Search
Close this search box.

Max Factor Clump Defy mascara

 photo Clump1_zpsb0ab26b4.png

Vroeger kocht ik altijd mascara’s van Max Factor, ik vond dat altijd de aller beste mascara’s. Ik heb er dan ook ontelbaar veel opgemaakt. Ik heb de laatste tijd helemaal geen Max Factor mascara aangeraakt en was meteen benieuwd naar deze mascara toen ik hem ontving. Is dit ook weer zo een mascara om verliefd op te worden?

 photo Clump_zps5880bd58.png

De Clump Defy mascara lijkt qua uiterlijk heel veel op de Flash Lash Effect mascara, die heel lang mijn favoriet is geweest. Het enige wat anders is aan deze mascara is het borsteltje. De speciale vormgeving moet ervoor zorgen dat er geen klontjes ontstaan en je zoveel laagjes als je wilt kunt aanbrengen zonder spinnenpoten te krijgen. De Clump Defy is echt een mascara voor als je volume wilt.

 photo Clump2_zps1e459ec0.png

 photo Clump3_zps9978af9f.png

Het borsteltje is net even iets anders dan de andere mascara’s van Max Factor. Hij is gebogen en zorgt daarom voor prachtige volumineuze wimpers die goed van elkaar gescheiden worden en een prachtige lengte krijgen. Door de handige verpakking is het niet mogelijk teveel mascara aan het borsteltje te krijgen en heb je altijd precies genoeg op je borsteltje.

 photo Clump4_zpse73b9650.png

Mijn wimpers zonder mascara.

 photo Clump5_zpsee61abe3.png

Mijn wimpers met één laagje Max Factor Clump Defy mascara. Ik ben echt heel erg onder de indruk, wat heb ik een lange wimpers gekregen. Voor de rest vind ik dat hij mijn wimpers erg mooi van elkaar scheid en het heel natuurlijk houd. Het is dus echt de ideale mascara voor meiden die van natuurlijke wimpers houden die een mooie lengte hebben. Ook krult hij mijn wimpers heel erg mooi.

De houdbaarheid is echt prima. Aan het einde van de dag zit hij er nog perfect op en heb geen last van een zwarte waas onder mijn ogen of afgebrokkelde stukjes mascara die overal blijven plakken. Mijn wimpers voelen heel flexibel aan en je kan ze makkelijk bewegen zonder dat je het idee hebt dat ze afbreken.

 photo Clump6_zpscc3bfb14.png

De Max Factor Clump Defy is vanaf nu te koop bij de drogisterijen voor € 14,99. Maar er is nu een leuke actie bij de Kruidvat dat hij maar € 10,00 kost. Een leuke actie dus als je hem zou willen proberen. Naar mijn idee is het echt een aanrader!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

 1. Ik vind de falsh lash effect van max factor heel erg fijn, heb m dan ook heel vaak opgemaakt! Maar deze klinkt ook wel erg goed! Ik vind de verpakking er ook heel mooi uit zien! Ik wil deze proberen!!

 2. Deze ziet er echt heel erg goed uit! Deze ga ik hoe dan ook proberen! Max Factor maakt naar mijn idee wel een van de beste drugstore mascara’s!

 3. Wauw wat een effect! Ik was eerst een beetje sceptisch, maar ook ik ben best wel onder de indruk. *rent naar de drogist* ;-)

 4. Ziet er goed uit! Ik ben jaloers op de kleur en lengte van je wimpers zonder mascara! Ik heb korte, donkerbruine wimpers. Echt heel vervelend, haha! :)

 5. Wow, wat een prachtig resultaat! Alsof je nepwimpers op hebt opeens? Ik ga deze zeker nog halen binnenkort :) Vooral voor €10 is het een koopje.

 6. Mooi! Ik vind Max Factor ook altijd wel fijn.
  In de zin ‘Voor de rest vind ik dat hij mijn wimpers erg mooi van elkaar scheid en het heel natuurlijk houd’ moet het trouwens ‘scheidt’ en ‘houdt’ zijn.

 7. Heel mooi effect! Ik ben dol op de mascara’s van Max Factor! Ze zijn hun prijs zeker en vast waard! Enkel heb ik momenteel nog 2 nieuwe mascara’s in mijn bezit die eerst op moeten, maar deze staat wel op mijn verlanglijstje door het mooie effect die hij geeft :)

 8. Hi! Ik heb ‘m ook, maar dan de water resistant versie. Deze wordt aangeprezen als waterproof, maar dat is ‘ie totaal niet… Zelfs bij vochtige hooikoorts-ogen loopt de mascara al uit, dus tot zover het ook de water resistant belofte. Max Factor klantenservice geeft aan op de hoogte te zijn van het feit dat deze verkeerd in de markt is gezet, maar let hierop indien je zelf graag “echte” waterproof mascara gebruikt, zoals de gewone False lash waterproof.

  Verder doet de mascara wel wat beloofd wordt en krijg je er echt mooie wimpers van, dus dat is wel positief :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *