Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lunchtip: Appeltosti

 photo Appeltosti2_zpsrkemuiq7.png

Ik ben gek op tosti’s, jullie vast ook. Maar wist je dat je eindeloos kan variëren met het beleg van je tosti? Vast wel, maar hebben jullie wel eens aan een appeltosti gedacht? Het is super simpel om te maken, net weer even iets anders en ontzettend lekker! Ik laat jullie zien hoe je heel gemakkelijk deze verrukkelijke lunch in elkaar flanst!

 photo Appeltosti_zpsrsimgxuz.png

Wat heb je nodig?

 • brood
 • appel
 • kaneel
 • hagelslag
 • boter
 • stroop

Je kan natuurlijk gebruiken wat je zelf lekker vindt. Rozijnen kunnen er ook perfect bij, alleen die had ik niet in huis – en ben ik stiekem ook niet zo gek op -, dus heb ik weggelaten. De stroop kun je optioneel gebruik als een soort van ‘ketchup’ bij een gewone tosti. Maar hij is vrij zoet door de chocolade dus dat is aan jezelf of je dat gebruikt of niet.

 photo Appeltosti1_zps461zozrr.png

De tosti bouwen is heel eenvoudig. Smeer beide kanten in met een dun laagje boter. Schil de appel en snijd deze in dunne partjes en beleg daarmee rijkelijk de boterham. Strooi er daarna nog wat kaneel en hagelslag overheen. Leg het andere sneetje brood er op en laat hem gaar worden in het tosti apparaat.

 photo Appeltosti3_zpsviuhqlnj.png

En dan is je appeltosti klaar! De combinatie van chocolade, appel en kaneel is echt heilig, heerlijk! In combinatie met het knapperige brood maakt het helemaal een feestje.

 photo Appeltosti7_zpsvdofaagc.png

 photo Appeltosti5_zps464yozek.png

Wil je er een gezondere variant van maken? Dan kan je ook prima de hagelslag weglaten, het is een extraatje maar zonder smaakt hij ook erg lekker.

 photo Appeltosti6_zps8wx5ak2i.png

Ben je een echte zoetekauw? Doe er dan nog wat suiker bij of strooi lichtelijk wat stroop over de tosti’s, ik kan je dan garanderen dat hij heerlijk zoet is. Maar zonder vind ik hem ook erg goed te eten!

 photo Appeltosti4_zpsgkso7nk0.png

Had je nog geen lunch plannen voor de rest van de week, dan vind ik dat je de appeltosti zeker een kans moet geven, je weet niet wat je mist! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

26 reacties

 1. Hmm, ik weet niet of ik warme appel met chocola lekker vind op brood! Ik ben niet zo van de ‘gekke combinatie’s’ zoals jam en kaas of pindakaas met hagelslag.
  Liefs, Iris

 2. Het lijkt me super lekker, want ik ben dol op appel en kaneel. Had dit zelf nooit bedacht haha. Ik eet een tosti eigenlijk alleen met kaas of ham/kaas.

 3. Het ziet er super lekker uit. Zelf had ik hier dus echt nooit aan gedacht! Misschien toch een keertje uitproberen in het weekeind

 4. Dit klinkt best wel apart en ik weet niet of ik er zomaar mijn oude vertrouwde tosti voor aan de kant zou zetten, maar proberen kan altijd natuurlijk. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *