Maar wat eet je dan de hele dag?

Maar wat eet je dan de hele dag?

Het is geen geheim dat ik aan het afvallen ben en een gezondere leefstijl wil hebben. Maar mensen vragen me vaak wat ik de hele dag eet omdat ik vooral veel lekkere dingen voorbij laat komen (want ja, geef eerlijk toe, een foto van lekker eten is veel leuker dan een kale boterham). Dus vandaag wil ik even een aantal dingen ophelderen en laat ik jullie wél mijn saaie eten zien wat ik op een normale dag eet.

Maar wat eet je dan de hele dag?

Ik begin de dag altijd (als ik thuis moet werken) met twee Wasa lichtgewicht crackers die maar 1 punt per stuk zijn. Deze beleg ik ook met beleg dat maar 1 punt of minder telt zoals 20+ smeerkaas, filet american of kipfilet. Zelf vind ik het erg leuk en lekker met verschillende smaken smeerkaas te variëren. Dit is eigenlijk elke dag mijn ontbijt. Maar ben ik aan het werk kan ik hier niet op teren dus ontbijt ik zwaarder met twee volkoren broodjes en dat belegd met hetzelfde beleg. Ik kom dus sowieso nooit boven de 5 punten uit met mijn ontbijt.

Maar wat eet je dan de hele dag?

Als lunch ben ik verslaafd geraakt aan tosti’s, vooral omdat het lekker hartig is én met kaas, want ik hou van kaas. Ik maak tosti van twee volkoren broodjes wat samen vier punten is en doe daar een plakje 30+ kaas tussen van 3 punten. Ik doe er ook vaak nog een plakje kipfilet tussen wat nul punten is of een heel dun laagje pesto voor de smaak, daar reken ik één punt voor.

Maar wat eet je dan de hele dag?

Maar als ik geen zin heb dat hele apparaat erbij te pakken is het een simpele boterham met smeerkaas en kipfilet, lekker en het vult goed. Wil je trouwens echt iets lekkers op brood? Dan zou je ook een eitje kunnen koken met wat rookvlees of ragout, dat mag ook met mate van Weight Watchers, super lekker!

Ik zorg er dus voor dat mijn ontbijt en lunch zo weinig mogelijk punten bevatten omdat ik deze goed kan bedwingen en daar alleen maar rekening met mezelf mee hoef te houden. Het avondeten is namelijk een stuk lastiger als je dat samen doet. Mijn vriend is niet zo van de groentes en gezonde maaltijden dus het is altijd een beetje schipperen. Daarom bewaar ik eigenlijk al mijn punten voor de avond zodat ik gewoon met de pot mee kan eten maar dit wel zo veel mogelijk in toom hou. Ik eet nu bijvoorbeeld haast geen slavinken, worst en dergelijke meer als vlees. Ook sausjes (waar ik echt dol op ben) laat ik achterwege en houd rekening met de porties. Ook voor gekruide aardappeltjes hebben plaats gemaakt voor de naturel variant. En de toetjes eet ik niet meer of een gezonde Griekse Yoghurt variant met 0% vet.

Maar wat eet je dan de hele dag?

En dan vraag je je natuurlijk af of ik genoeg heb aan die lichte maaltijden overdag. Ja, als ik alleen maar thuis werk vanaf mijn luie stoel wel. Maar op het werk zeker niet. Dan moet ik toch echt wat te snacken hebben. Dan is een banaan mij heilig en ik heb nog heel veel Nakd repen (niet gesponsord dit keer) liggen die heel goed vullen en gezonder zijn. Ik probeer dus met een grote boog om de lekkere koeken en broodjes heen te lopen (maar ik moet toegeven dat dit niet altijd lukt).

Maar wat eet je dan de hele dag?

Ook thuis eet ik het liefst fruit of snack ik met de nieuwe Peijnenburg Zero ontbijtkoek. Het betvat nog wel 2 punten maar het vult goed en ik vind het lekker (ook zonder een vette laag boter). Eigenlijk eet ik vrij veel hetzelfde maar ik weet dat dat voor mij werkt en ik ben eerlijk gezegd ook niet zo een exotische eter.

Maar wat eet je dan de hele dag?

En als ik dan slecht ga probeer ik het thuis enigzins te beperken door te kiezen voor een 30+ kaas, kip in plaats van ander vet vlees, naturel producten en niet al te veel poespas. Helaas heb ik ook momenten dat we lekker uit eten gaan en dat soort dingen, dan heb ik het toch wel heel erg lastig. Dan beperk ik het maar met een watertje of een cola light. En ik loop een rondje extra om Pokémons te vangen.

Dit is dus eigenlijk wat ik eet als ik alleen thuis ben en bewust goed op mijn voeding kan letten, dan haal ik gelukkig makkelijk de punten met een beetje puzzelen met het avondeten (want ik ga echt geen twee maaltijden maken). Wat eten jullie vooral tijdens het afvallen, ik ben erg benieuwd! Kan wel wat afwisseling gebruiken naast dit saaie lijstje wat ik eigenlijk elke dag eet.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

 • Reply
  Anouk
  10 augustus 2016 at 16:24

  Ik vond het erg leuk om eens te zien wat je op een normale dag eet, en tosties zijn ook gewoon heel erg lekker!

 • Reply
  Eline
  10 augustus 2016 at 16:26

  Leuk om te zien. Kipfilet op brood vind ik zo lekker!

 • Reply
  Margo
  10 augustus 2016 at 16:35

  Grappig om te lezen hoe iedereen het anders doet met WW :) Hoeveel punten mag je eten, als ik vragen mag? Heb je wel eens hummus met kipfilet geprobeerd? Is op kantoor mijn lievelingscombinatie! Ook lekker op een tosti trouwens. Ik maak soms wel 2 maaltijden, of anders skip ik bijvoorbeeld de aardappels een keer. Ik eet ook vaak snoeptomaatjes of stukjes komkommer tussendoor, vooral die tomaten vullen altijd goed :)

 • Reply
  Varenka W
  10 augustus 2016 at 16:42

  Hoi Aranka….wist je dat je bij AH in het dieet (suikervrije) schap ook suikervrije hagelslag hebt? En suikervrije chocolade? Smaakt super goed, is niet geheel calorie vrij maar met mate gegeten zeker een goede optie.

 • Reply
  Elle
  10 augustus 2016 at 17:04

  Ik doe zelf calorieën tellen, want dat is het enige dat werkt voor mij. Wat ik nooit zo goed snap aan Weight Watchers, is hoe het werkt met die punten. Want als ik een cracker met filet americain eet, weeg ik dus de filet om zeker te weten hoeveel gram ik ervan eet. Op jouw foto zie ik dat je je crackers best dik belegd; is dat dan net zoveel punten als dat je je cracker dunnetjes smeert?

  • Reply
   Roww
   10 augustus 2016 at 23:40

   Ook bij ww moet je eigenlijk alles wegen. Je kunt in de app de barcode vd verpakking scannen en dan invullen hoeveel gram of ml je gebruikt en dan worden daar je punten aan toegekend. Soms kun je weleens “cheaten” door t niet te wegen maar te klikken op een portie of een kopje, daar heb je natuurlijk alleen jezelf mee.

   • Reply
    Elle
    11 augustus 2016 at 17:18

    Oké, duidelijk, bedankt voor je antwoord!

 • Reply
  Yvonne
  10 augustus 2016 at 17:34

  Ik denk dat we een beetje hetzelfde doen/eten en laten. Crackers inderdaad, kipfilet, 20+smeerkaas, filet american. Overdag rustig aan met eten zodat je ’s avonds normaal mee kunt eten. Eitjes neem ik wel geregeld omdat ik dat goed vind vullen. Als tussendoortje of bij mijn lunch of ontbijt. Maar vandaag is mijn zoontje jarig en we gaan straks uiteten, dus dat wordt ‘m dan even niet…? Ik heb overdag echter niet gek gedaan dus dat scheelt weer. Succes, je gaat goed!

 • Reply
  Yvonne
  10 augustus 2016 at 17:37

  Ik zag laatst op twitter overigens verantwoorde snacks, waaronder plakjes komkommer belegd met filet american. Een augurkje met magere ham lijkt me ook prima maar die komkommer met filet american, wat stom dat ik daar nou niet zelf opgekomen ben. Misschien een tip. :)

 • Reply
  Yvonne
  10 augustus 2016 at 17:37

  *instagram* bedoel ik.

 • Reply
  Melissa
  10 augustus 2016 at 17:47

  Leuk om te zien van je eet! Ik vind de Näkd repen echt lekker. Als ontbijt eet ik havermout of yoghurt met vers fruit. En bij mijn boterhammen probeer ik regelmatig groenten te eten :). Het avondeten is inderdaad het moeilijkst!

 • Reply
  Amelie
  10 augustus 2016 at 17:59

  Ziet er goed uit maar ik ben net zo lang als jij en op twee crackers en twee broodjes kan ik echt niet de hele dag leven tot het diner

 • Reply
  Mariska
  10 augustus 2016 at 18:02

  Ik snap heel goed je reden om de punten voor ’s avonds te bewaren, maar hiermee maak je het jezelf wel heel lastig. Vooral als je werkt, heb je die brandstof echt wel nodig. Als ik overdag minder/lichter eet, krijg ik ’s avonds veel meer zin in slechts. Je zou beter iets steviger kunnen ontbijten en lunchen. Maar ik snap je helemaal hoor, gezien je vriend. Misschien zou je kunnen proberen overdag de koolhydraten en eiwitten te eten en ’s avonds alleen groente en vlees met de pot mee eten. En dan eventueel later op de avond nog wat magere kwark met fruit. Als ik wil afvallen eet ik minder snelle koolhydraten en meer eiwitten. Vooral minder brood en meer eiwitten. Ik eet bijvoorbeeld Biogarde met banaan, een Breaker Proteïne met banaan, omelet met wat kipfilet, rijstwafels met hummus en gekookt eitje, rijstwafels met pindakaas en banaan, volkoren crackers met hutenkase, havermoutpannenkoekjes, zelfgemaakte rode linzensoep. Misschien heb je er iets aan voor inspiratie.

 • Reply
  Annamaria
  10 augustus 2016 at 19:11

  WOW, persoonlijk vind ik dit wel erg weinig eten! Dan is het niet zo gek dat je snel in de verleiding komt om naar iets anders te grijpen. Nu kan ik natuurlijk helemaal niet bepalen hoeveel energie jij nodig hebt en vind ik super knap dat je al zoveel bent afgevallen maar dit lijkt mij erg moeilijk om vol te houden! En je wilt uiteindelijk wel graag de kilo’s er afhouden. Volgens mij kun je het beste juist wat steviger ontbijten en lunchen denk aan afwisselen met havermout of bakje volle kwark.

  • Reply
   Aranka
   10 augustus 2016 at 19:13

   Ik kan niet van andere dingen afblijven omdat ik gewoon een lekker eter ben, ik heb nooit honger of trek. Zelfs als ik propvol zit kan ik nog lekker dingen naar binnen werken, haha.

   • Reply
    Suzan
    10 augustus 2016 at 22:08

    Heel herkenbaar aranka! Vaak denk ik, ok ik neem ipv chips een stuk fruit, en dan eet ik uiteindelijk allebei ;)
    Maar goed bezig hoor!!
    Liefs!

   • Reply
    Annamaria
    10 augustus 2016 at 23:32

    Hahah dat begrijp ik helemaal hoor;) je hoeft je jezelf ook niet alles te gaan ontzeggen. Maar er zijn ook heel veel lekkere dingen die nog gezond zijn ook. Dat heb ik ontdekt nadat ik moest ontsuikeren ( in mijn geval omdat ik steeds dunner werd) maar daardoor ontdekte ik wel dat wanneer je veel suiker eet het ook heel erg lastig is om een gezond eetpatroon vol te houden. Maar helaas is dat precies wat de voedingsindustrie vandaag de dag wil. Als je tijd hebt zou ik dan ook zeker even kijken naar de documentaire fed up. Ps ik ben trouwens ook geen heilige hoor ik geniet ook gewoon nog af en toe van een heerlijk stuk chocolade.

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  10 augustus 2016 at 19:26

  Wat knap van je dat je het zo goed volhoudt overdag. Ik doe het meestal andersom: overdag wat meer eten, en ’s avonds minder, zodat ik overdag niet ga snoepen.

 • Reply
  Olga
  10 augustus 2016 at 19:56

  Leuk te lezen hoe het allemaal werkt bij jou afvallen

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  10 augustus 2016 at 22:49

  Leuk om te zien! En knap dat je het zo streng volhoudt hoor! Ik vind het soms echt wel moeilijk om me aan WW te houden. Ik hou gelukkig ook wel veel van fruit en bijvoorbeeld paprika of tomaatjes, maar soms wil ik gewoon echt iets zoets. Die Nakd repen vind ik echt een uitvinding, wat zijn die LEKKER!

 • Reply
  Annamaria
  10 augustus 2016 at 23:34

  Hoop dat er dan geen suiker vervangers inzitten? Die zorgen er namelijk voor dat je nog meer gaat eten uiteindelijk. Wil je keer hagelslag of cola drinken neem dan de gewone versie. Want suikervervangers zorgen er juist voor dat je nog meer trek krijgt in ongezonde dingen en je lichaam raakt in de war.

 • Reply
  chucky1012
  11 augustus 2016 at 05:18

  Je eet goede producten!
  Wat drink je er zoal bij?

  Xoxo

  • Reply
   Aranka
   11 augustus 2016 at 08:46

   Eigenlijk drink ik alleen maar water of Crystal Clear, haha

 • Reply
  Daniëlle Springer
  11 augustus 2016 at 10:12

  Leuk en inspirerend om te zien! Vind het eerlijk gezegd ook leuk dat je zo gewoontjes bent. Want bij veel afval artikelen komen vaak producten voorbij die ik zelf nooit snel zou kopen. Vind het dan leuk dat ik inspiratie bij jou vandaan kan halen, als je begrijpt wat ik bedoel ?

 • Reply
  Nicole
  11 augustus 2016 at 10:35

  Ik vind jou zo leuk, omdat je zo eerlijk bent over hoe je eet, hoeveel en dat je net zoals heel veel dames en heren, van lekkere snackjes houdt! Hier nog 1tje hoor. Ik ben zelf bezig met de -10 kg.. ben in het verleden al 35 kg afgevallen, maar altijd blijven hangen tussen de 75 – 80 kg.. Nu dus echt tijd voor verbetering. Zit al op -4 kilo. En weetje, ik doe het ongeveer hetzelfde! Mezelf niet alles verbieden, maar wel opletten op wat ik eet en ook sport ik minimaal 4 keer per week. Maar met jou zware Albert Heijn werk verbrand je ook genoeg kcal ;-)

 • Reply
  rachel
  11 augustus 2016 at 12:09

  ik ben zeker niet op dieet moet juist flink aankomen maar mag en eet geen kh dus een cracker met filet american eet ik nooit maar vervang de cracker door komkommer is ook heel lekker !!

 • Reply
  Felicia
  11 augustus 2016 at 13:04

  Ik begrijp eigenlijk niet met het aantal punten dat je niet juist je ontbijt veel eiwitten eet met vb Havermout met amandelmelk, kwark met gesneden banaan en bosbessen afgewisseld met brood en een omelet met paprika, tomaat, rode ui etc

  Ook als je dan in de avond met de pot mee-eet heb je toch veel meer gezond gegeten in de ochtend? En kan je met wat je nu graag eet makkelijk variëren. Dat je al veel bent afgevallen laat zien dat het voor jou werkt maar mij zou het heel lastig lijken.

  • Reply
   Aranka
   11 augustus 2016 at 13:29

   Wat jij noemt zou ik het niet volhouden omdat me dat helemaal niet lekker lijkt, haha. Voor mij werkt dit goed! :)

 • Reply
  Bianca
  11 augustus 2016 at 14:43

  Ik heb ook de ww tijd gedaan vond het heel prettig. Maar bij mij zijn 2 boterhammen 5 punten en geen 4. En de hoeveelheid filet is zeker ook voor die 2 boterhammen 3 punten. Kom je toch al gauw op 8 voor een lunch. Maar dat is voor een lunch prima. Ik mocht 33 punten per dag en kwam er prima mee uit. Lekker veel groenten nemen is 0 punten. En ik hou heel erg van groenten.

  • Reply
   Aranka
   11 augustus 2016 at 14:58

   Haha normaal neem ik niet zo veel hoor! Hij was op de datum en moest op, anders doe ik er zeker minder op! ;)

 • Reply
  Nathalie
  11 augustus 2016 at 21:34

  whut? Schelen die gekruide aardappeltje dan echt zoveel van de naturelle in calloriën?

 • Laat een reactie achter