Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mascha Happy Life

 photo Mascha-Happy-Life_zps056db751.png

Toen Mascha vertelde dat ze een boek ging schrijven was ik meteen wel heel erg benieuwd! Het zou geen boek over beauty worden maar een persoonlijk boek over belevenissen in haar leven en hoe zei daar achteraf op een positieve manier naar terug kijkt. Het zijn eigenlijk allemaal kleine lesjes voor een gelukkig leven, ook wel ‘happy life’ genoemd. Ik begon gisteren in het boek en 1,5 uur later was hij uit.

 photo Mascha-Happy-Life2_zpse0b0aa30.png

Ik volg Mascha sinds ze begon filmpjes te maken voor Girlscene, volgens mij is dat echt al een jaar of 5 geleden. Ik vond het zo gaaf dat iemand zoals ik dat deed. Geen stylist, geen celebrity maar gewoon een meisje zoals jij en ik. Al snel had ik in een hele middag al haar filmpjes bekeken en kwam er achter dat ze ook nog een eigen website had en daar was ik eigenlijk niet vanaf te slaan. Ik vond het heerlijk om alles over beauty te lezen. Ik leerde merken kennen waar ik nog nooit van had gehoord en al snel had ik een hele collectie OPI nagellakjes en andere mooie producten, want het was fijn om wat te lezen over make-up, in het begin stond ik wel eens voor een schap en had ik geen idee waar ik moest beginnen en nu had ik altijd een stemmetje van een blogger in mijn hoofd.

Genoeg daarover, ik wilde alleen maar aangeven dat ik Mascha al een hele tijd volg en het daarom erg leuk vond om haar boek te lezen. Ik moest gewoon ook dit verhaal weten en begon dus enthousiast met lezen.

 photo Mascha-Happy-Life3_zps4d7a273a.png

Happy Life is een ontzettend vrolijk boek geschreven vanuit Mascha en dat merk ik ook meteen. Als je het leest herken je meteen Mascha er in met alle opmerkingen en Engelse woorden die er af en toe doorheen komen. Grappig, omdat ik de laatste tijd elke dag een vlog van haar keek had ik ook echt de stem van Mascha in mijn hoofd alsof ze het aan me aan het voorlezen was.

 photo Mascha-Happy-Life4_zpsb34454ce.png

Het boek is 165 bladzijden dik, maar dit heb je echt zo uit, mede door de lekkere schrijfstijl, prachtige foto’s en mooie opmaak. Het boek is in een fijne en chronologische volgorde geschreven waardoor je echt in een verhaal zit van het begin naar het einde. Het gaat zeg maar door verschillende levensfases heen, daarom zul je je met het ene stuk meer verbonden voelen dan met het andere, maar dat maakt het juist leuk en voor iedereen. Ik vind het leuk om over Mascha haar leven te lezen en de lessen die ze daarin heeft geleerd. Ze brengt dit op zo een manier waardoor je er echt iets uit kan halen en herkende veel situaties en ging terug hoe ik dit toen heb opgelost. Het is fijn en leuk om te lezen hoe anderen hier bijvoorbeeld mee omgaan en daar een oplossing voor hebben.

 photo Mascha-Happy-Life5_zpsea851a1b.png

De vormgeving van het boek ziet er ook echt fantastisch uit. De cover ziet er perfect uit en weerspiegelt de juiste inhoud van het boek. En als je hem dan openslaat komt er een prachtige pagina voor met allemaal Beautygloss logo’s! Voor de rest heeft het boek duidelijke hoofdstukken en lettertypes, daardoor leest het heel gemakkelijk weg.

 photo Mascha-Happy-Life6_zpsac43ddb2.png

Ennn… Overal in het boek staan echt prachtige foto’s van Mascha!

