MAC Brush Cleanser

Ik heb niet erg veel kwasten, dus ik gebruik dezelfde kwast vaak erg vaak. Vooral mijn oogschaduw kwasten. Per dag raken ze zeker allemaal verschillende kleuren aan. Omdat er altijd wat achter blijft zitten in de kwast is dit helemaal niet zo handig. Maar om ze elke dag helemaal te wassen is me teveel werk en niet al te best voor je kwasten. Daarom wou ik al een hele tijd dat MAC Brush Cleanser, zo kan je makkelijk even je kwasten schoon maken.

Zoals altijd zit MAC mooi verpakt in de standaard zwarte dozen. In de verpakking zit een mooie roze fles met 235 ml. Een redelijk grote fles dus. Je doet er ook lang mee want je hebt echt maar een flinke druppel per kwast nodig (meer voor poeder kwasten of blush).

De fles heeft ook een handige opening, zo komt er altijd precies genoeg uit en knoeit het niet zo erg. Je doet een paar druppels op je kwast en maakt ze daarna schoon met een doekje of een wattenschijfje, wat je zelf maar fijn vind. De formule heeft een hele subtiele geur die is wel prettig vind ruiken. Je ruikt hem haast niet maar toch vind ik het wel fijn.

Maar nu de test, maakt hij echt goed je kwasten schoon of is het resultaat minimaal?

Ik heb even snel 2 behoorlijk vieze kwasten uitgezocht. Je ziet ze helemaal vol met shimmer zitten. Niet echt handig als je een matte oogschaduw hiermee wilt aanbrengen. Dan weet je in ieder geval al zeker dat het er niet uit gaat zien als een matte oogschaduw.

Op beide kwasten heb ik een drupje Brush Cleanser gedaan en daarna over een watje heen gegaan om het schoon te maken. En kijk eens wat er allemaal vanaf komt! Het werkt echt heel goed. Alleen als je je kwasten echt grondig schoon wilt hebben raad ik je dit niet aan, maar was ze dan gewoon met een milde shampoo of baby shampoo. Het is echt voor tussendoor om even snel je kwasten schoon te maken zodat het meeste er wel vanaf is.

De MAC Brush Cleanser is te koop voor € 10,00 bij de MAC counters en stores.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  silke
  28 februari 2011 at 20:31

  Sluit ik me bij aan. (behalve dan dat ik zelf geen cleansers maar;))

 • Reply
  Silva
  28 februari 2011 at 22:19

  Wow, hij doet het echt goed! En die prijs valt me nog mee :)

  • Reply
   Aranka
   28 februari 2011 at 22:20

   Ik had ook verwacht dat hij duurder zou zijn, dus dit viel me echt mee :)

 • Reply
  Anne
  1 maart 2011 at 00:22

  Ik ben echt fan van Mac’s brush cleanser!
  Het droogt ook zo snel! Ideaal!

 • Reply
  Cedra
  1 maart 2011 at 16:22

  Ziet er goed uit. Ik kan het helaas niet betalen, ik was mijn kwasten meestal door ze in een kopje heet water met een beetje conditioner er in te doen. :D

 • Reply
  Nicole
  5 november 2011 at 19:38

  omg, laat ik nou vandaag die van de sephora hebben gekocht, waar maar 60 ml inzit en 6 euro ofzo kost. die van mac had ik veel beter kunnen nemen. naja, volgende keer beter!
  superleuke reviewwwww
  x

 • Laat een reactie achter