Zoek
Sluit dit zoekvak.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Een paar jaar geleden droeg ik nooit een vloeibare foundation, maar altijd een poeder foundation. De Mineralize Skinfinish en Studio Fix van MAC waren groot favoriet bij mij en van beiden heb ik ook meerdere verpakkingen opgemaakt. Sinds 2 jaar gebruik ik denk ik elke dag vloeibare foundation en dat bevalt ook goed. Nu kreeg ik de nieuwe MAC Pro Longwear Powder Pressed toegestuurd en ben benieuwd of mijn oude poeder foundation liefde weer terug komt.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Ik heb van mijzelf best een egale huid. Heb geen last van sproetjes, heftige acné of andere vlekken in mijn gezicht. Daar ben ik heel blij mee, maar eigenlijk heb ik helemaal niet een dekkende dikke vloeibare foundation nodig. Een poeder is ook erg fijn in combinatie met mijn vette huid, dan glim ik meteen niet meer zo erg. Daarom was ik meteen benieuwd naar deze ‘nieuwe’ pressed powder foundation van MAC.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

MAC heeft een speciale collectie Pro Longwear, wellicht hebben jullie daar wel eens van gehoord. De Pro Longwear hebben zoals je misschien wel dacht een langhoudende werking en blijven dus langer zitten dan normaal. De collectie is al zeer uitgebreid maar het enige wat eigenlijk nog ontbrak is een pressed powder. En vanaf juni is hij eindelijk te koop in het vaste assortiment bij alle MAC verkooppunten.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

De MAC Pro Longwear Pressed Powder komt er in totaal in 11 verschillende kleuren zodat er voor iedereen wat tussen zit. Dat vind ik altijd het grote voordeel aan MAC, er is zoveel keuze aan kleur zodat iedereen wel de juiste kleur kan vinden. De kleuren die er komen:

 • Light
 • Light Plus
 • Medium
 • Medium Plus
 • Medium Dark
 • Medium Tan
 • Medium Deep
 • Dark
 • Dark Plus
 • Dark Deep
 • Dark Deepest

Ik zelf heb de kleur Medium ontvangen wat voor mij de perfecte kleur is. Hij is natuurlijk ook niet super dekkend waardoor hij mooi aansluit en je eventuele kleine kleurverschillen amper ziet.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

De poeder heeft de vertrouwde MAC verpakking, fijn want die vind ik altijd prettig in gebruik. Ook is hij prima aan de maat met zijn 11 gram inhoud. In Amerika is dit product al een tijdje te koop en men is er best enthousiast over. Hij belooft namelijk 12 uur je gezicht matte te houden en wil geen glanzende huid doorlaten. Ook belooft hij een lichte tot medium dekking, precies goed voor mij.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Bijgeleverd zit er een sponsje om de poeder mee aan te brengen, handig voor als je bijvoorbeeld onderweg bent. Ook zit er een spiegeltje in de deksel waardoor je jezelf kan zien tijdens het opmaken. Zelf kies ik toch liever voor een kwast, maar het sponsje werkt ook prima en voelt lekker zacht aan op de huid.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

De poeder is zacht, maar niet te zacht. Hij geeft voldoende product af maar zonder te kruimelen. Dat vind ik prettig want vaak als ik een poeder gebruik zit alles er onder onder de poeder zo kruimelen.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Met de kwast brengt de poeder een dun laagje aan op mijn gezicht. Ik zie meteen de glimmende stukken als sneeuw voor de zon verdwijnen. De poeder voelt heel fijn en zacht aan op mijn gezicht aan. Zoals je ziet heeft hij wel een lichte tot medium dekking. Je ziet mijn twee puistjes er door heen en een klein beetje rood rondom mijn t-zone. Zelf vind ik het niet storend, maar als je zelf wat meer dekking zoekt kun je deze misschien beter overslaan of misschien als poeder over je normale foundation aanbrengen.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Zelf ben ik enthousiast over deze poeder. Maar dan natuurlijk de grote vraag, blijft hij perfect 12 uur op mijn gezicht zitten zonder te gaan glimmen? Nee, maar hij houdt het wel vrij lang uit voor een foundation of poeder bij mij. Ik heb natuurlijk een erg vette huid maar deze blijft het prima volhouden. Na een paar uur begin ik toch wel een beetje te glimmen, maar omdat het een poeder is kan ik hem zo weer bijwerken en dat vind ik prettig.

De MAC Pro Longwear Powder Pressed is vanaf 6 juni te koop bij alle MAC verkooppunten en online in de webshop voor € 30,00. Ben je op zoek naar een poeder die het langer houdt dan een normale poeder kan ik je deze zeker aanraden. Ik ben toch weer verliefd geworden op een poeder foundation.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Lijkt me een fijne poeder, je ziet hem niet zitten en het effect is heel subtiel. Zelf ga ik liever voor wat meer dekking.
  Liefs, Iris

 2. Wat fijn dat de structuur zo zacht is. Dat gedurende de dag je huid weer wat gaat glimmen, had ik wel verwacht. Deze poeder klinkt als een toppertje. Ik wens je een fijn weekend, liefs Marloes

 3. Ik zou ‘m zelf niet alleen als foundation gebruiken, daar vind ik de dekking te licht voor. Ik zou ‘m over een foundation heen gebruiken als poeder. Wel onwijs handig dat er zoveel kleuren zijn om uit te kiezen!

 4. Hij klinkt erg fijn, maar 30 euro voor een poeder vind ik best veel! Ik heb zelf ook een best vette huid, maar dat zou ik er toch niet voor over hebben.

 5. Ik heb deze ook en ben er best blij mee. Maar dekken als een echte vloeibaare foundation doet hij wel niet nee.

 6. Ik was hier enorm benieuwd naar :D Het lijkt mij een goed dekkend poeder. Misschien dat ik dit ook eens aankoop. Het is namelijk erg gemakkelijk om overal aan te brengen :D

 7. Had graag nog een ‘voor’ foto gezien om te kunnen vergelijken, maar al met al ziet het er goed uit! Heb altijd alleen maar vloeibare foundation gebruikt maar ben nu toch wel benieuwd :)

 8. Hmm hij klinkt op zich goed maar op de foto vind ik het niet zo mooi. Het brengt mij niet overstag om over te stappen naar een poeder helaas :)

 9. Lijkt mij eenn erg fijne poeder! ik wil nu iets minder foundation gaan dragen (vooral nu ik lekker bruin wordt en mijn huid beter wordt) en zo’n poeder is misschien een mooi alternatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *