Search
Close this search box.

Makkelijke appelroosjes

Makkelijke appelroosjes

Facebook is tegenwoordig een grote inspiratiebron van mijn recepten, zo ook dit recept. Jullie hebben wellicht de video wel voorbij zien komen op je timeline. Ik vond het zo leuk dat ik het meteen wilde maken. Dit is echt ontzettend makkelijk te maken en geeft een prachtig resultaat! Ik heb trouwens nog een paar tips voor jullie zodat het nóg beter gaat dan op de video. Want ja, het ziet er altijd makkelijker uit dan dat het is.

Makkelijke appelroosjes

Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg op rol
  • 2 appels
  • abrikozen jam
  • kaneel
  • poedersuiker
  • water

Ik koos voor Jonagold appels omdat deze een mooi rood schilletje hebben en niet meteen tot moes koken/bakken. En ik kan je echt aanraden bladerdeeg op rol te gebruiken, plakjes aan elkaar maken gaat niet zo van harte en laat toch vaak los. Met dit recept is dat niet echt ideaal.

Makkelijke appelroosjes

Was de appels en schil ze niet. Snijd hem door de helft en daarna in dunne plakjes. Als je de plakjes hebt gesneden kun je voorzichtig het klokhuis eruit snijden.

Makkelijke appelroosjes

Leg alle appel plakjes in een schaal met water en doe ze vervolgens 4 minuten in de magnetron. Dit is nodig om de appel zacht te maken, anders zijn ze te hard om ze op te rollen.

Makkelijke appelroosjes

Waar we al vrij snel achter kwamen is dat de plakjes appel daarna nog te nat zijn en tijdens het rollen er uit glijden. Laat ze dus even goed drogen op een keukenpapiertje.

Makkelijke appelroosjes

Ik gebruikte het bladerdeeg op rol van de Albert Heijn en dat had al meteen de juiste vorm, nu nog even in zessen verdelen.

Makkelijke appelroosjes

Daarna maak je een rijtje met de appel plakjes en zorg je dat de bovenkant boven het bladerdeeg uit komt. Smeer het midden in met jam, maar niet teveel, anders glijdt het ook uit elkaar tijdens het rollen. Doe er nog wat kaneel en eventueel suiker over naar wens.

Makkelijke appelroosjes

Vouw het bladerdeeg daarna dubbel en rol het roosje voorzichtig op. Ondertussen kunnen we de oven alvast voor verwarmen op 200 graden.

Makkelijke appelroosjes

Handig is voor dit recept een siliconen vorm te gebruiken zodat je ze er voorzichtig uit kunt drukken, vet ze wel even in. Je kan ook een aluminium vorm gebruiken, maar dan zal ik wel cupcake vormpjes gebruiken.

Makkelijke appelroosjes

Bak de appelroosjes voor 30 minuten af op 200 graden. Houd zelf even in de gaten of ze goed gaar zijn geworden. Bij ons waren de schilletjes wat verbrand, maar dat gaf ook wel een leuk resultaat.

Makkelijke appelroosjes
Makkelijke appelroosjes

En strooi er nog wat poedersuiker over om het helemaal compleet te maken, het ziet er echt super leuk uit! Ik dacht dat dit echt ontzettend moeilijk te maken was met veel gepriegel, maar uiteindelijk valt het mee. Houd je wel aan de tips, anders gaat het alsnog mis (ik spreek uit ervaring). Maar het resultaat mag er zeker zijn!

Makkelijke appelroosjes
Makkelijke appelroosjes

Appelroosjes uit de oven

Hoe mooi zien deze appelroosjes eruit? Je kunt ze heel gemakkelijk maken met wat appel, jam en bladerdeeg. Stop ze in een bakblik voor cupcakes en je krijgt deze heerlijke en mooie appelroosjes!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 appels Jonagold
  • abrikozen jam
  • water
  • kaneel
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Was de appels en schil ze niet. Snijd hem door de helft en daarna in dunne plakjes. Als je de plakjes hebt gesneden kun je voorzichtig het klokhuis eruit snijden.
  • Leg alle appel plakjes in een schaal met water en doe ze vervolgens 4 minuten in de magnetron. Dit is nodig om de appel zacht te maken, anders zijn ze te hard om ze op te rollen.
  • Laat de appel stukjes even goed drogen op een keukenpapiertje.
  • Snij de rol bladerdeeg in 6 'rijen'.
  • Daarna maak je een rijtje met de appel plakjes en zorg je dat de bovenkant boven het bladerdeeg uit komt. Smeer het midden in met jam, maar niet teveel, anders glijdt het ook uit elkaar tijdens het rollen. Doe er nog wat kaneel en eventueel suiker over naar wens.
  • Stop de opgerolde appelroosjes in een cupcakevorm. Ik zelf gebruik een siliconen vorm waarbij je ze er gemakkelijk uit kan halen. Gebruiken je een ijzeren vorm, vet hem dan eventjes in.
  • Bak de appelroosjes voor 30 minuten af op 200 graden. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Makkelijke appelroosjes

Dit recept is natuurlijk ideaal voor een gezellige high tea of voor dit seizoen natuurlijk. We mogen er eigenlijk nog niet aan denken, maar het poedersuiker lijkt natuurlijk net sneeuw.

Makkelijke appelroosjes
Makkelijke appelroosjes

Ja, weer een geslaagd recept! Ik weet trouwens ook zeker dat ik ze vaker ga maken, want ze zien er natuurlijk fantastisch uit! Hebben jullie deze appelroosjes al wel eens gemaakt? Ik kan het je zeker aanraden, want de smaak is ook heerlijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

  1. Ahhhhh wat leuk.
    Die ga ik straks voor mijn dochter haar verjaardag maken!
    THNX voor de tip.
    Wat een goede timing om dit recept nu te plaatsen ?
    Jij bent altijd z’on gezellige crea Bea, haha, en dat is positief bedoeld hoor.
    De gezelligste blogster van Nederland

  2. Ik heb dit nog niet eerder gezien maar wat ziet dit er leuk uit :-)! Ik vind het effect van de verbrande schil juist leuk, alleen zal het misschien wel ietsje minder lekker smaken.

  3. Ik had dit gisteren of eergisteren ook voorbij zien komen via facebook. het lijkt mij erg lekker en leuk om te maken, ook als je met een groep(je) bent.

    Groetjes Eddy

  4. O ik heb dit al een keer gemaakt en het was echt een flop hahah! Het zag er zo makkelijk uit toen op het plaatje maar het lukte helemaal niet. Ik zie nu bij jou een paar dingen anders o.a. het bladerdeeg op rol dat is inderdaad al makkelijker en de cupcakehouder dan blijven ze recht en bakken ze egaal. Ik ga ze nog een keer maken denk ik maar dan met jouw tips ;-) Thanks voor dit bericht en de heerlijke foto’s!

  5. Ah! Jij komt altijd met de meest leuke en mooie recepten! Ook dit ziet er echt weer prachtig uit! Wauw! Al lijkt het me wel een geprutst, haha! Maar we gaan het hier thuis proberen!! Ideaal als traktatie of op een avondje visite.

  6. Dit zag ik ook langskomen op facebook. Het ziet er zo leuk en vooral lekker uit, dit ga ik zeker eens maken! Mooie foto’s ook!

Laat een antwoord achter aan Suzanne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *