Search
Close this search box.

Makkelijk mascara verwijderen, zo doe je dat

shutterstock 777695227

Ik vind het altijd een rotklus, mijn mascara verwijderen. Het gaat er nooit goed in één keer vanaf, je moet veel wrijven en boenen en een waterproof mascara is helemaal ellende om te verwijderen. Maar met een beetje geduld en de juiste tools en handelingen kun je gelukkig heel makkelijk mascara verwijderen. Wil je weten hoe je makkelijk mascara en waterproof mascara verwijdert? Lees dan verder.

Bron afbeelding: Shutterstock

1. Gebruik de juiste make-up remover

Wanneer je je mascara gaat verwijderen is het belangrijk een goed product hiervoor te gebruiken. Dan ligt het er ook nog aan of je een normale mascara hebt of een waterproof mascara? Wanneer je een normale mascara draagt kies dan voor een speciale oog make-up remover (deze zijn vaak geschikt om mascara mee te verwijderen) of kies een micellair water. Mijn all-time favorite make-up remover is de Garnier Micellair Water.

Wil je je waterproof mascara makkelijk verwijderen? Dan heb je een make-up remover met olie nodig, dit weekt de hardnekkige waterproof mascara los. Mijn favoriet is de Garnier Micellair Water voor huid en ogen.

2. Laat de make-up remover intrekken

Doe de make-up remover op een watje en leg het watje voor 15 seconden op je oog en druk er voorzichtig op. De meest gemaakte fout is om meteen te gaan boenen maar hierdoor krijg je een geïrriteerde huid en ogen. Wanneer je het wattenschijfje voor 15 seconden op je oog laat rusten kan het product zijn werk doen op de mascara en maakt het de mascara zacht.

3. Wrijf je ogen schoon

Wanneer de make-up remover heeft kunnen intrekken en de mascara zacht is geworden kun je het wattenschijfje naar beneden halen met een drukkende beweging. Maak alleen bewegingen naar beneden en ga niet elke kant op wrijven. Dit is slecht voor je wimpers en kan ook je ogen irriteren. Dus, wrijf met de wimpergroei mee naar beneden.

4. Reinig na voor de laatste restjes

Wanneer de mascara verwijderd is van de wimpers zit er vaak onder je ogen nog een zwarte rand of zie je hier en daar nog wat stukjes mascara zitten op de huid. Verwijder de laatste restjes mascara met een schoon wattenschijfje en make-up remover. Hierna heb je een heerlijk schone huid en de mascara is gemakkelijk verwijderd!

5. Verzorg de huid

Na het reinigen is het altijd belangrijk de huid ook te verzorgen. Wil je echt de laatste restjes vuil van je huid en wimpers verwijderen? Haal dan nog een wattenschijfje met een toner over je gezicht heen. Sluit daarna af met een verzorgende crème.

Hoe verwijderen jullie je mascara gemakkelijk?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *