Facebook is tegenwoordig een grote inspiratiebron van mijn recepten, zo ook dit recept. Jullie hebben wellicht de video wel voorbij zien komen op je timeline. Ik vond het zo leuk dat ik het meteen wilde maken. Dit is echt ontzettend makkelijk te maken en geeft een prachtig resultaat! Ik heb trouwens nog een paar tips voor jullie zodat het nóg beter gaat dan op de video. Want ja, het ziet er altijd makkelijker uit dan dat het is.
Wat heb je nodig?
- bladerdeeg op rol
- 2 appels
- abrikozen jam
- kaneel
- poedersuiker
- water
Ik koos voor Jonagold appels omdat deze een mooi rood schilletje hebben en niet meteen tot moes koken/bakken. En ik kan je echt aanraden bladerdeeg op rol te gebruiken, plakjes aan elkaar maken gaat niet zo van harte en laat toch vaak los. Met dit recept is dat niet echt ideaal.
Was de appels en schil ze niet. Snijd hem door de helft en daarna in dunne plakjes. Als je de plakjes hebt gesneden kun je voorzichtig het klokhuis eruit snijden.
Leg alle appel plakjes in een schaal met water en doe ze vervolgens 4 minuten in de magnetron. Dit is nodig om de appel zacht te maken, anders zijn ze te hard om ze op te rollen.
Waar we al vrij snel achter kwamen is dat de plakjes appel daarna nog te nat zijn en tijdens het rollen er uit glijden. Laat ze dus even goed drogen op een keukenpapiertje.
Ik gebruikte het bladerdeeg op rol van de Albert Heijn en dat had al meteen de juiste vorm, nu nog even in zessen verdelen.
Daarna maak je een rijtje met de appel plakjes en zorg je dat de bovenkant boven het bladerdeeg uit komt. Smeer het midden in met jam, maar niet teveel, anders glijdt het ook uit elkaar tijdens het rollen. Doe er nog wat kaneel en eventueel suiker over naar wens.
Vouw het bladerdeeg daarna dubbel en rol het roosje voorzichtig op. Ondertussen kunnen we de oven alvast voor verwarmen op 200 graden.
Handig is voor dit recept een siliconen vorm te gebruiken zodat je ze er voorzichtig uit kunt drukken, vet ze wel even in. Je kan ook een aluminium vorm gebruiken, maar dan zal ik wel cupcake vormpjes gebruiken.
Bak de appelroosjes voor 30 minuten af op 200 graden. Houd zelf even in de gaten of ze goed gaar zijn geworden. Bij ons waren de schilletjes wat verbrand, maar dat gaf ook wel een leuk resultaat.
En strooi er nog wat poedersuiker over om het helemaal compleet te maken, het ziet er echt super leuk uit! Ik dacht dat dit echt ontzettend moeilijk te maken was met veel gepriegel, maar uiteindelijk valt het mee. Houd je wel aan de tips, anders gaat het alsnog mis (ik spreek uit ervaring). Maar het resultaat mag er zeker zijn!
Appelroosjes uit de oven
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 appels Jonagold
- abrikozen jam
- water
- kaneel
- poedersuiker
Instructies
- Was de appels en schil ze niet. Snijd hem door de helft en daarna in dunne plakjes. Als je de plakjes hebt gesneden kun je voorzichtig het klokhuis eruit snijden.
- Leg alle appel plakjes in een schaal met water en doe ze vervolgens 4 minuten in de magnetron. Dit is nodig om de appel zacht te maken, anders zijn ze te hard om ze op te rollen.
- Laat de appel stukjes even goed drogen op een keukenpapiertje.
- Snij de rol bladerdeeg in 6 'rijen'.
- Daarna maak je een rijtje met de appel plakjes en zorg je dat de bovenkant boven het bladerdeeg uit komt. Smeer het midden in met jam, maar niet teveel, anders glijdt het ook uit elkaar tijdens het rollen. Doe er nog wat kaneel en eventueel suiker over naar wens.
- Stop de opgerolde appelroosjes in een cupcakevorm. Ik zelf gebruik een siliconen vorm waarbij je ze er gemakkelijk uit kan halen. Gebruiken je een ijzeren vorm, vet hem dan eventjes in.
- Bak de appelroosjes voor 30 minuten af op 200 graden.
Dit recept is natuurlijk ideaal voor een gezellige high tea of voor dit seizoen natuurlijk. We mogen er eigenlijk nog niet aan denken, maar het poedersuiker lijkt natuurlijk net sneeuw.
Ja, weer een geslaagd recept! Ik weet trouwens ook zeker dat ik ze vaker ga maken, want ze zien er natuurlijk fantastisch uit! Hebben jullie deze appelroosjes al wel eens gemaakt? Ik kan het je zeker aanraden, want de smaak is ook heerlijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
28 reacties
Wat zien ze er ontzettend leuk & lekker uit!
Ik had het filmpje ook voorbij zien komen op Facebook. Fijn dat je het hebt nagemaakt en extra tips geeft!
Oh jum! Dat ziet er lekker en mooi uit!
Ziet er super leuk uit! Ik kende het nog niet maar wil het zeker eens gaan maken voor bij een high tea of zo inderdaad!
Ahhhhh wat leuk.
Die ga ik straks voor mijn dochter haar verjaardag maken!
THNX voor de tip.
Wat een goede timing om dit recept nu te plaatsen ?
Jij bent altijd z’on gezellige crea Bea, haha, en dat is positief bedoeld hoor.
De gezelligste blogster van Nederland
Aaaaah dankjewel! Ik denk dat je dochter dit heel leuk gaat vinden :)!
Ik heb dit nog niet eerder gezien maar wat ziet dit er leuk uit :-)! Ik vind het effect van de verbrande schil juist leuk, alleen zal het misschien wel ietsje minder lekker smaken.
Oooh, mooi! Volgens mij is dit ook heel tof om in het midden van je appeltaart te zetten, ziet er dan super fancy uit haha!
Wow! Nice! Ziet er inderdaad makkelijk uit!
Haha, toevallig stuurde een collega me gisteren een YouTube filmpje door met de appelroosjes. Lijkt me leuk om ze ook zelf te maken. Fijn dat het in het echt ook goed gelukt is! :)
Ik heb ze inderdaad al voorbij zien komen en bij mij stonden ze ook al op de bak lijst! Goed om te zien dat het dus inderdaad makkelijk is om te maken, leuk!
Ik had dit gisteren of eergisteren ook voorbij zien komen via facebook. het lijkt mij erg lekker en leuk om te maken, ook als je met een groep(je) bent.
Groetjes Eddy
O ik heb dit al een keer gemaakt en het was echt een flop hahah! Het zag er zo makkelijk uit toen op het plaatje maar het lukte helemaal niet. Ik zie nu bij jou een paar dingen anders o.a. het bladerdeeg op rol dat is inderdaad al makkelijker en de cupcakehouder dan blijven ze recht en bakken ze egaal. Ik ga ze nog een keer maken denk ik maar dan met jouw tips ;-) Thanks voor dit bericht en de heerlijke foto’s!
Oh leuk! Dit wil ik wel een keer proberen te maken !
Zo leuk ;-)
Het recept bewaar ik.
Ah! Jij komt altijd met de meest leuke en mooie recepten! Ook dit ziet er echt weer prachtig uit! Wauw! Al lijkt het me wel een geprutst, haha! Maar we gaan het hier thuis proberen!! Ideaal als traktatie of op een avondje visite.
Deze heb ik ook al zoveel gemaakt! Heel leuk, makkelijk en lekker.
Ik heb ze nog niet gemaakt, maar je maakt me nu wel enthousiast! Binnenkort maar eens doen :)
Aaah ze zijn goed gelukt! Ik zag het recept voorbij komen op Facebook.
Oh, die ga ik onthouden! En even delen met vriendinnen! Thanks voor dit recept :)
Dit ziet er zo onwijs leuk uit! Dit ga ik echt een keertje proberen.
Wat ziet dat er mooi uit!
Het ziet er lekker en mooi uit!! :0
WAUW! Dit is zo’n tof idee en het is ook super goed gelukt bij je!
Ik had het recept inderdaad gezien maar vroeg me af of ze ook echt goed smaakte. Ga ze zeker een keertje proberen!
Ik kwam ze ook tegen op Facebook, maar nu wil ik ze ook echt een keer maken. Ziet er zo gezellig en lekker uit.
Aaah ziet er zo heerlijk uit! Ga ik van het weekend maar even uitproberen :)
Dit zag ik ook langskomen op facebook. Het ziet er zo leuk en vooral lekker uit, dit ga ik zeker eens maken! Mooie foto’s ook!