Lunchtip: Frikandelbroodjes

 photo Frikandelbroodjes8_zps379a3aef.png

Op de middelbare school was het bijna standaard, iedereen kocht in de pauze een frikandelbroodje. Ik moet toegeven dat ik me daar ook vaker schuldig aan maakte dan me lief is, maar ze zijn gewoon zo lekker. Alleen ze zijn vrij prijzig voor wat je eigenlijk krijgt, een stukje bladerdeeg, curry en frikandel, die kunnen we zelf ook wel heel makkelijk en goedkoop maken!

 photo Frikandelbroodjes_zpscb60512a.png

Wat heb je nodig?

– Bladerdeeg
– Frikandellen
– Curry

Ja, dat is echt alles, een simpeler recept bestaat er bijna niet. Je kan eventueel nog een ei gebruiken om de broodjes mee te bestrijken alleen dat vind ik altijd een beetje zonde van het ei, ze zijn er niet lekkerder om. Maar als jij graag mooie bruine broodjes hebt kun je natuurlijk wel een ei gebruiken.

 photo Frikandelbroodjes2_zpsf9676cbd.png

Omdat de broodjes echt heel snel klaar zijn beginnen we meteen met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Zorg er trouwens wel voor dat de frikandellen en bladerdeeg goed dooi zijn. De bladerdeeg moet je even uit de vriezer halen en de frikandellen kan je even ontdooien in de magnetron. Als alles dooi is snijden we de plakjes bladerdeeg door de helft en doen hier een lekkere streep curry op.

 photo Frikandelbroodjes1_zpsfb1b2274.png

Daarna leggen we de frikandel er op. Ik mijn frikandel even op maat gesneden omdat onze frikandellen iets te lang waren.

 photo Frikandelbroodjes3_zps28c2a679.png

Daarna leggen we het andere helft bladerdeeg erop. Deze trek ik iets uit elkaar zodat hij wat beter past. Ook maak ik er de bekende sneetjes in zodat je de frikandel kan zien. Het bladerdeeg maak ik vast met een vorkje. Daarna kunnen de broodjes voor 15 minuten de oven in!

 photo Frikandelbroodjes6_zps1e9c2a74.png

 photo Frikandelbroodjes11_zps371812eb.png

En klaar zijn de frikandelbroodjes! Heel gemakkelijk te maken en een stuk goedkoper dan in de kantine of bij de supermarkt en super leuk om te maken!

 photo Frikandelbroodjes8_zps379a3aef.png

 photo Frikandelbroodjes10_zpscfab35f4.png

Ik had tijdens de lunch weer even een flashback momentje naar mijn schooltijd, wat waren deze broodjes toch altijd lekker in de pauze’s! Nu weet ik dat ik ze ook heel gemakkelijk en snel thuis kan maken voor maar een paar cent! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

  • Reply
    Kiss & Make-up
    18 oktober 2014 at 14:51

    Bah nee, zo vies vind ik dit, die worstjes zien er echt niet lekker uit, lol :-)

  • Reply
    milou
    18 oktober 2014 at 14:53

    Bleeh ik gruwel echt van frikadellen haha! Maar het is inderdaad wel simpel. Ook lekker met een worstje!

  • Reply
    BeautyReviewsNL
    18 oktober 2014 at 15:04

    Fijne tip! Ik kocht ze ook altijd in de kantine vroeger haha.

  • Reply
    Jhemyla Van Es
    18 oktober 2014 at 15:18

    Oeeh ik hou er van haha!

  • Reply
    allsweetbeauty
    18 oktober 2014 at 15:24

    Erg leuk, ga deze zeker een keertje maken. Vooral mijn broertje is gek op dit soort broodjes!

  • Reply
    Tessa
    18 oktober 2014 at 15:26

    Oeh ja dit is zo lekker! Of gewoon een frikandel op een bolletje mmm! Het ziet er echt heerlijk uit!
    Liefs, Tessa

  • Reply
    chucky1012
    18 oktober 2014 at 15:36

    Dit is zo heerlijk ;-)

  • Reply
    Esmée
    18 oktober 2014 at 15:41

    Brrrr, ik hou echt niet van frikadellen! Maar mijn vriend wel dus hier zou ik hem wel erg blij mee kunnen maken! Een makkelijk recept voor een kaasbroodje lijkt me ook leuk :D x

  • Reply
    Tamara
    18 oktober 2014 at 15:46

    Je Zou oook de broodjes van te voren kunnen insmeren met eigeel dan worden ze mooi bruin :)

  • Reply
    artisticstateofmind
    18 oktober 2014 at 16:32

    Ik vind frikandellen alleen lekker in een frikandelbroodje… verder hoef ik ze ook echt niet .Het is een beetje mijn ‘angst voedsel’. Een kroket of kaassouflee is wat veiliger haha ! Maar ik heb ze nog nooit zelf gemaakt!

