Make-up voor minder dan een euro

Toen ik vanochtend achter mijn laptop op stage zat, kwam vrolijk een collega binnenlopen met de Metro opengevouwen in zijn handen. Gooide het op mijn andere collega haar bureau en zei, interessant voor de MissLipgloss shop. Ik was meteen geboeid, het ging namelijk over een webshop Fogan die al haar producten voor € 0,99 aanbied of zelfs nog minder. Dan heb ik het niet alleen over goedkope oogschaduwtjes maar je kan het zo gek niet bedenken en het is maar een euro.

En dan vraag ik me toch meteen af, leuk hoor die goedkope make-up, maar hoe zit het met de kwaliteit van de producten en dat soort dingen. De eigenaars van de webwinkel verzekeren dat de producten aan de strenge EU regels voldoen dus helemaal veilig en goedgekeurd zijn. Maar voor een product van nog minder dan een euro verwacht ik geen wow factor.

Geboeid dat ik door het artikel was nam ik een kijkje op de website van Fogan. Wat me meteen opviel is dat alles bijna van hun eigen merk is, dus de make-up is van het merk Fogan zelf. Ze verkopen echt werkelijk alles: lipstick, blush, oogschaduw, mascara, nagellak en crack nagellak voor nog minder dan een euro.

Eenmaal op de website gekeken ben ik eigenlijk niet verbaasd, de layout is niet je-van-het en de producten en de product fotografie is nou niet iets waarvan ik denk, wauw wat mooi dat moet ik hebben. Maar aan de andere kant het is maar 1 euro daar kan ik geen MAC fotografie van verwachten en de presentatie van de producten.

En wat Mari ervan vind, ik ben het helemaal met hem eens. De producten zien er leuk uit voor een euro maar volgens mij moet je er geen wonderen van verwachten. Mensen zoals mij zijn gewoon verpest met mooie en luxe producten die goede kwaliteit hebben. Maar ben je iemand die van ‘veel voor weinig’ houd dan is het prima geschikt voor jou. En mocht je nou niet into the make-up zijn is het ook iets voor je als je een leuke mascara wil hebben.

Alleen stiekem ben ik wel een heel erg benieuwd naar de producten van de website van Fogan, ik dit er aan de denken om een kleine bestelling te plaatsen om het te reviewen voor de website, misschien zijn de producten wel heel erg fijn en verassen ze me ontzettend.

Wat vinden jullie, hebben jullie liever een leuk product van een euro of ga je toch liever voor het dure? En zou jij iets op Fogan kunnen kopen?

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Gabriëlla
  26 januari 2012 at 18:38

  Hm ik zou het zelf niet gaan kopen en gebruiken. Dan maar liever Catrice wat nog steeds budget is en waarvan ik zeker weet dat de kwaliteit en het product goed is (de meeste producten van het merk)

  • Reply
   Gabriëlla
   26 januari 2012 at 18:42

   Ik vind de site er trouwens niet professioneel uit zien met allemaal verschillende grote lettertypes, kleuren en dan bijvoorbeeld 2x een uitroepteken achter een zin. Dat vind ik dan he ;) Ook de schrijfstijl ‘nou zou je denken? zo goedkoop? hoe kan dit?’ spreekt me niet echt aan. Te informeel of zo iets.

 • Reply
  Bellachique
  26 januari 2012 at 18:57

  Leuk artikel om te lezen. Ik denk vooral dat mensen op een budget hier iets aan gaan hebben. Toen ik nog tiener was, was zo’n dingen meer dan welkom!

 • Reply
  Tessa
  26 januari 2012 at 19:01

  Ik kijk wel drie keer per week op hun site maar heb nog steeds niet de stap genomen om er wat te kopen helaas :-(

 • Reply
  Miranda
  26 januari 2012 at 19:02

  Ik zal eerder gaan voor Catrice dan weet je ook wat je hebt. Ik denk inderdaad ook niet dat je voor 1 euro heel wat kan verwachten, maar ik kan het verkeerd hebben.

 • Reply
  Mandy
  26 januari 2012 at 19:04

  Ik doe nu een campagne met dat merk en heb een aantal artikelen thuis liggen, de kwaliteit is niet zo goed.. en de producten zien er ook niet zo mooi uit. er komen nog allemaal reviews aan. (half feb begint de campagne)

 • Reply
  Nina
  26 januari 2012 at 19:05

  Hoewel ik gek ben op budget vind ik dit er een beetje onprofessioneel uitzien, en dat hoeft echt niet. Kijk maar naar ELF, da’s ook €1 maar wel een mooie, duidelijke site, goede service en (meestal) prima producten!

