Ik ben gek op zalm en warme afgebakken broodjes. Vaak maken we heel simpel afbakbroodjes met kaas en ham daartussen en doen het vervolgens in de oven. Dit keer besloten we iets anders te maken en wat dingen uit de kast bij elkaar te zoeken. We maakten ciabatta broodjes met roomkaas, zalm, pijnboompitten en champignons, misschien een gekke combinatie, maar het was zó lekker dat ik dit met iedereen moet delen.
Wat heb je nodig?
– Ciabatta’s
– Zalm
– Kruiden roomkaas
– Pijnboompitten
– Champignons
Eventueel peper en zout om het op smaak te brengen als je dat wil, wij vonden deze smaak al prima maar er zijn mensen die er graag nog even wat peper en zout bij doen.
Begin eerst met de oven voor te verwarmen op 220 graden en snijd vervolgens de champignons in stukjes en bak deze aan met de pijnboompitjes. Zodra deze bruin zijn en beginnen te ruiken zijn ze klaar. Ondertussen snijd je de ciabatta door midden en besmeert beide kanten met roomkaas en legt hier een plak zalm overheen. Verdeel daarna de champignons en pijnboompitten over het broodje en doe dan het andere deel er weer bovenop. Vervolgens gaan de broodjes gedurende 8 minuten in de oven op 220 graden.
En wat je dan uit de oven haalt is dit heerlijke en warme broodje! Zoals je kan zien is de zalm wat gaan aanbakken wat ik zelf echt heel erg lekker vind. De combinatie van zalm, roomkaas, pijnboompitten en champignons is heel bijzonder maar wel heel erg lekker en zeker aan te raden een keertje te proberen!
Omdat je de broodjes maar 8 minuten in de oven hebt gehad zijn ze niet keihard geworden en kan je ze gemakkelijk opeten, heel makkelijk en lekker!
Hmm, ziet dit er niet heerlijk uit? Ik weet zeker als je alle ingrediënten lust je hieraan echt een heerlijke lunch hebt en het is helemaal niet moeilijk om te maken!
Jammer dat het net al middag is geweest, maar je moet het recept zeker even onthouden voor een andere dag, het is heerlijk! Eetsmakelijk allemaal en een fijn weekend!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
19 reacties
chucky1012
29 november 2014 at 15:03Dat broodje ziet er heerlijk en goed belegd uit!
Vis eten is zo gezond.
Simone
29 november 2014 at 15:04Lijkt me echt mega lekker, ik ben ook dol op zalm en champignons zijn een grote favoriet van me. Dit moet ik proberen!
Kirsten
29 november 2014 at 15:57ik denk dat je de pijnboompitjes en champignons beter niet tegelijk in 1 pan kan doen. Dan branden de pijnboompitjes te snel aan
Charlotte
29 november 2014 at 16:03Yum zalm en roomkaas is een top combinatie! lekker lekker
Joyce - Beamingbeautynl
29 november 2014 at 16:13Hm lijkt me erg lekker! Ga het zeker eens proberen!
lucindainwonderland
29 november 2014 at 16:14Als ik iets lekker vind en eigenlijk wat vaker zou moeten gaan eten, is het wel zalm. Laatst bij een bedrijfsuitje heb ik het ook weer gegeten en oef wat is het lekker. Toch ga ik denk ik even naar de visboer om het te halen, want ik vertrouw mijn supermarkt er niet mee hahaha. xxx Lucinda
Diolifestyle
29 november 2014 at 16:51Ziet er erg lekker en knapperig uit!
Margot
29 november 2014 at 16:53Zalm met roomkaas blijft lekker!
inspiredbylifee
29 november 2014 at 17:22YUMMY dat ziet er echt lekker uit
Sarah
29 november 2014 at 17:27Hmm, dit klinkt echt heerlijk! Ga ik eens proberen! :D
Esmée
29 november 2014 at 17:32Hmmmm, lekker! Zalm en roomkaas is gewoon DE combinatie, zo lekker! X
fullsizehousewife.nl
29 november 2014 at 17:45Ziet er heerlijk uit!
Zalm en roomkaas blijft een goede combo :)
Marjoleinee
29 november 2014 at 18:13Yummie, het ziet er echt overheerlijk uit! :) Ik ben echt dol op jouw blog vanwege alle recepten!
laura Isabelle
29 november 2014 at 18:37Oh dat ziet er goed uit zeg !
roosjeee03
29 november 2014 at 19:17Hmm, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het zeker eens uitproberen :)
Elsbet | La Vie Pure
29 november 2014 at 21:45Oh, wauw, wat lekker!
xwiesx
30 november 2014 at 21:30Ik krijg hier honger van haha.
Koekkie
3 december 2014 at 00:07Na het bakken een beetje rucola ertussen is ook delicious denk ik. Zalm + rucola + pijnboompitjes + roomkaas = heaven!
Rachelle
10 december 2014 at 12:24hmm dit ziet er echt heerlijk uit en hier krijg ik enorme honger van! Op mijn vrije dag maar snel eens proberen. :)