Maggi Mals en Kruidig

 photo MaggiMalsenKruidig_zps929483d8.png

Ik ben gek op kip, het liefst eet ik het elke dag. Lekker gekruid en mals ik natuurlijk het lekkerste, maar dat was voorheen best lastig. Als je het dan in vet bakt gaan alle kruiden vaak verloren en kan het wel eens taai worden als je er niet goed op let. Maggi heeft iets nieuws, Mals en Kruidig. Dit zijn kruidenpapiertjes die je om de kip heen moet doen en dan bakken. Ik was heel benieuwd en testte het maar al te graag voor jullie uit!

 photo MaggiMalsenKruidig1_zps64e7be34.png

Wisten jullie dat er wekelijks 5,1 miljoen maaltijden met kip in de pan bereid worden? Dat is echt heel erg veel! Thuis eten we ook elke week wel een stukje kip en kruiden het dan lekker met kipkruiden en snijden het in dunne plakjes omdat ze dan lekker mals worden in de jus. Alleen vaak proef je niet zoveel meer van die kruiden na het braden, Maggie heeft daar nu de oplossing voor en ik vind hem heel erg leuk! Maggi maakt namelijk gebruik van het speciaal ontwikkelde Papyrus, een soort van bakpapier met kruiden. Dat zorgt ervoor dat het stukje kipfilet mals en sappig blijft waardoor het eigenlijk niet mis kan gaan. Bovendien bevat Papyrus de juiste balans en hoeveelheid kruidenmelange en een minimale hoeveelheid vet, waardoor olie of boter toevoegen niet nodig is, handig!

 photo MaggiMalsenKruidig3_zps4bbb5664.png

Ik was wel benieuwd of dit zou gaan werken en het niet tien keer verkeerd zou gaan. Het klinkt heel simpel. Pan op het vuur zetten en goed warm laten worden zonder boter of vet, kipfilet in het papier leggen en beide kanten 10 minuten bakken op laag vuur. Kind kan de was doen toch? Maar ik had alweer rampsenario’s in mijn hoofd dat het een enorme smeerboel zal worden, het aanbrand of de kip in het dikke stuk niet gaar wordt. Gelukkig staat het heel duidelijk op de achterkant uitgelegd.

 photo MaggiMalsenKruidig4_zps4109bfa2.png

Dit zit er in de verpakking, vier papiertjes met kruiden, niet meer en niet minder. Het is heel gebruiksvriendelijk want je hoeft het alleen maar open te vouwen, de kip er in te leggen en te braden. Er zijn trouwens drie verschillende smaken: Mediterrane kruiden, Knoflook fijne kruiden en Paprika Peterselie. Ik test hier de Paprika Peterselie uit voor bij de pasta. Maar je kan ze ook perfect combineren met je dagelijkse groenten en aardappels.

 photo MaggiMalsenKruidig5_zps392b6f38.png

Zo makkelijk is het, kipfiletje erin en bakken maar!

 photo MaggiMalsenKruidig6_zpsdb7c6edc.png

Je laat eerst de pan goed warm worden zonder boter en vet op het vuur en daarna kan de kip er in. Laat beide kanten 10 minuten garen op laag vuur. Anders verbranden de kruiden of de kip, dat wil je natuurlijk niet hebben.

 photo MaggiMalsenKruidig7_zps918c676a.png

Na die 10 minuten is de kip heerlijk mals en gaar (!) ik heb voor de zekerheid wel even gekeken of hij echt helemaal gaar was maar dat was hij gelukkig. Wel vind ik jammer dat de achterkant niet heel goed meegekruid is en er veel papier overblijft waar je niets met de kruiden doet. Misschien kan ik de kip in vervolg door de helft snijden en alles bedekken, maar dat draait natuurlijk niet zo makkelijk om in de pan.

 photo MaggiMalsenKruidig10_zps3f9f3189.png

 photo MaggiMalsenKruidig9_zps11644e7d.png

Ik at de kip met een groente mix van verschillende groentes en pasta, heerlijke combinatie! Maar ik denk dat het ook gewoon heel erg lekker is bij de dagelijkse avondeten of een salade!

 photo MaggiMalsenKruidig2_zpsc351517f.png

Ik ga dit zeker vaker maken, want het is echt super makkelijk en lekker! Zelf heb ik helemaal niets tegen pakjes en zakjes dus wat mij betreft is dit zeker een dikke aanrader! De Maggi Mals en Kruidig zakjes zijn vanaf nu te koop bij de supermarkt voor € 1,45 per zakje.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  lucindainwonderland
  25 oktober 2014 at 07:09

  Het idee is wel super handig, maar ik denk toch dat ik het oversla. Ik maak zelf graag mijn kruidenmengseltjes en 20 minuten om kip gaar te krijgen, is toch wel erg lang. Toch wel leuk dat Maggi met zulke dingen komt, meestal zijn het wel lekkere en goede dingen, maar dit valt mij een klein beetje tegen helaas. xxx Lucinda

 • Reply
  chucky1012
  25 oktober 2014 at 07:43

  Dat ziet er goed uit!
  Het lijkt me zo een heerlijk gerecht ;-)

 • Reply
  dianacarlton
  25 oktober 2014 at 08:40

  Slim bedacht, maar ik zou het niet kopen. Het is zo makkelijk om je kip zelf te marineren op allerlei manieren, dat ik het zonde vind om bijna €2,00 neer te tellen voor een paar blaadjes, waar de helft niet vanaf komt.

 • Reply
  Mirne
  25 oktober 2014 at 09:49

  Dit wil ik ook echt eens proberen, vooral voor de malsheid. Al marineer ik normaal graag mijn eigen kip.

 • Reply
  Idhuna
  25 oktober 2014 at 10:12

  Ik ben een vegetariër maar opzich is het wel slim bedacht!

 • Reply
  MySimplySpecial
  25 oktober 2014 at 10:29

  Leuk idee, maar ik zou het niet kopen. Voor die prijs kan je prima zelf een lekker stuk kip maken.

 • Reply
  Hester
  25 oktober 2014 at 10:30

  Ik vind het wel heel leuk bedacht en als het dan ook nog eens werkt, wil ik het wel eens uitproberen! Hij ziet er namelijk wel echt lekker gekruid uit en als je ‘m zelf kruidt is dat meestal toch wat minder.

 • Reply
  Jessica
  25 oktober 2014 at 11:04

  Ik vind het vooral jammer dat je er zo lang over doet om de kip klaar te maken, maar stiekem ben ik wel heel erg benieuwd. Wij marineren de kip meestal gewoon zelf met vanalles. Ben wel van van de braadzakken, ideaal!

 • Reply
  BeautyReviewsNL
  25 oktober 2014 at 11:32

  Ziet er heerlijk uit!

 • Reply
  Jana
  25 oktober 2014 at 12:14

  Voor die prijs kan je het ook zelf doen, maar het is wel gemakkelijk voor een keertje :-) x

 • Reply
  Esmée
  25 oktober 2014 at 13:11

  Het idee is echt super leuk, en lekker makkelijk als je weinig zin hebt om veel in de keuken te staan! Maar als ik tijd/zin heb, maak ik toch liever mijn eigen kruidenmixjes! X

 • Reply
  dailycupofblablabla
  25 oktober 2014 at 14:38

  Wow! Ik hou van kip!!! En dit ga ik zeker proberen, slim gevonden zeg.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  25 oktober 2014 at 14:56

  Oh wow, wat een slim idee, dit lijkt me wel wat.

 • Reply
  Opper Elf
  25 oktober 2014 at 19:43

  Ik ben benieuwd hoe het smaakt, klinkt handig!

 • Reply
  Nicolish
  25 oktober 2014 at 20:34

  Ik vind het zo leuk dat je ook over dit soort dingen schrijft. Ik ben zelf iemand die eigenlijk vrijwel niks lust, maar dit spul vind ik echt heerlijk!

 • Reply
  Janneke
  29 oktober 2014 at 11:52

  Heel handig. Ik vind de braadzakken ook geweldig, dus ga dit zeker een keer proberen. Ik ben gek op kip!

 • Reply
  John
  10 januari 2015 at 19:39

  Inmidels getest. En geweldig. Geen gespeter. En heerlijk mals.

 • Reply
  hein
  22 januari 2015 at 17:37

  Jammer dat we met z’n allen zo het spoor bijster zijn dat een multinational als Nestlé hier weer geld aan kan verdienen. Triest dat we het koken verleerd zijn. Dit soort flauwekul heeft totaal geen toegevoegde waarde.

  • Reply
   Jacq
   22 februari 2017 at 16:13

   Voor veel mensen heeft dit wel toegevoegde waarde en die zijn het spoor echt niet bijster. Fijn ook dat Nestlé hier geld aan verdient. Jij verdient toch geld mag ik aannemen?

 • Reply
  Lex van Nek
  22 januari 2015 at 22:58

  Wat betaalt Maggi (Maggie) hier nou voor Aranka?

  • Reply
   Aranka
   23 januari 2015 at 07:34

   Niks, ik heb ze vrijblijvend opgestuurd gekregen en vond het leuk om voor de site te testen :). Als ik ergens geld voor krijg staat dat er duidelijk bij.

   • Reply
    Lex van Nek
    23 januari 2015 at 08:21

    Met alle respect hoor, maar is het niet een beetje veel geld, €1,45 voor vier velletjes bakpapier met voornamelijk vet (34%), zout (19%) en suikers (21%). Een rol bakpapier kost maar €0,80…

 • Reply
  Heleen van Galen
  27 februari 2015 at 15:56

  Ik ben alleenstaand en deze bereidings methode is voor mij dé uitkomst.
  Het resultaat, een overheerlijk gekruid stukje kip, gemakkelijk per stuk te breiden én snel klaar…

 • Reply
  Patricia
  18 april 2015 at 22:20

  Wat een onzin product weer. Er zit suiker in? Als je kip mals wilt houden tijdens het bakjen moet he er voor zorgen dat je kwitatief goede kip koopt en zout pas toevoegen na het bakken, of gewoon weglaten.

 • Reply
  Patricia
  18 april 2015 at 22:21

  Excuses voor de spelfouten

 • Laat een reactie achter