Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact

W7 Making Waves Eye Colour

Ik was hier zo benieuwd naar, de nieuwe ‘cushion’ foundations. Bij Lancôme hadden we ze al een tijdje geleden gezien, maar nu komen steeds meer merken met een vergelijkbare foundation. MAC kondigde hem al een tijdje geleden aan en nu heb ik hem in mijn bezit. Ik kon niet wachten om hem te testen, want na al die goede verhalen over dit soort foundations was ik wel heel erg nieuwsgierig geworden!

W7 Making Waves Eye Colour

Zoals we van MAC gewend zijn dit het product weer in een prachtig mat zwart doosje waar precies alle informatie op staat die we nodig hebben. Het doosje vertelt ons namelijk de naam, de kleur en de inhoud van het product. Gezegd wordt dat er 13 gram in zit en in een normale foundation zit ongeveer 30 ml wat vaak ook gelijk staat aan 30 gram. Hij bevat dus wel wat minder product, dat is wel jammer.

W7 Making Waves Eye Colour

Als ik het doosje uit de verpakking haal is het natuurlijk weer een herkenbare verpakking van MAC. Hij lijkt precies op alle andere ‘compact’ poeders van MAC, alleen dit doosje is een stuk dikker en heeft een opstaand randje. Voor de rest is het gemaakt van stevig materiaal en past het helemaal in het MAC plaatje, het is aan jezelf je dat mooi vindt of niet.

W7 Making Waves Eye Colour

De MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact komt in het vaste assortiment van MAC te zitten met 12 verschillende kleuren. Voor iedereen is er dus wel een geschikte kleur te vinden. Helaas heb ik de kleur 5.0 gekregen dat absoluut geen match is met mijn huid. Maar toch wil ik hem heel graag testen, dus houd je schrap voor oempa-loempa foto’s zometeen. Dit zijn alle kleuren:

 • 1.0
 • 1.5
 • 2.0
 • 3.0
 • 4.0
 • 5.0
 • 6.0
 • 7.0
 • 7.5
 • 8.0
 • 8.5
 • 9.0

W7 Making Waves Eye Colour

Als we het doosje open maken komen we als eerst een sponsje tegen. Na wat onderzoek te hebben gedaan op het internet schijnt het niet zo een succes te zijn om het met dit sponsje aan te brengen. Stiekem vind ik het gek dat merken zoals MAC er toch een sponsje bij doen, ze weten toch wel dat mensen die MAC gebruiken vrijwel allemaal eigen kwasten gebruiken. Maar dat zal wel een gekke gedachte van mij zijn.

W7 Making Waves Eye Colour

Als we het sponsje verwijderen zien we de deksel van het kussen met foundation. Fijn dat hij nog een stevige en goed afsluitende deksel heeft tegen het uitdrogen en smeren van het product. Het ziet er in ieder geval erg mooi en strak uit.

W7 Making Waves Eye Colour

Als je het product voor het eerst gaat gebruiken vind je een kleine bescherming voor het kussen. Dit zorgt natuurlijk dat het product niet smeert of uitdroogt, handig!

W7 Making Waves Eye Colour

Als ik het beschermlaagje verwijder zie ik meteen een kussen gevuld met een donkere foundation. Balen, stiekem had ik gehoopt dat nummer 5.0 nog een klein beetje draagbaar zou zijn. Maar deze is toch echt alleen geschikt voor de licht getinte huid. Maar het ziet er wel mooi uit!

W7 Making Waves Eye Colour

Het kussen is trouwens echt goed doordrenkt met foundation en je hebt echt meteen een goed natte vinger als je lichtjes op het kussen drukt. Je hoeft dus echt niet als een gek te drukken op het kussen om er wat foundation uit te krijgen. Ik vroeg nog aan jullie hoe je deze foundation het beste kan aanbrengen en dat is gewoon door met de kwast en lichtjes in te drukken. Mijn ervaring is ook dat dit het beste werkt, scheelt ook weer smerige ruggen van je handen! De foundation heeft trouwens de typische foundation geur, niets bijzonders aan.

W7 Making Waves Eye Colour

Natuurlijk was ik voor de eerste keer veel te enthousiast met het swatchen, iets teveel. Maar je ziet al wel dat de onderkant mooi matte opdroogt en de foundation heel erg vloeibaar is. Helaas wel veel te donker, maar het gaat om de werking!

W7 Making Waves Eye Colour

Wat je normaal met een foundation van de juiste kleur niet kan zien kan je hier wel zien! Zoals je ziet verdeelt de foundation ontzettend egaal zonder te vlekken! Hij heeft een lichte tot medium dekking met een matte finish. Ziet er goed uit!

W7 Making Waves Eye Colour

Ik was toch een hele dag thuis om te werken aan mijn blog, goed excuus om hem dan uitgebreid te testen (zonder dat ik voor schut loop buiten). Dit is mijn gezicht zonder enige foundation.

W7 Making Waves Eye Colour

En dit is mijn gezicht met de MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact foundation in de kleur 5.0. Als je snel even een kleurtje wil krijgen kan ik je deze foundation van harte aanraden! Nee, even alle gekheid op een stokje. Dit is echt een super fijne foundation, helemaal naar mijn wens! Hij brengt heel makkelijk, licht en egaal aan door de dunne structuur en vlekt niet. De dekking is licht tot medium wat ik echt helemaal prima vind. Want van die heftige donkere kleur zie je niet héél veel meer terug, maar van mijn rode plekken in het gezicht ook niet. Ook droogt hij mooi matte op waar ik ook van hou.

W7 Making Waves Eye Colour

De foundation heeft alleen geen eeuwig leven bij mij, na een paar uur zie ik wel dat ik weer wat begin te glimmen. Maar de foundation doet eigenlijk ook helemaal geen beloftes over lang te blijven zitten of iets dergelijks. Voor de rest is het echt een top foundation op de kleur na. Ik zit er nu serieus over te twijfelen om mijn eigen kleur te kopen, zo fijn vind ik hem! De MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact zou vanaf eind deze maand te koop moeten zijn voor € 34,00 bij de MAC Counters en Stores. Zijn jullie benieuwd naar deze foundation?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Jammer dat de foundation niet lang blijft zitten, en ondanks de kleur ziet de foundation er heel erg mooi en flawless uit ! :)

 2. Qua textuur en eindresultaat heeft deze foundation misschien wel wat weg van de Maybelline Dream foundation? Ook dun en mediumdekkend met een matte finish. Wel raar dat ze jou zo’n donkere kleur geven!

 3. Ik heb ‘m hier ook liggen (ook in een veel te donkere kleur, zucht). Leuk om te lezen dat ‘ie bij jou zo goed werkt! Nu wil ik hem ook op vandaag, haha.

  1. Hij is echt heel erg fijn als je even door de kleur heen kan kijken! Maar las dat alle kleuren van MAC vrij donker waren, dus wil even wachten tot ik ze in de winkel kan testen.

 4. Tati op Youtube heeft hier ook een soort ”battle” van de cushion foundations gemaakt. Zij zei ook dat ze prima werken, maar inderdaad dat ze eerder geschikt zijn voor iemand met een droge huid omdat je sneller gaat glimmen enzo. Ik laat ze dus mooi liggen. Heb met normale foundation al sneller een discobal effect, laat staan met deze haha.

 5. Oh ik was hier heel benieuwd naar! Ik vind het effect heel mooi en ik ga zeker even kijken naar de kleuren. Het enige minpunt vind ik dat er zo weinig in zit…Maar ik ga hem zeker zelf ook testen. Fijne review weer!

 6. Ik ben er nu wel heel erg benieuwd naar geworden! Ik wil nog wel een keer een MAC foundation proberen, misschien gaat het deze wel worden!

 7. Het is dat je de verkeerde kleur hebt, maar het resultaat is wel mooi. Ik houd niet van zware dekking (ook niet nodig) en mijn huid is normaal tot droog, dus elke foundation blijft redelijk zitten bij mij. Waarom ik deze toch oversla: het is niet hygienisch in gebruik als je foundation met je handen aan wil brengen. Ik houd er niet van om een kwast te gebruiken voor foundation: moet je iedere dag de kwast wassen! Ik gebruik dus alleen oogschaduw- en blush/poeder kwasten en ja, die maak ik ook lang niet vaak genoeg schoon :-D, maar dat zijn poeders, dus dat gaat nog wat betreft hygiëne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *