Zoek
Sluit dit zoekvak.

MAC Retro Matte & Huggable Glass

MAC Retro Matte & Huggable Glass

Ik ben dol op de producten van MAC, ze hebben vaak een erg goede kwaliteit en zijn gewoon pareltjes in je stash. Alleen toch heb ik niet zoveel met de vloeibare lipproducten van MAC. Waarom weet ik eigenlijk niet, want de kwaliteit is dik in orde, misschien een persoonlijk iets. Deze maand zien we twee nieuwe lipcollecties van MAC voorbij komen, Retro Matte en Huggable Lips.

MAC Retro Matte & Huggable Glass

Beide collecties zijn vanaf begin januari te koop en volgens mij worden ze daarna gewoon opgenomen in het vaste assortiment. Je hoeft dus niet meteen naar de winkel te rennen, dat kan een andere keer ook nog wel.

MAC Retro Matte & Huggable Glass

Naar de Retro Matte collectie keken velen van ons al tijden naar uit, want eindelijk komt MAC ook met vloeibare matte lipsticks. Gek eigenlijk dat MAC er zo laat mee komt, bij andere merken is het een groot succes.

Huggable Lips is een collectie dat bestaat uit lipsticks en lipgloss, maar die zijn wel anders dan alle andere MAC producten. Ze hebben namelijk een extra verzorgende functie met een mooie kleur en glans.

MAC Retro Matte & Huggable Glass

Laten we het eerst hebben over de Huggable Glass in de kleur Such A Sweetheart, wat een soort watermeloen roze kleur moet voorstellen. De verpakking van de Huggable Glass is iets anders dan de andere Glass producten van MAC. Deze heeft in plaats van een zwarte dop een zilveren dop, makkelijk te herkennen dus!

MAC Retro Matte & Huggable Glass

De verpakking is gemaakt van dik en stevig plastic wat ik er altijd erg luxe vind uitzien. De dop sluit goed en stevig en laat geen vette vingers achter waar ik in het begin een beetje bang voor was. De lipgloss heeft een platte aplicator die gemakkelijk aanbrengt en vrij precies. Je hebt alleen wel twee applicaties nodig om je beide lippen goed te bedekken met de gloss.

MAC Retro Matte & Huggable Glass

De Retro Matte collectie is een collectie die bestaat uit 15 verschillende kleuren die erg uiteen lopen van kleur. Je kunt dus voor een veilige roze of nude tint gaan, maar er zijn ook sprekende kleuren zoals rood en paars. Je kunt het niet zo gek bedenken en het is er wel. Ik kreeg een heftige paarse kleur toegestuurd met de naam: Recollection.

MAC Retro Matte & Huggable Glass

De huls van de lipstick is een combinatie van de MAC lipstick en lipgloss. Het heeft de huls van een lipgloss en de dop van een MAC lipstick. In het begin vond ik het een beetje een gekke combinatie maar ik zie de charme er nu wel van in. Ook deze applicator is plat van vorm, maar lijkt wel op een soort van druppel met een spitse bovenkant. Hierdoor kan je hem precies aanbrengen, want hij is ontzettend intens!

MAC Retro Matte & Huggable Glass

Swatches van beide producten zien er echt ontzettend goed uit. De Retro Matte kleur ziet er echt fantastisch uit, wat een pigment! De Huggable Glass is iets subtieler maar valt me zeker niet tegen! Beide producten brengen heel makkelijk aan en glijden over de huid met een subtiele vanille geur.

MAC Retro Matte & Huggable Glass

MAC Retro Matte & Huggable Glass

MAC Huggable Glass – Such A Sweetheart

Dit is wel van favoriet van de twee, een prachtige roze en subtiele tint die je lippen erg fris maakt. Ook met de glans zit het helemaal snor, ik vind hem erg mooi! Het draagcomfort is ook groot, want ik heb echt het idee alsof ik een lippenbalsem draag. De houdbaarheid is daardoor wel minder, want na het eten van een broodje is hij zo goed als verdwenen. Je moet hem dus wel meenemen in je tas of zak om hem bij te werken.

MAC Retro Matte & Huggable Glass

MAC Retro Matte & Huggable Glass

MAC Retro Matte – Recollection

Wat. Een. Kleur! Wauw, dit is echt een lipstick die super gepigmenteerd is, ik stond er echt van te kijken. Maar toch stond ik er versteld van hoe makkelijk hij eigenlijk aanbrengt. Ik ben echt een ramp ik opvallende lipstick netjes aanbrengen en ik vind dat het me bij deze aardig goed is gelukt! Hij brengt echt ontzettend makkelijk aan en laat meteen volledige kleur achter. Langzaamaan veranderde de vloeibare substantie in een matte laag en zit dan zo vast als een huis. En dan bedoel ik echt vast als een huis, want met een gewone make-up remover kreeg ik hem niet meer verwijderd. Een hapje eten of lekker zoenen is geen probleem, hij blijft zitten waar hij zit zonder af te geven!

MAC Retro Matte & Huggable Glass

Over beide producten ben ik razend enthousiast. Misschien is de Huggable Glass iets te veilig en is deze Retro Matte niet helemaal mijn kleur, maar de kwaliteit is echt ontzettend goed. Beide producten moeten vanaf nu te koop zijn in de MAC winkels, counters en online in de webshop. Voor de Retro Matte lipstick betaal je € 24,50 en de Huggable Glass € 21,00.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

 1. De ‘Glass’ is wellicht veilig maar staat je verrekte goed mop! Die Lip Lacquer.. tja. Ik houd best van kleur én van paars maar dit gaat hem toch niet worden denk ik. Gaat wel een populaire worden onder de liefhebbers!

 2. Wow, die Retro Matte lipkleur is echt tof! Snap wel dat je twijfelt over de kleur hoor, ik zou zoiets ook niet zo snel pakken. Wil zelf wel graag een mooie rode kleur van de collectie!

 3. MAC Retro Matte – Recollection wat een kleur zeg. Leuk voor af en toe, maar belangrijk is hoe makkelijk hij het eigenlijk aanbrengt.
  Dat de Huggable Glass een goed pigment brengt en heel makkelijk glijdt over de lip is erg fijn. Mooie producten.

 4. Beide producten klinken echt onwijs goed. Ik vind het paars je eigenlijk heel tof staan, terwijl ik het zelf ook nooit uit zou kiezen. Ik denk dat ik toch ga voor een Retro Matte lipstick in een kleurtje vergelijkbaar met Such a Sweetheart.

 5. Ik vind dat je die paarse kleur echt goed kan hebben! Lijken me super fijne producten. Ik ga snel een kijkje nemen wanneer ik weer in de stad ben (:

 6. Ik zie de Retro Matte liquid niet staan op de site, ze zijn mooi, alleen weet ik niet of ik zo een knalpaarse zou durven dragen

 7. MAC brengt écht weer wat pareltjes op de markt zo te zien. Ik ben enorm benieuwd naar de overige kleuren van de vloeibare matte lipsticks, daar gaat vast wel een match tussen zitten voor de lente en de zomer :)

 8. De Retro Matte Lip Colour vind ik wel heel mooi, de gloss is voor mij (ik heb al aardig wat glossjes) niet bijzonder genoeg van kleur. Ik ben ook wel benieuwd naar de andere liquid lipsticks die MAC heeft uitgebracht!

 9. Voor de dames die graag een Retro Matte liquid lipstick willen van Mac… kijk even op de site van Douglas, daar staan ze al 3 dagen!

 10. Ik ben heel blij dat deze lijnen in het vaste assortiment komen! De Huggable kleurtjes zagen er goed uit en toch heel iets anders dan de Retro Matte. De paarse kleur is echt gaaf en staat je ook mooi! Ik ga hier zeker een tint van toevoegen in mijn stash, ik gok dan Lady Be Good een nude tint.

 11. Wauw, die paarse is echt een knaller zeg. En wat ontzettend fijn dat het product zo goed blijft zitten! Ik vind de roze je persoonlijk iets leuker staan (misschien omdat ik dat meer gewend ben), maar paars misstaat je ook zeker niet hoor!!

 12. Die matte lipsticks zijn zo’n gave hype zeg. Ik hoop echt dat ze blijven, want wauw. Die paarse kleur is ook wel echt super mooi hoor. Staat je overigens ook zo onwijs mooi. Well done MAC!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *