MAC Prep + Prime Skin Base

Foundation blijft bij mij nog steeds een ramp, ik probeer vanalles uit en het gaat steeds iets beter en natuurlijker. Volgende stap naar perfectie, gezichts primer! Velen zweren erbij en dat ga ik nu eens ondervinden met de MAC Prep + Prime Skin Base. Het moet je make-up er langer op laten zitten en je gezicht voelbaar egaal moeten maken. Weg dus met al die deukjes en lijntjes in je gezicht, dit product vult ze allemaal op en maakt je huid heerlijk glad, teminste dat hoort het te doen.

Laten we het gewoon eerst over de verpakking hebben, dit is dus totaal niet een standaard verpakking van MAC. Het is een hoogglans zwarte huls met daarop prachtige paarse en groene glitters. Als ik goed heb begrepen zitten alle Prep + Prime producten in zo een prachtige verpakking. Tip voor MAC doe alle producten in deze mooie verpakking, haha!

Zelfs het flesje heeft mooie glitters!

Laten we beginnen, het is een heel handig en hygiënisch pomp flesje. Tegenwoordig verschijen er steeds meer primers in de winkel maar die zitten allemaal in een potje met een deksel. Ten eerste werkt dat niet fijn en het is natuurlijk helemaal niet hygiënisch omdat je er elke keer met je vingers in zit. Vandaar ben ik erg fan van deze pomp verpakking. Hij bevat trouwens 30 ml. Dat lijkt niet veel maar het is echt genoeg, je hebt voor je hele gezicht maar een erwtje nodig. En zelf nog veel minder als je het alleen plaatselijk wil aanbrengen.

De structuur van het product is echt apart, ik heb ook een primer van Gosh en die voelt echt heel gel achtig aan en deze is echt romig en luchtig en heel prettig. Net een soort crèmetje. Hij is wit van kleur en hij bevat allemaal kleine micro glittertjes. Nu denk je vast, oh help glitters over je hele gezicht? Maak je geen zorgen, de glitters zijn zo klein dat ze niet opvallen, maar je gezicht wel een mooie subtiele gloed geven. Tenzij je jezelf voorziet van een laag foundation, dan is het effect verdwenen.

En uitgesmeerd, als je goed kijkt zie je het minimale shimmer effect. Je kan het helaas niet erg goed zien omdat ik de foto’s op een bewolkte en donkere dag heb gemaakt. Als ik nu met mijn vingers over mijn hand heen ga voelt het echt perfect glad aan, echt een heerlijk gevoel.

Maar dan nu, de conclusie. Laat het mijn foundation er perfect uitzien en blijft hij ook nog eens goed zitten? Ik kan gelukkig en blij zeggen dat dit product het echt doet! Ik heb last van velletjes op mijn t-zone en met dit spul heb ik daar echt geen last van. Ik breng hem trouwens na mijn dagcrème aan die ik goed laat intrekken. Mijn foundation blijft ook veel langer op zijn plek zitten, ik haal bijna de hele dag ermee. Helaas krijg ik in de loop van de dag echt een verschrikkelijk vette huid dus daar komt het waarschijnlijk door, maar anders was mijn matte en perfecte effect al na een uur of 2 verdwenen en met dit hou ik het zeker tot einde van de middag uit!

De Prep + Prime Skin Base kost trouwens € 22,50 en je kan het kopen bij de MAC verkooppunten!

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Manon
  7 september 2011 at 08:02

  Ik gebruik nooit een basis want ik heb de perfecte foundation die prima blijft zitten gelukkig!

 • Reply
  Nannick
  7 september 2011 at 10:20

  Ik gebruik ook niet een basis, mijn foundation blijft goed zitten. Maar als nog klinkt deze goed voor jou ;D

 • Reply
  Joyce
  7 september 2011 at 10:37

  Dat ziet er mooi uit, zeker een oplossing voor jou! Ik gebruik zelf liever geen primers, ik vind het idee dat het mijn huid verstopt niet zo fijn.

 • Reply
  LottedeJ
  7 september 2011 at 12:09

  Dat klinkt wel goed! Ik heb op mijn neus ook wel last van velletjes, echt heel vervelend! Daardoor zie je foundation, concealer en poeder soms een beetje zitten. Toch gebruik ik liever geen primer (en eigenlijk ook liever geen foundation). Maar wel fijn dat het voor jou een goede oplossing is!

 • Reply
  roos
  7 september 2011 at 13:53

  klinkt heel goed!

 • Reply
  Miranda
  7 september 2011 at 16:15

  Klinkt goed zeg, al gebruik ik zelf geen basis.

 • Reply
  Cynthiaa
  7 september 2011 at 16:29

  True, so true! Het is echt een superfijne basis, gebruik hem alleen als ik hem nodig heb, maar god, geweldige primer!

 • Reply
  charile
  7 september 2011 at 16:44

  klinkt goed!
  x

 • Reply
  Marijke
  7 september 2011 at 20:50

  Ik vind hem ook erg fijn!

 • Reply
  Daphne
  8 september 2011 at 11:54

  Ziet er mooi uit! Bedankt trouwens voor je reactie, ik wist ook niet dat jij een site had. Ziet er erg goed uit allemaal, goed werk!

 • Reply
  Sabine
  12 september 2011 at 10:31

  Ik gebruik eigenlijk nooit primer, omdat ik te lui ben en het sowieso al te veel tijd kost om make-up aan te brengen ‘ s ochtends. :P Maar ik zat er wel naar te kijken om misschien deze te kopen om plaatselijk te gebruiken, en nu ik dit lees helemaal!

 • Laat een reactie achter