Search
Close this search box.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Ik ben gek op broodjes rosbief, als ik die kan kiezen in een broodjeszaak neem ik die altijd. Maar eigenlijk eet ik het thuis nooit, terwijl het ontzettend makkelijk zelf te maken is. Ik had ineens ontzettend zin in een lekker broodje met rosbief dus besloot er zelf eentje te maken en het is super makkelijk!

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Wat heb je nodig?

 • lekkere broodjes
 • rosbief
 • mayonaise
 • rucola
 • pijnboompitten
 • peper
 • zout

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Snijd eerst de broodjes door midden, ik koos voor een Italiaanse bol, maar het is ook erg lekker op een ciabatta broodje.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Smeer daarna de onderkant in met mayonaise. Ik gebruik hiervoor een zuurdere mayonaise, dit vind ik meer smaak aan het geheel geven dan een zoetere mayonaise.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Zelf vind ik het lekker als het broodje rijkelijk belegd is, daarom gebruik ik een stuk of 5 plakjes rosbief, maar dat hoeft natuurlijk niet zo veel te zijn. Natuurlijk vergeet ik van de andere helft weer foto’s te maken. Maar na de rosbief kruid ik het met peper en zout, voeg de pijnboompitten toe en een handje rucola.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Dan is eindelijk je broodje klaar! Het is even een kwestie van een broodje in een minuut bouwen, maar dan heb je wel echt een heerlijk broodje om tussen de middag op te eten! Het is ook lekker de mayonaise te vervangen door pesto, maar dat is natuurlijk aan jezelf wat je lekkerder vindt.

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Hmm, ziet het er niet heerlijk uit? Jammer dat alles nu op is, ik had wel weer zin in een lekker broodje rosbief!

Lunchtip: Broodje rosbief met rucola

Eetsmakelijk! Maar ik weet zeker dat dat helemaal goed komt met dit lekkere broodje!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Ooh lekker, wat doe je me aan! Ik ben bijna 20 weken zwanger en mis m’n broodjes rosbief zo erg:) haha
  Ik vind het heel lekker om rosbief te combineren met heksenkaas en rucola! Is ook het proberen waard wat mij betreft;)

 2. Oh ja heerlijk! Ik eet dit ook heel erg graag. Vind het zo lekker om af en toe een Italiaanse bol met carpaccio te halen maar dat is best prijzig, dan is dit veel beter en het lijkt er ook nog eens heel veel op. Lekker! Mooie foto’s heb je gemaakt!

 3. Oh wat erg, Aranka wat doe je me aan haha. Ik zou wegklikken maar ik watertand nu al. Ziet er super lekker uit, alleen moet ik nog zo’n 20 weken wachten want nu ik zwanger ben mag ik geen rosbief eten. Maar, ik sla het recept zeker op voor in de kraamweek!

 4. Ja, ik vind dit echt het lekkerste rosbief broodje wat ik kon googlen! ?
  Ik “bruin” de pijnboompitten zelf het liefst ook nog even in 1 minuut in een droge pan. Dan komen de aroma’s goed vrij en wordt het geheel nóg lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *