Zoek
Sluit dit zoekvak.

MAC The Matte Lip Collection

 photo MACMatteLipstick_zpsf2999905.png

Vanaf 8 oktober ligt de MAC The Matte Lip Collection in de winkels. Een prachtige collectie met matte lipkleuren die perfect voor het najaar zijn. Matte lipsticks vind ik prachtig, ze zijn chique, elegant en zijn blijven meestal ook nog eens heel goed zitten! Ik laat jullie vandaag twee prachtige lipsticks uit deze collectie zien en de hele collectie op beeld natuurlijk!

MAC-The-Matte-Lip-2014-Collection-1

De collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Styled in Sepia – dirty cement beige
Nouvelle Vogue – soft blue pink
Pander Me – soft peachy mocha
Damn Glamorous – bright pink red
Le Vie En Rouge – bright orange coral
Fashion Revival – deep raspberry
Heroine – vibrant violet
Living Legend – deep plum

De kleuren die ik heb ontvangen zijn La Vie En Rouge & Fashion Revival. Heroine had ik al eerder, de review vind je hier.

MAC wil dat je je look gaat ‘revampen’ met deze prachtige lipsticks. Ze hebben een hele brede kleur collectie waardoor er voor ieders wils wel wat bij zit. Zoals de levendige kleuren fuchsia als Heroine en Le Vie En Rouge die een mooi contrast vormen met de rijke bordeauxrode Fashion Revival en de zwoele tint Styled in Sepia.

 photo MACMatteLipstick2_zps7c718381.png

De lipsticks zien er als gewone lipsticks van MAC uit, geen andere poespas of hulzen, wel jammer is dat ze vrijwel allemaal limited edition zijn waardoor we ze na deze collectie wellicht niet meer terug gaan zien. Of misschien wel als het zo een succes wordt! De hulzen zijn stevig en praktisch zoals we van MAC gewend zijn en dat is natuurlijk fijn!

 photo MACMatteLipstick4_zps71093860.png

 photo MACMatteLipstick1_zpscd2f0b1d.png

Vaak is het zo met matte lipsticks dat ze heel erg stroef en droog aanbrengen maar dat is bij deze lipsticks absoluut het geval niet. Ze brengen heerlijk romig aan en laten meteen een explosie aan kleur achter waardoor je maar één keer hoeft aan te brengen. Wel vind ik het lastig hier precies mee te werken omdat de kleuren erg fel en dekkend zijn. Maar dat is een kwestie van oefenen denk ik, alleen bij mij lukt het na 4 jaar nog steeds niet heel netjes. Gelukkig helpt een kwastje al een stuk. De lipstick staint zich na een tijdje echt op je lippen waardoor hij goed blijft zitten en er mooi matte uitziet.

 photo MACMatteLipstick6_zps8d52bfb1.png

 

 

Swatches! Links zie je de prachtige berry kleur Fashion Revival en links de vrolijke kleur La Vie En Rouge! Hier lijken ze misschien nog een beetje glanzend, maar ze worden echt matte op de lippen. Zo kan je ook zien hoe romig ze zijn na het aanbrengen.

 photo MACMatteLipstick7_zps095abd30.png

Hier draag ik La Vie En Rouge een prachtige koraal rode kleur die heel fris en zomers staat. Zelf vind ik de kleur erg mooi maar moet er wel een beetje aan wennen omdat ik hem vrij heftig vind. De lipstick zit echt heerlijk en je voelt hem eigenlijk niet zitten. Ook worden mijn lippen niet droog en trekkerig van deze lipstick, alleen maar voordelen dus!

 photo MACMatteLipstick8_zpsa06511d8.png

Fashion Revival is een wat donkerdere kleur die voor mij misschien iets te donker is om gewoon overdag te dragen. Ik ben echt iemand die graag op safe speelt en dit toch wel heftig vind, maar hij is wel erg mooi! Hij staat heel chique en maakt je look echt af. Ook deze voelt heerlijk aan op de lippen en dekt perfect. De lipsticks hebben trouwens die vertrouwde MAC geur, dat vind ik stiekem altijd fijn om te ruiken, haha.

 photo MACMatteLipstick3_zps1ae1894c.png

De MAC The Matte Lip Collection ligt vanaf 8 oktober bij de MAC counters en stores in de schappen voor € 19,00 per lipstick. Ik vind het een hele mooie collectie en ik denk dat sommige kleuren zeker heel erg hard zullen gaan. Welke kleur is jullie favoriet en wat vinden jullie van matte lipsticks?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

57 reacties

 1. Oohhh Fashion Revival is echt prachtig! Die komt hoooog op mijn wishlist te staan! De andere is inderdaad wat meer safe. Wat heb je een prachtige foto’s gemaakt trouwens!

 2. Prachtige kleuren, ik had er al eerder over gelezen. Je zegt dat sommige kleuren vast heel hard zullen gaan. Ik neem aan dat ze dan limited edition zijn?

  En misschien is het een idee om ook foto’s van je lippen dicht te maken en closeup? Ik vind dat ieder geval wel fijn om te kijken hoe een kleur/lipstick uitpakt.

  1. Ik zie alleen op de foto’s van jezelf nog veel weggevallen pixels doordat ze overbelicht zijn (zie bijvoorbeeld je tanden, daar zit geen contrast meer in). Ik kan je Photoshop Lightroom echt aanraden om dit te herstellen en de pixels weer terug te halen :-). Verder top!

 3. Je hebt erg mooie productfoto’s gemaakt vind ik, maar je hebt de lippenstift volgens mij niet helemaal netjes aangebracht. Je mondhoeken zijn nog helemaal kaal en op de foto met de donkere lippenstift zie je aan de onderkant van je bovenlip nog een heel kaal stuk zitten. De kleur is ook moeilijk te zien door de afstand die je hebt genomen en ook de textuur is niet goed te zien. Dat zijn juist de dingen die ik graag wil zien als ik een review lees! Ik kan me herinneren dat je ook weleens foto’s maakte van je lippen van dichtbij, dat vond ik altijd hele mooie en duidelijke foto’s!

  1. Zoals ik al aangaf vind ik het erg lastig deze lipstick netjes aan te brengen, de close-up foto’s waren ook niet echt mooi. Misschien kan ik in het vervolg beter lipstick artikelen skippen :)

   1. Dat zou jammer zijn! Ik stel juist je mening over het product op prijs en als het een keer wat minder mooi is aangebracht dan geeft dat niks! Oefening baart kunst ;) En zoals je al zei, je gaf het ook aan in het artikel dat je dat lastig vindt. Wat juist eerlijk van je is en we dan ook echt geen perfecte lippen foto’s verwachten ;) Met andere woorden: laat je niet ontmoedigen om geen artikelen meer te maken over lipstick, want je doet het juist goed door je mening te geven! :)

   2. Nee, niet skippen! Ik bedoelde het ook meer opbouwend, het viel me gewoon op. Verder moet je gewoon oefenen, komt vanzelf. Jij zet ook veel mooier eyeliner dan ik, zo heeft iedereen wel wat.

 4. MAC lipsticks zijn echt favoriet bij mij, maar ik vind het moeilijk werken met de matte kleuren. Ik heb laatst Diva gekocht en die is echt super. Deze zijn mij net wat te licht, moet je nagaan hahaha. xxx Lucinda

 5. Prachtige foto’s Aranka. Goed gedaan hoor. Het is echt heel lastig om foto’s van zo dichtbij te nemen. Daarnaast is niet iedereen in de gelegenheid om hele dure lenzen te kopen. Dus ik vind je productiefoto’s super goed gedaan. Daarnaast vind ik je reviews altijd erg goed en uitgebreid.Ga lekker zo door. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *