Make-up vlekken? Zo krijg je het weer schoon!

Je hebt je prachtig opgemaakt en ineens bedenk je je dat je een ander shirt wilt aantrekken dan die je al aan hebt. Snel trek je je shirt uit en ineens heb je een daar dan een grote vlek van foundation en lipstick zitten. Hoe krijg je dit nou weer schoon? Ik heb voor jullie alle mogelijke problemen opgezocht met make-up vlek problemem. Benieuwd hoe je alles weer netjes schoon kan krijgen lees dan snel eventjes verder.

Poeder make-up

Oogschaduw, foundation poeder, blush en noem het maar op. Je hebt net iets teveel op je kwast en ineens eindigt het op je broek en shirt. Hoe krijg je dit er nou weer af zonder dat het gaat vlekken. Wat je vooral niet moet doen ik het product er vanaf te vegen. Wat je wel kan doen is het er proberen af te blazen of te kloppen. Lukt dit niet maak dan een doekje nat en dep de vlek eruit. Werkt dit niet kan je altijd nog een beetje Vanish of andere vergelijkbare producten gebruiken.

Mascara

Mascara is ook een niet zo gunstige vlek. Omdat mascara ook een vettige make-up vlek is, is het verstandig om een ontvettend product te gebruiken zoals afwasmiddel of een shampoo. Als de vlek droog is kan je het er misschien nog afkrabben.

Foundation

Omdat foundation een vettig product is krijg je het er niet zo heel erg makkelijk uit. Een beetje water en wrijven is zeker niet genoeg, hier heb je echt het betere schoonmaak werk bij nodig. Heb je niet zo snel een schoonmaak middel bij de hand dan kan je het proberen eruit te krijgen met een beetje make-up remover. Werkt dit niet moet je overgaan op een schuimend en ontvettend product, denk hierbij aan een shampoo of afwasmiddel.

Lipstick

Lipstick is een moeilijke omdat er hier veel olie in zit en echt niet prettig is als het in je kleding zit. Als je lipstick in je kleding hebt kan je dit eigenlijk beter meteen in de was gooien. Doe op de vlek wat vlekkenverwijderaar en kijk goed in het label hoe je het product moet wassen. Wrijf de vlekkenverwijderaar goed op de vlek in en was het daarna goed uit.

Nagellak

Net je nagels gelakt en ineens heb je het in je broek zitten en niet meer op je nagels. Maar hoe krijg je dit nou weer uit je kleren? Wees zo snel mogelijk met het verwijderen omdat het dan nog nat is. Leg een paar watjes op de vlek en giet hier een beetje nagellak remover overheen de bedoeling is dat de vlek in het watje trekt. Werkt dit niet dan kan je met een wattenschijfje met nagellak remover over de vlek heen wrijven, pas wel op dat het kan dat je kleren verkleuren door de nagellakremover.

Haarverf vlekken

Je haar mooi in een nieuwe kleur geverfd en ineens zit het op je shirt, dat was niet helemaal de bedoeling. Haarverf vlekken staan bekend als vlekken die je niet zo snel ergens meer uit krijgt. Je kan nog wel een gokje wagen om het schoon te krijgen, wat je kan doen is het volgende. Dep wat pure alcohol op de vlek en probeer het eruit te wrijven, soms wil het lukken om de vlek te laten verwijderen.

Hebben jullie nog tips voor het verwijderen van make-up vlekken?

25 reacties

 • Reageren
  charile
  26 april 2012

  Handig artikel!

 • Reageren
  Paola
  26 april 2012

  Wat een handig artikel! Gelukkig heb ik er zeer zelden last van!

 • Reageren
  Esmay
  26 april 2012

  Handige tip! Ik heb altijd oogschaduw in mijn “chill” broek omdat ik die altijd aan heb om mijn make-up te doen en dan veeg ik daar mijn make-up aan af. Maar dat gaat er gelukkig gewoon uit haha!

 • Reageren
  Marielle
  26 april 2012

  Wat een handig artikel! Gelukkig overkomt mij zoiets bijna nooit haha

 • Reageren
  Roos
  26 april 2012

  Handig artikel, alleen nagellak is mij nog nooit gelukt om uit kleren te krijgen :(

  • Reageren
   roels bert
   31 oktober 2012

   ik heb problemen met lipenstift maar nagelak doe ik heel veel nagelakverijderaarop en vrijf het weg na 3 keer wasen is het er af telks nagelak verwijaar op doen ik weet niet of dat diter ies mee te maken hadt het was glinster nagelak roos op een grijs kleedje met vrutuis

 • Reageren
  milou
  26 april 2012

  Weet je wat ook goed werkt? Ossengalzeep. T klinkt heel vies maar werkt echt op iedere vlek!!

 • Reageren
  Yara
  26 april 2012

  Handig artikel zeg!!

 • Reageren
  Blosh Time
  26 april 2012

  Handig zo’n post!

  • Reageren
   viezebadjas
   26 januari 2014

   trek je dan een oude badjas aan of gooi je de badjas daarna weg. krijg je de vlekken wel uit de badjas

 • Reageren
  Charlotte
  26 april 2012

  Haarverf vlekken: daarom trek ik mijn kleren uit en een badjas aan als ik ga verven!

  • Reageren
   viezebadjas
   26 januari 2014

   trek je dan een oude badjas aan of gooi je de badjas daarna weg. krijg je de vlekken wel uit de badjas

 • Reageren
  Jennifer
  26 april 2012

  Fijne tips! Gelukkig is het me nog nooit overkomen dat ik echt vlekken in mijn kleding kreeg, maar als het me eens gebeurt weet ik dat jij een lijst tips hebt!

 • Reageren
  Jorna
  26 april 2012

  Handig artikel!! :D Ik had laatste rode lipstick van een vriendin in mn knalroze blazer. In de machine gedaan met Robijn Wol & Fijn + een likje Vanish, en it was goneeee (wel even op een fijn-wasprogramma zetten, dat is iets vriendelijker voor je stofjes)

 • Reageren
  Lisanne
  26 april 2012

  Wat een super handig artikel!

 • Reageren
  Miranda
  26 april 2012

  Wat een handiget tips;D

 • Reageren
  cynthia
  26 april 2012

  Mascara: gewoon oog make -up remover op de vlek gedaan daarna dreft en toen de wasmachine in…

 • Reageren
  Nannick
  26 april 2012

  Handig artikel, toevallig zit er net een beetje haarkleuring op mijn pyjama. Thanks!

 • Reageren
  Samantha
  26 april 2012

  Wat een super handige tips, ik ben namelijk een klunsje. :)

 • Reageren
  larissa
  26 april 2012

  Wow handig artikel!

 • Reageren
  LottedeJ
  26 april 2012

  Oh, dit artikel hou ik in mijn achterhoofd voor ‘t geval ik ooit een keer knoei met make-up, haha!

 • Reageren
  Jana
  26 april 2012

  Heel handig om te lezen :D x

 • Reageren
  Laura
  26 april 2012

  Dit artikel komt als geroepen, heel toevallig liet in vanmorgen tijden werk mijn lipstick op mijn wittte blousje vallen!! Een enorme roze vlek……… Ik hoop echt dat het er uit gaat..

 • Reageren
  Demi
  22 augustus 2012

  Dankjewel voor de tips! Ik wil mijn beautycase schoon gaan maken, en er zitten vlekken in van foundation etc. Dus ik ga het nu even proberen met afwasmiddel!

 • Reageren
  joyce
  19 december 2012

  ik heb een rode broek met een paar foundation vlekken er in ik heb geen idee wat voor want me zus heeft het gedaan. ik heb make up remover gebruikt ik heb shampoo gebruikt,, ik heb een beetje de moed verloren, het is een nieuwe broek heb hem nog geen 1 keer gedragen dus vind het jammer hem weg te gooien iemand nog een briljante tip ik smeekk hihi

 • Geef een reactie