factor. Ik zie hem overal voorbij komen en hoor overal op de reclame dat deze mascara zo anders is en een heel mooi en bijzonder effect geeft. Je raadt het al, mijn interesse is gewekt. Ik ben normaal gesproken altijd erg te spreken over de mascara’s van Max Factor dus begon vol goede moed aan deze nieuwe mascara. Ik ben heel benieuwd wat hij voor mijn wimpers in petto heeft.

Max Factor False Lash Epic Mascara

Elke week worden er wereldwijd meer dan 17 miljoen selfies de digitale wereld in gestuurd. Op Facebook, Instagram en Snapchat is ieder detail van onze make-up in ultra-high definition te bewonderen. Dit vraagt natuurlijk om passende make-up, met in het bijzonder een mascara die perfect opgewassen is tegen de zoom die met een close-up elk detail van jouw wimpers vastlegt. Max Factor wil vrouwen aanmoedigen om hun sterke kanten te benadrukken, waardoor ze net dat beetje extra van zichzélf durven te laten zien. Be more you! Daarom introduceert Max Factor de False Lash Epic Mascara, een innovatieve doorbraak met de nieuwe False Lash Epic-borstel, die ervoor zorgt dat geen wimper onopgemerkt blijft.

Max Factor False Lash Epic Mascara

De mascara ziet er van de buitenkant niet echt anders uit dan alle andere mascara’s van Max Factor, het doet me namelijk meteen aan de Falsh Lash Effect mascara denken, alleen dan in een gouden huls. Ik vind de mascara er mooi en pakkend uitzien, iets wat je meteen ziet staan in het schap, maar wellicht hadden ze iets meer nadruk op de bijzondere borstel mogen leggen op de verpakking.

Max Factor False Lash Epic Mascara

En dit is hem dan, de borstel, waar het allemaal om draait. De mascara wil het perfecte waaier effect bereiken bij je wimpers. Alles moet voorzien worden van een laagje mascara zodat je prachtige volle en lange wimpers hebt. Door de speciale borstel kun je overal makkelijk bij komen, maar echt nieuw is het wat mij betreft niet. Mascara borstels met een apart bolletje op de top hebben we al vaker gezien.

Max Factor False Lash Epic Mascara

De gebogen zijde van de nieuwe False Lash Epic borstel wordt gebruikt om de wimpers te kammen en van elkaar te scheiden, terwijl de vlakke kant zorgt dat de mascara op de wimpers wordt aangebracht. Het unieke action-zoom uiteinde – zoals Max Factor het noemt – is een samenstelling van kegelvormige en vlakvormige borstelharen en is speciaal ontwikkeld om wimpers te vormen, bij te werken en de moeilijk bereikbare haartjes ook van een laag mascara te voorzien. De mascara werkt het beste als je hem in twee stappen aanbrengt volgens met merk. De twee stappen komen doordat de mascara twee verschillende kanten heeft zoals je hieronder goed kunt zien, een bolle en een platte kant:

Max Factor False Lash Epic Mascara

Max Factor False Lash Epic Mascara

En zo schijn je de mascara het beste aan te brengen:

 • Stap 1: Duw het middelste deel van de borstel dicht tegen de wimperrand aan, om elk detail van iedere wimper te bereiken en te benadrukken. Kam vervolgens je wimpers met behulp van beide zijden van de borstel.
 • Stap 2: Zet het action-zoom uiteinde van de borstel tegen de wimperrand aan en kam met een op-en-neer beweging je wimpers. Zo voorkom je klonten en geef je jouw wimpers een flinke dosis volume mee, waarbij je zelfs de allerkleinste wimperhaartjes meeneemt.

Ik merk al snel dat ik het toch teveel moeite vind me aan die stappen te houden en begin maar gewoon met kammen. Ik moet zeggen, ik word nit omver geblazen van het effect. Ik moet een behoorlijke tijd aanbrengen voor een gewenst resultaat. De gebolde bovenkant is inderdaad erg handig voor de buitenste haartjes en de onderkant, dat is positief.

Max Factor False Lash Epic Mascara

Mijn wimpers zonder mascara

Max Factor False Lash Epic Mascara

Mijn wimpers met de Max Factor False Lash Epic Mascara. Het effect ziet er erg mooi uit, maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik daar best een hele tijd over heb gedaan. Je moet echt verschillende laagjes aanbrengen voor het gewenste resultaat en ik vind dat resultaat met andere mascara’s makkelijker bereikbaar.

Max Factor False Lash Epic Mascara

De mascara ziet er goed uit, precies waar ik fan van ben. Maar het gebruiksgemak vind ik toch minder, ik moet best lang aanbrengen tot het naar mijn zin zit. Voor de rest is de mascara perfect, blijft goed zitten, loopt niet uit, verwijderd makkelijk en vlekt niet.

Max Factor False Lash Epic Mascara

Als ik naar de prijs van € 17,99 van de mascara kijk ben ik een beetje teleurgesteld. De mascara doet zijn werk goed, maar het is gewoon veel werk en daar heb ik geen zin in. Met een andere goede mascara ben ik zo klaar en hier moet je echt geduld voor hebben. Dit zorgt er voor dat ik hem er niet snel bij pak en laat liggen. Mijn oordeel is dus duidelijk, voor mij is het geen top product, zeker niet gezien de prijs. De Max Factor False Lash Epic Mascara is vanaf nu te koop bij verschillende drogisterijen en via bol.com. Hebben jullie deze nieuwe mascara van Max Factor al geprobeerd en wat vonden jullie er van?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

  1. Ik Ben Helemaal niet tevreden van deze mascara !! Hij laat na het aan rennen
   Vlekken onder mijn ogen en op mijn oogleden na . Hoe voorzichtig en nauwkeurig Ik hem ook probeer aan te brengen ik lijk altijd op een panda !! Dit voor 19€ zou niet mogen !

   1. helemaal mee eens, ik heb nog nooit zo een slechte mascara gehad. Tranende ogen, vlekken onder mijn oogleden en hij geeft totaal geen volle wimpers. Nooit meer deze mascara

 1. Mmh, jammer dat je er zo veel moeite voor moet doen om dit (overigens geweldige) effect te bereiken.

 2. Jammer dat het zoveel tijd kost. Ik wil ’s ochtends zo lang mogelijk blijven liggen dus inderdaad geen tijd “verspillen” aan het klooien met mascara of andere make up. Het effect is mooi, maar als het echt zoveel meer tijd kost, laat ik hem ook lekker liggen in de winkel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *