Search
Close this search box.

Makeup Revolution Pro Eyeshadow Brushes

 photo Makeup Revolution Brushes1_zpsrwmwzsxe.png

Mijn mailbox overstroomde afgelopen weken met nieuwsbrieven van Makeup Revolution. Elke dag kwam er wel een nieuwsbrief voorbij met nieuwe items. En van sommige nieuwsbrieven werd ik wel heel erg hebberig. Makeup Revolution komt namelijk met hele budget vriendelijke kwasten. Ik besloot samen met een vriendin een grote order te plaatsen met onder andere deze nieuwe kwasten. Zijn dit budget toppers?

 photo Makeup Revolution Brushes_zpsjteej1bt.png

Kwasten kon je een aantal jaar geleden nog lekker goedkoop kopen. Ik weet nog wel dat ik Zoeva kwasten voor iets meer dan een euro kocht, tegenwoordig zijn ze bijna allemaal ver over de 10 euro heen, niet echt goed voor mijn portemonne. Deze kwasten kosten nog geen € 2,50 en vond ze er prima uitzien. Ik ben tot nu razend enthousiast over de Makeup Revolution producten dus ik was heel erg benieuwd of deze kwasten ook goed uit de verf zouden komen! Voor die paar euro wilde ik het in ieder geval heel erg graag voor jullie en mezelf testen!

 photo Makeup Revolution Brushes5_zpsoco27kdq.png

In totaal zijn er acht verschillende kwasten, vier voor het gezicht en vier voor de ogen. Voor het gezicht spraken ze me niet zo aan maar voor de ogen wel. Dit zijn de vier verschillende kwasten:

  • PRO E104 – Pro Eyeshadow Liner Brush
  • PRO E102 – Pro Eyeshadow Contour Brush
  • PRO E101 – Pro Eyeshadow Brush
  • PRO E103 – Pro Eyeshadow Blending Brush

 photo Makeup Revolution Brushes2_zps0ecbk3ox.png

Als je kwasten voor het eerst ziet vind ik ze er echt heel erg mooi uitzien. Ze hebben een luxe en helemaal geen goedkope uitstraling. Ze zijn stevig, mooi afgewerkt en de haren zien er ook erg mooi uit. Dat had ik zeker niet voor dat geld verwacht. De kwasten zijn gemaakt van synthetisch haar, super zacht en diervriendelijk. Vaak met synthetisch haar zijn ze hard of voelen ze helemaal niet prettig aan. Maar dat is met deze kwasten totaal niet het geval, ze zijn heerlijk zacht maar ook goed stevig!

 photo Makeup Revolution Brushes3_zpss4ffe2we.png

Op de stelen van de kwasten vind je de namen van de kwasten. Een duidelijk nummer, prima. Ik vind dat er voor kwasten niet een hele waslijst op hoeft te staan waar het allemaal voor is. Het ziet er in ieder geval erg mooi uit. Ik heb er echt niets op aan te merken.

 photo Makeup Revolution Brushes4_zpszsooilf3.png

De kwasten zien er allemaal heel erg netjes uit. Geen uitstaande haren, geen lijmresten of iets dergelijks. Als je de kwasten vergelijkt met bijvoorbeeld die van de Kruidvat of HEMA vind ik deze van betere kwaliteit en ze zijn nog goedkoper ook! Makeup Revolution weet wel hoe ze ons vrolijk kunnen krijgen!

 photo Makeup Revolution Brushes7_zps0hi4dsc1.png

PRO E103 – Pro Eyeshadow Blending Brush

Naar deze kwast was ik erg benieuwd, ik vind blending kwasten heel erg fijn en op het moment is die van MAC mijn grote favoriet. Ik val maar meteen met de deur in huis, zo fijn als MAC is die niet. Máár hij is wel heel erg fijn, maar ik had ook niet verwacht dat het mijn MAC kwasten ging vervangen, het is een heel erg fijn en goed alternatief. De kwast pakt makkelijk het pigment van de oogschaduw af en brengt het makkelijk aan. De kwast voelt heerlijk zacht aan op mijn oogleden en werkt gewoon heel erg prettig.

 photo Makeup Revolution Brushes8_zpscpzafyfr.png

PRO E102 – Pro Eyeshadow Contour Brush

Deze kwasten vind ik altijd onzettend fijn om highlighter mee aan te brengen onder mijn wenkbrauwen en daar is deze kwast ook perfect geschikt voor. Hij is lekker fluffy waardoor je de oogschaduw mooi kan aanbrengen en eventueel ook mooi kan uitblenden. Hij heeft een perfect formaat en is niet te klein of te groot. De haren zijn lekker stevig waardoor je er goed mee kan werken, ja dit vind ik ook een toppertje!

 photo Makeup Revolution Brushes9_zpsz48jgpt0.png

PRO E101 – Pro Eyeshadow Brush

Dit is de eerste kwast waar ik een beetje sip naar kijk, dit is namelijk het gewone oogschaduw kwastje. Maar waarom sip? Hij is namelijk heel erg klein! Ik had als je maar keuze hebt uit 4 kwasten er een grotere oogschaduw kwast bij gedaan. Maar echt treurig ben ik er niet om, want het is echt een perfecte kwast om oogschaduw in de binnenste ooghoeken aan te brengen of onder de onderste wimperrand. Het kwastje in ontzettend stevig, maar ook lekker zacht tegelijk, het is totaal niet vervelend om hier je oogschaduw mee aan te brengen. Houd er dus wel rekening mee als je denkt een gewone oogschaduw kwast te bestellen dat hij erg klein is.

 photo Makeup Revolution Brushes10_zpsjacld5fz.png

PRO E104 – Pro Eyeshadow Liner Brush

Eindelijk eens een fatsoenlijke eyeliner brush! Of nouja afgesneden schuine kwast. Hoe vaak ik tegenwoordig wel niet enorme kwasten in dit soort voorbij zie komen… Maar deze is super stevig en lekker klein waardoor je er goed mee kan werken. Ik breng hier mijn wenkbrauwpoeder of gel mee aan en het werkt heel precies. Ook voor de gel eyeliner is hij heel erg fijn. Hij is dun en compact en doet perfect zijn werk. Ja deze vind ik ook fijn!

 photo Makeup Revolution Brushes6_zpsbfwp7ljc.png

Ja, ik vind dit echt hele leuke oogschaduw kwasten voor weinig geld. Het is zeker geen MAC kwaliteit, maar slecht zijn ze zeker niet. Ik vind ze beter dan kwasten van de Kruidvat of HEMA. Ze zijn heerlijk zacht, kosten vrij weinig en zien er ook nog eens leuk uit. Ik vind het alleen wel jammer dat de normale oogschaduw kwast aan de kleine kant is. Ik had nog graag een grotere oogschaduw kwast gezien. Maar misschien is dat iets voor de toekomst. Ik geloof dat er nog veel meer kwasten aankomen als deze kwasten een beetje goed gaan lopen.

 photo Makeup Revolution Brushes11_zps9bikwllk.png

Ik kocht de kwasten op de officiële website van Makeup Revolution, de kwasten waren € 2,46 per stuk en het eyeliner kwastje kostte € 1,89. Maar je kunt ook de hele set kopen – dat heb ik gedaan – voor € 7,58. Dan ben je in totaal € 1,67 minder kwijt. De verzendkosten naar Nederland waren € 6,20 en ik had ze met een halve week in huis, prima service! Wat vinden jullie van deze budget vriendelijke oogschaduw kwasten?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

  1. Ze lijken me ontzettend fijn, laatst ook een highlighter kwast van MUA gekocht en is meteen favoriet. Ik ga hier zeker eens naar kijken!

  2. Volgens mij zag ik deze kwasten van de week in een Nederlandse webshop (Beauty88 ofzo ?) en toen dacht ik nog hmm zou het wat zijn. Dus heel erg bedankt voor je review :-) x

  3. Wat goed te lezen dat ze fijn werken en dat voor een heel klein prijsje. Ik heb wel een paar hema-kwastjes die ik goed vind; die met een witte steel en aan beide kanten een kwast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *