MAC Pro Longwear Powder Pressed

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Een paar jaar geleden droeg ik nooit een vloeibare foundation, maar altijd een poeder foundation. De Mineralize Skinfinish en Studio Fix van MAC waren groot favoriet bij mij en van beiden heb ik ook meerdere verpakkingen opgemaakt. Sinds 2 jaar gebruik ik denk ik elke dag vloeibare foundation en dat bevalt ook goed. Nu kreeg ik de nieuwe MAC Pro Longwear Powder Pressed toegestuurd en ben benieuwd of mijn oude poeder foundation liefde weer terug komt.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Ik heb van mijzelf best een egale huid. Heb geen last van sproetjes, heftige acné of andere vlekken in mijn gezicht. Daar ben ik heel blij mee, maar eigenlijk heb ik helemaal niet een dekkende dikke vloeibare foundation nodig. Een poeder is ook erg fijn in combinatie met mijn vette huid, dan glim ik meteen niet meer zo erg. Daarom was ik meteen benieuwd naar deze ‘nieuwe’ pressed powder foundation van MAC.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

MAC heeft een speciale collectie Pro Longwear, wellicht hebben jullie daar wel eens van gehoord. De Pro Longwear hebben zoals je misschien wel dacht een langhoudende werking en blijven dus langer zitten dan normaal. De collectie is al zeer uitgebreid maar het enige wat eigenlijk nog ontbrak is een pressed powder. En vanaf juni is hij eindelijk te koop in het vaste assortiment bij alle MAC verkooppunten.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

De MAC Pro Longwear Pressed Powder komt er in totaal in 11 verschillende kleuren zodat er voor iedereen wat tussen zit. Dat vind ik altijd het grote voordeel aan MAC, er is zoveel keuze aan kleur zodat iedereen wel de juiste kleur kan vinden. De kleuren die er komen:

 • Light
 • Light Plus
 • Medium
 • Medium Plus
 • Medium Dark
 • Medium Tan
 • Medium Deep
 • Dark
 • Dark Plus
 • Dark Deep
 • Dark Deepest

Ik zelf heb de kleur Medium ontvangen wat voor mij de perfecte kleur is. Hij is natuurlijk ook niet super dekkend waardoor hij mooi aansluit en je eventuele kleine kleurverschillen amper ziet.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

De poeder heeft de vertrouwde MAC verpakking, fijn want die vind ik altijd prettig in gebruik. Ook is hij prima aan de maat met zijn 11 gram inhoud. In Amerika is dit product al een tijdje te koop en men is er best enthousiast over. Hij belooft namelijk 12 uur je gezicht matte te houden en wil geen glanzende huid doorlaten. Ook belooft hij een lichte tot medium dekking, precies goed voor mij.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Bijgeleverd zit er een sponsje om de poeder mee aan te brengen, handig voor als je bijvoorbeeld onderweg bent. Ook zit er een spiegeltje in de deksel waardoor je jezelf kan zien tijdens het opmaken. Zelf kies ik toch liever voor een kwast, maar het sponsje werkt ook prima en voelt lekker zacht aan op de huid.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

De poeder is zacht, maar niet te zacht. Hij geeft voldoende product af maar zonder te kruimelen. Dat vind ik prettig want vaak als ik een poeder gebruik zit alles er onder onder de poeder zo kruimelen.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Met de kwast brengt de poeder een dun laagje aan op mijn gezicht. Ik zie meteen de glimmende stukken als sneeuw voor de zon verdwijnen. De poeder voelt heel fijn en zacht aan op mijn gezicht aan. Zoals je ziet heeft hij wel een lichte tot medium dekking. Je ziet mijn twee puistjes er door heen en een klein beetje rood rondom mijn t-zone. Zelf vind ik het niet storend, maar als je zelf wat meer dekking zoekt kun je deze misschien beter overslaan of misschien als poeder over je normale foundation aanbrengen.

MAC Pro Longwear Powder Pressed

Zelf ben ik enthousiast over deze poeder. Maar dan natuurlijk de grote vraag, blijft hij perfect 12 uur op mijn gezicht zitten zonder te gaan glimmen? Nee, maar hij houdt het wel vrij lang uit voor een foundation of poeder bij mij. Ik heb natuurlijk een erg vette huid maar deze blijft het prima volhouden. Na een paar uur begin ik toch wel een beetje te glimmen, maar omdat het een poeder is kan ik hem zo weer bijwerken en dat vind ik prettig.

De MAC Pro Longwear Powder Pressed is vanaf 6 juni te koop bij alle MAC verkooppunten en online in de webshop voor € 30,00. Ben je op zoek naar een poeder die het langer houdt dan een normale poeder kan ik je deze zeker aanraden. Ik ben toch weer verliefd geworden op een poeder foundation.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  9 mei 2015 at 07:02

  Lijkt me een fijne poeder, je ziet hem niet zitten en het effect is heel subtiel. Zelf ga ik liever voor wat meer dekking.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Sandra - Beautybysandra
  9 mei 2015 at 08:34

  Klinkt goed! Jammer dat hij geen 12 uur blijft zitten, maar dat had ik ook niet verwacht. Het is een mooi zacht poedertje!

 • Reply
  Dagmar
  9 mei 2015 at 08:44

  Wauw wat een fijne tip, klinkt echt heel goed en mooie review!

 • Reply
  Simone
  9 mei 2015 at 09:09

  Ik heb hem ook en ben er gek op! Ik gebruik er wel een bb cream onder en dat werkt perfect.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  9 mei 2015 at 09:39

  De verpakking vind ik weer mooi

 • Reply
  Denise
  9 mei 2015 at 09:41

  Aaah wil ik! Ik ben zo benieuwd <3

 • Reply
  Natasja
  9 mei 2015 at 09:42

  Dit lijkt me een prima poeder. Ik ben sowieso fan van de pro longwear producten. Die zijn mega fijn.

 • Reply
  Beautyjuf
  9 mei 2015 at 09:48

  Wat fijn dat de structuur zo zacht is. Dat gedurende de dag je huid weer wat gaat glimmen, had ik wel verwacht. Deze poeder klinkt als een toppertje. Ik wens je een fijn weekend, liefs Marloes

 • Reply
  Daniëlle
  9 mei 2015 at 10:12

  Ik zou ‘m zelf niet alleen als foundation gebruiken, daar vind ik de dekking te licht voor. Ik zou ‘m over een foundation heen gebruiken als poeder. Wel onwijs handig dat er zoveel kleuren zijn om uit te kiezen!

 • Reply
  chucky1012
  9 mei 2015 at 10:45

  Dat klinkt heel goed!

 • Reply
  Kelly
  9 mei 2015 at 11:17

  Wat een prachtige poeder! Ik heb de MSF powder in medium die vind ik ook erg fijn! Deze oogt ook hel erg prettig!

 • Reply
  Nicole
  9 mei 2015 at 11:39

  Hij klinkt erg fijn, maar 30 euro voor een poeder vind ik best veel! Ik heb zelf ook een best vette huid, maar dat zou ik er toch niet voor over hebben.

 • Reply
  Shaz
  9 mei 2015 at 13:35

  Ik gebruik toch liever een vloeibare foundation en aparte poeder om te matteren.

 • Reply
  Marleen
  9 mei 2015 at 15:47

  Ik ben er zelf ook niet zo’n fan van, maar het staat wel ontzettend natuurlijk! xx

 • Reply
  Kiss & Make-up
  9 mei 2015 at 18:16

  Ik heb deze ook en ben er best blij mee. Maar dekken als een echte vloeibaare foundation doet hij wel niet nee.

 • Reply
  Manon
  9 mei 2015 at 18:44

  Lijkt me een hele fijne poeder!

 • Reply
  Jana
  9 mei 2015 at 20:24

  Ik was hier enorm benieuwd naar :D Het lijkt mij een goed dekkend poeder. Misschien dat ik dit ook eens aankoop. Het is namelijk erg gemakkelijk om overal aan te brengen :D

 • Reply
  D-Cotton&Scents
  10 mei 2015 at 10:27

  Had graag nog een ‘voor’ foto gezien om te kunnen vergelijken, maar al met al ziet het er goed uit! Heb altijd alleen maar vloeibare foundation gebruikt maar ben nu toch wel benieuwd :)

 • Reply
  Mieke
  10 mei 2015 at 22:21

  Hmm hij klinkt op zich goed maar op de foto vind ik het niet zo mooi. Het brengt mij niet overstag om over te stappen naar een poeder helaas :)

 • Reply
  Nicole
  12 mei 2015 at 13:25

  Lijkt mij eenn erg fijne poeder! ik wil nu iets minder foundation gaan dragen (vooral nu ik lekker bruin wordt en mijn huid beter wordt) en zo’n poeder is misschien een mooi alternatief!

 • Reply
  Jenny
  12 mei 2015 at 14:17

  M.A.C. duur merk maar inderdaad zodra je die vertrouwde verpakking ziet ben je vrijwel meteen verkocht!

 • Reply
  Amelie
  14 mei 2015 at 22:37

  Dit lijkt me in de winter (in de zomer heb ik liever toch wat minder matte) een super fijne poeder bovenop foundation!

 • Laat een reactie achter