MAC Big Brow Pencil

MAC Big Brow Pencil

Wenkbrauwen, ze horen echt bij mijn make-up routine. Niet alleen bij mijn routine, ook echt bij de basis. Heb ik een dagje niet zo zin in veel make-up dan kies ik eigenlijk altijd voor een beetje foundation, mascara en wenkbrauwpotlood. MAC heeft een nieuwe collectie Brows Are It! Een collectie vol met producten die voor prachtige wenkbrauwen moeten zorgen zoals potloden, gel, poeders, kammetjes en ga zo maar door.

MAC Big Brow Pencil

Maar ik ga het met jullie hebben over de Big Brow Pencil, een soort van lip pencil alleen dan iets dunner en dan natuurlijk voor je wenkbrauwen. Het zit in een bekende en vertrouwde MAC verpakking en ziet er prima uit, zoals we van MAC gewend zijn.

MAC Big Brow Pencil

De verpakking is voorzien van een handige dop die stevig sluit en aan de onderkant – het bruine gedeelte – bevind zich een draaigedeelte waarmee je de pen omhoog en omlaag kan draaien. Heel functioneel en handig dus.

MAC Big Brow Pencil

Als we de pen een halve slag draaien vind je wat meer informatie over het product en onder andere de naam: Coquette. In totaal zijn er vijf verschillende kleuren:

 • Fling – blonde
 • Lingering – mid-tone warm brown
 • Coquette – mid-tone neutral brown
 • Cork – red head
 • Spiked – rich brunette

Coquette is dus een vrij natuurlijke kleur en zou bij iedereen gedragen kunnen worden. Maar natuurlijk zijn de kleuren bekijken en afwegen in de winkel het handigst.

MAC Big Brow Pencil

Als je de dop van de verpakking haalt zie je meteen een stuk potlood zitten, die kun je trouwens niet helemaal in draaien. Soms vind ik dat in het begin wel lastig omdat ik dan erg voorzichtig moet doen met de dop er op klikken. Maar naar een paar keer gebruiken steekt hij al minder ver uit en kun je hem terug draaien.

MAC Big Brow Pencil

Coquette heeft een vrij natuurlijke kleur, het is niet echt blond, maar medium. Ik denk dat daarom veel mensen er prima mee weg kunnen komen. Natuurlijk is het niet de beste combinatie met zwart of heel donker haar, maar de blondines en brunettes komen hier prima mee weg.

MAC Big Brow Pencil

Als ik zo een potlood heb moet ik altijd als eerste even kijken hoe lang hij wel niet is. Soms draai je hem helemaal open en heb je maar een klein lulla potloodje. Dit potlood is prima aan de maat en heeft volgens de verpakking 1,1 gram inhoud. Heel veel is dat niet, want een simpel wenkbrauwpotloodje van Rimmel heeft al 1,5 gram. Ook is hij extreem zacht dus kan je nu alvast vertellen dat je er geen eeuwigheid mee doet.

MAC Big Brow Pencil

De swatches zijn heel licht en natuurlijk van kleur, wel met een behoorlijke warme ondertoon, dat moet je wel staan. Maar ik denk dat het effect best natuurlijk is en dat vind ik goed. Hele donkere wenkbrauwen vind ik persoonlijk ook niet zo mooi.

MAC Big Brow Pencil

Mijn wenkbrauwen zonder een product.

MAC Big Brow Pencil

Mijn wenkbrauwen met de MAC Big Brow Pencil in de kleur Coquette. Je ziet het eigenlijk meteen, het potlood is toch net iets te licht en warm van kleur voor mij. Ik heb toch een wat diepere bruine kleur nodig. Maar dat komt ook omdat ik van mezelf echt zwarte wenkbrauwhaartjes heb. Ik denk dat als ik blonde wenkbrauwharen had gehad dat het me een stuk beter had gestaan.

MAC Big Brow Pencil

Na één keer gebruiken is het potlood behoorlijk gehavend, daarmee bedoel ik dat je goed kan zien dat je hem gebruikt hebt. Hij is ook erg zacht en romig van structuur en daarom gaat dat natuurlijk ook sneller. Vind het wel jammer dat hij niet zo zuinig in gebruik is, het is toch een duur potloodje.

MAC Big Brow Pencil

Ik vind de MAC Big Brow Pencil ontzettend fijn, alleen Coquette is niet helemaal de perfecte kleur voor mij, maar gelukkig heeft MAC nog vier andere kleuren op de markt gebracht van dit product. Volgens mij worden deze producten deel van het vaste assortiment en is het vanaf mei te koop bij alle MAC Cosmetics verkooppunten. De MAC Big Brow Pencil gaat € 18,00 kosten, wat ik best aan de prijs vind.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reply
  DisneyChicks.nl
  22 maart 2016 at 10:39

  Een fijn potlood lijkt me dit. Op zich vind ik je deze kleur ook helemaal niet verkeerd staan hoor!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  22 maart 2016 at 11:00

  Klinkt fijn, alleen jammer dat de kleur niet goed bij je matched.

 • Reply
  Chantalle
  22 maart 2016 at 11:10

  Zo jammer dat de kleur niet echt bij je past, dit lijkt me wel een heel fijn product.

 • Reply
  Lieneke
  22 maart 2016 at 12:18

  De swatches zien er mooi natuurlijk uit! Jammer dat zulke potloden op een gegeven moment stomp worden en je hierdoor niet meer precies kunt werken. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar een dunnere versie of een potloodje dat je kunt slijpen.

 • Reply
  Tamara
  22 maart 2016 at 13:01

  Ik ben wel benieuwd naar de andere kleuren. Deze vind ik toch wat meer voor donkerblond denk ik.

 • Reply
  chucky1012
  22 maart 2016 at 13:40

  Het ziet er goed uit!
  Hoop dat je snel de juiuste kleur voor je voind…..

 • Reply
  Annemarie
  22 maart 2016 at 13:40

  Lijkt me een fijn product!

 • Reply
  Denise
  22 maart 2016 at 14:53

  Super fijn potloodje, wellicht iets voor mij met m’n blonde haren!

 • Reply
  Diana
  22 maart 2016 at 15:52

  Lijkt me een erg fijn en mooi potlood!

 • Reply
  Nicole
  22 maart 2016 at 15:57

  Grappig product. Wel jammer dat de kleur niet helemaal matcht bij jou!

 • Reply
  Maaike
  22 maart 2016 at 16:03

  Lijkt me wel een fijn product dit! En ik denk dat deze kleur perfect voor mij is, want mijn wenkies zijn nét iets lichter dan die van jou haha :)

 • Reply
  Britt
  22 maart 2016 at 16:20

  Wel een mooi effect, ondanks dat de kleur het het net niet is!

 • Reply
  Aprillynn
  22 maart 2016 at 17:14

  Hee,
  Misschien een tip om regelmatig te uploaden? Soms opload je 3 keer per dag en soms upload je dagen niet… Persoonlijk vind ik dit erg vervelend, en ik ken andere mensen die hier zich ook aan ergeren. Ik snap dat je niet altijd even veel tijd hebt, maar misschien kan je als je veel tijd hebt alvast meerdere posts schrijven, dan hoef je ze alleen nog maar te uploaden.

  • Reply
   Aranka
   22 maart 2016 at 18:47

   Ik zal van de week even een artikel schrijven dat het niet goed met mij gaat en jullie snappen waarom ik dus niet vaak upload. Heb het al in mijn dagboek aangegeven maar die leest blijkbaar niet iedereen :).

   • Reply
    Aprillynn
    23 maart 2016 at 19:35

    Oh, dan snap ik het! Veel sterke!

 • Reply
  Manon
  22 maart 2016 at 17:25

  Mooi resultaat, alleen ik denk niet dat het iets voor mij is

 • Reply
  Luna
  22 maart 2016 at 18:59

  Ik vind ‘m mooi, maar denk dat ik toch een donkere kleur nodig heb, die ook wat koeler oogt. Tot nu toe zweer ik het nog steeds bij mijn potloodje van Catrice, die toch rustig 15 uur blijft zitten.

 • Reply
  Monica
  22 maart 2016 at 19:13

  Wat een fijn potloodje alleen jammer dat de kleur niet goed past.

 • Reply
  femketje
  22 maart 2016 at 19:25

  jammer van de prijs en de hoeveelheid die je in 1x gebruikt >.<

 • Reply
  Amelie
  22 maart 2016 at 19:34

  deze lijkt me niet zo fijn omdat hij niet zo scherp is, ik heb liever de Anastasia brow wiz bijvoorbeeld.

 • Reply
  Wies
  23 maart 2016 at 11:48

  Hij lijkt mij wat te dik voor mijn wenkbrauwen, maar ik kan me voorstellen dat als je al een goede vorm hebt in je wenkbrauwen dat dit een heel makkelijk product is! Fijne review x

 • Reply
  beautifulday4makeup
  24 maart 2016 at 21:59

  Jammer dat het niet helemaal je kleur is, want anders leek het mij wel een tof product

 • Reply
  Nicole
  25 maart 2016 at 20:14

  Ik denk dat dit een potloodje is voor iemand die de wenkbrauwen alleen wilt opvullen en niet zo zeer strak wilt maken. Jammer dat het niet je kleur is.

 • Laat een reactie achter