Make-up vlekken? Zo krijg je het weer schoon!

Je hebt je prachtig opgemaakt en ineens bedenk je je dat je een ander shirt wilt aantrekken dan die je al aan hebt. Snel trek je je shirt uit en ineens heb je een daar dan een grote vlek van foundation en lipstick zitten. Hoe krijg je dit nou weer schoon? Ik heb voor jullie alle mogelijke problemen opgezocht met make-up vlek problemem. Benieuwd hoe je alles weer netjes schoon kan krijgen lees dan snel eventjes verder.

Poeder make-up

Oogschaduw, foundation poeder, blush en noem het maar op. Je hebt net iets teveel op je kwast en ineens eindigt het op je broek en shirt. Hoe krijg je dit er nou weer af zonder dat het gaat vlekken. Wat je vooral niet moet doen ik het product er vanaf te vegen. Wat je wel kan doen is het er proberen af te blazen of te kloppen. Lukt dit niet maak dan een doekje nat en dep de vlek eruit. Werkt dit niet kan je altijd nog een beetje Vanish of andere vergelijkbare producten gebruiken.

Mascara

Mascara is ook een niet zo gunstige vlek. Omdat mascara ook een vettige make-up vlek is, is het verstandig om een ontvettend product te gebruiken zoals afwasmiddel of een shampoo. Als de vlek droog is kan je het er misschien nog afkrabben.

Foundation

Omdat foundation een vettig product is krijg je het er niet zo heel erg makkelijk uit. Een beetje water en wrijven is zeker niet genoeg, hier heb je echt het betere schoonmaak werk bij nodig. Heb je niet zo snel een schoonmaak middel bij de hand dan kan je het proberen eruit te krijgen met een beetje make-up remover. Werkt dit niet moet je overgaan op een schuimend en ontvettend product, denk hierbij aan een shampoo of afwasmiddel.

Lipstick

Lipstick is een moeilijke omdat er hier veel olie in zit en echt niet prettig is als het in je kleding zit. Als je lipstick in je kleding hebt kan je dit eigenlijk beter meteen in de was gooien. Doe op de vlek wat vlekkenverwijderaar en kijk goed in het label hoe je het product moet wassen. Wrijf de vlekkenverwijderaar goed op de vlek in en was het daarna goed uit.

Nagellak

Net je nagels gelakt en ineens heb je het in je broek zitten en niet meer op je nagels. Maar hoe krijg je dit nou weer uit je kleren? Wees zo snel mogelijk met het verwijderen omdat het dan nog nat is. Leg een paar watjes op de vlek en giet hier een beetje nagellak remover overheen de bedoeling is dat de vlek in het watje trekt. Werkt dit niet dan kan je met een wattenschijfje met nagellak remover over de vlek heen wrijven, pas wel op dat het kan dat je kleren verkleuren door de nagellakremover.

Haarverf vlekken

Je haar mooi in een nieuwe kleur geverfd en ineens zit het op je shirt, dat was niet helemaal de bedoeling. Haarverf vlekken staan bekend als vlekken die je niet zo snel ergens meer uit krijgt. Je kan nog wel een gokje wagen om het schoon te krijgen, wat je kan doen is het volgende. Dep wat pure alcohol op de vlek en probeer het eruit te wrijven, soms wil het lukken om de vlek te laten verwijderen.

Hebben jullie nog tips voor het verwijderen van make-up vlekken?

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  charile
  26 april 2012 at 07:21

  Handig artikel!

 • Reply
  Paola
  26 april 2012 at 07:30

  Wat een handig artikel! Gelukkig heb ik er zeer zelden last van!

 • Reply
  Esmay
  26 april 2012 at 08:14

  Handige tip! Ik heb altijd oogschaduw in mijn “chill” broek omdat ik die altijd aan heb om mijn make-up te doen en dan veeg ik daar mijn make-up aan af. Maar dat gaat er gelukkig gewoon uit haha!

 • Reply
  Marielle
  26 april 2012 at 09:20

  Wat een handig artikel! Gelukkig overkomt mij zoiets bijna nooit haha

 • Reply
  Roos
  26 april 2012 at 09:25

  Handig artikel, alleen nagellak is mij nog nooit gelukt om uit kleren te krijgen :(

  • Reply
   roels bert
   31 oktober 2012 at 06:47

   ik heb problemen met lipenstift maar nagelak doe ik heel veel nagelakverijderaarop en vrijf het weg na 3 keer wasen is het er af telks nagelak verwijaar op doen ik weet niet of dat diter ies mee te maken hadt het was glinster nagelak roos op een grijs kleedje met vrutuis

 • Reply
  milou
  26 april 2012 at 09:31

  Weet je wat ook goed werkt? Ossengalzeep. T klinkt heel vies maar werkt echt op iedere vlek!!

 • Reply
  Yara
  26 april 2012 at 09:33

  Handig artikel zeg!!

 • Reply
  Blosh Time
  26 april 2012 at 09:37

  Handig zo’n post!

  • Reply
   viezebadjas
   26 januari 2014 at 21:34

   trek je dan een oude badjas aan of gooi je de badjas daarna weg. krijg je de vlekken wel uit de badjas

 • Reply
  Charlotte
  26 april 2012 at 10:30

  Haarverf vlekken: daarom trek ik mijn kleren uit en een badjas aan als ik ga verven!

  • Reply
   viezebadjas
   26 januari 2014 at 21:35

   trek je dan een oude badjas aan of gooi je de badjas daarna weg. krijg je de vlekken wel uit de badjas

 • Reply
  Jennifer
  26 april 2012 at 10:36

  Fijne tips! Gelukkig is het me nog nooit overkomen dat ik echt vlekken in mijn kleding kreeg, maar als het me eens gebeurt weet ik dat jij een lijst tips hebt!

 • Reply
  Jorna
  26 april 2012 at 10:38

  Handig artikel!! :D Ik had laatste rode lipstick van een vriendin in mn knalroze blazer. In de machine gedaan met Robijn Wol & Fijn + een likje Vanish, en it was goneeee (wel even op een fijn-wasprogramma zetten, dat is iets vriendelijker voor je stofjes)

 • Reply
  Lisanne
  26 april 2012 at 10:46

  Wat een super handig artikel!

 • Reply
  Miranda
  26 april 2012 at 11:27

  Wat een handiget tips;D

 • Reply
  cynthia
  26 april 2012 at 15:14

  Mascara: gewoon oog make -up remover op de vlek gedaan daarna dreft en toen de wasmachine in…

 • Reply
  Nannick
  26 april 2012 at 17:05

  Handig artikel, toevallig zit er net een beetje haarkleuring op mijn pyjama. Thanks!

 • Reply
  Samantha
  26 april 2012 at 17:25

  Wat een super handige tips, ik ben namelijk een klunsje. :)

 • Reply
  larissa
  26 april 2012 at 17:41

  Wow handig artikel!

 • Reply
  LottedeJ
  26 april 2012 at 18:38

  Oh, dit artikel hou ik in mijn achterhoofd voor ’t geval ik ooit een keer knoei met make-up, haha!

 • Reply
  Jana
  26 april 2012 at 20:21

  Heel handig om te lezen :D x

 • Reply
  Laura
  26 april 2012 at 21:11

  Dit artikel komt als geroepen, heel toevallig liet in vanmorgen tijden werk mijn lipstick op mijn wittte blousje vallen!! Een enorme roze vlek……… Ik hoop echt dat het er uit gaat..

 • Reply
  Demi
  22 augustus 2012 at 19:33

  Dankjewel voor de tips! Ik wil mijn beautycase schoon gaan maken, en er zitten vlekken in van foundation etc. Dus ik ga het nu even proberen met afwasmiddel!

 • Reply
  joyce
  19 december 2012 at 16:07

  ik heb een rode broek met een paar foundation vlekken er in ik heb geen idee wat voor want me zus heeft het gedaan. ik heb make up remover gebruikt ik heb shampoo gebruikt,, ik heb een beetje de moed verloren, het is een nieuwe broek heb hem nog geen 1 keer gedragen dus vind het jammer hem weg te gooien iemand nog een briljante tip ik smeekk hihi

 • Laat een reactie achter