  • Reply
    MySimplySpecial
    18 oktober 2014 at 16:41

    Lekker makkelijk om te maken!

  • Reply
    Hester
    18 oktober 2014 at 16:46

    Deze broodjes zijn ook een tijdje ‘hip’ geweest bij mij op school, in elk mogelijk tussenuur kwamen ze met dozen frikandelbroodjes van de AH aanzetten haha. Ik heb ze toen één keer zelf gegeten en dat vond ik eigenlijk niet zo’n succes, maar zelfgemaakt (en warm) vind ik ze waarschijnlijk wel lekker :)

  • Reply
    Beau
    18 oktober 2014 at 17:33

    Hmm… ik weet niet of dit echt iets voor mij is :-) Vind frikandellen wel lekker alleen frikandelbroodjes eet ik dan weer nooit.

  • Reply
    dailycupofblablabla
    18 oktober 2014 at 17:37

    Heerlijke Aranka post dit! Wij eten alleen kipfrikandellen thuis. No pigmeat ;-)

  • Reply
    femketje
    18 oktober 2014 at 18:15

    oehh lekker :D altijd goed te doen die home made frikandellebroodjes!

  • Reply
    Kim
    18 oktober 2014 at 18:17

    Oh wat leuk en makkelijk! Ik kocht ze ook altijd in de pauze en nu stiekem nog wel eens in de stad, ze zijn zo lekker haha!

  • Reply
    elegantic
    18 oktober 2014 at 18:23

    Ik maak ze zelf ook altijd graag. Altijd leuk om te zien hoe anderen het maken, ik maak ze zelf op net wat andere manier haha!

  • Reply
    Melissa
    18 oktober 2014 at 18:38

    Je kunt ze beter gewoon bevroren 20 minuten op 220 graden doen, dan worden ze lekkerder

  • Reply
    xmmke
    18 oktober 2014 at 19:17

    Ziet er heel makkelijk uit om te maken! :)

  • Reply
    Anne Solveig
    18 oktober 2014 at 21:45

    Ha! Jeugdsentiment!

  • Reply
    debbieschrijft
    19 oktober 2014 at 00:05

    Leuk recept, maar “dooi” is hier niet goed gebruikt. -> “Als de frikandellen en het bladerdeeg zijn ONTDOOID”

  • Reply
    Beautydagboek
    19 oktober 2014 at 10:25

    Ah, lekker! Ik hou van frikandellenbroodjes :). Het is eigelijk ook zo simpel, inderdaad een stuk goedkoper.

  • Reply
    Mirne
    19 oktober 2014 at 10:55

    Oeeeh, deze at ik ook veel te veel op school.

  • Reply
    dianacarlton
    19 oktober 2014 at 11:57

    Zo makkelijk! Ik ga ze een keer maken voor mijn man, die is er gek op!

  • Reply
    Paulien | AzaraBeauty
    19 oktober 2014 at 22:25

    Hmmm lekker! Inderdaad iets van de pauzes op school vroeger ;-)
    Oh er staan trouwens de-het foutjes in je artikel. Het andere helft –> de andere helft en de bladerdeeg–> het bladerdeeg

  • Reply
    Isabelle
    20 oktober 2014 at 17:59

    ik at ze eerst ook altijd ! maar sinds een paar maanden koop ik ze niet meer in de winkel omdat ik dat bladerdeeg (en frikandel) altijd zo flauw vind smaken.
    Maar deze zien er heerlijk uit ! leuk om even uit te proberen tijdens de vakantie :)

  • Reply
    Melissa Charlotte
    21 oktober 2014 at 23:00

    Mijn vriend en ik wilde dit een tijdje geleden maken maar toen kon ’t niet en het is er ook nooit meer van gekomen. Toch maar eens doen want het is te lekker om niet te doen.

  • Reply
    tevredenthuis.blogspot.nl
    13 november 2014 at 14:26

    Zoonlief vroeg of ik frikandelbroodjes wilde kopen. Zelf maken is veel leuker!

  • Laat een reactie achter