Lunch Tip: Roerei met tonijn

Lunch Tip: Roerei met tonijn

Nu ik actief Weight Watchers aan het volgen ben en niet meer kan lunchen met saucijzenbroodjes, vers gebakken kibbeling of een bolletje met knakworstjes en een dikke klodder mayonaise is het even zoeken naar wat ik wél mag. Ik wil als ik thuis ben vaak wel iets lekkers eten en dat mag best wel wat tijd kosten. Een cracker met kipfilet gaat ook zo snel vervelen. Ik ben altijd gek geweest op een roerei, maar dan met spekjes, ham en dat soort dingen. Ik besloot hem nu eens te maken met tonijn.

Lunch Tip: Roerei met tonijn

Wat heb je nodig?

 • scheut halfvolle melk
 • 2 eieren
 • half blikje tonijn in water
 • Italiaanse kruiden

Dit is trouwens genoeg voor één persoon en een portie bevat 5 Weight Watchers punten. Hierna zat is ook lekker vol, kon er de hele middag op teren en heb nog de halve stad doorgefietst en boodschappen gedaan.

Lunch Tip: Roerei met tonijn

Normaal had ik het mengsel alvast gemaakt in een beslagkom, maar ik had geen zin om extra afwas te maken dus besloot alle ingrediënten gewoon in de pan te mengen. Doe geen boter of olie in de pan en vervolgens alle ingrediënten en roer deze goed door elkaar. Ik zet de pan op redelijk hoog vuur en begin rustig met roeren in de pan. Je merkt al snel dat het ei gaat stollen. Als de mix zo goed als droog is en in stukjes is verdeeld is het klaar!

Lunch Tip: Roerei met tonijn

Lunch Tip: Roerei met tonijn

Daarna is het tijd om te gaan eten! Ik eet het roerei gewoon zo op, maar je kan het ook op een broodje doen. Het roerei ziet er niet heel kleurrijk uit, maar dat komt omdat er geen ham of spek doorheen zit, die zorgen meestal voor de kleur. De smaaksamenstelling is vrij subtiel, maar door de Italiaanse Kruiden toch krachtig genoeg. Ik vond het een hele lekkere en makkelijke lunch!

Lunch Tip: Roerei met tonijn

Lunch Tip: Roerei met tonijn

Eigenlijk had ik er ook nog een (lente/bos)uitje aan toe willen voegen, maar die had ik niet meer in huis. Mocht je die bus wel hebben denk ik dat het heel lekker is als je die ook mee bakt. Geeft het gerecht ook weer wat meer kleur als je een groen lente- of bosuitje gebruikt of een rode ui.

Lunch Tip: Roerei met tonijn

Wil je een makkelijke lunch op tafel zitten die niet al te ongezond is maar wel goed vult, dan is een roerei met tonijn zeker een aanrader. Eerlijk is eerlijk, ik vind hem lekkerder met spekjes of ham, maar dit is voor mij gewoon beter! Hebben jullie nog lekkere lunch tips die Weight Watchers proof zijn? Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Eva
  17 februari 2016 at 15:43

  Ik houd van tonijn en ei! Ik zou zelf alleen nog wat extra groenten toevoegen voor de smaak. En uiteraard biologische ingrediënten ;-)

 • Reply
  chucky1012
  17 februari 2016 at 15:44

  Dat ziet er heerlijk uit.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  17 februari 2016 at 15:44

  Nog nooit geprobeerd, maar het klinkt eigenlijk wel heel lekker!

 • Reply
  Laura
  17 februari 2016 at 15:53

  Dat ziet er erg lekker uit! Ik hou ook erg van roerei als ontbijt/lunch dus misschien dat ik dit binnenkort ga proberen.

 • Reply
  Varenka W
  17 februari 2016 at 17:01

  Lekker snel klaar en vind het zelf altijd wel een geslaagde lunch
  Eet ’t regelmatig, en koud is het makkelijk meenemen op een pistoletje
  Doe er ook vaak wat sambal door, dat zorgt voor net dat beetje extra pit en dat zoutige van de ham mis je dan ook niet.

 • Reply
  Denise
  17 februari 2016 at 17:33

  Ziet er lekker en gezond uit!

 • Reply
  Kelly
  17 februari 2016 at 18:15

  Ziet er lekker uit hoor!

 • Reply
  Mariska
  17 februari 2016 at 21:41

  Lijkt me heerlijk, dit recept. Echt knap dat je zo goed bezig bent! Ik kan de havermout pannenkoekjes van ilovehealth.nl aanraden. Ik kan er uren op teren. Moet wel bekennen dat ik ze met stroop eet, maar in het recept staat ook een recept voor een fruitsaus. Je kunt ze ook zonder saus eten natuurlijk. Tip, neem wel een rijpe banaan, die smaakt zoeter.

 • Reply
  Evelien
  17 februari 2016 at 23:15

  Ik moet zeggen dat het er niet hééél visueel aantrekkelijk uitziet, maar dat hij lekker smaakt geloof ik meteen! En maar 5 punten, nice. Ik ga deze van de week even maken, heb toch alles ervoor in huis. Nomnom!

 • Reply
  Elien
  21 maart 2016 at 21:48

  Klinkt heerlijk! Maar bakken zonder olie of boter, bakt het dan niet heel erg aan in de pan? :-)

 • Laat een reactie achter