 photo Mascha-Happy-Life7_zpsbdbbd2d1.png

Achter in het boek staan nog scheurbriefjes voor een Happy Life die je af kan scheuren en twee pagina’s voor feedback. Ik ben eigenlijk heel enthousiast over dit boek. Hoe kan het? Nou omdat ik heerlijk vind om over Mascha’s leven te lezen omdat ik haar al zo een tijd volg en de lessen die in het boek staan voor iedereen te begrijpen zijn en van toepassing zijn. Daardoor leest het heerlijk weg. Wel vind ik het jammer dat er nog behoorlijk wat stijlfoutjes in staan, foute spaties, komma’s en onvolledige woorden. Maar goed, daar zal ik niet te veel op ingaan met mijn dyslexie ;).

 photo Mascha-Happy-Life1_zps060adb2d.png

Volg je Mascha of kan je wel een dosis feel good gebruiken? Dan kan ik je zeker het boek Happy Life van Mascha aanraden! Het leest lekker weg en je hebt hem zo uit omdat je eigenlijk niet wilt stoppen. Het boek is onder andere te koop in de boekenwinkel en hieronder via Bol.com voor € 14,95

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

39 reacties

 1. Super leuk boek lijkt me dit! Cynthia over beauty (had ik toen ook gekocht) en Mascha over ‘happy life’, zo leuk en ik ga hem ook zeker lezen! Kijken of ze dit boek al bij de bieb hebben! ;)

 2. Ik heb al zoveel goeds gelezen over dit mooie boek!
  Pas geleden stond er een art. van haar in de krant!
  Leuk dat je haar al zolang volgt ;-)

  Happy Friday Xoxo

 3. Klinkt als een leuk boek! Het viel me al op dat er op de achterkant een foutje staat. Wat gek dat er veel stijlfoutjes in staan. Een uitgever hoort daar toch op te letten; er gaat toch een corrector overheen? (In juli komt mijn derde boek uit, vandaar.) Foutjes leiden toch af. Hopelijk gaat dat niet ten koste van de inhoud. :-)

  1. Inderdaad, die ‘volgers per dag’… Ik hoop dat ze het er met de tweede druk uithalen want verder is het volgens mij een superboek!

 4. Lijkt me leuk om te lezen! Wel jammer dat er nog wat foutjes inzitten, je zou zeggen dat het boek meerdere malen gecontroleerd wordt voordat het naar de drukker gaat :)

 5. Ik ben stiekem ook wel heel erg benieuwd en ik vind dat feedback gedeelte zo cool! Kan me heel goed voorstellen dat je haar stem in je hoofd hebt bij het lezen, haha.

 6. Ik heb hem ook. Ik moet nog een recensie schrijven. Heerlijk boek. Helemaal Mascha! Wat een respect heb ik voor haar! Ze doet het toch allemaal mooi maar even. Ze is echt een icoon op het internet aan het worden. Goed gedaan.

 7. Ik vind dit boek ook echt heel leuk: je wordt er op de één of andere manier ook écht vrolijk van en er staan denk ik ook wel een aantal heel goede (levens)lessen in). Wel vind ik het jammer van de vele spel- en interpunctiefouten. Maar ik had begrepen dat dit in de tweede druk zal worden aangepast(?).

 8. Ik wil het boek ook nog heel erg graag kopen. Het lijkt mij echt zo’n mooi boek. Daarnaast vind ik mascha qua persoonlijkheid ook echt top.

 9. Ik ben ook nog van plan om dit boek te bestellen ! Het lijkt me wel raar dat er zoveel foutjes in staan, een boek wordt toch altijd helemaal gecontroleerd voordat hij wordt uitgegeven ? :o

  X

 10. Ik ben er wel heel erg benieuwd naar. Ik volg haar ook al vanaf het begin, dus haar boek wil ik zeker nog aanschaffen!

 11. Ik heb het boek vandaag binnen gekregen en ben er net al een beetje in begonnen, het leest echt super fijn!

 12. Ik blijf altijd ver weg van dit soort boeken brrr. mar lekker commercieel is het wel en genoeg volgers die alles blind van haar zouden kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *