Zoek
Sluit dit zoekvak.

MAC 116 Small Blush Brush

 photo Brush_zps76c0b49c.png

Ik heb denk ik naast oogschaduwkwasten de meeste blush kwasten en steeds ben ik nog opzoek naar de perfecte blush kwast. Ik ben ontzettend tevreden over de blush kwast van Real Techniques maar die is wel heel erg groot en lastig om kleine zones mee te kleuren voor bijvoorbeeld bronzer of het mooi blenden. Ik was al een tijdje erg benieuwd naar de 116 brush van MAC en nu heb ik hem eindelijk!

 photo Brush2_zps6cf7d4db.png

Ik moet ook meteen toegeven dat dit de duurste kwast is die ik in mijn bezit heb. Ik weet niet waarom, maar veel geld voor een kwast uitgeven vind ik altijd wel lastig, terwijl je wel elke dag plezier van hebt al je een goede keuze hebt gemaakt. Altijd als ik opgemaakt werd door een MUA gebruikte zo een kwast en dit zag er altijd prachtig natuurlijk uit.

 photo Brush1_zps5222f2f7.png

Het zag er waarschijnlijk zo natuurlijk uit omdat je heel goed met deze kwast kan blenden. Hij is wat steviger dan mijn andere blush kwasten waardoor je een heftige kleur goed kan uitblenden tot een prachtige kleur op de wangen die er niet uitziet als een streep maar mooi in je huidskleur overloopt. De haren zijn natuurlijk en voelen zoals ik zei heerlijk zacht aan maar je voelt wel de stevigheid maar zonder te prikken. Ik heb net zo een stevige kwast van Zoeva maar die is niet zo zacht voor de huid.

 photo Brush4_zps4490b3e4.png

Wat ook meteen opvalt aan de kwast is dat hij erg lang is in vergelijk met mijn andere kwasten, hij is dus erg handzaam en ligt prettig in de hand. Voor de rest ziet hij er heel basic en simpel uit, maar straalt wel luxe uit. Wat we gewend zijn van MAC dus. Ik heb gekozen voor de kleine blush variant zodat ik hem ook kan gebruiken met shapen – waar ik me eens in moet gaan verdiepen – en plaatselijk mooi blush, highlighter of bronzer kan aanbrengen.

 photo Brush3_zpsa37e8ff6.png

De kwast is ovaal van vorm en niet rond. Maar ik denk naarmate je hem meer gebruikt de vorm vanzelf rond wordt. Zoals je kan zien is de kwast vrij stevig.

 photo Brush5_zps6deb3530.png

De kwast pakt perfect het product op, hier zie je één veeg door de blush! Je hoeft dus maar heel subtiel over het product heen te gaan! En hieronder zie je het effect. De blush die ik hier heb gebruikt – Essence Blush Up Heat Wave – is een erg heftige kleur maar door de blending kracht van deze kwast ziet hij er perfect natuurlijk uit op mijn wangen. Met mijn andere kwasten had ik vast en zeker een onnatuurlijke streep gehad omdat die te zacht of te hard zijn om hem goed in de huid te blenden. Wel jammer vind ik aan de kwast dat hij vrij veel haar verliest. Hopelijk is dat alleen in het begin zo, want ik wil nog wel kwast overhouden voor dat geld!

 photo Brush6_zps38a0f65c.png

Ik ben zeker heel blij met deze kwast en heb zeker geen miskoop gedaan. Maar voor € 34,- heb ik er wel 10 keer over nagedacht of ik hem wel echt wilde hebben en of het niet een verkeerde investering was, want ik vind het wel een hoop geld. Maar ik ben nu blij dat ik hem heb mogen toevoegen bij mijn kwasten stash! Mijn eerste MAC kwast en mijn ervaringen zijn erg goed, dat smaakt naar meer! Je kan alle kwasten van MAC trouwens gewoon bij een MAC counter en store kopen. Hebben jullie ervaring met MAC kwasten en wat zijn nog echte aanraders?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

  1. Ik heb deze kwast ook en hij is inderdaad heel fijn! Ik gebruik hem wel voor bronzer, daar is ‘ie ook perfect voor. Ik heb daarnaast een kleinere variant van deze kwast (109) om te highlighten, en ik gebruik persoonlijk de 168 om mijn blush aan te brengen! Ik weet niet of je de 239 en de 217 al eens hebt geprobeerd (de populaire oogschaduwkwasten van MAC), maar die zijn ook heel erg de moeite waard! Sinds ik ze heb wil ik niets anders mee. Oh, en mijn laatste favoriet: de 266 om gelliner mee aan te brengen.

  2. Ik snap dat je er 10x over na moet denken als je een kwast ban €34,- aanschaft. Gelukkig ben je er blij mee. Ik ben denk ik geen beauty addict genoeg of gewoon te budget georiënteerd. M’n kwast van Hema doet het prima ;). Leuk trouwens dat je je kwasten in dat Ikea dingetje bewaart. Jij mij staan daar kaarsjes in ;).

  3. Ik ben ook nog op zoek naar de juiste blush kwast! Ik ben gek op blush en draag het graag. Ondertussen heb ik vier kwasten maar ik heb de perfecte kwast nog niet gevonden

  4. Wauw zo duur, maar ziet er goed uit! Fijn dat ‘ie producten zo snel en goed oppakt. Alleen jammer van het haren verliezen, hopelijk is dat inderdaad tijdelijk :).

  5. Wauw, deze klinkt erg fijn, hij pakt het product inderdaad goed zeg. Het is wel een smak geld. Ik zweer op dit moment bij mijn Sigma Blush kwast, die wil ik ook niet meer kwijt.

  6. Ik heb nog geen één MAC kwast en ik denk dat ik dat zo ga houden.. Ik heb voor alles al een hele fijne kwast gevonden xx

  7. Once you MAC you can’t go back, echt waar! Ik heb al een fortuin uitgegeven aan MAC kwasten :-) De 239 en de 217 zijn mijn topfavorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *