Max Factor Excess Shimmer

 photo Max Factor Excess Shimmer_zpsnoedasfv.png

Misschien hebben jullie ze al een keer ergens anders voorbij zien komen, de Max Factor Excess Shimmer oogschaduws. Ik kwam ze ineens weer tegen met het uitzoeken van mijn ‘nog te testen’ kast. Ik besloot er lekker mee aan de slag te gaan alleen dat viel al snel vies tegen. Ik denk dat je echt aanleg voor deze oogschaduws moet hebben, want ik vind het helemaal niks…

 photo Max Factor Excess Shimmer2_zpsg3rcaks2.png

Een soort gelachtige oogschaduw is zeker niet meer nieuw, elk merk heeft ze tegenwoordig wel. Alleen ik snap totaal niet waarom. Ik vind het absoluut niet fijn werken en na een uur is er niets meer over van de oogschaduw behalve een vies streepje op mijn oogleden. Ik begin daarom ook al niet zo enthousiast over deze producten. Nou moet ik er wel bijzeggen dat ik een vette huid heb en het daarom vaak gewoon niet werkt.

 photo Max Factor Excess Shimmer3_zpshalotgkq.png

Maar Max Factor belooft dat dit anders is dan alle andere producten. De zachte bouncy gel formule moet heel gemakkelijk werken en in pigmentatie op te bouwen zijn. Ze hebben een prachtige glans en beloven ook nog eens 12 uur lang perfect te blijven zitten. Ze zijn er in zes verschillende tinten en persoonlijk vind ik de kleuren een beetje saai en standaard, het zijn niet echt bijzondere kleuren. Een mooie gouden of paarse kleur had ik ook echt heel erg tof gevonden, deze zijn gewoon een beetje saai.

 photo Max Factor Excess Shimmer4_zpsaemt2jku.png

Op de achterkant van de glazen potjes vind je wat meer informatie over het product. Zo zijn er in totaal dus zes verschillende kleuren:

 • Crystal, een mooie zilver kleur
 • Pink Opal, een mysterieuze paarse/roze tint
 • Onyx, glanzend zwart
 • Pearl, een shimmerende highlighter
 • Copper, een mooie koper bruin
 • Bronze, een echte mooie bruintint

 photo Max Factor Excess Shimmer5_zpsytz5jkuf.png

Als je de potjes voor het eerst open maakt zitten de potjes dicht met een beschermlaagje, dit vind ik wel fijn. Zo weet je zeker dat er niemand anders met zijn vingers in heeft gezeten als je het in de winkel koopt. Het laagje kun je er gemakkelijk vanaf halen en dan komt er de prachtige kleur tevoorschijn.

 photo Max Factor Excess Shimmer6_zps3wftoegl.png

Ik moet me bijna inhouden, het ziet er bijna uit als een lekker ijsje in een potje, maar zo lekker zal het wel niet zijn. De kleuren vind ik erg licht en saai als ik het zo bekijk, echt een knallende look gaat het niet worden als ik dit zo zie.

 photo Max Factor Excess Shimmer7_zpssvlscrzp.png

De oogschaduws voelen heel erg zacht en bouncy gaan, alsof het smelt onder je vingers. Ik vind dat heel erg prettig. De potjes zijn al wat kleiner en als je dan ook nog veel moeite moest doen om er iets uit te krijgen dan hoeft het van mij al snel niet meer. Maar hiermee kun je heel gemakkelijk werken qua gebruikersgemak, op dit gebied dan.

 photo Max Factor Excess Shimmer8_zpsuuavczeo.png

Swatches! Deze zien er prima uit! Hier zijn ze vrij dik aangebracht maar je kan ze ook dun aanbrengen en natuurlijk en subtiel uitwerken, het is maar wat je zelf prettig vind. Ik vind het wel alleen erg lang duren voordat de oogschaduw zich goed hecht, je kan ze nog echt heel erg lang uitwerken.

 photo Max Factor Excess Shimmer9_zpsjwgieebf.png

Ik besluit een look te gaan maken met deze drie kleuren: Copper, Bronze en Onyx. Ik vind het wel drie hele mooie kleuren bij elkaar!

 photo Max Factor Excess Shimmer12_zpsb4amnjhr.png

Alleen ik weet niet wat het is, maar die vloeibare oogschaduws zien er echt niet uit bij mij en ik kan er ook totaal niet mee overweg. Ik heb ontzettend vette oogleden en ik denk dat het daarom gewoon niet werkt. Ook zit al het oogschaduw onder mijn nagels tijdens het aanbrengen, niet heel erg fijn. Ik kan één kleur nog wel netjes aanbrengen maar meerdere kleuren is gewoon onmogelijk. De kleuren hechten heel langzaam aan de huid waardoor het een grote kliederboel is. Of ik heb gewoon geen make-up skills of dit product is gewoon rampzalig.

 photo Max Factor Excess Shimmer10_zpsetxuincs.png

Dit ziet er toch niet uit? Ik kijk er heel vrolijk bij maar dat is dan ook alles. De kleuren vlekken enorm, ze blijven niet op hun plek zitten waardoor meerdere kleuren tegelijk gebruiken bijna onmogelijk is, balen!

 photo Max Factor Excess Shimmer11_zpsxyyfosgi.png

En dan de 12 uur houdbaarheid? Na een uur had ik niets anders meer over dan een vieze bruine streep op mijn oogleden. Nu weet ik dat het komt door mijn vette huid, maar mocht jij ook een vette huid hebben, dan kan je deze rustig in het schap laten liggen.

 photo Max Factor Excess Shimmer1_zpsyrjoekdi.png

Nee, ik vind de Max Factor Excess Shimmer helemaal niks. Op andere blogs heb ik echt lovende reacties gehoord, maar ik kan het maar niet begrijpen, of ik doe gewoon iets ontzettend mis. Ik blijf erbij, geef mij maar gewoon een normale oogschaduw en kwasten. De Max Factor Excess Shimmers zijn te koop bij de drogisterijen voor € 12,99 per stuk.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

 • Reply
  Stephanie
  29 januari 2015 at 10:18

  Als je er foundation onder doet blijft het misschien beter zitten..
  Het zijn wel leuke doosjes!

  • Reply
   Aranka
   29 januari 2015 at 11:02

   Ik heb het ook geprobeerd met oogschaduwbasis, dan zijn ze met 2 uur weg :(

 • Reply
  Maaike
  29 januari 2015 at 10:42

  Hmmm deze lijken me ook niet zo handig werken eigenlijk!

 • Reply
  Kirsten
  29 januari 2015 at 10:43

  De kleuren zien er wel heel mooi uit, maar jammer dat door je vette huid dit geen succes is!

 • Reply
  Shaz
  29 januari 2015 at 10:52

  Ik heb ook vettige oogleden en ik zet altijd een primer onder. Dan blijven creamy producten langer zitten.

 • Reply
  Manon
  29 januari 2015 at 10:53

  Hmmm ik heb er ook wat betere artikels over gelezen, maar ik ben ook niet helemaal enthousiast.

 • Reply
  Diolifestyle
  29 januari 2015 at 10:53

  Ze zien er heel mooi uit!

 • Reply
  Marjoleinee
  29 januari 2015 at 11:06

  Jammer dat de kleuren niet goed blijven zitten, ik blijf toch maar bij mijn color tattoo’s denk ik!

 • Reply
  Joyce - Beamingbeautynl
  29 januari 2015 at 11:14

  Wat jammer dat het tegen valt! Ik ben ook niet zo’n fan van de substantie van deze producten.

 • Reply
  femketje
  29 januari 2015 at 11:33

  ik heb zelf altijd een haat liefde verhouding met creamy producten als deze >.<

 • Reply
  Johanneke
  29 januari 2015 at 11:44

  Jammer dat het niet werkt, ikzelf heb ook helemaal niks met creamy eyeshadow of cream blush. Het werkt gewoon niet bij mij. De kleuren zijn idd ook niet heel spannend…

 • Reply
  Melanie
  29 januari 2015 at 12:13

  Haha! Nee, ik snap deze producten inderdaad ook echt niet. Waarom hebben merken deze creamy oogschaduws nog.. Ik kan het je niet vertellen. Wel kan ik je vertellen dat er bijna geen enkele te handelen is. Het ligt dus niet aan jou make-up skills;)

  Fijne donderdag!
  XoXo Melanie

 • Reply
  Julie
  29 januari 2015 at 12:41

  Oh bah, wat een teleurstellend resultaat! :(

 • Reply
  Joelle
  29 januari 2015 at 13:21

  Is het niet de bedoeling dat je deze oogschaduws als een soort basis gebruikt? Voordat je andere (gewone) oogschaduw erover heen brengt zodat deze kleuren beter uitkomen zegmaar.

 • Reply
  Nicolish
  29 januari 2015 at 13:33

  Wat jammer zeg! Het hadden zo een leuke producten kunnen zijn!

 • Reply
  chucky1012
  29 januari 2015 at 13:42

  Jammer dat het zo tegenvalt.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  29 januari 2015 at 13:44

  Oooh wat jammer zeg. Wanneer zullen ze het leren? Misschien kun je ze een tweede leven geven als basis. Met een poeder erop blijven ze misschien beter op hun plaats. Anders zijn ze echt bagger.

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  29 januari 2015 at 13:52

  De enige oogschaduws met deze substantie die wél werken zijn die van Make Up Studio, ze moeten echt minder zacht zijn, neem een color tattoo, die zijn wat stroever, maar blijven wel zitten als een huis!

 • Reply
  Margot
  29 januari 2015 at 15:03

  Jammer dat ze tegenvallen! Ik vind die grijze wel mooi.

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  29 januari 2015 at 15:22

  De kleuren zien er inderdaad niet zo spannend uit, jammer dat ze niet voor je werken!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Lys
  29 januari 2015 at 15:51

  Jammer dat ze zo tegenvallen. De kleuren zagen er anders wel veelbelovend uit!

 • Reply
  Donna Luisa
  29 januari 2015 at 16:26

  Ik heb Copper ook klaarliggen om te gaan testen. Ik ben nu wel benieuwd hoe hij bij mij staat…

 • Reply
  Aurelie
  29 januari 2015 at 18:17

  Zo jammer dat ze tegenvallen. Ik heb ook vrij vette oogleden, dus ik blijf dan ook ver weg van dit product.

 • Reply
  Beautyjuf
  29 januari 2015 at 18:20

  De kleuren zien er prachtig uit! Jammer dat de kwaliteit verder niet zo geweldig is…

 • Reply
  Vera
  29 januari 2015 at 20:06

  Jammer dat ze zo vlekken zeg! De kleuren zijn wel heel mooi maar helaas!

 • Reply
  Paola
  31 januari 2015 at 19:16

  Zonde zeg! Deze skippen we dan maar!

 • Laat een reactie achter