 • Reply
  Astrid
  26 januari 2012 at 19:05

  Ik zou er best iets van kopen, als ik een knal kleur oogschaduw zou kopen zal ik het eerder van zo’n merk doen dan van bijvoorbeeld MAC. Je draagt hem toch niet zo vaak en dan hoef ik er ook niet veel geld aan uitwillen geven. Maar aan producten die je dagelijks gebruikt zoals een goede foundation geef ik dan wel graag wat meer uit.

  xx Astrid

 • Reply
  Paola
  26 januari 2012 at 19:28

  Ik ga meteen even kijken! Ik ben dol op koopjes!

 • Reply
  Wiesje
  26 januari 2012 at 19:40

  jeejtje! Wel erg goedkoop zeg..
  Maar als je iets zoekt voor bijvoorbeeld een paar keer gebruik?
  Waarom niet : )

 • Reply
  Joany
  26 januari 2012 at 20:02

  Ik heb al wel een aantal reviews gelezen van de producten op een andere blog van een meisje dat samenwerkt met Fogan, De kwaliteit schijnt toch best ´okay´ te zijn :)

 • Reply
  Jana
  26 januari 2012 at 20:32

  Ik ga eens kijken :D x

 • Reply
  Charile
  26 januari 2012 at 20:54

  Ik zou dat niet zo snel kopen :)
  x

 • Reply
  Elisa
  26 januari 2012 at 22:00

  ik had ‘m ook gelezen xD zou het ook niet zo snel kopen .. en ze hebben gelijk, duurdere merken doen meer aan onderzoeken.

 • Reply
  Milou
  26 januari 2012 at 23:30

  Het lijkt me een goed idee om er gewoon wat van de proberen, de producten van elf zijn ook maar 1 euro en daar zitten echt pareltjes tussen!

 • Reply
  Daniëlle
  27 januari 2012 at 09:28

  Als het goede kwaliteit zou zijn, zou ik het wel proberen!

 • Reply
  Joan
  27 januari 2012 at 09:40

  Hmm ik heb even op de site gesnuffeld, maar zelfs voor minder dan een euro trekken de producten mijn aandacht niet. En ik ben iemand van de koopjes hoor! Ik heb geen ervaring met MAC, Chanel en alles in die richting. Dan koop ik liever Essence, Catrice of ELF (ook veel voor een euro ;)).

 • Reply
  Sophie
  27 januari 2012 at 12:07

  Ik ga zeker liever voor 1 goed product dan 20 goedkope.. ik ben zo iemand die weleens allergisch reageert en dat heb ik amper bij duurdere merken, vooral als ze natuurlijk zijn. Dit zou ik dus niet uitproberen, maar kan me wel voorstellen dat als je wat jonger bent en alleen zakgeld hebt dat dit een uitkomst is!

 • Reply
  Ineke
  27 januari 2012 at 14:39

  Dan zou ik ook eerder iets kopen bij catrice of ELF. Want zoals het in het artikel staat doen ze minder research op allergieën enzo. Dus geen goed idee voor mij :D.

 • Reply
  LottedeJ
  27 januari 2012 at 16:56

  Ik vind het niet meteen zo dat iets wat maar 1 euro is ook meteen slecht is. Kijk maar naar sommige (met de nadruk op sommige!) producten van ELF uit de 1 euro lijn. Die zijn echt superfijn en daar is niks mis mee! Maar deze site ziet er inderdaad niet zo goed uit.

 • Reply
  Axelle
  27 januari 2012 at 23:12

  Hmm ik zou de producten eerst dan willen testen voor ik een oordeel kan vellen over 1 euro producten

 • Reply
  Nannick
  28 januari 2012 at 08:58

  Ik zou het gewoon proberen, als het toch maar 1 euro is ;)

 • Reply
  Carolien
  29 januari 2012 at 21:59

  Ik vind persoonlijk de site ook niet zo mooi, komt wat schreeuwerig over!
  Heb zelf ook een webshop en kies liever voor een wat rustigere en vriendelijkere uitstraling.
  De producten vallen in kwaliteit niet tegen, alleen de oogschaduw heeft weinig pigment vind ik.

 • Reply
  Agnetha
  31 januari 2012 at 19:49

  Ik kies liever voor ELF en essence dan dat ik hiervoor zou gaan :).

 • Reply
  Tara
  27 oktober 2013 at 00:34

  Ik heb een lipstick, een eyeliner en een poeder van fogan. De lipstick ziet er goedkoop uit maar ik ben eigenlijk best tevreden over het pigment etc, de poeder daarentegen doet naar mijn idee niet zo veel. Maar de eyeliner, echt een topproduct, zeker voor 1 euro, ik kon er eerst totaal niet overweg omdat de applicator hard was ipv vilt maar toen ik een beetje had geprobeerd ging het super, hij blijft ook goed zitten en is écht zwart. Eyeliner is wel aanrader dus!

 • Laat een reactie achter