Ik ben gek op broodjes rosbief, als ik die kan kiezen in een broodjeszaak neem ik die altijd. Maar eigenlijk eet ik het thuis nooit, terwijl het ontzettend makkelijk zelf te maken is. Ik had ineens ontzettend zin in een lekker broodje met rosbief dus besloot er zelf eentje te maken en het is super makkelijk!
Wat heb je nodig?
- lekkere broodjes
- rosbief
- mayonaise
- rucola
- pijnboompitten
- peper
- zout
Snijd eerst de broodjes door midden, ik koos voor een Italiaanse bol, maar het is ook erg lekker op een ciabatta broodje.
Smeer daarna de onderkant in met mayonaise. Ik gebruik hiervoor een zuurdere mayonaise, dit vind ik meer smaak aan het geheel geven dan een zoetere mayonaise.
Zelf vind ik het lekker als het broodje rijkelijk belegd is, daarom gebruik ik een stuk of 5 plakjes rosbief, maar dat hoeft natuurlijk niet zo veel te zijn. Natuurlijk vergeet ik van de andere helft weer foto’s te maken. Maar na de rosbief kruid ik het met peper en zout, voeg de pijnboompitten toe en een handje rucola.
Dan is eindelijk je broodje klaar! Het is even een kwestie van een broodje in een minuut bouwen, maar dan heb je wel echt een heerlijk broodje om tussen de middag op te eten! Het is ook lekker de mayonaise te vervangen door pesto, maar dat is natuurlijk aan jezelf wat je lekkerder vindt.
Hmm, ziet het er niet heerlijk uit? Jammer dat alles nu op is, ik had wel weer zin in een lekker broodje rosbief!
Eetsmakelijk! Maar ik weet zeker dat dat helemaal goed komt met dit lekkere broodje!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
17 reacties
De Blogster
21 februari 2015 at 15:34Jaa, rosbief! Heerlijk, rosbief, rookvlees en ossenworst zijn mijn favoriete vleeswaren. En een Italiaanse bol erbij is nooit verkeerd.
brenda
21 februari 2015 at 16:01Ik vind dit ook altijd heel lekker, doe er zelf wel altijd avocado bij, lekker en gezond!
Dionne
21 februari 2015 at 16:36Ik ben een grote fan van rosbief! Lekker
bymirandaa
21 februari 2015 at 16:41Ooh lekker, wat doe je me aan! Ik ben bijna 20 weken zwanger en mis m’n broodjes rosbief zo erg:) haha
Ik vind het heel lekker om rosbief te combineren met heksenkaas en rucola! Is ook het proberen waard wat mij betreft;)
Aranka
21 februari 2015 at 16:42Goede tip! Dat ga ik proberen!
Myrna
21 februari 2015 at 16:48Oh ja heerlijk! Ik eet dit ook heel erg graag. Vind het zo lekker om af en toe een Italiaanse bol met carpaccio te halen maar dat is best prijzig, dan is dit veel beter en het lijkt er ook nog eens heel veel op. Lekker! Mooie foto’s heb je gemaakt!
Margot
21 februari 2015 at 18:12Oh dit ga ik snel weer eens eten!
Tamara M
21 februari 2015 at 18:53Oh ik eet dit super vaak! Maar dan met groene pesto ipv mayo! Heeeeerlijk! Moet je ook eens proberen. Liefs
Corinne
21 februari 2015 at 20:02Oh heerlíjk. Een broodje rosbiéf is zooo lekker!,
beautifulday4makeup
21 februari 2015 at 20:11Dat ziet er lekker uit, maar ik ben niet zo dol op rosbief
Marlissa
21 februari 2015 at 22:00HeerlijK!
Dineke
22 februari 2015 at 00:40Oh wat erg, Aranka wat doe je me aan haha. Ik zou wegklikken maar ik watertand nu al. Ziet er super lekker uit, alleen moet ik nog zo’n 20 weken wachten want nu ik zwanger ben mag ik geen rosbief eten. Maar, ik sla het recept zeker op voor in de kraamweek!
Iris | Todayslipstick
22 februari 2015 at 10:34Nu heb ik honger! Ik heb lang geen rosbief gegeten dat gaat maandag dus in het boodschappenkarretje!
Liefs, Iris
Esther
22 februari 2015 at 11:53ooooo wat ziet dat er heerlijk uit!
Jacintha van den Brink
23 februari 2015 at 15:44Ik vind rosbief niet zoveel smaak hebben, maar op deze manier gecombineerd klinkt het lekker!
Ken
15 juni 2019 at 13:46Ja, ik vind dit echt het lekkerste rosbief broodje wat ik kon googlen! ?
Ik “bruin” de pijnboompitten zelf het liefst ook nog even in 1 minuut in een droge pan. Dan komen de aroma’s goed vrij en wordt het geheel nóg lekkerder.
Jaycee Bax
21 december 2020 at 13:51Heerlijk! Ik ga nu naar de winkel!