Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lush Coal Face Reiniger

Jullie weten allemaal vast wel dat ik ontzettend last heb van een vette huid en hier maar wat graag vanaf wil komen. Hier probeer ik dan ook van alles aan te doen maar ik ben nog steeds niet het product tegen gekomen want echt lijkt te werken. Toen ik vorige week in Amsterdam was met mijn vriendin wou zij graag naar de Lush, ik liep lekker met haar mee de Lush winkel in. Had zelf niet de intentie iets te gaan kopen, tot dat ik bij de tweede Lush winkel in Amsterdam mijn oog viel op deze reiniger speciaal voor de vette huid.

Nadat mijn oog op dit product viel vroeg ik de verkoopster om verdere uitleg over het product. Eigenlijk raadde ze me een ander product aan een verse reiniger, maar ik zei eerlijk dat het me te moeilijk in gebruik was en het daarom toch niet zou gaan gebruiken. Daarna zei ze tegen mij dat dit een goed alternatief was maar zonder een scrub functie erin en dat dit product een stuk agressiever was omdat het een zeep is. En een zeep voor je gezicht wordt meestal afgeraden. Maar omdat ik toch al een bagger vet gezichtje heb dacht ik dat het niet veel kwaad kon.

Wat Lush over Coal Face zegt:

Coalface verricht wonderen. Zeker wanneer je huid de jeugdige trekjes begint te verliezen. Drophout is verzachtend en ontgiftend, en rozenhoutolie helpt de huid te verjongen en rimpels tegen te gaan. Houtskool absorbeert overtollig talg en sandelhout is verzachtend. Als je graag een lekker schoon gezicht hebt, zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen, dan is Coalface je product. Wrijf je stuk Coalface tussen je vochtige handpalmen waarna je het schuim op je huid inmasseert. Even inmasseren en afspoelen met lauw warm water. Je kunt Coal Face ook direct op je vochtige huid in masseren.

De reviews op hun website zijn ook lovend, wel krijgen veel mensen er een trekkerige huid van maar dat komt omdat het natuurlijk een zeep is en de huid behoorlijk uitdroogd. Het is dus zeker niet een aan te raden product als je een droge huid van jezelf hebt. In de winkel stond trouwens er duidelijk bij geschreven dat het voor de vette huid was met onzuiverheden en dat vind ik niet heel erg duidelijk in deze tekst terug komen, maar het is dus zeer geschikt voor de vette en onzuivere huid.

En zo ziet de Coal Face eruit, een grijs zwart achtig stukje zeep met een leuke opdruk, het lijkt wel een soort taartje. Ook zitten er zilverachtige stukjes of glitters in, ziet er heel leuk uit in de zeep, maar gelukkig zie je hier niks van terug op je gezicht. De zeep ruikt trouwens wel apart, alleen ik vind het niet vies ruiken. Hij ruikt een beetje naar drop en houtskool achtig maar ook weer niet, snappen jullie me nog ;)?

Natuurlijk is jullie vraag meteen, krijg je hier niet een verschrikkelijk zwart gezicht van. Nee, op de manier hoe ik hem gebruik niet. Ik zal jullie zo laten zien hoe ik het product gebruik. Als je de zeep gewoon over je gezicht heen wrijft kan het wel een zwartig laagje achter laten, maar als je dit weer afspoelt met water is er niks meer aan de hand. Pas trouwens wel op met witte washandjes en handdoeken, die kunnen ook grijs willen en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Goed, ik zal jullie meteen maar even vertellen hoe ik het fijn vind om dit product te gebruiken. Ik gebruik hem ’s ochtends onder de douche. Ik heb een speciaal gezichtsborsteltje van The Body Shop en deze maak ik nat onder de douche. Daarna ga ik met het natte borsteltje over het stukje zeep heen zodat er voldoende zeep in het borsteltje zit. Met het borsteltje maak ik nu ronddraaiende bewegingen over mijn gehele gezicht en hals. Dit zorgt ervoor dat mijn huid ook lichtjes gescrubt en gereinigd wordt.

Omdat ik een hele vette huid van mezelf heb, heb ik na het douchen helemaal geen last van een trekkerige of gevoelige huid. Ik hou juist een heerlijke zachte huid over, ik smeer hem daarna wel in met een olie vrije dagcrème van Kiehls om hem toch nog wat voeding te geven en ik dat ook een prettig gevoel vind om mijn huid te voorzien van een lekkere crème.

Maar de ham vraag is natuurlijk, werkt het product? En ik kan zeggen dat ik echt ontzettend verrast ben! Mijn huid is ’s middags echt een stuk minder vet en mijn foundation blijft erg goed zitten en gaat niet meer glijden of ophogen omdat ik er per ongeluk met mijn vingers aan heb gezeten. Ook zijn mijn onzuiverheden een stuk minder dan eerst. Mee-eters op mijn kin en t-zone zijn echt een stuk minder geworden. Of dit een nieuwe holy grail is weet ik niet, daar moet ik het denk ik nog iets langer voor testen, maar ik ben zeker erg onder de indruk. Ik gebruik het product nu elke dag onder de douche en dat blijf ik voorlopig zeker doen, want ik vind het echt geweldig.

Mijn huid na het gebruiken van de zeep, mijn huid ziet er totaal niet rood uit, wel iets maar dat heb ik altijd en komt natuurlijk ook een beetje door het borsteltje. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat en mijn gezicht voelt echt zijde zacht aan. Als je dus last hebt van een vette huid en je wilt hier echt vanaf is dit zeker een aanrader voor jou!

De Lush Coal Face kan je bij elke Lush kopen voor € 8,95 per 100 gram. Dit lijkt misschien duur, maar je krijgt echt een groot stuk en daar doe je echt ontzettend lang mee!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

  1. Ik ben erg blij met deze review en het eindresultaat ziet er inderdaad goed uit – eerlijk gezegd anders dan verwacht. Nu toch wel erg benieuwd geworden naar dit product.

  2. Wat een mooi product weer van Lush, ik ben sowieso de laatste tijd groot fan! Fijn dat je een product hebt gevonden dat je ‘vettige’ huid tegengaat. Zelf heb ik last van het totaal tegenovergestelde: Een pijnlijke, droge winterhuid.

  3. Lijkt me wel fijn! maar ik zou er echt een willen voor de gevoelige , vette en veel mee-eters.. dus een hardnekkige zeep lijkt me niet echt ideaal. xx Liefs

    1. Ik heb ook een zeer droge huid dus ik koop eigenlijk helemaal geen zeep..Wel jammer want zeep van Lush zijn zo mooi en ruiken heerlijk ik heb nog snow cake liggen maar eigenlijk gebruik ik hem niet..:(

  4. Ik gebruik het zusje van Coal Face namelijk de: Fresh Farmacy & daarna Tea tree toner,
    echt een geweldige combi! En oja.. Soms heb je wel een trekkerig gevoel maar daarna gebruik ik de 8 hour cream en dan is het zo weg! xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *