Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Marmeren tegels voor je badkamer

Wil je je badkamer een klassieke uitstraling geven? Marmeren tegels kunnen je daar perfect mee helpen. Met hun elegante witte kleur voegen ze klasse en natuurlijke schoonheid toe aan iedere badkamer. In dit artikel duiken we dieper in op de voordelen van marmeren tegels en hoe je de juiste tegels kunt kiezen voor jouw badkamer. 

Bron afbeelding: Shutterstock

Waarom kiezen voor marmeren tegels?

Marmeren tegels staan bekend om hun luxe uitstraling en unieke patronen. Geen twee marmeren tegels zijn hetzelfde, wat betekent dat jouw badkamer een one-of-a-kind look krijgt. Marmer staat daarnaast ook bekend om zijn duurzaamheid. Wanneer het goed wordt onderhouden, kunnen marmeren tegels tientallen jaren meegaan. Dit maakt ze een slimme investering voor de lange termijn. Bovendien zijn marmeren tegels gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor zijn ze bij uitstek een geschikte optie voor in je badkamer.

Verschillende soorten marmer

Er zijn verschillende soorten marmer, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Carrara-marmer is een populaire keuze vanwege zijn klassieke witte kleur met grijze aders. Calacatta-marmer heeft een vergelijkbare look, maar met meer dramatische, donkerdere aders. Voor een meer opvallende look kun je kiezen voor Emperador-marmer, dat bekend staat om zijn rijke, donkerbruine tinten. Keramieken tegels zijn een alternatief voor marmer, met een vergelijkbare uitstraling tegen een vaak lagere prijs.

De juiste maat en vorm kiezen

Marmeren tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, van kleine mozaïektegels tot grote formaattegels. Kleinere tegels kunnen helpen om een stroever oppervlak te creëren zodat je minder kans hebt om uit te glijden wanneer het natte is. Grotere tegels zorgen daarentegen voor een ruimtelijker gevoel, wat vooral  van pas komt in kleine badkamers. Overweeg tot slot ook om verschillende tegelvormen te combineren, zoals rechthoekige tegels op de vloer en vierkante tegels op de muren. Door tegelvormen te mixen kun je interessante patronen creëren die je badkamer nog unieker maken. 

Marmeren accenten toevoegen

Als je niet je volledige badkamer wilt betegelen met marmer, dan kun je ook slechts bepaalde delen van je badkamer van marmer laten maken. Een marmeren vloer kan bijvoorbeeld een prachtig contrast bieden met keramieken tegels op de muren. Een ander voorbeeld is een marmeren accentmuur achter het bad of de wastafel. Dit soort marmeren details voegen een vleugje luxe toe aan je badkamer zodat dat je hier al te diep in de buidel voor hoeft te tasten. 

Combineren met andere materialen

Marmeren valt prachtig te combineren met materialen zoals hout, glas en metaal. Een houten badkamermeubel kan bijvoorbeeld warmte toevoegen aan de koele tinten van marmer. Glazen douchedeuren kunnen daarnaast de schoonheid van je marmeren muren accentueren. Tot slot kun je messing of goudkleurige badkamer onderdelen aanschaffen om een gevoel van luxe toe te voegen aan je marmeren badkamer. 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *