Lunchtip: Ciabatta met zalm uit de oven

 photo Ciabattametzalm7_zps7b66b97e.png

Ik ben gek op zalm en warme afgebakken broodjes. Vaak maken we heel simpel afbakbroodjes met kaas en ham daartussen en doen het vervolgens in de oven. Dit keer besloten we iets anders te maken en wat dingen uit de kast bij elkaar te zoeken. We maakten ciabatta broodjes met roomkaas, zalm, pijnboompitten en champignons, misschien een gekke combinatie, maar het was zó lekker dat ik dit met iedereen moet delen.

 photo Ciabattametzalm_zps8e69895d.png

Wat heb je nodig?

– Ciabatta’s
– Zalm
– Kruiden roomkaas
– Pijnboompitten
– Champignons

Eventueel peper en zout om het op smaak te brengen als je dat wil, wij vonden deze smaak al prima maar er zijn mensen die er graag nog even wat peper en zout bij doen.

 photo Ciabattametzalm1_zpsf298b437.png

Begin eerst met de oven voor te verwarmen op 220 graden en snijd vervolgens de champignons in stukjes en bak deze aan met de pijnboompitjes. Zodra deze bruin zijn en beginnen te ruiken zijn ze klaar. Ondertussen snijd je de ciabatta door midden en besmeert beide kanten met roomkaas en legt hier een plak zalm overheen. Verdeel daarna de champignons en pijnboompitten over het broodje en doe dan het andere deel er weer bovenop. Vervolgens gaan de broodjes gedurende 8 minuten in de oven op 220 graden.

 photo Ciabattametzalm2_zpsfac24a67.png

En wat je dan uit de oven haalt is dit heerlijke en warme broodje! Zoals je kan zien is de zalm wat gaan aanbakken wat ik zelf echt heel erg lekker vind. De combinatie van zalm, roomkaas, pijnboompitten en champignons is heel bijzonder maar wel heel erg lekker en zeker aan te raden een keertje te proberen!

 photo Ciabattametzalm6_zps81779d24.png

Omdat je de broodjes maar 8 minuten in de oven hebt gehad zijn ze niet keihard geworden en kan je ze gemakkelijk opeten, heel makkelijk en lekker!

 photo Ciabattametzalm5_zpsf85d3fff.png

Hmm, ziet dit er niet heerlijk uit? Ik weet zeker als je alle ingrediënten lust je hieraan echt een heerlijke lunch hebt en het is helemaal niet moeilijk om te maken!

 photo Ciabattametzalm3_zpsf1f07969.png

 photo Ciabattametzalm4_zps7eb5c64b.png

Jammer dat het net al middag is geweest, maar je moet het recept zeker even onthouden voor een andere dag, het is heerlijk! Eetsmakelijk allemaal en een fijn weekend!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

  • Reply
    chucky1012
    29 november 2014 at 15:03

    Dat broodje ziet er heerlijk en goed belegd uit!
    Vis eten is zo gezond.

  • Reply
    Simone
    29 november 2014 at 15:04

    Lijkt me echt mega lekker, ik ben ook dol op zalm en champignons zijn een grote favoriet van me. Dit moet ik proberen!

  • Reply
    Kirsten
    29 november 2014 at 15:57

    ik denk dat je de pijnboompitjes en champignons beter niet tegelijk in 1 pan kan doen. Dan branden de pijnboompitjes te snel aan

  • Reply
    Charlotte
    29 november 2014 at 16:03

    Yum zalm en roomkaas is een top combinatie! lekker lekker

  • Reply
    Joyce - Beamingbeautynl
    29 november 2014 at 16:13

    Hm lijkt me erg lekker! Ga het zeker eens proberen!

  • Reply
    lucindainwonderland
    29 november 2014 at 16:14

    Als ik iets lekker vind en eigenlijk wat vaker zou moeten gaan eten, is het wel zalm. Laatst bij een bedrijfsuitje heb ik het ook weer gegeten en oef wat is het lekker. Toch ga ik denk ik even naar de visboer om het te halen, want ik vertrouw mijn supermarkt er niet mee hahaha. xxx Lucinda

  • Reply
    Diolifestyle
    29 november 2014 at 16:51

    Ziet er erg lekker en knapperig uit!

  • Reply
    Margot
    29 november 2014 at 16:53

    Zalm met roomkaas blijft lekker!

  • Reply
    inspiredbylifee
    29 november 2014 at 17:22

    YUMMY dat ziet er echt lekker uit

  • Reply
    Sarah
    29 november 2014 at 17:27

    Hmm, dit klinkt echt heerlijk! Ga ik eens proberen! :D

  • Reply
    Esmée
    29 november 2014 at 17:32

    Hmmmm, lekker! Zalm en roomkaas is gewoon DE combinatie, zo lekker! X

  • Reply
    fullsizehousewife.nl
    29 november 2014 at 17:45

    Ziet er heerlijk uit!

    Zalm en roomkaas blijft een goede combo :)

  • Reply
    Marjoleinee
    29 november 2014 at 18:13

    Yummie, het ziet er echt overheerlijk uit! :) Ik ben echt dol op jouw blog vanwege alle recepten!

  • Reply
    laura Isabelle
    29 november 2014 at 18:37

    Oh dat ziet er goed uit zeg !

  • Reply
    roosjeee03
    29 november 2014 at 19:17

    Hmm, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het zeker eens uitproberen :)

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    29 november 2014 at 21:45

    Oh, wauw, wat lekker!

  • Reply
    xwiesx
    30 november 2014 at 21:30

    Ik krijg hier honger van haha.

  • Reply
    Koekkie
    3 december 2014 at 00:07

    Na het bakken een beetje rucola ertussen is ook delicious denk ik. Zalm + rucola + pijnboompitjes + roomkaas = heaven!

  • Reply
    Rachelle
    10 december 2014 at 12:24

    hmm dit ziet er echt heerlijk uit en hier krijg ik enorme honger van! Op mijn vrije dag maar snel eens proberen. :)

  • Laat een reactie achter