Mascha Happy Life

 photo Mascha-Happy-Life_zps056db751.png

Toen Mascha vertelde dat ze een boek ging schrijven was ik meteen wel heel erg benieuwd! Het zou geen boek over beauty worden maar een persoonlijk boek over belevenissen in haar leven en hoe zei daar achteraf op een positieve manier naar terug kijkt. Het zijn eigenlijk allemaal kleine lesjes voor een gelukkig leven, ook wel ‘happy life’ genoemd. Ik begon gisteren in het boek en 1,5 uur later was hij uit.

 photo Mascha-Happy-Life2_zpse0b0aa30.png

Ik volg Mascha sinds ze begon filmpjes te maken voor Girlscene, volgens mij is dat echt al een jaar of 5 geleden. Ik vond het zo gaaf dat iemand zoals ik dat deed. Geen stylist, geen celebrity maar gewoon een meisje zoals jij en ik. Al snel had ik in een hele middag al haar filmpjes bekeken en kwam er achter dat ze ook nog een eigen website had en daar was ik eigenlijk niet vanaf te slaan. Ik vond het heerlijk om alles over beauty te lezen. Ik leerde merken kennen waar ik nog nooit van had gehoord en al snel had ik een hele collectie OPI nagellakjes en andere mooie producten, want het was fijn om wat te lezen over make-up, in het begin stond ik wel eens voor een schap en had ik geen idee waar ik moest beginnen en nu had ik altijd een stemmetje van een blogger in mijn hoofd.

Genoeg daarover, ik wilde alleen maar aangeven dat ik Mascha al een hele tijd volg en het daarom erg leuk vond om haar boek te lezen. Ik moest gewoon ook dit verhaal weten en begon dus enthousiast met lezen.

 photo Mascha-Happy-Life3_zps4d7a273a.png

Happy Life is een ontzettend vrolijk boek geschreven vanuit Mascha en dat merk ik ook meteen. Als je het leest herken je meteen Mascha er in met alle opmerkingen en Engelse woorden die er af en toe doorheen komen. Grappig, omdat ik de laatste tijd elke dag een vlog van haar keek had ik ook echt de stem van Mascha in mijn hoofd alsof ze het aan me aan het voorlezen was.

 photo Mascha-Happy-Life4_zpsb34454ce.png

Het boek is 165 bladzijden dik, maar dit heb je echt zo uit, mede door de lekkere schrijfstijl, prachtige foto’s en mooie opmaak. Het boek is in een fijne en chronologische volgorde geschreven waardoor je echt in een verhaal zit van het begin naar het einde. Het gaat zeg maar door verschillende levensfases heen, daarom zul je je met het ene stuk meer verbonden voelen dan met het andere, maar dat maakt het juist leuk en voor iedereen. Ik vind het leuk om over Mascha haar leven te lezen en de lessen die ze daarin heeft geleerd. Ze brengt dit op zo een manier waardoor je er echt iets uit kan halen en herkende veel situaties en ging terug hoe ik dit toen heb opgelost. Het is fijn en leuk om te lezen hoe anderen hier bijvoorbeeld mee omgaan en daar een oplossing voor hebben.

 photo Mascha-Happy-Life5_zpsea851a1b.png

De vormgeving van het boek ziet er ook echt fantastisch uit. De cover ziet er perfect uit en weerspiegelt de juiste inhoud van het boek. En als je hem dan openslaat komt er een prachtige pagina voor met allemaal Beautygloss logo’s! Voor de rest heeft het boek duidelijke hoofdstukken en lettertypes, daardoor leest het heel gemakkelijk weg.

 photo Mascha-Happy-Life6_zpsac43ddb2.png

Ennn… Overal in het boek staan echt prachtige foto’s van Mascha!

 photo Mascha-Happy-Life7_zpsbdbbd2d1.png

Achter in het boek staan nog scheurbriefjes voor een Happy Life die je af kan scheuren en twee pagina’s voor feedback. Ik ben eigenlijk heel enthousiast over dit boek. Hoe kan het? Nou omdat ik heerlijk vind om over Mascha’s leven te lezen omdat ik haar al zo een tijd volg en de lessen die in het boek staan voor iedereen te begrijpen zijn en van toepassing zijn. Daardoor leest het heerlijk weg. Wel vind ik het jammer dat er nog behoorlijk wat stijlfoutjes in staan, foute spaties, komma’s en onvolledige woorden. Maar goed, daar zal ik niet te veel op ingaan met mijn dyslexie ;).

 photo Mascha-Happy-Life1_zps060adb2d.png

Volg je Mascha of kan je wel een dosis feel good gebruiken? Dan kan ik je zeker het boek Happy Life van Mascha aanraden! Het leest lekker weg en je hebt hem zo uit omdat je eigenlijk niet wilt stoppen. Het boek is onder andere te koop in de boekenwinkel en hieronder via Bol.com voor € 14,95

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

39 reacties

 • Reply
  Laura
  9 mei 2014 at 06:26

  Super leuk boek lijkt me dit! Cynthia over beauty (had ik toen ook gekocht) en Mascha over ‘happy life’, zo leuk en ik ga hem ook zeker lezen! Kijken of ze dit boek al bij de bieb hebben! ;)

 • Reply
  Martina
  9 mei 2014 at 06:36

  Ik denk dat het inderdaad extra leuk is omdat je haar al zo lang volgt…. Daarom spreekt het boek mij ook aan

 • Reply
  chucky1012
  9 mei 2014 at 06:50

  Ik heb al zoveel goeds gelezen over dit mooie boek!
  Pas geleden stond er een art. van haar in de krant!
  Leuk dat je haar al zolang volgt ;-)

  Happy Friday Xoxo

 • Reply
  Yvonne
  9 mei 2014 at 06:52

  Klinkt als een leuk boek! Het viel me al op dat er op de achterkant een foutje staat. Wat gek dat er veel stijlfoutjes in staan. Een uitgever hoort daar toch op te letten; er gaat toch een corrector overheen? (In juli komt mijn derde boek uit, vandaar.) Foutjes leiden toch af. Hopelijk gaat dat niet ten koste van de inhoud. :-)

  • Reply
   Hester
   9 mei 2014 at 09:44

   Inderdaad, die ‘volgers per dag’… Ik hoop dat ze het er met de tweede druk uithalen want verder is het volgens mij een superboek!

 • Reply
  saana
  9 mei 2014 at 06:52

  het boek spreekt me echt aan, ik denk dat ik hem ook ga halen :)

 • Reply
  Beautydagboek
  9 mei 2014 at 07:00

  Lijkt me leuk om te lezen! Wel jammer dat er nog wat foutjes inzitten, je zou zeggen dat het boek meerdere malen gecontroleerd wordt voordat het naar de drukker gaat :)

 • Reply
  Dionne Knooren
  9 mei 2014 at 07:34

  Wat een fijne review. Ik wil het boek ook heel lezen.

 • Reply
  MySimplySpecial
  9 mei 2014 at 07:42

  Het lijkt me wel een leuk boek om te lezen!

 • Reply
  Sofie
  9 mei 2014 at 07:50

  Dit lijkt me echt een goed boek! Ik ga hem deze week bestellen.

 • Reply
  Laura
  9 mei 2014 at 08:01

  Lijkt me een leuk boek! Vooral omdat het niet over beauty gaat maar haar leven. Ik denk dat ik deze wel ga bestellen!

 • Reply
  Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
  9 mei 2014 at 08:04

  Mooie review heb je geschreven en de foto’s van Mascha in het boek zijn echt zo mooi! Echt even genieten tijdens het lezen en dat stemmetje met voorlezen is heel herkenbaar haha. Leuk!

 • Reply
  Budgetproof.nl
  9 mei 2014 at 08:31

  Ik ben stiekem ook wel heel erg benieuwd en ik vind dat feedback gedeelte zo cool! Kan me heel goed voorstellen dat je haar stem in je hoofd hebt bij het lezen, haha.

 • Reply
  daantje loves to read
  9 mei 2014 at 08:34

  Ik heb hem ook. Ik moet nog een recensie schrijven. Heerlijk boek. Helemaal Mascha! Wat een respect heb ik voor haar! Ze doet het toch allemaal mooi maar even. Ze is echt een icoon op het internet aan het worden. Goed gedaan.

 • Reply
  Monique
  9 mei 2014 at 08:50

  Ik ben zeker van plan dit boek nog te bestellen!

 • Reply
  ceetje78
  9 mei 2014 at 08:54

  Ik zou m ook graag nog willen lezen. Klinkt goed.

 • Reply
  Femke
  9 mei 2014 at 09:33

  Ik vind dit boek ook echt heel leuk: je wordt er op de één of andere manier ook écht vrolijk van en er staan denk ik ook wel een aantal heel goede (levens)lessen in). Wel vind ik het jammer van de vele spel- en interpunctiefouten. Maar ik had begrepen dat dit in de tweede druk zal worden aangepast(?).

 • Reply
  Amelie
  9 mei 2014 at 09:52

  Ik wil hem zelf graag lezen, ik ben benieuwd wat Mascha er van gemaakt heeft!

 • Reply
  mywickedweirdlife
  9 mei 2014 at 09:57

  heb hem ook en vind het echt een heel mooi en bijzonder boek!

 • Reply
  pamela
  9 mei 2014 at 09:59

  ik hor van iedereen echt leuke verhalen over haar boek dus ik denk datik hem ook maar ga kopen :P

 • Reply
  femketje
  9 mei 2014 at 10:21

  lijkt me best een leuk boek!

 • Reply
  Miranda
  9 mei 2014 at 10:49

  Ik wil het boek ook nog heel erg graag kopen. Het lijkt mij echt zo’n mooi boek. Daarnaast vind ik mascha qua persoonlijkheid ook echt top.

 • Reply
  Beau
  9 mei 2014 at 10:49

  Ik twijfel nog om hem te kopen. Het lijkt me een erg leuk boek, alleen het inkijk exemplaar op Bol sprak me niet aan.

 • Reply
  Jaimy en Laura
  9 mei 2014 at 10:52

  Wat raar dat er nog foutjes in staan! Het lijkt me een leuk boek om te lezen! Misschien koop ik ‘em wel om mee te nemen op vakantie!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  9 mei 2014 at 11:20

  Oh Mascha heeft ook een boek nu? Well, good for her :-)

 • Reply
  inspiredbylifee
  9 mei 2014 at 12:30

  Het lijkt mij echt een heel erg leuk boek. Ik ga hem snel bestellen :)

 • Reply
  iiiThinkPink
  9 mei 2014 at 12:45

  Lijkt me een heel leuk boek!

 • Reply
  misshappinez
  9 mei 2014 at 12:48

  Het lijkt me zo’n leuk boek! Ga m zeker kopen :)

 • Reply
  IsabellaEliane
  9 mei 2014 at 12:59

  Ik ben ook nog van plan om dit boek te bestellen ! Het lijkt me wel raar dat er zoveel foutjes in staan, een boek wordt toch altijd helemaal gecontroleerd voordat hij wordt uitgegeven ? :o

  X

 • Reply
  Daniëlle
  9 mei 2014 at 16:14

  Ik ben er wel heel erg benieuwd naar. Ik volg haar ook al vanaf het begin, dus haar boek wil ik zeker nog aanschaffen!

 • Reply
  Romy | Big Cozy Sweater
  9 mei 2014 at 18:18

  Deze staat ook nog op mijn wishlist!

 • Reply
  Cherissa Blans
  9 mei 2014 at 19:51

  Ik heb het boek vandaag binnen gekregen en ben er net al een beetje in begonnen, het leest echt super fijn!

 • Reply
  Jana
  9 mei 2014 at 20:46

  Ik heb het boek ook en ik ben er erg benieuwd naar :) x

 • Reply
  Tessa
  9 mei 2014 at 21:13

  Ik hoor zoveel positieve berichten over het boek! Ik ben echt benieuwd aan het raken hihi

 • Reply
  Laura
  9 mei 2014 at 23:50

  Ik zie al meerdere goede reacties op dit boek, hij gaat op mijn boeken wishlist!

 • Reply
  Amy
  10 mei 2014 at 00:11

  Ik ben heel benieuwd naar het boek!

 • Reply
  me
  10 mei 2014 at 17:44

  Ik blijf altijd ver weg van dit soort boeken brrr. mar lekker commercieel is het wel en genoeg volgers die alles blind van haar zouden kopen.

 • Reply
  smilingbeauties
  20 mei 2014 at 16:55

  Ik ben wel erg benieuwd naar Mascha’s boek :)

 • Reply
  piep
  8 juni 2014 at 19:43

  raar dat je begind over haar spel fouten.

 • Laat een reactie achter