Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lush Hair Doctor

 photo Doctor_zpsafc96df8.png

De verse maskers van Lush had ik nog nooit geprobeerd en ben er eigenlijk wel heel erg nieuwsgierig naar! Laatst kreeg ik dit verse haarmasker van Lush toegestuurd en ik was meteen enthousiast en gebruikte het meteen! Het is wel een ander haarmasker dan die voor onder de douche, maar ik ben enthousiast!

 photo Doctor2_zpsd429665e.png

Hair Doctor is een superbehandeling als je last hebt van je hoofdhuid en je haar ook wel eens beter heeft gezeten. Verschillende kleisoorten reinigen je hoofdhuid, pepermunt en rozemarijn verbeteren de doorbloeding van je hoofdhuid, kamille geneest en verzacht. Verder bevat deze wonderpot gist, een veganistische bron van proteine, dat je haar versterkt. Planteolien zorgen ervoor dat je haar minder snel afbreekt! 20 Minuten in laten trekken voor een fris hoofd vol mooie manen! Hair Doctor is vers en bevat geen conserveringsmiddelen. Je moet het in de koelkast bewaren, het is net als onze verse maskers ongeveer drie weken houdbaar.

 photo Doctor3_zps86a3a734.png

Zoals ik al zei werkt dit masker iets anders dan de andere haarmaskers die ik tot nu heb gebruikt. Deze breng je namelijk voor het douchen aan op je droge haar. Voor mijn langere haar had ik een heel potje nodig om het echt goed te laten dekken. Als je daarna je hele haar (en hoofdhuid) hebt ingesmeerd met het masker laat je het 20 minuutjes intrekken. Handig is om je haar daarna vast te dragen en het bijvoorbeeld vast te zetten met een grote knip, zodat het niet op je schouders rust en je geen last hebt van vlekken.

 photo Doctor1_zps2d1910e8.png

Irish Moss Powder zorgt ervoor dat je lekker zachte haren krijgt. Fullers Earth doet zijn werk tegen het overtallige talg. Cetearyl alcohol is een bindmiddel. Ook zit er redelijk wat parfum in, grappig want ik vind het masker helemaal geen sterke geur hebben. Irish Moss Powder het afkooksel ervan zorgt voor een lekker zachte hoofdhuid. De verschillende oliën in het masker zoals kokosolie, jojobaolie, amandelolie en pepermuntolie zorgen voor een betere haar conditie.

Het masker is helemaal vers en bevat geen conserveringsmiddelen. Daarom is het masker maar beperkt houdbaar en moet je het in de koelkast bewaren. Met het masker doe ik ook maar 1x, dus snel op is het wel!

 photo Doctor4_zpsc9ba34e2.png

Het masker ziet er misschien een beetje onsmakelijk uit maar het is een heerlijk romig mengsel dat je heel gemakkelijk over je droge haar kan verdelen. Let wel op dat je het goed aanbrengt bij de hoofdhuid, want daar is het ook erg goed voor.

 photo Doctor5_zpsc1511fb3.png

Het masker laat zich heel makkelijk verdelen over het haar maar in het begin vond ik het maar een beetje onwennig om zo een goedje in je haar te smeren. Onder de douche heb ik er geen problemen mee, maar met droog haar is het toch een beetje gek. Natuurlijk ben ik onder het smeren door weer vergeten foto’s te maken hoe het eruit ziet op je haar, stupid me! Maar als je het op je hoofd en in je haar smeert voel je meteen je hoofdhuid tintelen door de pepermunt die er in zit. Niet heftig maar je voelt het wel iets tintelen, net alsof je arm lichtelijk slaapt. Ik vond het geen vervelend gevoel, maar ik denk als je een gevoelige hoofdhuid hebt je het niet zo prettig vind.

Na het intrekken van 20 minuten ben ik onder de douche gestapt en heb ik het eerst een beetje uitgespoeld en daarna nog goed mijn haar gewassen. Daarna was echt alles er goed uit, het verwijderen is niet erg lastig. Na het wassen voelde het een beetje stug aan, daarom heb ik het ook nog verzorgd met een conditioner!

 photo Doctor6_zps65819ec4.png

Over het resultaat ben ik erg te spreken, mijn haar ziet er prachtig uit en mijn hoofdhuid voelt heel fris en schoon aan door het pepermunt effect. Jammer vind ik wel dat je zo een duur masker met langer haar maar 1x kan gebruiken. Dat maakt het toch wel een duur grapje. De Lush Hair Doctor kan je kopen in de Lush winkels en natuurlijk online voor € 11,95 voor een potje van 95 gram! Oh en vergeet niet het potje te bewaren, lever je er 5 in kan je gratis een masker uitzoeken!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

  1. Deze lijkt me erg lekker! Wel een beetje duur als je er maar 1x mee doet. Da’s jammer. Maar het klinkt goed, ook de ingredienten lijken me erg lekker! En wauw, wat is je haar mooi na afloop!
    XXX

  2. Ik vind dat ook altijd een groot nadeel. Ik heb vrij dik en lang haar. Maskers kunnen zo maar een keer gebruikt worden. Handige tip(van de 5 potjes) Dat wist ik namelijk niet!
    Liefs

  3. Ik ben altijd te spreken over de Lush maskers. Naar deze ben ik ook erg benieuwd! Zeker omdat je ook enthousiast bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *