Op de middelbare school was het bijna standaard, iedereen kocht in de pauze een frikandelbroodje. Ik moet toegeven dat ik me daar ook vaker schuldig aan maakte dan me lief is, maar ze zijn gewoon zo lekker. Alleen ze zijn vrij prijzig voor wat je eigenlijk krijgt, een stukje bladerdeeg, curry en frikandel, die kunnen we zelf ook wel heel makkelijk en goedkoop maken!
Wat heb je nodig?
– Bladerdeeg
– Frikandellen
– Curry
Ja, dat is echt alles, een simpeler recept bestaat er bijna niet. Je kan eventueel nog een ei gebruiken om de broodjes mee te bestrijken alleen dat vind ik altijd een beetje zonde van het ei, ze zijn er niet lekkerder om. Maar als jij graag mooie bruine broodjes hebt kun je natuurlijk wel een ei gebruiken.
Omdat de broodjes echt heel snel klaar zijn beginnen we meteen met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Zorg er trouwens wel voor dat de frikandellen en bladerdeeg goed dooi zijn. De bladerdeeg moet je even uit de vriezer halen en de frikandellen kan je even ontdooien in de magnetron. Als alles dooi is snijden we de plakjes bladerdeeg door de helft en doen hier een lekkere streep curry op.
Daarna leggen we de frikandel er op. Ik mijn frikandel even op maat gesneden omdat onze frikandellen iets te lang waren.
Daarna leggen we het andere helft bladerdeeg erop. Deze trek ik iets uit elkaar zodat hij wat beter past. Ook maak ik er de bekende sneetjes in zodat je de frikandel kan zien. Het bladerdeeg maak ik vast met een vorkje. Daarna kunnen de broodjes voor 15 minuten de oven in!
En klaar zijn de frikandelbroodjes! Heel gemakkelijk te maken en een stuk goedkoper dan in de kantine of bij de supermarkt en super leuk om te maken!
Ik had tijdens de lunch weer even een flashback momentje naar mijn schooltijd, wat waren deze broodjes toch altijd lekker in de pauze’s! Nu weet ik dat ik ze ook heel gemakkelijk en snel thuis kan maken voor maar een paar cent! Eetsmakelijk!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
28 reacties
Kiss & Make-up
18 oktober 2014 at 14:51Bah nee, zo vies vind ik dit, die worstjes zien er echt niet lekker uit, lol :-)
milou
18 oktober 2014 at 14:53Bleeh ik gruwel echt van frikadellen haha! Maar het is inderdaad wel simpel. Ook lekker met een worstje!
BeautyReviewsNL
18 oktober 2014 at 15:04Fijne tip! Ik kocht ze ook altijd in de kantine vroeger haha.
Jhemyla Van Es
18 oktober 2014 at 15:18Oeeh ik hou er van haha!
allsweetbeauty
18 oktober 2014 at 15:24Erg leuk, ga deze zeker een keertje maken. Vooral mijn broertje is gek op dit soort broodjes!
Tessa
18 oktober 2014 at 15:26Oeh ja dit is zo lekker! Of gewoon een frikandel op een bolletje mmm! Het ziet er echt heerlijk uit!
Liefs, Tessa
chucky1012
18 oktober 2014 at 15:36Dit is zo heerlijk ;-)
Esmée
18 oktober 2014 at 15:41Brrrr, ik hou echt niet van frikadellen! Maar mijn vriend wel dus hier zou ik hem wel erg blij mee kunnen maken! Een makkelijk recept voor een kaasbroodje lijkt me ook leuk :D x
Tamara
18 oktober 2014 at 15:46Je Zou oook de broodjes van te voren kunnen insmeren met eigeel dan worden ze mooi bruin :)
artisticstateofmind
18 oktober 2014 at 16:32Ik vind frikandellen alleen lekker in een frikandelbroodje… verder hoef ik ze ook echt niet .Het is een beetje mijn ‘angst voedsel’. Een kroket of kaassouflee is wat veiliger haha ! Maar ik heb ze nog nooit zelf gemaakt!
MySimplySpecial
18 oktober 2014 at 16:41Lekker makkelijk om te maken!
Hester
18 oktober 2014 at 16:46Deze broodjes zijn ook een tijdje ‘hip’ geweest bij mij op school, in elk mogelijk tussenuur kwamen ze met dozen frikandelbroodjes van de AH aanzetten haha. Ik heb ze toen één keer zelf gegeten en dat vond ik eigenlijk niet zo’n succes, maar zelfgemaakt (en warm) vind ik ze waarschijnlijk wel lekker :)
Beau
18 oktober 2014 at 17:33Hmm… ik weet niet of dit echt iets voor mij is :-) Vind frikandellen wel lekker alleen frikandelbroodjes eet ik dan weer nooit.
dailycupofblablabla
18 oktober 2014 at 17:37Heerlijke Aranka post dit! Wij eten alleen kipfrikandellen thuis. No pigmeat ;-)
femketje
18 oktober 2014 at 18:15oehh lekker :D altijd goed te doen die home made frikandellebroodjes!
Kim
18 oktober 2014 at 18:17Oh wat leuk en makkelijk! Ik kocht ze ook altijd in de pauze en nu stiekem nog wel eens in de stad, ze zijn zo lekker haha!
elegantic
18 oktober 2014 at 18:23Ik maak ze zelf ook altijd graag. Altijd leuk om te zien hoe anderen het maken, ik maak ze zelf op net wat andere manier haha!
Melissa
18 oktober 2014 at 18:38Je kunt ze beter gewoon bevroren 20 minuten op 220 graden doen, dan worden ze lekkerder
xmmke
18 oktober 2014 at 19:17Ziet er heel makkelijk uit om te maken! :)
Anne Solveig
18 oktober 2014 at 21:45Ha! Jeugdsentiment!
debbieschrijft
19 oktober 2014 at 00:05Leuk recept, maar “dooi” is hier niet goed gebruikt. -> “Als de frikandellen en het bladerdeeg zijn ONTDOOID”
Beautydagboek
19 oktober 2014 at 10:25Ah, lekker! Ik hou van frikandellenbroodjes :). Het is eigelijk ook zo simpel, inderdaad een stuk goedkoper.
Mirne
19 oktober 2014 at 10:55Oeeeh, deze at ik ook veel te veel op school.
dianacarlton
19 oktober 2014 at 11:57Zo makkelijk! Ik ga ze een keer maken voor mijn man, die is er gek op!
Paulien | AzaraBeauty
19 oktober 2014 at 22:25Hmmm lekker! Inderdaad iets van de pauzes op school vroeger ;-)
Oh er staan trouwens de-het foutjes in je artikel. Het andere helft –> de andere helft en de bladerdeeg–> het bladerdeeg
Isabelle
20 oktober 2014 at 17:59ik at ze eerst ook altijd ! maar sinds een paar maanden koop ik ze niet meer in de winkel omdat ik dat bladerdeeg (en frikandel) altijd zo flauw vind smaken.
Maar deze zien er heerlijk uit ! leuk om even uit te proberen tijdens de vakantie :)
Melissa Charlotte
21 oktober 2014 at 23:00Mijn vriend en ik wilde dit een tijdje geleden maken maar toen kon ’t niet en het is er ook nooit meer van gekomen. Toch maar eens doen want het is te lekker om niet te doen.
tevredenthuis.blogspot.nl
13 november 2014 at 14:26Zoonlief vroeg of ik frikandelbroodjes wilde kopen. Zelf maken is veel leuker!