Search
Close this search box.

Mag je was met wasverzachter in de droger doen?

Dingen die ik nog graag in huis zou willen hebben

Ik vind het fijn, mij was wassen met wasverzachter. Ten eerste dat mijn was (vooral handdoeken en het beddengoed) en lekker zacht van wordt, maar ook zeker voor de geur. Nu het geen zomer meer is droog ik veel van de was niet meer buiten en wordt de droger weer fanatiek gebruikt, maar mag je eigenlijk was wat je gewassen hebt met wasverzachter wel in de droger doen?

Wasverzachter is slecht voor de droger

Je kunt natuurlijk altijd je was met wasverzachter in de droger doen, maar was met wasverzachter is heel erg slecht voor je droger. Wanneer je gewassen wasgoed in de droger wilt drogen, wordt het afgeraden om hier was met wasverzachter in de stoppen. Want door de wasverzachter ontstaat er namelijk een soort van vetlaagje op de sensor die meet of je wasgoed droog is of niet. Hierdoor kan de sensor niet meer goed meten of je was droog is. Gevolg is dat je wasdroger langer blijft drogen terwijl dat soms helemaal niet nodig is, of juist denkt dat de was droog is terwijl dat nog niet zo is. Daarnaast is het ook zonde van de energie om de droger onnodig te laten draaien.

Omdat de wasverzachter vet is kan deze vettige laag ook voor schade aan de machine zorgen. De vettige laag blijft in je trommel, leidingen, het filter en reservoir plakken, dat wil je natuurlijk niet! Ik wist eerst niet dat je was met wasverzachter beter niet in de droger kon doen. Ik heb dus een veel vet filter dat ik niet meer goed schoon krijg, zonde!

Lekker ruikende was uit de droger

Wil je toch lekker ruikend wasgoed uit de droger krijgen? Gebruik dan speciale drogerdoekjes die je kan toevoegen aan de was in de droger. Dit zijn doekjes met een sterke geur die de doekjes overbrengen aan het wasgoed. Ook kun je bijvoorbeeld een wasparfum of van die geurparels gebruiken. Hierdoor ruikt je was heel erg sterk en zal de geur minder snel vervliegen tijdens het drogen. Zelf vind ik het heel erg prettig om de Geurboosters van Lenor te gebruiken.

Wil je toch wasverzachter gebruiken?

Mocht je toch wasverzachter willen gebruiken. Hang je was dan buiten om te drogen of binnen over een wasrek, dan kan het prima! Ik droog alle kleding gewoon aan de lucht, dus met dat soort wassen gebruik ik gewoon wasverzachter.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Ik vind wasverzachter zelf erg overbodig. Zeker als je droogt in de droger. Het is niet erg milieu-vriendelijk, maar oh, wat droog ik mijn handdoeken graag in de droger omdat ze er zo zacht en fluffy uitkomen! Voor de lekkere geur heb ik gewoon erg lekker wasmiddel. Dat is prima. Maar ik vind biotex ook lekker ruiken (voor de vlekken), dus misschien ben ik gewoon raar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *