Search
Close this search box.

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3 (Naked 3 dupe + vergelijking)

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic3_zpsdd091f4c.png

Zijn jullie mijn artikelen over het prachtige budget merk Makeup Revolution al zat? Ik hoop het niet want ik heb vandaag weer een artikel voor jullie over een prachtig palette van dit merk. Het Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3! Wat misschien beter bekend staat als de dupe van Urban Decay Naked 3! Ik laat jullie dit prachtige palette zien en vergelijk hem met het Naked 3 palette. Is dit een echte musthave of niet?

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic31_zps1915e084.png

Het is zo jammer dat Makeup Revolution niet in Nederland te koop. Wat mij betreft is het echt dé ontdekking van 2014. Dit prachtige make-up merk uit Engeland heeft prachtige budget producten en echt heel veel dupes. En het allermooiste van alles is dat de kwaliteit echt geweldig is. Ik was daarom ook heel erg benieuwd of dit palette aan het Naked 3 palette kan tippen. Laten we snel verder gaan kijken.

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic32_zps82c36435.png

Je hebt verschillende soorten Makeup Revolution oogschaduw paletten. Ik liet jullie laatst ook al een palette zien uit de Salvation collectie en de I Heart Make-Up collectie. Deze komt uit de Redemption collectie waarbij de paletten allemaal smalle en langwerpige pans hebben. We zijn net breed genoeg voor een kwast en voor de rest is het palette best aan de grote kant waardoor hij niet echt heel gemakkelijk mee te nemen is. Maar hij is wel weer prachtig mooi!

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic34_zps34115e91.png

De binnenkant van het palette. De verpakking is van simpel plastic en voelt vrij stevig aan maar niet meteen heel bijzonder of van hele goede kwaliteit. In de deksel mist toch een spiegel vind ik en voor de rest vind je een dubbele spons applicator in het doosje. En natuurlijk 12 prachtige kleuren oogschaduw.

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic35_zps0122df84.png

De oogschaduws zijn lekker zacht en romig en brengen gemakkelijk aan op het ooglid en de kwast neemt het product makkelijk op. Ik vind de structuur van de producten van Makeup Revolution heel fijn omdat ze zacht zijn, maar niet te waardoor ze kunnen gaan brokkelen. Dat doen deze oogschaduws dus niet. Ze blenden trouwens ook heel gemakkelijk met elkaar zonder kleurverlies.

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic36_zpse5a7a6c8.png

Wat is het toch ook een prachtig palette, maar laten we de ‘real deal’ er eens bij pakken.

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic37_zpsb68105cb.png

Waarom ik ooit het Naked 3 palette heb gekocht weet ik niet meer want tegenwoordig zijn er zoveel dupes! Laatst kwam W7 ook al met een dupe van het Naked 3 palette en Makeup Revolution heeft er dus ook eentje! De verpakkingen van deze twee paletten lijken totaal niet op elkaar, maar de binnenkant is bijna identiek. Laten we snel naar de swatches gaan kijken.

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic39_zps66c8a85c.png

Omdat jullie het de vorige keer een beetje verwarrend vonden om te zien welke kleur van welk palette was heb ik de merk namen er even bij gezet. UD staat natuurlijk voor Urban Decay en MR voor Makeup Revolution. De kleuren lijken op elkaar maar toch vind ik het verschil goed zichtbaar. Maar de kwaliteit van de oogschaduws van Makeup Revolution vind ik echt net zo goed als Urban Decay. Dit zijn trouwens de eerste vier kleuren uit beide paletten.

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic310_zps82db243d.png

Dan de volgende vier kleuren. Ook deze lijken niet alleen even veel op elkaar, maar de kwaliteit is echt geweldig van beide paletten, wauw.

 photo MakeupRevolutionRedemptionPaletteIconic311_zpsd721ff86.png

En de laatste vier kleuren, hier zie je het meeste kleurverschil tussen beide kleuren. Het is dus net niet helemaal een 100 % dupe. Maar de kwaliteit is wel weer echt geweldig.

De kleuren mogen dan misschien een beetje afwijken van het Naked 3 palette, maar ik vind het Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3 echt geweldig! De geweldige pigmentatie, de intensiteit van kleur, de perfecte structuur van oogschaduw en de prijs maken het voor mij echt een top product. Ik kan deze iedereen dan ook zeker aanraden en vind het een betere dupe van het W7 In The Nude palette. Het Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3 is voor omgerekend € 5,10 te koop wat echt een koopje is. Helaas is Makeup Revolution niet in Nederland te koop maar bestellen kan heel gemakkelijk via hun Engelse webshop en betalen kan met PayPal en je hebt het ongeveer met een week in huis – met de goedkoopste verzendoptie -. Vinden jullie het een geschikte dupe?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

32 reacties

 1. Ziet er top uit! Ik heb er laatst de blushing hearts besteld! Superblij mee ! Echt een leuke site. Jammer van de verzendkosten maar ach..misschien samen met een vriendin een bestelling plaatsen? Scheelt weer! ;-)

 2. Wauw, zo’n goede dupe! De pigmentatie is echt top. Ik wil snel een keer naar Engeland om daar wat producten van het merk te kopen.

 3. qua pigmentatie zit het goed en de kleuren lijken inderdaad op die van Naked 3, ze lijken er dus op, maar zijn toch wel anders. De prijs is erg fijn alleen jammer dat het hier niet te krijgen is en ik heb ook geen paypal account, ik blijf dus hopen en afwachten. xxx Lucinda

 4. Ik vind het een mooi palette, volgens mij heb jij dit merk geïntroduceerd in Nederland haha dankzij jou heb ik ook een aantal bestellingen gedaan!! goede producten! enne dit vind ik een redelijk goede dupe maar opzichzelf is het ook gewoon een heel mooi goed gepigmenteerd palette! goede review!

 5. Oogschaduw virgin hier.
  Ik gebruik nooit oogschaduw, puur omdat ik dat gewoon niet kan. De enkele keer dat ik het ophad voelde ik mij net een clown. Naked 3 kende ik niet doordat ik al de posts erover las.

  Dit is toch wel een trigger… Mss weer een keer proberen.

 6. Wow, wat een pigmentatie! Wat dat betreft is de dupe versie fantastisch! Alleen jammer van het uiterlijk, maar goed uiteindelijk gaat het toch om wat de binnenkant doet!

 7. Make up revolution paletten zijn echt goed!
  Ik heb gisteren bij de kruidvat(ja echr waar!!) een revultion palette gekocht voor €10! Met 100 oogschaduws echt prachtig super palet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *