Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

De zomer komt er aan en dan paraderen we het liefst rond in blote benen en hebben we frisse onthaarde oksels. Maar om dat de krijgen moeten we eerste scheren, ontharen, waxen en ga zo maar door. Met scheren heb je na een dag alweer stoppeltjes en dat willen we natuurlijk niet. Philips heeft een heel handig ontharingsapparaat voor thuis die gebruik maakt van de IPL technologie, de Lumea. Hiermee heb je tot 8 weken een zijdezachte huid zonder haar.

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Hoe fijn zou het zijn een heerlijke zachte huid zonder daar veel moeite voor hoeven te doen, omdat de haartjes niet meer terug groeien. De Philips Lumea SC2009/00 (dat is deze variant) is een draadloos ontharingssysteem gebaseerd op de IPL technologie. Hiermee kun je ontharen zonder pijn, moeite en is geheel veilig thuis te gebruiken.

Hoe werkt het?

Philips Lumea werkt op basis van de Intense Pulsed Light (vook wel IPL genoemd) technologie, dat is een op licht gebaseerde technologie die voorkomt dat de haartjes teruggroeien. Dit ontharingssysteem geeft zachte lichtpulsen af op de haarwortel, waardoor deze in een rustfase komen. Haartjes vallen daarna op een natuurlijke wijze uit en vervolgens wordt het teruggroeien sterk vertraagd. Dat betekent dus ook geen stoppeltjes of ingegroeide haartjes meer, ideaal! De zachte IPL technologie verwijdert zelfs de kleinste haartjes, tot wel 8 weken lang!

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Op de achterkant van de doos vind je belangrijke informatie over het product en voor wie het geschikt is en wie niet. Ik raad je aan voor de verkoop dit goed te bekijken en in overweging te nemen of dit product geschikt is voor jou. Wie een lichte huid en een donkere haarkleur heeft, zal het meeste succes boeken met Philips Lumea. De donkere haartjes bevatten veel melanine waardoor het licht makkelijker naar de haarwortel geleid wordt.

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Op de achterkant staat ook duidelijk aangegeven hoe je de Philips Lumea moet gebruiken. Je gebruikt hem de eerste vier keren om de twee weken en daarna zul je zien dat je haartjes tot 8 weken weg blijven. Na de vierde behandeling kun je de volgende behandeling tot wel 8 weken uitstellen, ideaal! Op de plaatjes zie je ook dat het haar tussen de behandelingen natuurlijk uitvalt en de teruggroei vertraagd wordt. Ik kan niet wachten op gladde en haarloze benen.

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Dit is hem dan de Philips Lumea, het doet je eigenlijk meteen een beetje aan een pistool denken. De Lumea ligt erg prettig in de hand en is helemaal niet zwaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je na het behandelen een lamme arm of hand hebt.

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

De Philips Lumea is heel simpel in gebruik en er zitten geen overbodige en gekke functies op. Er zit een aan en uit knop op en een knop om de stand hoger of lager te zetten. De Philips Lumea heeft vijf standen en in de gebruiksaanwijzing kun je vinden welke stand geschikt is voor jouw huid. Ook vind je een batterij indicator, brandt het lampje groen is hij voldoende opgeladen en wordt hij rood, dan moet de Lumea weer opgeladen worden.

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Aan de achterkant vind je een venster met daarin ‘ready’, deze geeft aan wanneer de Lumea goed op de huid is geplaatst en wanneer je kan filtsen. Er gaat dan een groen lampje branden en dan kun je flitsen. Hij doet het trouwens uit veiligheid niet als het groene ‘ready’ lampje niet brand. Je kunt dus niet zomaar in het wilde flitsen of op plekken waar het niet mag. En je hoeft geen speciale bril te dragen, wel zo fijn. Ook heeft het apparaat een geïntegreerde UV-filter en dat beschermt je huid tegen de UV-straling.

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

De Philips Lumea is snel in gebruik: zo heb je in 15 minuten al beide onderbenen behandeld en oksels duren slechts 1 minuut. Na vier tot vijf behandelingen zie je al het verschil. Voor een langdurig superglad resultaat dien je de behandeling met Lumea eens in de zes tot acht weken te herhalen. En klaar ben je voor de zomer! En dat allemaal met zo een simpel apparaat voor thuis. Je hoeft dus niet meer naar de schoonheidssalon.

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Lumea is veilig, omdat het instelbaar is op je huidtype en waar je het gaat gebruiken. Zo zijn er speciale opzetkopjes voor je bikinilijn en het gezicht. Ook hier kun je de intensiteit aanpassen, check hiervoor de handleiding van de Lumea welke het meest geschikt is voor jou.

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Gebruik is echt ontzettend simpel ik zal even kort uitleggen hoe het in zijn werk gaat. Als eerste stap moet je alle haartjes van de te behandelen zone verwijderen, dit kan je simpel doen door het te scheren, maar waxen of epileren kan ook. Zorg dat de huid vrij is van producten zoals deodorant, bodylotion of zelfbruiner en als er niets meer op de huid zit kan je beginnen. Kies de juiste intensiteit en zorg voor het juiste kopje voor de desbetreffende plek. Flits daarna je hele zone en zorg dat je niet twee keer dezelfde plek flitst, het is dus handig om in banen te werken. Daarna ben je klaar en gun je je benen rust en zorg je dat ze niet blootgesteld worden aan de zon de komende 24 uur. Daarna herhaal je de behandeling weer met twee weken, simpel toch?

Maandenlang een gladde huid met Philips Lumea

Ben je benieuwd wat anderen van de Lumea vinden of ben je zelf nieuwsgierig geworden naar de Philips Lumea? Kijk hier wat anderen van de Philips Lumea vinden.

Als jij ook maandenlang een gladde huid wilt heeft Philips een leuke actie voor je! Tijdelijk krijg je namelijk tot € 50,00 retour op het aankoopbedrag! Zo wordt een gladde huid in de zomer nog aantrekkelijker. Voor meer informatie over de Lumea en de cashback actie ga je naar de site van Philips Lumea.

Dit is een gesponsord artikel

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  chucky1012
  13 mei 2016 at 06:49

  Goede en duidelijke uitleg!
  Mooie foto’s!
  Echt een goed artikel omdat dit héél anders is dan de artikelen die je lezers van je blog en volgers gewend zijn.

  Xoxo

 • Reply
  Bianca
  13 mei 2016 at 07:16

  Vanwege mijn PCOS (en dus overbeharing) heb ik aan de Lumea gedacht, maar op dit moment is het gewoon voor mij te duur. Ben echt benieuwd of de haren zolang weg blijven, zou je over een tijdje een update kunnen plaatsen? x

 • Reply
  Sofie
  13 mei 2016 at 08:21

  Ik mis een beetje je eind conclusie? Hoelang blijven de haren bij jou op dit moment weg? Haal je die zes tot acht weken ook echt?

  • Reply
   Aranka
   13 mei 2016 at 08:37

   Er komen nog allemaal updates aan met de Lumea! Ik ben nog maar bij de eerste behandeling dus kan er nu nog niet veel over zeggen. Dit is nog de introductie!

 • Reply
  Caitlyn
  13 mei 2016 at 08:45

  Ik las ook je oud artikel uit 2013 over de Philips Lumea (de update) en toen was je toch minder enthousiast vond ik. Zijn er merkbare verschillen tussen de 2 apparaten?
  xx

  • Reply
   Michelle
   13 mei 2016 at 15:51

   er zijn diverse updates geweest sinds 2013, ik heb ook echt teveel haar en ben klaar met scheren. Wil dit ook gaan proberen.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  13 mei 2016 at 09:04

  Duidelijke uitleg. Ik ben erg benieuwd!

 • Reply
  Babs
  13 mei 2016 at 09:55

  Duidelijk artikel! Ik heb toch even een off-topic vraagje, waar heb je die jeans vandaan? Ik ben al een tijdje op zoek naar zo’n broek!

  • Reply
   Aranka
   13 mei 2016 at 10:56

   Van de H&M het is de Shaping Jeans :)

 • Reply
  Jamey - Beauty Unboxing
  13 mei 2016 at 13:19

  Wauw dit lijkt me echt een heel fijn apparaat!

 • Reply
  femketje
  13 mei 2016 at 13:22

  duidelijke review, ben zelf benieuwd hoe het werkt op erg blonde haartjes!

 • Reply
  Daily Dee
  13 mei 2016 at 14:35

  Wat leuk dat je over dit onderwerp blogt! Ik heb IPL behandelingen voor mijn oksels gehad, echt ideaal! Nu heb ik niet veel haar op mijn benen, maar zou dit ook wel graag weg hebben :) Dus dank je voor deze uitleg, is toch wel makkelijker om het thuis te kunnen doen.

 • Reply
  Luna
  13 mei 2016 at 18:33

  Het lijkt me wel wat, maar ik twijfel al heel lang, omdat de eerste reviews van een paar jaar terug niet al te positief waren. Waarschijnlijk zal hij nu ook wel verbetert zijn en dergelijke, maar toch… twijfel… :)

 • Reply
  Jessica
  13 mei 2016 at 20:00

  Ik ben benieuwd of je na een 8 weken nog steeds zo positief bent over dit apparaat. Tot nu toe klinkt het veel belovend.
  Scheren doe ik nu niet meer, alleen in uiterste nood. Ik epileer nu en dat is wel wat pijnlijker dan IPL lichtflitsen.

 • Reply
  Merel
  16 mei 2016 at 11:19

  Ik dacht even kijken of het iets voor mij is maar op de site staat dat het ongeschikt is voor roodharigen. Jammer…

 • Reply
  Nicole
  18 mei 2016 at 13:21

  Fijne review! Ik ben benieuwd of je het uiteindelijk goed vind werken.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  25 mei 2016 at 10:14

  Ik heb dit item nu ook in huis en ik vraag mezelf af of het ook voor mannen geschikt is? Mijn vader heeft bijvoorbeeld een hele vervelende huid, vooral snor en baard… dus iedere dag scheren is een drama voor hem, kan dat hier ook gewoon mee? Ik lees er namelijk niets over op internet. als mijn snor kan, moet dat toch ook werken voor mijn vader?

 • Reply
  rachel
  31 mei 2016 at 18:13

  volg je nou al zolang op insta en ook op snapchat en denk elke keer oja even op haar site kijken #shameoneme bij deze en fun fun fun met duidelijke uitleg :D

  • Reply
   Aranka
   31 mei 2016 at 19:07

   Aaaaah thanks! Ik ben ook jouw stiekeme volger al jaren, haha!

 • Reply
  Ana
  20 juni 2016 at 21:00

  Is dit geschikt voor de donkere huidtype?

 • Laat een reactie achter