Search
Close this search box.

Lunchtip: Ciabatta met zalm uit de oven

 photo Ciabattametzalm7_zps7b66b97e.png

Ik ben gek op zalm en warme afgebakken broodjes. Vaak maken we heel simpel afbakbroodjes met kaas en ham daartussen en doen het vervolgens in de oven. Dit keer besloten we iets anders te maken en wat dingen uit de kast bij elkaar te zoeken. We maakten ciabatta broodjes met roomkaas, zalm, pijnboompitten en champignons, misschien een gekke combinatie, maar het was zó lekker dat ik dit met iedereen moet delen.

 photo Ciabattametzalm_zps8e69895d.png

Wat heb je nodig?

– Ciabatta’s
– Zalm
– Kruiden roomkaas
– Pijnboompitten
– Champignons

Eventueel peper en zout om het op smaak te brengen als je dat wil, wij vonden deze smaak al prima maar er zijn mensen die er graag nog even wat peper en zout bij doen.

 photo Ciabattametzalm1_zpsf298b437.png

Begin eerst met de oven voor te verwarmen op 220 graden en snijd vervolgens de champignons in stukjes en bak deze aan met de pijnboompitjes. Zodra deze bruin zijn en beginnen te ruiken zijn ze klaar. Ondertussen snijd je de ciabatta door midden en besmeert beide kanten met roomkaas en legt hier een plak zalm overheen. Verdeel daarna de champignons en pijnboompitten over het broodje en doe dan het andere deel er weer bovenop. Vervolgens gaan de broodjes gedurende 8 minuten in de oven op 220 graden.

 photo Ciabattametzalm2_zpsfac24a67.png

En wat je dan uit de oven haalt is dit heerlijke en warme broodje! Zoals je kan zien is de zalm wat gaan aanbakken wat ik zelf echt heel erg lekker vind. De combinatie van zalm, roomkaas, pijnboompitten en champignons is heel bijzonder maar wel heel erg lekker en zeker aan te raden een keertje te proberen!

 photo Ciabattametzalm6_zps81779d24.png

Omdat je de broodjes maar 8 minuten in de oven hebt gehad zijn ze niet keihard geworden en kan je ze gemakkelijk opeten, heel makkelijk en lekker!

 photo Ciabattametzalm5_zpsf85d3fff.png

Hmm, ziet dit er niet heerlijk uit? Ik weet zeker als je alle ingrediënten lust je hieraan echt een heerlijke lunch hebt en het is helemaal niet moeilijk om te maken!

 photo Ciabattametzalm3_zpsf1f07969.png

 photo Ciabattametzalm4_zps7eb5c64b.png

Jammer dat het net al middag is geweest, maar je moet het recept zeker even onthouden voor een andere dag, het is heerlijk! Eetsmakelijk allemaal en een fijn weekend!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

  1. ik denk dat je de pijnboompitjes en champignons beter niet tegelijk in 1 pan kan doen. Dan branden de pijnboompitjes te snel aan

  2. Als ik iets lekker vind en eigenlijk wat vaker zou moeten gaan eten, is het wel zalm. Laatst bij een bedrijfsuitje heb ik het ook weer gegeten en oef wat is het lekker. Toch ga ik denk ik even naar de visboer om het te halen, want ik vertrouw mijn supermarkt er niet mee hahaha. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *