Zoek
Sluit dit zoekvak.

Massaal aan de Vero – maar wat is het eigenlijk?

Massaal aan de Vero – maar wat is het eigenlijk?

De afgelopen dagen is ineens iedereen aan de Vero, een nieuwe social media app. Ik heb me er ook schuldig aan gemaakt omdat ik zag dat grote Amerikaanse bloggers die ik volg op Instagram een account hadden aangemaakt. Mijn interesse was gewerkt en downloadde snel de app, maar wat had ik zojuist nou eigenlijk gedownload? Ik heb nu twee dagen de app en begin het steeds meer te begrijpen. Maar omdat ik echt tig vragen van jullie kreeg wat de Vero app nou precies was en of ze het ook moesten aanmaken vertel ik wat meer over de Vero app!

Wat is Vero?

Vero neemt het op tegen Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter maar dan beter (vinden ze zelf). Wat er worden geen advertenties getoond en er is geen gek algoritme gaande. Klinkt goed, want ik ben helemaal klaar met dat algoritme van Facebook en Instagram, ik zie helemaal niet meer wat ik wil zien en dat haalt de pret van deze apps er wel een beetje af. Maar is het ook echt zo leuk als ze beloven?

Zoals ik al zei heb ik nu twee dagen de app en heb al best wat dingen getest en heb er wel duidelijk mijn mening over. Natuurlijk staat de app nog in de kinderschoenen en zullen er nog heel veel dingen verbeterd worden. Maar zal ik eerst maar eens uitleggen waar de app Vero voor staat.

Massaal aan de Vero – maar wat is het eigenlijk?

Vero betekend waarheid

Het woord vero betekend in het Italiaans ‘waarheid’ en daar is de hele app ook op gebouwd, de waarheid te laten zien en geen perfecte Instagram plaatjes en sferen. Op zich een hele verademing, maar ik heb zo een voorgevoel dat ook deze trend verder gaat op Vero. Maar je kunt met de app nog zoveel meer dan alleen maar foto’s delen. Zo kun je boeken, series, films, blogposts, webwinkels, plekken en ga maar door delen in je timelime met je volgers. Voor mij als blogger is het natuurlijk interessant op mijn blogposts te delen en een leuke aanvulling om mijn persoonlijke favoriete boeken of plekken te delen.

Massaal aan de Vero – maar wat is het eigenlijk?

Wat vind ik er van?

Ik vind het idee heel erg leuk en handig dat je alles zo makkelijk kan delen en ook dat je mensen kan volgen en daar alles van kan zien. Ik vind het fijn dat er gewoon een normaal ritme is van nieuwe en oude berichten op volgorde zodat ik niets mis en het is een verademing dat er nog geen advertenties zijn. Ik zeg expres nog geen advertenties want als dit een succes wordt zullen ze bij Vero ook wel geld ruiken. Het delen van content is ook super makkelijk en er staan alvast heel wat suggesties klaar en anders kun je het gewoon op Google opzoeken en toevoegen, ideaal! De app houdt trouwens ook rekening met je privacy, je kan zelf kiezen of je close friends, friends, acquaintances en followers de post zien. En de vormgeving van de app vind ik ook erg mooi, dat is toch ook altijd wel een pluspuntje.

Door de plotselinge populariteit van de app loop hij nu helaas wel heel erg vaak vast waardoor het allemaal niet vlekkeloos werkt. Maar neem aan dat daar aan gewerkt wordt en in de toekomst zeker beter al zijn. Ook vind ik het jammer dat je het niet met Facebook of Instagram kan koppelen om je favoriete accounts ook te volgen, maar dan op Vero, nu moet je alles handmatig opzoeken en ook maar net weten hoe de mensen op Vero heten. Je kunt nu alleen je vrienden vinden die je met het telefoonnummer in je contacten hebt staan.

Ook schijnt Vero een abonnementsdienst te worden waar je vind van moet worden en betalen. De eerste miljoen gebruikers zouden gratis zijn en de mensen die zich daarna aanmelden moeten betalen. Ik heb geen idee of dit een marketingstunt is of echt zo, want ik denk dat het dan toch een stuk minder populair zou zijn. Zeker voor een app die nog behoorlijk wat bugs heeft op dit moment.

Ik denk dat we Vero zeker in de gaten moeten houden en het de tijd moeten geven om te optimaliseren. Je kunt mij vinden onder de gebruikersnaam byAranka.nl en zal de komende tijd zeker actief aanwezig zijn op Vero omdat ik gewoon heel erg benieuwd ben wat deze app in petto heeft. En ik vind het gewoon leuk om mijn favoriete mensen te volgen en daar meer van te zien en het is een handig verzamelalbum om het zo maar te zeggen.

Hebben jullie al Vero aangemaakt en wat vinden jullie er van? De app is nu nog gratis te downloaden voor iOS en Android.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

 1. Wat leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven!

  Ik heb de app ook gedownload, maar veel werkt er nog niet vanwege overbelaste servers. Ik wacht geduldig af totdat dit probleem is opgelost. Ik ben erg benieuwd of dit een hype is of inderdaad een nieuwe social media app.

 2. Ze moeten echt suggesties van vrienden geven in die app! Want ik weet niet hoe iemand precies heet, dat probleem had Snapchat ook. Kak irritant.. IG is VEEL handiger hiermee. En het hele volgen, gevolgd worden en connectie maken moet ik nog even uitzoeken, haha. Ik hoop dat het een hype is die overwaait in alle eerlijkheid..

 3. Ik heb de app ook, en ik vind het idee heel erg leuk. Vooral omdat je makkelijker dingen kan delen zonder eerst een foto te moeten maken. Het vastlopen en de traagheid op het moment is inderdaad minder.

 4. Nooit van gehoord en ik hoef het ook niet haha! Maar goed ik ben vast niet de doelgroep met mijn 40+ ? Ik heb ook geen Facebook Twitter Instagram of Snapchat. Mailen/appen en internetten is genoeg voor mij!

 5. Ik heb de app geinstalleerd en en account, maar ik vind het nog niet interessant genoeg, omdat er nog niet voldoende mogelijkheden zijn. De bedoeling is dat Vero géén advertenties gaat plaatsen en (na de 1ste miljoen leden) mensen een klein bedrag moeten betalen om lid te worden. Op die manier wil Vero geld verdienen, niet via advertenties en het doorverkopen van gegevens van leden. Of dat een marketingstunt is, betwijfel ik. Ik denk écht dat ze dat op dit moment willen. Of ze het volhouden is een andere discussie.
  (Ik ben overigens ook boven de 40 en ik heb wél van de app gehoord. Alsof het iets leeftijdsgebonden is… hahahaha!)

  1. Het is uiteraard leeftijdsgebonden wat betreft de marketing maar iedereen is vrij om het te gebruiken uiteraard ?

 6. Het grote nadeel van Vero vind ik dat met alles wat je post, je automatisch alle credits van je foto’s aan Vero geeft en zij dit voor alles mogen gebruiken. Dat is toch wel wat mij het allermeeste tegenhoudt! Je behoudt zelf nul rechten…

 7. ik hoor erg veel mensen erover, maar ben zelf nog niet wezen kijken. ik houd het ook nog even zo, ik wacht nog even langer. mooi en duidelijke post van jou. liefs soraya

 8. Ik heb de app vorig weekend ook geïnstalleerd en ben je net gaan volgen. Ik vind het ook echt een verademing dat je terug een chronologische feed hebt. Ik deel er wel geen foto’s – dat houd ik op Instagram –, maar wel links, boeken, films, dat soort dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *