Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Ik ben gek op broodjes rosbief, als ik die kan kiezen in een broodjeszaak neem ik die altijd. Maar eigenlijk eet ik het thuis nooit, terwijl het ontzettend makkelijk zelf te maken is. Ik had ineens ontzettend zin in een lekker broodje met rosbief dus besloot er zelf eentje te maken en het is super makkelijk!

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Wat heb je nodig?

 • lekkere broodjes
 • rosbief
 • mayonaise
 • rucola
 • pijnboompitten
 • peper
 • zout

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Snijd eerst de broodjes door midden, ik koos voor een Italiaanse bol, maar het is ook erg lekker op een ciabatta broodje.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Smeer daarna de onderkant in met mayonaise. Ik gebruik hiervoor een zuurdere mayonaise, dit vind ik meer smaak aan het geheel geven dan een zoetere mayonaise.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Zelf vind ik het lekker als het broodje rijkelijk belegd is, daarom gebruik ik een stuk of 5 plakjes rosbief, maar dat hoeft natuurlijk niet zo veel te zijn. Natuurlijk vergeet ik van de andere helft weer foto’s te maken. Maar na de rosbief kruid ik het met peper en zout, voeg de pijnboompitten toe en een handje rucola.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Dan is eindelijk je broodje klaar! Het is even een kwestie van een broodje in een minuut bouwen, maar dan heb je wel echt een heerlijk broodje om tussen de middag op te eten! Het is ook lekker de mayonaise te vervangen door pesto, maar dat is natuurlijk aan jezelf wat je lekkerder vindt.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Hmm, ziet het er niet heerlijk uit? Jammer dat alles nu op is, ik had wel weer zin in een lekker broodje rosbief!

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Eetsmakelijk! Maar ik weet zeker dat dat helemaal goed komt met dit lekkere broodje!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply
  De Blogster
  21 februari 2015 at 15:34

  Jaa, rosbief! Heerlijk, rosbief, rookvlees en ossenworst zijn mijn favoriete vleeswaren. En een Italiaanse bol erbij is nooit verkeerd.

 • Reply
  brenda
  21 februari 2015 at 16:01

  Ik vind dit ook altijd heel lekker, doe er zelf wel altijd avocado bij, lekker en gezond!

 • Reply
  Dionne
  21 februari 2015 at 16:36

  Ik ben een grote fan van rosbief! Lekker

 • Reply
  bymirandaa
  21 februari 2015 at 16:41

  Ooh lekker, wat doe je me aan! Ik ben bijna 20 weken zwanger en mis m’n broodjes rosbief zo erg:) haha
  Ik vind het heel lekker om rosbief te combineren met heksenkaas en rucola! Is ook het proberen waard wat mij betreft;)

  • Reply
   Aranka
   21 februari 2015 at 16:42

   Goede tip! Dat ga ik proberen!

 • Reply
  Myrna
  21 februari 2015 at 16:48

  Oh ja heerlijk! Ik eet dit ook heel erg graag. Vind het zo lekker om af en toe een Italiaanse bol met carpaccio te halen maar dat is best prijzig, dan is dit veel beter en het lijkt er ook nog eens heel veel op. Lekker! Mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Reply
  Margot
  21 februari 2015 at 18:12

  Oh dit ga ik snel weer eens eten!

 • Reply
  Tamara M
  21 februari 2015 at 18:53

  Oh ik eet dit super vaak! Maar dan met groene pesto ipv mayo! Heeeeerlijk! Moet je ook eens proberen. Liefs

 • Reply
  Corinne
  21 februari 2015 at 20:02

  Oh heerlíjk. Een broodje rosbiéf is zooo lekker!,

 • Reply
  beautifulday4makeup
  21 februari 2015 at 20:11

  Dat ziet er lekker uit, maar ik ben niet zo dol op rosbief

 • Reply
  Marlissa
  21 februari 2015 at 22:00

  HeerlijK!

 • Reply
  Dineke
  22 februari 2015 at 00:40

  Oh wat erg, Aranka wat doe je me aan haha. Ik zou wegklikken maar ik watertand nu al. Ziet er super lekker uit, alleen moet ik nog zo’n 20 weken wachten want nu ik zwanger ben mag ik geen rosbief eten. Maar, ik sla het recept zeker op voor in de kraamweek!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  22 februari 2015 at 10:34

  Nu heb ik honger! Ik heb lang geen rosbief gegeten dat gaat maandag dus in het boodschappenkarretje!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Esther
  22 februari 2015 at 11:53

  ooooo wat ziet dat er heerlijk uit!

 • Reply
  Jacintha van den Brink
  23 februari 2015 at 15:44

  Ik vind rosbief niet zoveel smaak hebben, maar op deze manier gecombineerd klinkt het lekker!

 • Reply
  Ken
  15 juni 2019 at 13:46

  Ja, ik vind dit echt het lekkerste rosbief broodje wat ik kon googlen! ?
  Ik “bruin” de pijnboompitten zelf het liefst ook nog even in 1 minuut in een droge pan. Dan komen de aroma’s goed vrij en wordt het geheel nóg lekkerder.

 • Reply
  Jaycee Bax
  21 december 2020 at 13:51

  Heerlijk! Ik ga nu naar de winkel!

 • Laat een reactie achter