Maggi Aardappelvariatie Cupcakes & Pannenkoekjes

 photo MaggiAardappelvariatie_zps6b9a9b9f.png

Laatst ontving ik een super leuk perspakket met allemaal nieuwe producten, waaronder deze aardappelvariatie cupcakes en pannenkoekjes. De trend van cupcakes en pannenkoekjes gaat gewoon verder, alleen dan met aardappel. Ik was heel erg benieuwd naar deze twee mixen en besloot lekkere cupcakes voor de lunch te maken, maar je kan ze ook prima als bijgerecht voor het diner gebruiken. Of het een succes was vertel ik je als je verder leest!

 photo MaggiAardappelvariatie1_zps831054f1.png

Maggi dacht een slimme slag te slaan met andere producten van de aardappelvariatie, want maar liefst bij de helft van de Nederlanders staat er nog gewoon aardappels op de tafel en hier thuis ook. Maar vaak is dit gewoon heel standaard, aardappels, groente en vlees. Maggi vond dat dat wel eens anders kon, tijd voor meer variatie en meer leuke recepten met aardappel! Vandaar de cupcakes en pannenkoekjes waarbij je erg lekkere dingen kan maken.

 photo MaggiAardappelvariatie3_zpse1121c91.png

Ik besloot met de cupcakes aan de slag te gaan, gewoon omdat ik dat er altijd zo leuk uit vind zien. Achter op de verpakking vind je hoe het product werkt, heel simpel eigenlijk. Dit pakje is geschikt voor 3 tot 4 personen en je hebt nodig:

– cupcake bakvorm
– cupcake vormpjes
– garde
– pakje Maggi Cupcakes
– 250 ml melk
– 2 eieren

En natuurlijk nog andere ingrediënten die je lekker vind er in te doen.

 photo MaggiAardappelvariatie2_zpsdcee8088.png

Op de zijkant van de verpakking vind je ook nog een aantal lekkere variaties op het recept, maar ik besloot gewoon voor de saaie cupcakes te gaan. Zo kun je er bijvoorbeeld ook nog een hele cake van maken.

 photo MaggiAardappelvariatie4_zpsfaae15a3.png

Laten we aan de slag gaan! Ik gebruikte extra voor de vulling:

– spekjes
– kaas
– uitje
– paprika

 photo MaggiAardappelvariatie5_zpsddc15fc4.png

Doe de mix eerst in een beslagkom en meng daardoor de melk en eieren en mix dit goed door elkaar.

 photo MaggiAardappelvariatie6_zpse598a027.png

Als het een minuutje staat is het echt een stijve aardappelpuree geworden, dus daarna kan je beter een pollepel gebruiken om het door te roeren. Daarna roer ik er ook de andere ingrediënten doorheen.

 photo MaggiAardappelvariatie7_zps5fdb6600.png

Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden en vul de cupcake vormpjes. Als extraatje doe ik ook nog wat kaas bovenop! Daarna kunnen ze voor 20 – 25 minuten de oven in!

 photo MaggiAardappelvariatie8_zps6cdb516e.png

Als de cupcakes gaar zijn laat je ze nog een kwartiertje in de oven rusten om te voorkomen dat ze inzakken, en daarna zijn ze klaar om opgegeten te worden, warm zijn ze natuurlijk het lekkerst!

 photo MaggiAardappelvariatie9_zps4693afc8.png

Ik haalde er veel meer cupcakes uit omdat ik hem vrij rijk gevuld had, daarom had ik 10 cupcakes in plaats van 8 wat de verpakking aangaf. En na drie van deze cupcakes zit je wel echt heel erg goed vol!

 photo MaggiAardappelvariatie14_zps7c5ec41d.png

 photo MaggiAardappelvariatie12_zps4bdb5542.png

Hmm, zien ze er niet heerlijk uit? En dat met zo een makkelijk pakje! Maar smaken ze ook lekker?

 photo MaggiAardappelvariatie13_zps94681536.png

 photo MaggiAardappelvariatie11_zps00ef6c2d.png

Ik vond ze wel lekker, maar niet fantastisch, je merkt toch dat het een pakje is geweest en er toch lichtelijk een chemische smaak aan zit die ik niet echt lekker vind. Ze waren zeker niet vies en ik heb ze met plezier opgegeten, maar of ik ze nog een keer zou maken weet ik niet, die neppe smaak vond ik toch wel minder. Ik weet niet of jullie deze cupcakes al geprobeerd hebben en het hier met me mee eens zijn, maar ik vind dat wel jammer.

 photo MaggiAardappelvariatie10_zps0eae09e7.png

De Maggi Aardappelvariatie Cupcakes & Pannenkoekjes zijn vanaf nu te koop bij de supermarkt voor € 1,39 per pakje en daar moeten dan nog de andere ingrediënten bij komen, heel goedkoop zijn deze cupcakes dus niet om te maken. Maar het effect is wel heel erg leuk en weer eens wat anders!

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

 • Reply
  beautifulday4makeup
  10 december 2014 at 10:41

  Oooh, ik vond het er zo goed uit zien, maar ik krijg iets van chemische aardappelen. Ik zal dit wss aan mij laten voorbij gaan:(

 • Reply
  Manon
  10 december 2014 at 10:43

  Oh dit lijkt me wel erg lekker!

 • Reply
  Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
  10 december 2014 at 10:47

  Hmm dat ziet er lekker uit! Wat een leuk idee om dit zo te combineren in een cupcake en lekker effect lijkt mij. Heel benieuwd naar de smaak :)

 • Reply
  Margot
  10 december 2014 at 11:29

  Het ziet er goed uit, maar ik maak zoiets liever zonder pakje.

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  10 december 2014 at 11:38

  Ik ben dol op puree uit een pakje dus dit lijkt me echt fantastisch lekker!

 • Reply
  Marie Beauty
  10 december 2014 at 11:43

  Ziet er inderdaad heel erg lekker uit !

 • Reply
  Jana
  10 december 2014 at 12:17

  Ziet er lekker uit, maar de neppe smaakt lijkt mij toch wat minder :(

 • Reply
  Linda
  10 december 2014 at 12:20

  Als je alleen de foto’s ziet, denk je: jaaaaaa! Ze zien er namelijk echt heerlijk uit. Maar als je dan de review keest denk je: mwah, toch maar niet. Maar zonder pakje is het ongetwijfeld ook te maken :)

 • Reply
  allsweetbeauty
  10 december 2014 at 12:47

  Ik vind het er wel erg lekker uitzien en vind het idee erg goed bedacht. Jammer dat de smaak niet helemaal super is.

 • Reply
  Marjoleinee
  10 december 2014 at 13:43

  Ze zien er lekker uit! Ik ben wel benieuwd wat jij bedoelt met de neppe smaak .. Zoals aardappelpuree uit een zakje?

 • Reply
  suus
  10 december 2014 at 13:47

  Hmm volgende keer gewoon even zelf aardappelpuree maken (koken, melk erbij roeren hoppa) dan is het misschien lekkerder. In elk geval minder chemish en het ziet er zo lekker uit!

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  10 december 2014 at 13:56

  Even heel wat anders maar is het dan niet een muffin in plaats van een cupcake?

  Fijn review, ik zou het sowieso niet kopen ;-) maar wel slim bedacht van Maggi.

 • Reply
  Esmée
  10 december 2014 at 15:01

  Grappig, bij aardappelen denk je zeker niet meteen aan cupcakes of pannekoeken, maar ze zien er wel lekker uit! Het lijkt me lekker om eens helemaal zelf te maken met aardappelpuree enzo ;) Want chemische aardappelen zijn niet zo mijn ding! X

 • Reply
  Norèn
  10 december 2014 at 15:15

  Ik heb zowel de cupcakes als de pannenkoeken gemaakt, maar ik heb het idee dat in de verpakking gewoon aardappelpuree zit. Dit kan dus vele malen goedkoper!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  10 december 2014 at 15:33

  Oh wat een tofi dee! Ik vraag me echt af hoe dit smaakt :-D Ik denk dat als je je er niet aan verwacht dat het wat verwarrend smaakt haha. Maar wel lekker denk ik.

 • Reply
  Roos
  10 december 2014 at 16:59

  Net zo makkelijk zelf maken! gewoon ipv pakje, aardappelpuree maken en gebruiken, lijkt me inderdaad ook minder ”chemisch”, want geloof niet dat hier echt aardappelen in verwerkt zijn.

 • Reply
  femketje
  10 december 2014 at 19:23

  ze lijken me wel best lekker :D

 • Reply
  lucindainwonderland
  10 december 2014 at 19:33

  Wauw dat ziet er leuk uit, zeker iets speciaals om op een feestje te serveren denk ik. Weer eens wat anders. Erg leuk idee. xxx Lucinda

 • Reply
  Amy
  10 december 2014 at 20:29

  Ik probeerde al te lezen waar dan die aardappel vandaan komt.. Maar zoals je zelf al aangeeft, is het een beetje chemisch! Zo zonde

 • Reply
  chucky1012
  11 december 2014 at 06:03

  Mmmmm dat ziet er heerlijk uit ;-)
  Handig uit die verpakkingen.

 • Reply
  kieke14
  11 december 2014 at 17:07

  Dit wil ik echt graag een keer proberen. Super leuk dat je deze gereviewd hebt! Zien er goed uit :D

 • Reply
  smilingbeauties
  11 december 2014 at 23:17

  Lijkt me smaken naar die aardappelpuree uit een pakje…. En voor de prijs, kun je beter zelf naar een receptje op zoek om het te maken

 • Reply
  Femke
  12 december 2014 at 08:41

  zo fijn dat je je eigen mening geeft!
  Ik vind persoonlijk zelf wat maken ook veel lekkerder!!

 • Reply
  Roosmarijn
  12 december 2014 at 22:01

  Ik had ze een paar weken geleden gemaakt en vond ze erg lekker!

 • Reply
  Sophie
  12 december 2014 at 22:53

  Ik ben er echt heel benieuwd naar! Al snap ik dat het wat anders smaakt uit een pakje!

 • Reply
  joke
  29 mei 2015 at 15:53

  Mijn kinderen zijn er gek op! Ik varieer veel met verschillende ingrediënten. Zelf vind ik ze ook echt wel lekker! Dat chemische proef ik niet

 • Laat een reactie achter