Make-up tips voor sproeten

Stiekem ben ik jaloers op meiden die sproeten hebben. Ik vind het zo mooi staan bij de meiden, het heeft echt iets. Maar helaas weet ik dat veel meiden die juist wel sproeten hebben het helemaal niet mooi vinden. Natuurlijk is make-up met sproeten wel iets anders dan dat je gewoon een egale huid hebt. Denk hierbij vooral aan een goede foundation, ga je voor een dekkende of juist niet. In dit artikel deel ik mijn make-up tips met jullie voor meiden die sproeten hebben!

Ik zelf en veel anderen met mij vinden een dekkend laagje om je gezicht iets egaler te maken heel erg fijn. Kies daarom dan een foundation die bij je huidskleur past. Natuurlijk is het de vraag of je je sproeten wilt bedekken of niet. Ga je voor een transparante foundation of voor een echt dekkende. Ik raad je aan voor het eerste te gaan en je sproeten plaatselijk te bedekken met een goede vloeibare concealer, zodat je niet een vieze plamuur laag op je gezicht hebt zitten.

Voor een gezonde kleur op de wangen kun je natuurlijk een mooie blush gebruiken. Mijn tip is wel om niet zo snel naar een roze blush te grijpen maar juist meer naar een peach kleur. Dit staat vaak veel mooier bij je kleur huid en sproeten, anders ziet het er heel erg onnatuurlijk uit. Dit is natuurlijk maar een tip, als je wil kan je ook prima een roze blush pakken. Maar een peach kleur zal je gewoon mooier staan.

Een goede kleur is best lastig kiezen, ga je naar een betere make-up winkel vraag dan altijd om advies. Aan een MUA kan je je probleem voorleggen en ze zullen je helpen een perfect product uit te kiezen. Vaak brengen ze het ook bij je aan en mag je het bekijken in het daglicht. De ultieme test of het wel echt een geschikt product voor je is. En niet dat als je thuis komt je een totaal verkeerde kleur hebt gekozen.

Heb je een foundation opgebracht en een mooie blush en ligt de focus nog steeds op je sproeten en wil je dit niet? Zorg dan dat iets anders nog meer gaat opvallen. Ga daarom voor een opvallende ooglook en maak iedereen van kant met een prachtig opvallende kleur lipstick!

Veel meiden met sproeten hebben ook hele lichte wenkbrauwen, werk deze daarom netjes bij met een wenkbrauw potloodje of wenkbrauw poeder, dat zal je zeker goed doen!

Dat waren dus een aantal handige tips om de focus op je sproeten wat aan te passen. Natuurlijk kun je ze niet helemaal weghalen. Maar meiden met sproeten, wees er trots op, want ze zijn zo ontzettend mooi!

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reply
  Esmay
  21 augustus 2012 at 07:20

  Ik hou ook van sproetjes! Ik vind ook niet dat je ze weg moet plamuren, gewoon lekker laten zien ^^

 • Reply
  Charile
  21 augustus 2012 at 08:22

  Handig, maar ik heb geen sproeten :)

 • Reply
  Eline
  21 augustus 2012 at 08:55

  ik heb geen sproeten, maar vind het wel heel mooi!

 • Reply
  Jesdiny
  21 augustus 2012 at 10:14

  Ik krijg in de zomer sproetjes, maar die zijn niet overdreven opvallend. Ik vind het wel leuk! Kan me wel voorstelen dat wanneer je er heel erg last van hebt je het vervelend vindt. We willen toch allemaal een egaal huidje …

 • Reply
  Kimberley
  21 augustus 2012 at 10:15

  Ik heb ze en ik vind de tips handig, je weet maar nooit, gebruik geen make up.

  Ik vroeg me wel eens af wat ik kon gebruiiken voor me gezicht als je sproetjes hebt.

 • Reply
  Kimberly
  21 augustus 2012 at 10:37

  Ik vind sproetjes leuk! Zelf heb ik ze alleen niet

 • Reply
  Vera
  21 augustus 2012 at 10:39

  Ik heb niet echt sproeten, maar mijn zus wel :)

 • Reply
  Esther
  21 augustus 2012 at 11:22

  Mijn hele hoofd zit vol met sproeten maar ik gebruik gewoon een dekkende foundation. En idd, roze blush staat bij mij totaal niet. Peachy, nude, bruin.. dat moet het zijn bij mij :D

 • Reply
  CaptureBeauty
  21 augustus 2012 at 12:22

  Ik heb al mn hele leven sproetjes en vroeger vond ik het ook vervelend want iedereen zei altijd “aaaah cute die sproetjes” hahah.. Maar nu maakt het me echt niks meer uit ik zie het zelf nieteens meer maar wel handige tips! thanksss

 • Reply
  Manon
  21 augustus 2012 at 13:55

  Sproetjes vind ik juist leuk, vooral rondom de neus en op de wangen. Cute!

 • Reply
  Jorieke
  21 augustus 2012 at 14:24

  Ik heb zelf ook sproetjes op m’n gezicht, en ik ben er blij mee :). ik gebruik meestal gewoon een licht / medium dekkende foundation of een bb cream

 • Reply
  Tim
  21 augustus 2012 at 15:03

  Sproeten zijn echt heel leuk! Ik vind het altijd zonde als mensen het helemaal wegwerken!

 • Reply
  roos
  21 augustus 2012 at 17:55

  Ik heb zelf sproeten over mijn hele gezicht, met name op mijn neus en voorhoofd. Maar ik vind het juist wel leuk. ik gebruik zelf altijd BB cream en geen foundation zodat mijn sproeten nog wel te zien zijn.

 • Reply
  Jeanine
  21 augustus 2012 at 18:47

  Eens! Sproeten zijn mooi!
  Ik heb zelf geen sproeten maar ik vind het heel mooi bij andere. Je krijgt er een unieke look van, niemand heeft namelijk exact dezelfde sproeten als die jij hebt!
  Enne erg goede tips!

  Xxx

 • Reply
  Nannick
  21 augustus 2012 at 19:30

  Ik heb wel sproetjes alleen niet zo veel :D Ik vind het helemaal niet erg, juist leuk!

 • Reply
  dita
  21 augustus 2012 at 21:00

  Leuke tips!

 • Reply
  Jana
  21 augustus 2012 at 21:26

  Handige tips :D x

 • Reply
  lisanneleeft
  22 augustus 2012 at 01:53

  Ik ben trots op mijn sproetjes :D Het geeft me ook wat meer kleur in mijn gezicht, is wel fijn voor mijn bleke huidje :)

 • Reply
  Beautyraiseplace
  22 augustus 2012 at 20:04

  handig!! sproetjes zijn leuk!

 • Reply
  Loes
  22 augustus 2012 at 20:58

  Al die mensen die sproetjes leuk vinden, kon ik die van mij maar weg geven!! ;)
  Ik heb zo’n hekel aan die van mij.. ik ben zooooo jaloers op mensen zonder sproetjes! Ik probeer ze al heel lang te accepteren maar dat lukt nog niet zo in mijn hoofd, helaas; zou een stuk makkelijker zijn als ik ze accepteerde..

  • Reply
   Loes
   22 augustus 2012 at 21:00

   Overigens zijn ze bij andere mensen vaak wel schattig en leuk!

 • Reply
  esther
  24 augustus 2012 at 20:50

  Aaahh, echt jammer dat ik geen sproeten heb;s

 • Reply
  Isabel
  27 augustus 2012 at 15:16

  Het lijkt me ook zo’n gek gezicht als iemand van de een op de andere dag foundation gaat gebruiken en dus ineens 1,2,3 geen sproeten meer heeft haha! Ik zelf heb wel sproeten, alleen in de winter zie je ze minder dan in de zomer. Ik vind het wel best haha, alleen stom dat het schattig staat XD

 • Reply
  ∞ (@MR_JUMMY)
  18 april 2013 at 19:15

  die 3e foto, dat meisje is zo, zo, zo pretty

 • Reply
  juliet
  8 juni 2013 at 15:19

  ik heb ook mijn hele gezicht vol.. en om dan mijn hele gezicht sproetje, voor sproetje te gaan bedekken met cocealer.. is ook niet echt fijn… en alsnog iedereen kent mij met sproeten, en als ik het dan opeens niet meer heb door makeup weet iedereen ook meteen: hey die draagt makeup!

 • Reply
  kirsten
  30 oktober 2013 at 16:06

  heyyy ik heb wel sproeten ben een echte roodharige.
  maar heb tot nu toe nooit echt de perfecte match gevonden om me sproeten minder te laten opvallen.
  ik vind het echt heel moeilijk en zo’n foundation kop is ook niet echt mooi.
  nu nog de juiste concealer vinden want ook dat is een uitdaging.

 • Reply
  cindy
  4 december 2014 at 12:52

  Ik heb sproeten. Heel veel. En de beste tip is,
  Draag geen foundation en als je vlekjes heb werk die weg met een concealer. Maar foundation is gewoon not-done. Veel mooier zonder!

 • Reply
  Megan
  3 januari 2015 at 19:52

  Ik heb zelf wel sproeten en heel veel op mn gezicht en armen ik vind het zelf niet leuk maar mijn vriendinnen vinden Het schattig. Ik heb donker blond haar en groen/blauwe ogen. Vaak ben ik er ook onzeker over bij jongens:p maar de sproetjes zijn mijn kenmerk en ben er wel trots op

 • Laat een reactie achter