Zoek
Sluit dit zoekvak.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

MAC staat bekend om zijn toffe en leuke samenwerkingen met personen, merken of bekende verhalen. Dit keer is Charlotte Olympia aan de beurt met een mysterieuze collectie waarin je vooral veel rode en bruine tinten terug ziet.  Het is dan ook een nostalgische collectie met retro-glam kleuren, geïnspireerd door pin-ups, silver screen sirens en oude Hollywood glamour.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

Eerlijk is eerlijk, ik moest wel even zoeken wie of wat Charlotte Olympia nou eigenlijk is. Ik had er wel eens van gehoord, maar wist het eigenlijk niet precies. Wellicht niet gek, want volgens mij is het merk in Nederland niet heel erg bekend. Charlotte Olympia is dus een merk met prachtige high end fashion items die een stoer of gewaagd randje hebben. Dat zie je ook meteen terug in de collectie. Benieuwd naar de hele collectie? Hij is al op de site van MAC te koop en daar kan je alles bekijken.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

Ik heb twee verschillende items van de collectie gekregen, een Cream Colour Base en een Liquid Eye Liner. De producten hebben inderdaad een retro-glam verpakking en het doet me meteen aan deze sferen denken. Het spinnenweb wat natuurlijk centraal staat bij Charlotte Olympia maakt het natuurlijk helemaal compleet. De verpakkingen ogen wat goedkoper – vind ik – dan de normale verpakkingen van MAC maar zijn stevig en degelijk.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

MAC Charlotte Olympia Liquid Eye Liner – € 21,00

Deze verpakking ziet er chique uit en heeft een typische eyeliner verpakking. Op het eerste gezicht had ik verwacht dat het een zwarte eyeliner zou zijn omdat de eyeliner een zwart flesje heeft. Maar niets is minder waar, de eyeliner is toch echt bruin van kleur. De verpakking opent en sluit makkelijk en ligt prettig in de hand en is daarom makkelijk in gebruik.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

De eyeliner heeft een vilten punt die genoeg product heeft voor één oog met een uitgebreide wing of twee ogen zonder een wing. Ik moet altijd weer even wennen aan dit soort eyeliners, maar als je het weer onder de knie hebt kun je hier heel precies mee werken. De clue is natuurlijk hem op de juiste manier aan te brengen voor een strakke en nette lijn. Het potje heeft een inhoud van 2,5 ml wat normaal is.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base – € 22,00

Ik moest eerst even Googlen wat ik nou precies met dit product moest. Natuurlijk zegt ‘kleur basis’ je wel wat, maar zo een donkere kleur maakt het toch wel weer wat lastiger. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken. Je zou het eventueel als een soort van shape bronzer kunnen gebruiken maar ook als oogschaduw.

Het product heeft een crème formule en dat blijft het ook, het droogt dus niet op als een poeder wat veel crème blushes tegenwoordig wel doen. Het is bedoeld om een beetje te spelen en proberen. Je kunt het onder je oogschaduw aanbrengen als een soort van basis en opbouwen in kleur. Maar je kunt het ook als enkel product gebruiken voor een kleur met natuurlijke glans in plaats van glitters.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

Ik vond het een beetje een lastig product en besloot het dus maar als een soort van basis voor mijn oogschaduw te gaan gebruiken. De crème is ontzettend zacht en smelt onder je vinger samen met de huid. Daarna breng ik het al kloppend aan op mijn ooglid en daarna zie je een duidelijke bruine waas.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

Hier heb ik het als één laagje aangebracht en het geeft een subtiele bruine kleur af. De kleur kun je opbouwen door meerdere lagen aan te brengen. Maar ik vind het product vrij vlekkerig dus ga het gewoon gebruiken als basis. Ook trekt het heel erg snel in mijn lijntjes, pas daar mee op. Er zijn trouwens twee verschillende kleuren Cream Colour Bases in deze collectie: Golden Age en Sepia. Dit is Sepia, Golden Age is een lichtere bruine kleur met glitters.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

Hier natuurlijk nog swatches van de beide producten. Zo in een swatch ziet de Cream Colour Base er heel erg gepigmenteerd uit, maar naarmate je hem uitwerkt verliest hij steeds meer intensiteit. De eyeliner heeft een mooie diep bruine kleur en heeft een prima pigmentatie en droogt matte op.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

Dit is de look met de beide producten. De Cream Colour Base heb ik als een oogschaduwbasis gebruikt voor een look met mijn Urban Decay Naked Basics palette. Je ziet dat de kleuren een stuk intenser zijn dan normaal met de donkerdere ondergrond. De houdbaarheid valt me trouwens best mee voor een crème product. Aan het eind van de dag is het wel iets in de lijntjes getrokken, maar niet dramatisch.

De eyeliner brengt heel gemakkelijk aan en ik heb één applicatie per oog nodig. De lijn is goed gepigmenteerd en je kan er een scherp lijntje mee zetten zonder daar al te veel moeite voor te doen, als je er tenminste een klein beetje handig in bent. Eigenlijk vind ik een bruine eyeliner ook wel eens mooi, het staat niet zo hard als een zwarte lijn, wat vriendelijker! Ik denk dat ik deze eyeliner zeker vaker ga gebruiken. De houdbaarheid is trouwens ook top, zit zo vast als een huis totdat je hem natuurlijk verwijderd met make-up remover.

MAC Charlotte Olympia Cream Colour Base & Liquid Eye Liner

De collectie van MAC Charlotte Olympia is mooi en er zitten zeker een aantal pareltjes tussen. De eyeliner vind ik zelf heel erg mooi en prettig werken. De Cream Colour Base vind ik een beetje een lastig product. In alle eerlijkheid weet ik niet zo goed wat ik er mee moet en denk daarom dat ik hem niet vaak zal pakken. De collectie is nu te koop bij alle MAC verkooppunten en online in hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Een bruine eyeliner vind ik altijd mooier dan een intens zwarte (bij mij dan) al ben ik niet per se gek op deze van CO/MAC
  Er zijn naar mijn idee wel betere …….
  De basis is voor mij een raadsel en weet niet zo goed wat ik daar nou mee aan zou moeten.
  Als ik ‘m had kwam ie vast op, maar om zelf aan te schaffen voor €22,- dan zou ik toch eerder voor een lipstick gaan.
  Ja i know, dat is compleet wat anders, maar bij wijze van spreken…..je wilt per se iets van MAC maar jongens waaaaaaat? Op die manier ;-)

 2. Ik vind het beide wel mooie producten maar ik snap wel dat je niet goed weet wat te doen met de cream colour base. Deze bruine kleur is wat moeilijk maar ik heb er zelf eentje in de kleur Pearl en die is echt prachtig als highlighter, een grote aanrader!

 3. Oeh, ik vind die eyeliner eigenlijk wel heel mooi! Mooi kleurtje, weer eens wat anders dan standaard zwart. En ik vind de verpakkingen van deze collectie heel tof :).

 4. Kun je de cream color base niet als contour gebruiken? De kleur lijkt mij hier echt geschikt voor. De eyeliner vind ik erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *