Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Marry Me Chicken uit de slowcooker met aardappelen en spinazie

Ja hoor, ik zag weer eens iets op Tiktok voorbij komen, Marry Me Chicken. Een recept uit Amerika dat in de slowcooker gemaakt kan worden. Dit leek mij dus echt een heerlijk recept en heb het een beetje naar de Nederlandse standaarden aangepast. Je kunt Marry Me Chicken als standaard recept gebruiken om je kipfilet heerlijk te garen, maar ik maakte er een volledige eenpansgerecht van met aardappelen en spinazie.

Eenpansmaaltijd Marry Me Chicken uit de slowcooker

Wil jij een heerlijke romige kip uit je slowcooker klaarmaken met zongedroogde tomaat en spinazie? Dan is dit recept echt iets voor jou! Helaas was het alweer vroeg donker, dus echt goede belichting voor de foto’s had ik niet, maar geloof me, dit recept is echt heerlijk. Het is ook nog eens een volledige maaltijd doordat ik er aardappels en spinazie aan toegevoegd heb. En het leuke is, het is echt super simpel om te maken en het kan bijna niet mislukken.

Hoe bereid je de Marry Me Chicken

Van te voren is het belangrijk de kip eventjes goed aan te bakken (doe dit 2 tot 3 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn) om de kruiden er een beetje goed in te branden. Ik gebruik voor dit recept kipfilet, maar je kunt ook kiezen voor kippendijfilet, hierdoor blijft de kip iets malser in de slowcooker. Ik kruid de kip lekker met een Toscaans tintje: paprika, cajun, oregano en tijm! Oja en die romige saus gaan we maken van passata, room en Parmezaanse kaas.

Marry Me Chicken uit de slowcooker met spinazie en aardappelen

Deze Marry Me Chicken uit de slowcooker met spinazie en aardappelen is een echte topper en ook nog eens een volledige eenpansmaaltijd. Serveer deze romige kip uit de slowcooker met aardappels en spinazie. Succes gegarandeerd!
4.50 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 400 gram kipfilet
  • 400 gram aardappels
  • 100 gram blad spinazie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • handje zongedroogde tomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 milliliter passata
  • 250 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel cajun kruiden
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Kruid de kipfilets met de cajun, oregano, tijm en het paprika poeder. Bak deze kort 2 tot 3 minuten aan in de koekenpan in wat olijfolie of bakboter.
  • Ondertussen schillen de de aardappels en snijden deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Snij ook de ui in fijne stukjes en de zongedroogde tomaat in grove stukken. Doe deze in de slowcooker.
  • Wanneer de kip rondom mooi bruin is geworden haal je deze uit de pan en snij je ze in grove stukken en doe ze ook in de slowcooker.
  • Pers de knoflook uit en voeg toe net zoals de rode pesto. Schenk ook de passata en kippenbouillon in de slowcooker.
  • Bewaar de room, Parmezaanse kaas en spinazie voor later.
  • Laat de slowcooker op de hoogste stand ongeveer 4 uur pruttelen.
  • Na 4 uur voeg je ook de room, Parmezaanse kaas en spinazie toe. Laat vervolgens nog een 1 pruttelen op de laagste stand. Daarna heb je een heerlijke eenpansgerecht met een romige saus en heerlijke kip.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Goedemiddag Aranka,
    Allereerst een smakelijk en gezond 2025 gewenst en daarbij laat ik graag weten dat ik een fan ben van jou recepten. Je staat in mijn top 3 van internet voorbeeld koks. Ik trap af in 2025 met Merry me chicken

  2. ……en ik hoop in 2025 weer op lekkere recepten,
    Hartelijke groeten,
    Peter

    Dit hoort nog bij mij eerdere reactie die ik te vroeg verzonden had 🫣🧑‍🍳

  3. Hoi aranka
    Het ziet er heerlijk uit, ben voor het eerst aan de slag met een slowcooker, jou recept als eerste 👍
    Nu merk ik dat na vier uur de aardappels nog niet helemaal gaat zijn en de saus erg dun, hoort dit?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *