Lunchtip: Appeltosti

 photo Appeltosti2_zpsrkemuiq7.png

Ik ben gek op tosti’s, jullie vast ook. Maar wist je dat je eindeloos kan variëren met het beleg van je tosti? Vast wel, maar hebben jullie wel eens aan een appeltosti gedacht? Het is super simpel om te maken, net weer even iets anders en ontzettend lekker! Ik laat jullie zien hoe je heel gemakkelijk deze verrukkelijke lunch in elkaar flanst!

 photo Appeltosti_zpsrsimgxuz.png

Wat heb je nodig?

  • brood
  • appel
  • kaneel
  • hagelslag
  • boter
  • stroop

Je kan natuurlijk gebruiken wat je zelf lekker vindt. Rozijnen kunnen er ook perfect bij, alleen die had ik niet in huis – en ben ik stiekem ook niet zo gek op -, dus heb ik weggelaten. De stroop kun je optioneel gebruik als een soort van ‘ketchup’ bij een gewone tosti. Maar hij is vrij zoet door de chocolade dus dat is aan jezelf of je dat gebruikt of niet.

 photo Appeltosti1_zps461zozrr.png

De tosti bouwen is heel eenvoudig. Smeer beide kanten in met een dun laagje boter. Schil de appel en snijd deze in dunne partjes en beleg daarmee rijkelijk de boterham. Strooi er daarna nog wat kaneel en hagelslag overheen. Leg het andere sneetje brood er op en laat hem gaar worden in het tosti apparaat.

 photo Appeltosti3_zpsviuhqlnj.png

En dan is je appeltosti klaar! De combinatie van chocolade, appel en kaneel is echt heilig, heerlijk! In combinatie met het knapperige brood maakt het helemaal een feestje.

 photo Appeltosti7_zpsvdofaagc.png

 photo Appeltosti5_zps464yozek.png

Wil je er een gezondere variant van maken? Dan kan je ook prima de hagelslag weglaten, het is een extraatje maar zonder smaakt hij ook erg lekker.

 photo Appeltosti6_zps8wx5ak2i.png

Ben je een echte zoetekauw? Doe er dan nog wat suiker bij of strooi lichtelijk wat stroop over de tosti’s, ik kan je dan garanderen dat hij heerlijk zoet is. Maar zonder vind ik hem ook erg goed te eten!

 photo Appeltosti4_zpsgkso7nk0.png

Had je nog geen lunch plannen voor de rest van de week, dan vind ik dat je de appeltosti zeker een kans moet geven, je weet niet wat je mist! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    17 juni 2015 at 15:14

    Hmm, ik weet niet of ik warme appel met chocola lekker vind op brood! Ik ben niet zo van de ‘gekke combinatie’s’ zoals jam en kaas of pindakaas met hagelslag.
    Liefs, Iris

    • Reply
      Aranka
      17 juni 2015 at 15:17

      Dit moet je echt eens proberen, zo lekker! En anders is het geen duur recept om eens een keer weg te gooien ;).

  • Reply
    Thessa
    17 juni 2015 at 15:15

    Nomnomnom”!!

  • Reply
    Leah
    17 juni 2015 at 15:17

    Het lijkt me super lekker, want ik ben dol op appel en kaneel. Had dit zelf nooit bedacht haha. Ik eet een tosti eigenlijk alleen met kaas of ham/kaas.

  • Reply
    Femke
    17 juni 2015 at 15:32

    Oh wauw, dit klinkt echt héél erg lekker! Maar écht. Zelf zou ik hier nooit aan hebben gedacht…

  • Reply
    Anita
    17 juni 2015 at 15:44

    Hmm, klinkt lekker!

  • Reply
    Tineke
    17 juni 2015 at 15:55

    Lijkt me heerlijk, ga het sowieso eens proberen!
    Liefs

  • Reply
    Eline
    17 juni 2015 at 16:07

    Het ziet er super lekker uit. Zelf had ik hier dus echt nooit aan gedacht! Misschien toch een keertje uitproberen in het weekeind

  • Reply
    Rilana
    17 juni 2015 at 16:59

    Ziet er heel erg lekker uit, ga ik zeker eens uitproberen!

  • Reply
    Northflix
    17 juni 2015 at 17:09

    Wat een originele combinatie!

  • Reply
    Lisa
    17 juni 2015 at 17:24

    Mmm…ik ben dol op zoete tosti’s. Lijkt me dus heel lekker.

  • Reply
    Sandra
    17 juni 2015 at 18:22

    Klinkt erg lekker. Binnenkort maar een keertje maken!

  • Reply
    Anoek
    17 juni 2015 at 19:04

    Ik denk dat ik toch eens een tostieapparaat moet aanschaffen..

  • Reply
    Lucindainwonderland
    17 juni 2015 at 19:10

    Dit klinkt best wel apart en ik weet niet of ik er zomaar mijn oude vertrouwde tosti voor aan de kant zou zetten, maar proberen kan altijd natuurlijk. xxx Lucinda

  • Reply
    Manon
    17 juni 2015 at 19:14

    Aparte combi, wil ik best weleens proberen!

  • Reply
    manon
    17 juni 2015 at 19:17

    Een appeltosti! Wat een combinatie, klinkt zo lekker.

  • Reply
    Florence
    17 juni 2015 at 19:32

    Bedankt voor de tip :)

  • Reply
    Femke
    17 juni 2015 at 20:09

    Hmmm ik ben echt zo benieuwd of ik dit lekker vind. Ik ga vaak voor veilig en eigenlijk zo’n beetje altijd voor hetzelfde haha!

  • Reply
    Miriam
    17 juni 2015 at 21:16

    Ik heb liever de “gewone” appeltosti versie… zonder hagelslag

  • Reply
    Simovic-Vuceljic Natasa
    17 juni 2015 at 21:45

    Klinkt superlekker! :) Liefs! x

  • Reply
    Diana
    17 juni 2015 at 22:50

    Van de week weer maken …….

  • Reply
    beautifulday4makeup
    18 juni 2015 at 09:46

    Mmmm, wat ziet dit er lekker uit. Jammer dat ik nu niet thuis zit, anders had ik het onmiddellijk uitgeprobeerd

  • Reply
    Tamara
    18 juni 2015 at 12:36

    Ziet er superlekker uit!

  • Reply
    Manon
    18 juni 2015 at 14:20

    Ik moet nog lunchen. Ik denk dat ik nu wel weet met wat :)

  • Reply
    Nicole
    19 juni 2015 at 23:12

    Wow waarom heb ik hier nog nooit aan gedacht? Zo makkelijk en lekker. Ga ik zeker eens maken!

  • Reply
    Roxanne
    23 juni 2015 at 23:14

    Hm, met hagelslag? Apart, ik zou eerder denken inderdaad met rozijnen….

  • Laat een reactie achter