Ik ben gek op tosti’s, jullie vast ook. Maar wist je dat je eindeloos kan variëren met het beleg van je tosti? Vast wel, maar hebben jullie wel eens aan een appeltosti gedacht? Het is super simpel om te maken, net weer even iets anders en ontzettend lekker! Ik laat jullie zien hoe je heel gemakkelijk deze verrukkelijke lunch in elkaar flanst!
Wat heb je nodig?
- brood
- appel
- kaneel
- hagelslag
- boter
- stroop
Je kan natuurlijk gebruiken wat je zelf lekker vindt. Rozijnen kunnen er ook perfect bij, alleen die had ik niet in huis – en ben ik stiekem ook niet zo gek op -, dus heb ik weggelaten. De stroop kun je optioneel gebruik als een soort van ‘ketchup’ bij een gewone tosti. Maar hij is vrij zoet door de chocolade dus dat is aan jezelf of je dat gebruikt of niet.
De tosti bouwen is heel eenvoudig. Smeer beide kanten in met een dun laagje boter. Schil de appel en snijd deze in dunne partjes en beleg daarmee rijkelijk de boterham. Strooi er daarna nog wat kaneel en hagelslag overheen. Leg het andere sneetje brood er op en laat hem gaar worden in het tosti apparaat.
En dan is je appeltosti klaar! De combinatie van chocolade, appel en kaneel is echt heilig, heerlijk! In combinatie met het knapperige brood maakt het helemaal een feestje.
Wil je er een gezondere variant van maken? Dan kan je ook prima de hagelslag weglaten, het is een extraatje maar zonder smaakt hij ook erg lekker.
Ben je een echte zoetekauw? Doe er dan nog wat suiker bij of strooi lichtelijk wat stroop over de tosti’s, ik kan je dan garanderen dat hij heerlijk zoet is. Maar zonder vind ik hem ook erg goed te eten!
Had je nog geen lunch plannen voor de rest van de week, dan vind ik dat je de appeltosti zeker een kans moet geven, je weet niet wat je mist! Eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
26 reacties
Iris | Todayslipstick
17 juni 2015 at 15:14Hmm, ik weet niet of ik warme appel met chocola lekker vind op brood! Ik ben niet zo van de ‘gekke combinatie’s’ zoals jam en kaas of pindakaas met hagelslag.
Liefs, Iris
Aranka
17 juni 2015 at 15:17Dit moet je echt eens proberen, zo lekker! En anders is het geen duur recept om eens een keer weg te gooien ;).
Thessa
17 juni 2015 at 15:15Nomnomnom”!!
Leah
17 juni 2015 at 15:17Het lijkt me super lekker, want ik ben dol op appel en kaneel. Had dit zelf nooit bedacht haha. Ik eet een tosti eigenlijk alleen met kaas of ham/kaas.
Femke
17 juni 2015 at 15:32Oh wauw, dit klinkt echt héél erg lekker! Maar écht. Zelf zou ik hier nooit aan hebben gedacht…
Anita
17 juni 2015 at 15:44Hmm, klinkt lekker!
Tineke
17 juni 2015 at 15:55Lijkt me heerlijk, ga het sowieso eens proberen!
Liefs
Eline
17 juni 2015 at 16:07Het ziet er super lekker uit. Zelf had ik hier dus echt nooit aan gedacht! Misschien toch een keertje uitproberen in het weekeind
Rilana
17 juni 2015 at 16:59Ziet er heel erg lekker uit, ga ik zeker eens uitproberen!
Northflix
17 juni 2015 at 17:09Wat een originele combinatie!
Lisa
17 juni 2015 at 17:24Mmm…ik ben dol op zoete tosti’s. Lijkt me dus heel lekker.
Sandra
17 juni 2015 at 18:22Klinkt erg lekker. Binnenkort maar een keertje maken!
Anoek
17 juni 2015 at 19:04Ik denk dat ik toch eens een tostieapparaat moet aanschaffen..
Lucindainwonderland
17 juni 2015 at 19:10Dit klinkt best wel apart en ik weet niet of ik er zomaar mijn oude vertrouwde tosti voor aan de kant zou zetten, maar proberen kan altijd natuurlijk. xxx Lucinda
Manon
17 juni 2015 at 19:14Aparte combi, wil ik best weleens proberen!
manon
17 juni 2015 at 19:17Een appeltosti! Wat een combinatie, klinkt zo lekker.
Florence
17 juni 2015 at 19:32Bedankt voor de tip :)
Femke
17 juni 2015 at 20:09Hmmm ik ben echt zo benieuwd of ik dit lekker vind. Ik ga vaak voor veilig en eigenlijk zo’n beetje altijd voor hetzelfde haha!
Miriam
17 juni 2015 at 21:16Ik heb liever de “gewone” appeltosti versie… zonder hagelslag
Simovic-Vuceljic Natasa
17 juni 2015 at 21:45Klinkt superlekker! :) Liefs! x
Diana
17 juni 2015 at 22:50Van de week weer maken …….
beautifulday4makeup
18 juni 2015 at 09:46Mmmm, wat ziet dit er lekker uit. Jammer dat ik nu niet thuis zit, anders had ik het onmiddellijk uitgeprobeerd
Tamara
18 juni 2015 at 12:36Ziet er superlekker uit!
Manon
18 juni 2015 at 14:20Ik moet nog lunchen. Ik denk dat ik nu wel weet met wat :)
Nicole
19 juni 2015 at 23:12Wow waarom heb ik hier nog nooit aan gedacht? Zo makkelijk en lekker. Ga ik zeker eens maken!
Roxanne
23 juni 2015 at 23:14Hm, met hagelslag? Apart, ik zou eerder denken inderdaad met rozijnen….