MAC Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base

 photo MAC Prep Prime 24-Hour Extend Eye Base2_zpsg5tknjlo.png

Oogschaduwbasis, mijn partner in crime, ik kan er echt niet zonder! Ik draag graag oogschaduw maar wil wel dat dat de hele dag perfect blijft zitten. Alleen dat is voor mij met een vette huid een hele opgave, maar weinig producten kunnen mijn vette oogleden aan. Sinds kort heeft MAC eindelijk een oogschaduwbasis en stiekem ging ik er vanuit dat deze heel goed is, want tja het is MAC. Zal hij mijn vette oogleden de baas zijn?

 photo MAC Prep Prime 24-Hour Extend Eye Base_zpshh1iasta.png

De oogschaduwbasis komt uit de Prep + Prime collectie, niet heel gek natuurlijk. Voor degenen die MAC Prep + Prime niet kennen. De producten uit de Prep + Prime collectie zorgen ervoor dat jouw make-up de hele dag perfect en mooi blijft zitten. Ik gebruik altijd met veel plezier de MAC Prep + Prime producten, alleen een oogschaduwbasis miste ik al een hele tijd. Maar eindelijk is ‘ie er! Stiekem heb ik er hoge verwachtingen van, want kom op jongens, het is MAC. Ze kunnen het bijna niet maken dat binnen een paar uur toch mijn oogschaduw in de lijntjes is getrokken.

 photo MAC Prep Prime 24-Hour Extend Eye Base4_zpsglomvpot.png

Helaas kreeg ik hem zonder doosje dus heb geen ingrediëntenlijst voor jullie op de foto. Maar volgens MAC is het een comfortabele en luchtige primer en zit boordevol met de rijke antioxidanten van Vitamine E en is perfect geschikt voor alle huidkleuren en huidtypes. Klinkt goed toch? Ik heb op foto’s gezien dat hij wel vrij veel siliconen heeft, maar ik had niet anders verwacht van een primer.

 photo MAC Prep Prime 24-Hour Extend Eye Base1_zpsxwxt5qrb.png

De oogschaduwbasis zit in een handige tube waar je in kan knijpen. Dit moet je trouwens wel vrij hard doen want het is niet echt een dunne oogschaduwbasis die makkelijk uit de verpakking komt. Voor de rest vind ik het positief dat het een tube is, deze kun je tenminste goed uitknijpen, zo een harde verpakking met een applicator niet. Het is een tube met een inhoud van 12 ml, Too Faced heeft een inhoud van 11 gram dus ik denk dat dat ongeveer gelijk aan elkaar is. En met een tube van Too Faced doe ik bijna twee jaar, dus hier kun je waarschijnlijk ook een hele tijd mee vooruit.

 photo MAC Prep Prime 24-Hour Extend Eye Base3_zps8d5zlqxb.png

Alleen het enige nadeel is de ontzettend grote opening van deze basis, daardoor pak ik al snel teveel. Omdat je vrij hard moet drukken om er iets uit te krijgen ben je al snel te enthousiast en heb je veel te veel, want je hebt echt maar een klein beetje nodig. Het huidkleurige gedeelte is helemaal de opening, dus dat is vrij groot!

 photo MAC Prep Prime 24-Hour Extend Eye Base5_zpsfmhpzbbl.png

Als je de primer aangebracht hebt op de huid smelt hij al snel samen met de huid en is hij ontzettend makkelijk uit te smeren. Hij heeft een transparante kleur op de huid waardoor het voor iedere huidskleur geschikt is. De primer ruikt naar een typische siliconen basis, maar ik had niet anders verwacht. Laten we snel de oogschaduw basis testen. Ik breng een klein beetje aan op mijn oogleden, in mijn wenkbrauwen (ja dan blijft mijn wenkbrauwpotlood ook beter zitten) en onder mijn ogen. En dan is dit het resultaat na een hele dag:

 photo MAC Prep Prime 24-Hour Extend Eye Base7_zpsx6u1bgrt.png

Je zou bijna denken aan mijn oogschaduw te zien dat dit een voor foto is, maar niets is minder waar. Dit is om 11 uur ’s avonds. Als je goed naar de foto kijkt zie je dat mijn foundation groot en deels verdwenen is, maar mijn oogschaduw zit er echt nog perfect op. Ik vertelde al dat ik redelijk enthousiast was over Catrice, maar tot 11 uur ’s avonds hield Catrice het niet uit. Alleen Too Faced kan dat bij mij en nu ook MAC! Wauw, ik ben diep onder de indruk. Of nouja, eigenlijk helemaal niet, eigenlijk moet een merk zoals MAC gewoon kwaliteit leveren en dat doen ze!

 photo MAC Prep Prime 24-Hour Extend Eye Base6_zps1i5rmgph.png

Ik was laatst te spreken over de oogschaduwbasis van Catrice omdat die redelijk in de buurt kwam van mijn geliefde Too Faced Shadow Insurance, maar deze is gewoon net zo goed! Hij laat perfect de hele dag mijn oogschaduw zitten zonder maar een klein beetje in de lijntjes te trekken. MAC doet zijn naam weer eer aan, als ze het doen, doen ze het goed! Ik ben echt diep onder de indruk van deze oogshaduwbasis en kan niet anders dan hem van harte aanraden. Hij is natuurlijk een stukje duurder dan Catrice, want voor deze tube betaal je € 21,00. Maar aan de andere kant, je kunt er wel echt heel lang mee vooruit! De MAC Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base is te koop bij alle MAC verkooppunten.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  27 februari 2015 at 06:50

  Deze moet ik hebben! Je review is heel helder en het product doet wat hij moet doen.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Denise
  27 februari 2015 at 08:01

  Wauw, wat een prachtige review heb je hier van gemaakt. Super product! <3

 • Reply
  priscilla
  27 februari 2015 at 08:32

  Hier was ik altijd al benieuwd naar, ik ben verliefd geworden! Jammer van de opening en de hoeveelheid die er uit komt. Dit ik ervaar ik ook met mijn geliefde MAC concealer, er komt te veel product uit, meer dan ik nodig heb.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  27 februari 2015 at 08:36

  Fijn dat deze zo goed werkt! Ik gebruik momenteel eentje van Make-up Studio, de beste die ik tot nu toe heb gebruikt. Ik vind hem zelfs velen malen beter dan die van Too Faced :).

 • Reply
  twinkelbella
  27 februari 2015 at 08:44

  Ziet er perfect uit, ga ik zeker onthouden!

 • Reply
  Cindy | Life meets Beauty
  27 februari 2015 at 08:48

  Ik gebruik de basis van NARS, die ik heel fijn vind, maar is toch wel wat duurder en slecht verkrijgbaar. Volgens mij is dit een heel goed alternatief!

 • Reply
  Mariëlle
  27 februari 2015 at 09:12

  Fijne review, hij klinkt erg goed!

 • Reply
  Margot
  27 februari 2015 at 09:15

  Wat fijn dat alles zo goed blijft zitten!

 • Reply
  Shaz
  27 februari 2015 at 10:36

  Dat klinkt erg goed! Ik gebruik nu die van UD, maar die is tegenwoordig wat moeilijker verkrijgbaar.

 • Reply
  chucky1012
  27 februari 2015 at 11:00

  Dat is een hele mooie teint en past perfect bij je huidskleur.
  Leuke review.

 • Reply
  Samantha
  27 februari 2015 at 11:12

  Ohh, ik ben zo blij dat er een goede oogschaduwbasis verkrijgbaar is in Nederland! Ik ga deze op mijn lijstje zetten. :)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  27 februari 2015 at 11:42

  Wauw, hij kan je vette oogleden de baas. Hij werkt echt super!

 • Reply
  Manon
  27 februari 2015 at 11:59

  Dat ziet er heel goed uit!

 • Reply
  Nicolish
  27 februari 2015 at 12:35

  Oh wauw wat ziet de oogschaduw er nog goed uit zeg! Prachtig.

 • Reply
  Tania
  27 februari 2015 at 12:37

  Ziet er goed uit. Deze ga ik toch eens aanschaffen

 • Reply
  xwiesx
  27 februari 2015 at 13:05

  Ah wat fijn dat MAC nu ook zo’n basis heeft, ik gebruikte zelf altijd mac soft ochre paintpot, maar deze wil ik ook wel eens proberen.

 • Reply
  Kelly
  27 februari 2015 at 13:14

  Klinkt als een zeer fijn product!

 • Reply
  Anna
  27 februari 2015 at 14:05

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Desirée
  27 februari 2015 at 14:23

  Wow, die klinkt zeker goed zeg!

 • Reply
  Joyce van Dam
  27 februari 2015 at 15:13

  Je kan ook een paint pot gebruiken van MAC cosmetics ipv een primer. De meeste mua’s zweren daar bij… werkt nog beter en geeft ook kleur intensiteit! probeer maar eens uit ;)

  • Reply
   Aranka
   27 februari 2015 at 15:17

   Die werken voor mij helaas niet, binnen een paar uur is alles dan in de lijntjes getrokken :(

 • Reply
  Lies
  27 februari 2015 at 16:16

  Lijkt mij een heel erg fijn product! Wel jammer inderdaad van de grote opening, want vind het altijd zo zonde als er teveel uitkomt en ik dan de helft ervan niet zal gebruiken.

 • Reply
  Marjoleinee
  27 februari 2015 at 16:59

  Deze primer klinkt echt geweldig! Gelukkig werkt die van catrice ook goed bij mij want dat scheelt me toch wat centjes :)

 • Reply
  Andrea
  28 februari 2015 at 21:16

  Ik vind de verpakking echt leuk met de glittertjes!
  x

 • Reply
  Nienke
  1 maart 2015 at 22:09

  Ziet er goed uit! Voorlopig doe ik het nog met mijn Paint Pot maar deze ga ik onthouden!

 • Reply
  irisinaustralieblog
  2 november 2017 at 15:57

  Hele fijne review! Waar is de oogschaduw van die je gebruikt? :)

 • Reply
  iris
  2 november 2017 at 15:59

  Fijne review! Waar is je oogschaduw van? :)

 • Laat een reactie achter