Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Makeup Revolution I Heart Chocolate (dupe Too Faced Chocolate Bar + vergelijking)

 photo Makeup-Revolution-Chocolade_zps5956a245.png

Op vakantie kocht ik het Too Faced Chocolate Bar palette waar ik echt verliefd op ben geworden. Hij zit inmiddels in mijn dagelijkse routine en maak er eindeloze combinaties mee. Een tijdje geleden kwam ik het make-up merk Makeup Revolution tegen bij andere buitenlandse bloggers. En ze schenen ook een dupe te hebben van het Too Faced Chocolate Bar palette en dat wilde ik heel graag voor de site testen, is dit echt een goedkope dupe van het prachtige Too Faced Chocolate Bar palette? Je gaat het zien!

 photo Makeup-Revolution-Chocolade1_zps7cb57c4f.png

Ook dit palette ziet er uit om op te eten! Hmm, wil je ook een stukje chocolade? Het palette vind ik voor de rest een beetje saai. Op de voorkant is geen merk of naam van het product te vinden, dat vind ik wel een beetje jammer. Op de achterkant zit alleen een kleine sticker met het merk en de naam en voor de rest helemaal niets. Van mij had dat toch wel een beetje spannender gemogen.

 photo Makeup-Revolution-Chocolade3_zpsf4f47bd4.png

Het doosje is van stevig plastic gemaakt dat makkelijk open en dicht gaat met een kliksysteem. In de deksel zit een grote spiegel die je kan gebruiken bij het opmaken voor bijvoorbeeld onderweg. Dit palette is een stukje compacter dan het Too Faced palette, dus deze neem je makkelijker met je mee. Ook zit er een dubbele sponsapplicator bij waarmee je je oogschaduw kan aanbrengen. Zelf gebruik deze nooit, maar voor onderweg is het wel handig als je het even snel wilt bijwerken.

 photo Makeup-Revolution-Chocolade2_zpsf7064766.png

Het palette ziet er prachtig uit en heeft een mooie indeling. In totaal 14 prachtige kleuren oogschaduw in kleine pans en 2 highlighters in wat grotere pans. Daar vind ik best goed over nagedacht omdat deze natuurlijk het meest gebruikt worden, maar dat heeft het Too Faced palette natuurlijk ook. De oogschaduws hebben een hele fijne structuur, lekker romig en zacht, maar niet te. Ze brokkelen vrijwel niet en geven echt heel veel pigment af. Laten we snel naar de swatches gaan kijken en de vergelijking met het Too Faced Chocolate Bar palette, ik denk dat jullie dat het meest benieuwd naar zijn – en ik trouwens ook -.

 photo Makeup-Revolution-Chocolade6_zpsadd749cc.png

Dit zijn ze dan, de twee paletten! Het Chocolate Bar palette is gemaakt van aluminium en is een stuk lomper dan het I Heart Chocolate palette. Maar voor de uitstraling moet ik toch voor Too Faced kiezen omdat ik die er toch mooier uit vind zien.

 photo Makeup-Revolution-Chocolade4_zps03be7550.png

De paletten open naast elkaar. Ze hebben beiden een iets andere indeling want de highlighter zit op een andere plek, maar voor de rest is het helemaal zelfde aan elkaar. In elke pan zit ook evenveel product. Laten we naar het aller belangrijkste gaan kijken, de swatches.

 photo Makeup-Revolution-Chocolade7_zps49025165.png

De bovenste rij van beide palette’s. De linker swatches zijn van Makeup Revolution en rechtsvan Too Faced. De kleuren zijn bijna identiek aan elkaar en de pigmentatie is beide zeer goed! Waar zit het verschil dan in? De kleuren wijken iets van elkaar af en Too Faced heeft met sommige oogschaduws net iets meer gedaan qua glitter waardoor is iets bijzonderder zijn.

 photo Makeup-Revolution-Chocolade8_zps16a277a5.png

Middelste rij, ook hier links meer Makeup Revolution en rechts Too Faced. Over deze rij heb ik niet veel te vertellen, ze zijn bijna gelijk aan elkaar maar sommige kleuren wijken een heel klein beetje af.

 photo Makeup-Revolution-Chocolade9_zps3ab0fe70.png

Onderste rij, links Makeup Revolution en rechts Too Faced. De onderste rijen zijn echt geweldig gepigmenteerd en hebben prachtige shimmer kleuren. Het lijkt hier dat Makeup Revolution íets warmere kleuren heeft gebruikt dan Too Faced, maar beiden liggen ze echt weer heel erg dicht bij elkaar. Laten we het verschil in een look gaan bekijken.

 photo Makeup-Revolution-Chocolade10_zpsb504fdb1.png

Links de look gemaakt met het Too Faced Chocolate Bar palette en rechts de look gemaakt met de Makeup Revolution I Heart Chocolate palette. Kan jij het verschil zien? Alleen in het licht zie je het verschil. Too Faced heeft net iets bijzondere oogschaduws qua shimmer. De paarse oogschaduw van Too Faced heeft echt die prachtige rode shimmers en in die van Makeup Revolution zijn ze niet zo duidelijk aanwezig. Maar voor de rest, petje af voor Makeup Revolution, het is bijna exact een dupe van het Too Faced Chocolate Bar palette met een ontzettend goede kwaliteit en pigment!

 photo Makeup-Revolution-Chocolade5_zps9c384ff8.png

Je kan wel stellen dat het Makeup Revolution I Heart Chocolate palette een echte dupe is van het Too Faced Chocolate Bar palette is! De kwaliteit is geweldig, de kleuren hebben een prachtige pigmentatie en werken ook nog eens heel prettig. Vind je het Too Faced Chocolate Bar palette net iets te duur. Dan is het Makeup Revolution I Heart Chocolate palette zeker een goede budget variant, want hij kost omgerekend maar € 10,07 en daar krijg je 16 prachtige kleuren voor. En het Too Faced palette kost ongeveer € 45,- keuze snel gemaakt toch? Het Makeup Revolution I Heart Chocolate palette is te koop in de Engelse webshop van hunzelf.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

47 reacties

  1. Fijne review! Ik moest wel even ‘wennen’ aan de swatches, dat je die per kleur links MUR en rechts Too Faced had gedaan, maar dat kan ook zijn omdat het nog vroeg is. Fijne review! Het palette ziet er inderdaad uit als een hele fijne budgetproof dupe.

  2. Zo, dat is een behoorlijke dupe inderdaad! Ik zou toch eerder voor het palette van Too Faced gaan, ik hou zelf altijd meer van ’the real deal’, maar de goedkopere optie doet er verder niet aan onder!

  3. Fijn om te zien dat er qua swatches weinig kwaliteitsverschil is te merken. Toch zijn de kleuren net wat anders en ook qua uitstraling neig ik nog altijd naar het Too Faced palette. Maar natuurlijk altijd fijn om te weten dat er een budget optie is. xxx Lucinda

  4. mooie dupe! ik geef op het ogenblik een regelrechte replica weg bij mijn winactie! qua uiterlijk en binnenkant een ongegeneerde replica van het origineel en als je deze besteld nog goedkoper dan deze dupe! want hier komen nog verzendkosten bij? waar ik mijn replica heb besteld niet! en die kost ook nog geen €10,- Het enige verschil, de replica ruikt niet naar chocolade! ;-)

  5. Oh, dit palette ziet er ook uit om op te eten! Wat een goede dupe. Het prijsverschil is enorm. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Thanks voor je fijne review :-)

  6. Wauw, de dupe ziet er echt goed uit. Jammer dat hij niet in Nederland verkrijgbaar is. Ik heb ook w7 dupes van de naked. Maar toch zou ik van allemaal de “echte” wel willen hebben. Alleen gaat dat lastig aangezien ze geen sephora hebben hier.

  7. Mooie vergelijking, de dupe ziet er zeker goed uit! Maar ik blijf toch altijd een zwakke plek hebbe voor The Real Deal :-)

  8. Heb je de bestelling betaald met Paypal? Ik probeer te bestellen maar er blijft opkomen dat ik mijn credit card gegevens moet ingeven hoewel ik nog genoeg geld op mijn paypal account heb staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *