Make-up met bril op

Zoals jullie misschien allemaal wel weten draag ik ook vaak een bril. Ik ben helaas niet gezegend met ogen die het goed doen, maar ik heb helaas – 4,50 bij elk oog. En andere woorden zonder bril of lenzen zie ik helemaal niks. Meestal draag ik lenzen en dan kan ik helemaal los gaan met de make-up, maar als ik een bril draag ben ik meestal wat voorzichter. Omdat ik dan vind dat het rustig moet blijven, want mijn bril trekt al genoeg aandacht al zeg ik het zelf.

Dus ik draag het liefst naturel kleurige oogschaduw, zoals hier een mooie bruine lichte smockey eye. Gewoon heel subtiel maar niet het gevoel dat ik naakt ben op mijn ogen. Omdat ik een zwarte bril heb draag ik een zwarte eyeliner zodat het een beetje met elkaar matched.

Waar je wel mee moet opletten als je een min sterkte hebt dat je brillenglazen je ogen verkleinen (zoals je op de foto hieronder kan zien) je kan dus met make-up spelen om je ogen groter te laten lijken. Dit kan je doen door oogschaduw en eyeliner op de juiste manier te gebruiken. Op de foto hieronder heb ik alleen mascara op en ja het valt meteen op, ik heb ontzettend kleine oogjes gekregen. Als je in de arcadeboog een donkere kleur aanbrengt dan lijken je ogen al een stuk groter en door een eyeliner te gebruiken die je een beetje doortrekt ook!

Zoals je ziet is het heel subtiel aangebracht en ik heb dan wel een donkere eyeliner, maar dit zorgt ervoor dat mijn ogen niet al te klein lijken! Pas trouwens met op met mascara als je een bril draagt, ik heb het zo vaak. Heb ik mijn mascara aangebracht en doe ik snel weer mijn bril op… En ja de raad het al, als je knippert zitten je glazen vol met strepen van de mascara, niet echt handig…

Pas trouwens ook op met foute kleur combinaties, zwart kan overal bij maar een paarse bril of een groene bril past echt niet bij elke kleur oogschaduw, hou hier dus wel rekening mee! Ik vind het altijd wel erg leuk om je bril bij je look te combineren. Ik denk dat het ook mooi was geweest als ik een iets donkere blush had gebruikt, of een velle kleur lippen!

Heb jij een bril en pas jij daar je make-up op aan?

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  Jackie
  19 december 2011 at 14:09

  Hoi aranka!

  Met Jackie, van de eerste Miss lipgloss meeting!
  Ik lees altijd met plezier je artikeltjes, maar ik wil je graag wat feedback geven :)

  Let goed op Zinsopbouw in je artikels, soms zitten er zinnen in die niet kloppen. En af en toe een spelfoutje.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt :)
  Klopt het trouwens dat je op de mobiele versie geen foto’s kan zien? Heb ik op mijn iPhone..
  Verder super leuke website! Ga zo door!

  Liefs!

 • Reply
  Sabine
  19 december 2011 at 14:21

  Ik heb ook een bril, maar pas mijn make-up er eigenlijk niet op aan. Ik heb mijn bril alleen overdag op (op school of thuis), en dan heb ik sowieso al een vrij natural make-up look. Als ik ’s avonds ergens heen ga of uitga maak ik een wat heftiger look en dan draag ik ook lenzen. :)

 • Reply
  Bonnie
  19 december 2011 at 15:39

  Jammer dat ik geen bril heb, maar wel handige tips! Wel is het misschien handig om eens door iemand van je familie bijvoorbeeld even de artikels door te lezen voordat je het publiceert. Ik weet dat je dyslexie hebt, maar toch snap ik best dat mensen spelfoutjes een beetje vervelend vinden. Van mij hoef je echt niet alles precies kloppend te hebben, maar wel even de dingen die meteen opvallen. Misschien dus een tip om het even door iemand door te laten lezen? Niet negatief bedoeld hoor, ik wil je ontzettend leuke site nog wat beter maken. :)

 • Reply
  stef
  19 december 2011 at 16:06

  ik heb ook -3,75 en 4,25 ik pas niet echt me make up erop aan maar inderdaad me ogen hou ik altijd rustig vind t toch fijner met me lenzen in ;)

 • Reply
  Jildou
  19 december 2011 at 16:16

  Ik heb ook een bril, maar ik weet eigenlijk niet of ik mijn make-up daar speciaal op aanpas. Ik doe gewoon wat ik leuk vind :) Ze zeggen wel eens dat je dat je oogschaduw veel meer richting je wenkbrauwen moet blenden maar dat vind ik altijd z’n raar gezicht :P

 • Reply
  lisa
  19 december 2011 at 16:45

  ja ik heb een bril, wat ben ik blij zeg…
  Vandaag had ik namelijk een enorme puist, lekker rood. PRECIES op de brug van m’n neus, net onder mn bril…
  Ik doe gewoon met mijn bril wat ik leuk vind, ik pas me er niet op aan…

 • Reply
  marthe
  19 december 2011 at 16:52

  wauw wat mooi sta je hier op die foto’s heel knap!
  wou dat ik jou uiterlijk had!
  liefs Marthe

 • Reply
  charile
  19 december 2011 at 17:45

  Ik heb jaren lang last gehad van mijn bril met make-up aangezien het gewoon niet te zien was. Nu heb ik sinds een maand lenzen, en ben helemaal om :D

 • Reply
  Jeanine
  19 december 2011 at 18:57

  Ik had ook een bril en ja dan kom ik aan met mijn min 8 dus mijn ogen werden verkleind door de glazen en make-up zag je eigenlijk nooit goed. Nu heb ik lenzen en kan ik veel meer doen ook met make-up. Het werkt ook fijner want ik hoef niet zo dicht bij een spiegel te zitten :D

 • Reply
  Miranda
  19 december 2011 at 20:02

  ik heb zelf ook een bril, meestal gebruik ik naturel kleuren (:

 • Reply
  LottedeJ
  19 december 2011 at 20:14

  Mooie look, en die bril staat je goed! Ik heb ook een bril, maar ik draag die eigenlijk alleen als ik achter de computer zit (vooral thuis, dus).

 • Reply
  Nannick
  19 december 2011 at 20:37

  Die bril staat je goed joh :)

 • Reply
  Amanda
  19 december 2011 at 20:45

  Ik heb alleen een bril voor het autorijden en hoorcolleges. Ik pas mn make up daar niet op aan;)

 • Reply
  Lisa
  19 december 2011 at 22:09

  Ziet er goed uit die look :)

  • Reply
   BAAAB.
   20 december 2011 at 08:14

   superleuk! Ik heb zelf precies zo’n bril, dus dit is zekerhandig!

 • Reply
  joyce
  20 december 2011 at 08:26

  felle ipv velle lippen

 • Laat een reactie achter