Lovea biologische zonnebescherming

Kennen jullie het merk Lovea al? Lovea is een merk dat biologische zonnebrand crèmes heeft en alles wat met zonnebescherming te maken heeft. Biologisch wil zeggen in deze producten dat ze helemaal natuurlijk zijn en dat is natuurlijk hartstikke fijn voor ons en onze huid. Maar werken deze producten? Ik heb de de afgelopen 2 weken met dit prachtige weer getest!

De Lovea biologisch gecertificeerde Sun serie is Ecocert gecertificeerd en beschikt over de “Cosmébio” label. Het maakt deel uit van de nieuwe generatie van biologisch gecertificeerde zon cosmetic op basis van minerale filters. Alle formules zijn vrij van parabenen, fenoxyethanol, GGO’s, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en aroma’s.

Handig om te weten dus!

Deze handige Lovea spray heeft een factor 30, dus lekker aan de hoge kant dus een kleine kans dat je gaat verbranden in dit land. Ook is de zonnebrand water resistent, dus een stukje zwemmen moet geen probleem zijn. De fles is iets aan de kleine kant als je het vergelijkt met andere zonnebrandcrèmes dus in verhouding wel een stukje duurder, wel handig aan deze flacon is dat er een spray mondje op zit dus je het makkelijk over je lichaam kan verdelen.

Hier zie je een spraytje zonnebrand, hij verdeelt het goed en is makkelijk uit te smeren, de zonnebrand heeft ook een heerlijk frisse geur die ik erg prettig vind voor in de zomer. Helaas is het nadeel wel aan deze crème dat hij een beetje wittig opdroogt. Maar dat is na een tijdje wel weer weg.

Maar werkt de crème? Ik ben iemand die best wel snel rood word, niet verbrand maar wel rood. Met deze zonnebrand heb ik nergens last van gehad en ben gewoon mijn eigen huidskleur gebleven. Soms vind ik dat wel een beetje jammer haha, want dan kan ik nooit het effect van zonnen zien, maar het is natuurlijk wel veel gezonder voor je en je wordt ook gewoon bruin, alleen dan zie je het natuurlijk minder goed omdat je niet eerst een kreeft bent.

Naast de zonnebescherming heeft Lovea ook nog een aftersun, altijd handig voor na het zonnen als je toch verbrand bent of je lichaam een beetje verkoeling wilt geven voor na het zonnen. Ook deze versie is parabanen vrij en 98,9% van de ingrediënten zijn natuurlijk!

De aftersun is een beetje waterig en ruikt fris kruiderig, niet helemaal mijn geurtje maar het is prima te doen. De aftersun voelt heerlijk doel op de huid aan en verkoelt de verbande huid ook echt goed. Ook trekt hij ontzettend snel in de huid, gewoon een erg prettige aftersun dus die echt doet wat hij moet doen. Ook werkt hij langer door dan normaal, deze voel ik echt wel een tijdje de huid kalmeren.

Lovea is te koop bij de Tuinen, Etos en online!

Zonnebescherming – € 19,99
Aftersun – € 9,99 

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Marge
  29 mei 2012 at 09:59

  Gaaf zo’n onbekend merk! monoi de tahiti ruikt echt zo waanzinnig lekker!

 • Reply
  AnnaSophia
  29 mei 2012 at 10:17

  Ik krijg snel uitslag van ‘vreemde’ zonnebrandcremes. Ik zweer dus bij Avene :-)

 • Reply
  Lifesplash
  29 mei 2012 at 10:58

  Oh, nog nooit gezien dat merk. Het klinkt als een prima product! Alleen nu op het moment dat ik dit lees… regent het haha! xx

 • Reply
  DalaLuz
  29 mei 2012 at 11:14

  Ik kende het nog niet maar het klinkt goed!

 • Reply
  Jennifer
  29 mei 2012 at 11:17

  Nou, ik betaalde ook gewoon 18 euro voor DA huismerk zonnebrand, factor 50. Die moet ik wel hebben met mijn zonneallergie. Dit klinkt ook wel leuk, maar zoals je begrijpt heb ik al weer veel te veel geld aan zonnebrand uitgegeven.

  • Reply
   Laura
   29 mei 2012 at 12:57

   Mijn schoonmoeder heeft ook hele erge last van zonneallergie en van piz buin hebben ze een speciale lijn voor zonneallergie ook met een factor 50 erin.. Misschien dat anders eens proberen?

 • Reply
  Esmay
  29 mei 2012 at 12:11

  Die zonnebrandcreme lijkt me wel erg prettig!

 • Reply
  Souhailla
  29 mei 2012 at 16:05

  De aftersun lijkt me erg prettig!

 • Reply
  Marianne
  29 mei 2012 at 17:01

  Ik had deze vorige zomer, maar echt ik verbrande er nog door!
  Fijn dat hij voor jou wel werkt, ik verbrand eigenlijk nooit maar juist door Lovea wel!

 • Reply
  bloempje
  29 mei 2012 at 20:13

  Zit er titanium dioxide in deze zonnebescherming? ( Cl 77891 )

 • Reply
  Jana R.
  29 mei 2012 at 20:17

  Klinkt goed ! :D x

 • Reply
  Miranda
  29 mei 2012 at 20:50

  Ik kende het merk nog niet , maar het klinkt goed;D

 • Reply
  Kim
  30 mei 2012 at 10:32

  Ik heb toevallig net een nieuwe nodig, deze lijkt me wel wat! Zal eens gaan rondkijken vandaag bij de tuinen :)

 • Laat een reactie achter