Zoek
Sluit dit zoekvak.

MAC Faux & Please Me lipstick

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick5_zps4gul7mb8.png

Als je twee bekende MAC lipsticks mag opnoemen, welke zouden dat dan zijn? Ik denk dat meer en deel van jullie Please Me en Faux gaat zeggen. En in mijn ogen zijn dit ook de populairste kleuren lipstick van MAC. Ik hoor iedereen er over, het moeten prachtige kleuren zijn. Door een foutje in de Douglas webshop kon je MAC lipsticks met 25% korting bestellen. Ik twijfelde geen moment en gooide Please Me en Faux in mijn digitale mandje.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick_zpsvjjaollz.png

En de volgende dag waren ze binnen (oké, eigenlijk drie dagen later omdat ik elke keer niet thuis was). Een blauw doosje van de Douglas met daarin twee zwarte doosjes met de lipsticks! Ik krijg altijd een beetje het gevoel van luxe als ik weer een MAC product mag uitpakken. Door het chique zwarte doosje geeft het een cadeau gevoel, ook omdat je natuurlijk niet kan zien wat er in het doosje zit.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick1_zpsttwh1i3u.png

Maar eigenlijk wist ik het stiekem al wel. Ook het doosje verklapt het een beetje. Op de zijkant staat subtiel de naam van de lipstick gedrukt, Faux en Please Me. Wellicht wel mijn nieuwe twee favoriete lipsticks. Als ik iedereen mag geloven moest dat haast wel.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick2_zpsdhidnjzt.png

Eenmaal de doosjes te hebben geopend zijn ze daar, de grijs zwarte MAC lipstick hulzen. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind het maar een weirdo verpakking. Het lijkt een beetje op een tampon of kogel. Ik vind de lipstick hulzen van MAC gewoon niet mooi of aantrekkelijk. Laat ik dan maar hopen dat de inhoud wel mooi is. Ik moet eerlijk bekennen, ik had nog geen eerdere ervaring met deze twee lipsticks, behalve van foto’s. Dus eigenlijk had ik geen idee hoe ze er in het echt uit zouden zien.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick6_zpsqlmtxppr.png

Maar toen ik de lipsticks omhoog draaide wist ik het al meteen, dit zijn inderdaad twee prachtige lipsticks. Ik kan me er meteen in vinden waarom deze zo populair zijn. Het is ten eerste een prachtige kleur en ze zijn ook nog eens heel goed draagbaar. Ik denk dat iedereen hier wel mee weg komt. Links zie je trouwens Faux en rechts Please Me. Zo op het eerste gezicht spreekt Please Me het meeste aan door de prachtige roze tint. Faux is wat meer nude gekleurd.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick7_zpsmt99txan.png

Beide lipsticks hebben trouwens een andere finish. Faux is een satin lipstick (dat houdt in een semi matte lipstick) en Please Me een echte matte lipstick. Beide zijn ze dus anders qua finish, ik ben erg benieuwd.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick3_zpstwvva6hx.png

Ik ben sowieso fan van de MAC lipsticks. Al ben ik in het algemeen geen grote fan van lipsticks, als ik een lipstick draag kan ik heel erg blij worden van die van MAC. Ze hebben een grote keus aan kleur en finish. Maar dat niet alleen, ze leveren ook nog eens hele fijne kwaliteit waar iedereen eigenlijk gelukkig van wordt.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick8_zpsuv4ehjjt.png

Swatches van Faux (links) en Please Me (rechts). Zoals je kan zien zijn ze super goed gepigmenteerd, maar ik had niet anders verwacht van een merk als MAC. De kleuren liggen vrij dicht bij elkaar, maar zijn toch ook weer totaal verschillend. Hier zie je dat Faux een subtiel glansje heeft (maar niet té) en Please Me echt helemaal matte is.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick11_zpse61iikss.png

Swatches op de lippen. Excuus voor de rondslingerende velletjes, maar ik krijg ze er gewoon niet beter af. Maar dit geeft ook wel goed weer hoe erg deze lipsticks je eventuele velletjes benadrukken. Boven zie je Please Me met een prachtige roze matte finish en daaronder iets subtieler Faux met nét iets meer glans. Als ik naar de lipstick in de huls kijk ga ik voor Please Me, maar zo op mijn lippen vind ik Faux veel mooier.

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick9_zpsqfz9yndx.png

MAC Please Me

Hier is iedereen dol enthousiast over, ik heb er nog nooit wat negatiefs over gehoord. Alleen ik vind hem mij niet mooi staan. Het is net een tint roze dat ik bij mezelf blijkbaar niet zo mooi vind staan en deze lipstick maakt mijn tanden ook nog eens heel geel. Ik ben vast de enige op aarde die dit denkt, maar Please Me is geen match made in heaven voor mij…

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick10_zpspl5kfdg5.png

MAC Faux

Maar dan hebben we gelukkig nog Faux, deze laat mijn hartje wel sneller kloppen. Het is een wat subtielere kleur die mijn lippen net even wat meer geeft. Ik vind het een prachtige kleur en staat mij goed. Ik ben altijd een beetje bang voor heftige kleuren lipstick, maar met Faux hoef ik me nergens druk over te maken. Ik vind hem prachtig. Weet het nu al zeker, deze ga ik heel erg vaak dragen!

 photo MAC Faux amp Please Me Lipstick4_zpsaqyamvze.png

Zo zie je maar weer, je moet je niet altijd laten lijden door de mening van anderen. Misschien is het in vervolg handig de lipsticks gewoon eens in het echt te bekijken en te proberen. Want ik denk dat Please Me in mijn lade gaat verstoffen en Faux grijs gebruikt wordt. MAC lipsticks zijn te koop bij verschillende online webshops zoals Douglas, Bijenkorf en de MAC site zelf en natuurlijk bij de stores en counters voor € 19,00 per stuk. Wat is jouw favoriete MAC lipstick?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

50 reacties

 1. Ohh wat ben ik een oelewapper, ik wil zo graag een mac lipstick en nu had ik er dus eentje met korting kunnen halen. Jammerrr! Ik zou voor please me gaan als ik tussen deze twee moest kiezen

 2. Eindelijk iemand die hetzelfde denkt over Please me! Ik weet precies wat je bedoelt, zo denk ik er ook over. Ik kocht deze kleur omdat iedereen er zo positief over was en het leek mij een prachtige tint. Maar op de een of andere manier vloekt ie met mijn huid en tanden. :-( Faux heb ik ook en matcht inderdaad beter, hoewel ik veel mac-lipsticks heb die ik nog mooier vind en minder gewoontjes. Ik heb sinds kort Mehr! Een matte, donker oudroze kleur die je lippen meer laat opvallen zonder te overdrijven. Ik ben er verliefd op! En Brave lijkt erop, maar dan lichter en die heeft net als Faux een satin-finish. Brave vind ik daarom ook prachtig! Aanraders…;-)

  1. Mehr en Brave staan ook beiden op mijn lijstje. Mehr vind ik persoonlijk ook mooier dan Please Me. Ik vind het fijn dat Aranka zo eerlijk is over Please Me. En jij ook, Yvonne ;-) Sommige producten worden zo de hemel ingeprezen dat het lijkt alsof niemand er iets ‘negatiefs’ over durft te zeggen. Dat is ook met de tint ‘In A Rosegarden’ van Catrice. Dat kleurtje was een ware hype. Helaas stond deze tint mij ook niet ….

   1. Grappig, ik had hetzelfde met In a Rosegarden, haha! Faux vind ik wel mooi, maar ben er niet zo lyrisch over als de meesten. De kleur is eigenlijk niets bijzonders, geen kleur die je niet elders kunt vinden, laat ik het zo zeggen. Mac heeft veel kleuren die ik mooier vind maar zeer ondergewaardeerd zijn en niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Zoals Mehr, Amorous, Captive, Costa Chic en Bombshell. Die laatste twee hebben wel een frost-finish, maar niet op een ordinaire manier.

  2. Jaaa Mehr! Gisteren mijn eerste MAC lipstick gekocht, als cadeautje voor mezelf omdat ik geslaagd ben, en ik wist al dat ik Mehr wilde hebben. Had op internet al gezien hoe mooi hij is, en ja hoor, ik werd helemaal verliefd.

 3. Ik deed Please Me op in de MAC winkel en hij stond mij echt niet! Mijn lippen zijn van zichzelf al goed gepigmenteert en in combinatie met Please Me was dat echt geen mooie kleur. Ook Faux heb ik getest en ik vond hem oke, maar teveel lijken op Hot Gossip dus die heb ik ook laten liggen..
  Liefs, Iris

 4. Mijn favo MAC lipsticks zijn Faux en Coral Bliss. Wel heb ik Flamingo en Make Me Gorgeous nog op mijn wishlist staan.. maar ik laat wel altijd een kleur aanbrengen op mijn lippen voor ik deze ook koop. Zoals je zelf al zegt, hij kan bij een ander nog zo mooi staan maar bij jezelf is dat een heel ander verhaal. Faux is bij mij dan ook weer een stukje lichter dan bij veel anderen, maar echt super fijn he!

 5. Wat jammer zeg dat Please Me je niet zo bevalt. Ik heb er inderdaad ook nog nooit een slecht woord over gelezen. Faux staat je in ieder geval super goed!

 6. Wat zonde dat je please me toch niet zo mooi vind. Faux staat je ontzettend goed. Zelf heb ik Captive en Brave, daar ben ik echt dol op (:

 7. Dat had ik ook met Please Me! Veel te licht voor mij. Ik ben uiteindelijk gegaan voor Mehr. Ook matte en wat bruiner net zoals Faux idd en die kleur staat me fantastisch.

 8. Ik vind ze je eigenlijk allebei heel mooi staan, maar ik snap waarom Faux je voorkeur draagt! Ik heb Please Me geloof ik ook eens geswatcht en vond hem ook niet bij me passen… :-)

 9. Prachtige lipsticks, ik heb ze ook beiden en ik draag Faux vaker. Kinda sexy is ook een favoriet, die jou ook mooi zal staan denk ik! Tip voor de velletjes; smeer ’s nachts een goede lipbalm op (ik heb er 2; 1 van Sara Happ en 1 van Bite beauty, de agave lipmask). Ik heb net zulke velletjes / droge lippen als jou en dit zijn bij mij de enige 2 die helpen. Wanneer ik dit ’s nachts op mijn lippen laat intrekken, hoef ik de hele dag geen lipbalm te smeren en zijn mijn lippen superglad en zacht, klaar voor lipsticks ;)

 10. Jammer dat please me tegen valt. Ik denk ook niet dat hij mij zal staan! Inderdaad wel gek dat iedereen er super enthousiast over is!

 11. Laat maar weer zien dat al die popi jopie lipsticks niet voor iedereen zijn. Please me is ook niks voor mij namelijk. Faux daarentegen vind ik je zeker wel goed staan en is er eentje die ik misschien ooit zelf ook nog wel wil hebben, zelfde met Velvet Teddy. xxx Lucinda

 12. Nadeel van Please me vind ik persoonlijk dat die mat is, mat staat mij persoonlijk gewoon wat minder met smalle lippen en een kleine mond, ook maakt mat ouder. Faux heb ik zelf ook, dat glansje staat net iets beter, overigens zijn Twig en Brave ook aanraders, ene is wat meer roze (Brave) dan Faux en de andere net een tikje roder (Twig) maar beide in de nude sfeer. Als je een fan bent van Faux zullen Twig en Bbrave je ook wel bevallen.

 13. Beide kleuren vind ik bij mezelf wel mooi staan bij bepaalde kleuren. Van te voren heel goed scrubben helpt meestal wel voor de velletjes of even insmeren met vaseline van te voren. Vind wel Faux jou ook beter staan dan Please me.

 14. Ik was al benieuwd naar je blog hier over naar aanleiding van je tweets! Wat jammer dat Please me je niet staat, al vind ik het overigens mee vallen hoor.

 15. Ah faux en please me, inderdaad 2 hele populaire lipsticks! Wel jammer dat ze velletjes zo goed benadrukken. Ik vind ze je allebei mooi staan.

 16. No offence, maar ik denk dat het er op de foto al iets beter eruit ziet als je tanden wat witter zijn. Ze zijn behoorlijk aan de gele kant en stoor mij er soms zelfs aan. Ik bedoel dit echt niet onaardig, maar het flatteert de foto niet.

 17. Ik heb beiden kleuren maar vind faux toch wat mooier, please me is best wel opvallend maar droogt mijn lippen erg uit

 18. Ik heb MAC Please Me ook maar ik vind hem echt zo ontzettend prachtig. Juist Faux laat mijn hartje niet sneller kloppen. Leuk om te zien hoe dat zo verschilt. Het ligt ook echt zoveel aan wat voor ondertoon je hebt en de pigmentatie van je eigen lippen enz. Iedere lipstick valt anders uit!

 19. Dat met die velletjes heb ik ook soms, erg irritant! Ik wil een nieuw kleurtje kopen maar twijfel (door reviews) tussen deze twee en aangezien die bij vele anders staat durf ik niet te bestellen. Dat wordt toch een bezoekje brengen aan de Douglas.

 20. Ik ben dus niet de enige die telkens aan een tampon of kogel moet denken. Please Me lijkt me voor mij ook te warm. Pink Plaid is koeler en die vind ik wel prachtig! Faux staat je in ieder geval prachtig!

 21. He wat fijn dat ik niet de enige ben die Please Me niet mooi vind staan, in ieder geval niet bij mezelf. Ik heb Faux net besteld, ben zo benieuwd! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *