MAC 217 Blending Brush en 239 Eye Shader Brush

 photo MAC-Oogschaduwkwasten9_zpsc50a0a38.png

Een paar weken geleden kocht ik mijn eerste MAC kwast en dat was een kleine blush kwast die ik nog elke dag met heel veel plezier gebruik! Toen vroeg ik aan jullie of jullie nog meer MAC aanraders hadden qua kwasten en iedereen raadde me deze twee kwasten aan. Toen ik vorige week ook nog het favorieten filmpje van Vera met haar kwasten deze weer voorbij zag komen moest ik ze hebben!

 photo MAC-Oogschaduwkwasten_zps80a3c548.png

Ik bestelde de twee kwasten makkelijk in de webshop omdat hier helaas geen MAC counter in de buurt zit. Nadeel vind ik wel aan de webshop dat het ongeveer 4 tot 5 werkdagen duurt voordat je de producten thuis hebt, maar goed eerder kom ik natuurlijk ook niet in Amsterdam. Ik ontving de kwasten in een mooi zwart doosje en in een netjes plastic hoesje. Stiekem kan MAC voor die prijs nog wel iets van Zoeva leren, daar krijg je altijd een mooi tasje erbij.

 photo MAC-Oogschaduwkwasten1_zps3809fa26.png

Goed ik bestelde dus twee oogschaduwkwasten, de 217 een fluffy blending kwast en de 239 die vaak als basic oogschaduwkwast wordt gebruikt voor het hele ooglid.

 photo MAC-Oogschaduwkwasten2_zpsb5e82e3a.png

De kwasten hebben een goede kwaliteit en een lekker groot handvat. Echt iets waar je zeker mee uit de voeten kan, het ligt lekker in de hand en werkt gemakkelijk.

 photo MAC-Oogschaduwkwasten5_zps0904e033.png

MAC 239 Eye Shader Brush – € 27,00

De kwast die eigenlijk het liefste wou hebben is deze 239, het schijnt de perfecte kwast te zijn om je oogschaduw over het hele ooglid heen aan te brengen. Ik had al een vergelijkbare kwast van Zoeva waar ik heel erg enthousiast over was, maar zou deze van MAC dan fijner zijn? – vinden jullie het leuk om een battle tussen deze twee kwasten te zien? –  Hij voelde in ieder geval super zacht aan en had een prima dikte.

 photo MAC-Oogschaduwkwasten3_zpsac9870f7.png

De kwast is heel mooi afgesneden en niet echt fluffy maar ook geen stijve oogschaduw kwast zoals je ook vaak ziet. Hij is enorm zacht op het ooglid en brengt je oogschaduw echt heel erg fijn aan zonder te irriteren omdat hij zo lekker zacht ik. De kwast neemt ook gemakkelijk het product op en blend het ook mooi uit als je dat zou willen!

 photo MAC-Oogschaduwkwasten4_zpse07ddddf.png

De kwast heeft een beetje een ovale vorm zodat je overal makkelijk bij kan. Ja, ik snap waarom mensen deze oogschaduwkwast als favoriet hebben. Hij is echt heerlijk zacht, brengt makkelijk de oogschaduw aan werkt gewoon ontzettend fijn!

 photo MAC-Oogschaduwkwasten8_zps19786f69.png

MAC 217 Blending Brush – € 22,00

Ik gebruik graag meerdere kleuren oogschaduw en het zoeken naar een perfecte blending brush is best lastig. Of ze zijn te stug, te breed, te dun of weer wat anders. Omdat iedereen ook zo enthousiast was over deze kwast wilde ik het graag proberen of dit hem dan écht zou zijn. Hij is in ieder geval van perfect formaat, lekker zacht en niet te dun behaard.

 photo MAC-Oogschaduwkwasten6_zps04707271.png

De kwast is lekker fluffy maar wel met genoeg haren zodat je gemakkelijk kan blenden. De haren zijn wat langer zodat je heel gemakkelijk in de crease kan komen, dat vind ik handig! Ik heb ook een vergelijkbare kwast van Zoeva en die staat veel meer uit elkaar zodat je veel meer oogschaduw blend dat je eigenlijk zou willen, deze doet dat niet omdat de haren netjes op zijn plek blijven zitten. Of dat na een paar maanden nog steeds zo is weet ik niet, maar volgens mij wel mag ik andere bloggers geloven.

 photo MAC-Oogschaduwkwasten7_zps10cfadba.png

Ik denk dat ik nu inderdaad de perfecte blending kwast heb gevonden. Hij is lang, fluffy, zacht, blijft goed in vorm en doet zijn werk gewoon perfect. Hij is bijna rond maar net niet helemaal zo kan je goed de vorm van je crease volgen, top!

 photo MAC-Oogschaduwkwasten10_zps8d1b892d.png

Zoals ik ook al aangaf met mijn andere MAC kwast is dat ik hier toch wel weer 10x over na heb moeten denken, ik vind het echt flink wat geld voor kwasten, maar ze zijn het wéér waard. MAC kwasten kosten dan wel iets meer, maar dan heb je wel wat je écht wilt. Ik ben er echt heel blij mee en gebruik ze echt dagelijks met heel veel plezier! Hopelijk blijven ze lang mooi want vind het zonde als ze hun vorm gaan verliezen. MAC kwasten kan je natuurlijk in de counters kopen en in hun webshop!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

24 reacties

 • Reply
  laviepure
  27 april 2014 at 14:05

  Ze zien er superfijn uit!

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  27 april 2014 at 14:11

  De MAC 217 blending brush zou ik graag nog een keer willen. Ik gebruik nu een dupe van deze kwast (Zoeva), maar ik heb het idee dat the real deal een heel stuk beter is..

 • Reply
  BeautyOpinie
  27 april 2014 at 14:12

  Wat een prachtige kwasten. Ik kan me voorstellen dat deze dubbel en dwars de prijs waard zijn, maar het is wel een hele investering.

 • Reply
  ceetje78
  27 april 2014 at 14:12

  Zou een MAC Zoeva battle heel leuk vinden. Heb zelf de echte MAC 219 en een Ebay dupe 217 en 222. Die dupes zijn trouwens ook heel erg goed en kosten maar 85 cent!

 • Reply
  femketje
  27 april 2014 at 14:27

  ze zien er super uit!

 • Reply
  elegantic
  27 april 2014 at 14:39

  Lijken me ontzettend fijne kwasten!

 • Reply
  lonnie101
  27 april 2014 at 15:00

  Ze zien er heel goed uit!

 • Reply
  Beau
  27 april 2014 at 15:28

  De kwasten zien er mooi uit! Ze klinken erg fijn :)

 • Reply
  inspiredbylifee
  27 april 2014 at 15:34

  Ze zien er fijn uit!

 • Reply
  Tess Evea
  27 april 2014 at 16:50

  Ik vind ze er wel echt fantastisch uit zien en ze moeten echt goed zijn maar ze zijn wel echt duur, doe mij dan maar een paar goede kwasten van Real Techniques!

 • Reply
  MySimplySpecial
  27 april 2014 at 17:05

  Ik heb ze beide al een tijdje en ben er nog steeds heel erg blij mee!

 • Reply
  Danielle Springer
  27 april 2014 at 17:17

  Ik ben steeds meer nieuwsgieriger naar de kwasten van Mac.

 • Reply
  pamela
  27 april 2014 at 18:09

  deze review komt echt als groepen! ik zit er echt heel erg aan te denken om de blendingskwast te gaan kopen.

 • Reply
  Dionne Knooren
  27 april 2014 at 18:57

  Ze lijken mij heel fijn!

 • Reply
  Danielleeee
  27 april 2014 at 19:48

  Ze lijken me erg fijn ! Wel erg prijzig !

 • Reply
  Amelie
  27 april 2014 at 19:52

  De 239 lijkt me ook fijn, die heb ik nog niet. De 217 is mijn ultieme favoriet, hij kan alles en is zelfs perfect voor concealer! En ja, na een paar maanden ziet hij er zeker nog top uit, geen haaruitval en de vorm is nog hetzelfde! (ik heb hem nu 1,5 jaar)

 • Reply
  Todayslife
  27 april 2014 at 19:56

  Ze zien er heeeel erg goed uit! Ik heb wel een setje reiskwsdten van Mac, helaas blijven daar niet alle kwasten even mooi van!

 • Reply
  Tessa
  27 april 2014 at 20:55

  Ze zien er heel erg fijn uit! Ik heb echt een zwak voor kwasten.. gewoon omdat ze zo lekker zacht zijn haha! En mac is ook een heel fijn merk :)
  X

 • Reply
  Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
  27 april 2014 at 21:37

  Wauw dat klinkt echt heel erg goed, wat een mooie review! En prachtige foto’s heb je ervan gemaakt. Ik hoop dat je er veel én lang plezier aan beleefd X

 • Reply
  Lovely Lonnie
  27 april 2014 at 21:39

  Mooie kwasten weer van MAC helaas niet bij mij in de buurt te koop.

 • Reply
  Joli
  27 april 2014 at 22:31

  Mooie kwasten. 217 staat ook nog op mijn wishlist

 • Reply
  mywickedweirdlife
  28 april 2014 at 08:20

  lijken me hele fijne kwasten, ik heb er alleen de neppers van!

 • Reply
  Budgetproof.nl
  28 april 2014 at 08:52

  Klinkt heel fijn maar ik wil het altijd wel heeeel erg zeker weten als ik in een kwast zoveel geld ga investeren ;). Je foto’s zijn trouwens prachtig!

 • Reply
  Caro
  28 april 2014 at 08:53

  Ik heb ze ook allebei, ook samen gekocht. Ik vind ze ook heel erg fijn! :-)

 • Laat een reactie achter