L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

I loveeee cushion foundations. In die korte tijd dat ik ze heb, maak ik steeds meer kennis met andere merken en ik vind ze echt heel erg fijn. Misschien is dit wel dé foundation die ik zocht! Een tijdje geleden liet ik jullie die van MAC en KIKO al zien en vandaag is het de beurt aan de eerste drogisterij cushion foundation. Hij is van L’Oréal en ik heb er al heel wat goede verhalen over gehoord. Ik ben erg benieuwd!

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Ik kon niet wachten deze foundation te testen, L’Oréal is namelijk wel één van mijn favoriete merken als het om foundation gaat. De Infallible Matte foundation is inmiddels op en was heel erg benieuwd naar deze foundation. L’Oréal belooft met deze foundation een egale en frisse gloed aan je gezicht te geven. Precies wat ik zoek, van mij hoeft het allemaal niet zo dik en dekkend te zijn.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Oorspronkelijk komen ze cushion foundations uit Azië, maar toen Lancôme ze uitbracht voor het grote publiek volgen steeds meer merken. Niet zo gek dat L’Oréal trouwens het eerste drogisterij merk is, want Lancôme is natuurlijk van L’Oréal. Ik verwacht dus stiekem ook niet zo veel verschillen tussen beide producten. Ik heb zelfs ergens gelezen dat ze producten bijna identiek aan elkaar zijn, behalve dan de verpakking en de prijs.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Op de achterkant vind je nog wat meer informatie over het product, hoe je het onder andere moet gebruiken en wat andere informatie. Ook staat er op vermeld dat deze foundation een SPF 20 heeft. In Nederland komt L’Oréal met zes verschillende tinten: 01 Porcelain – 03 Vanilla – 06 Rose Beige – 07 Golden Beige – 09 Beige – 11 Golden. Fijn dat er nu ook de lichtste kleur voor Nederland bij zit. Normaal is de lichtste kleur bij L’Oréal Vanilla die perfect voor mij is, maar heb je nog een lichtere huid kun je terecht bij Porcelain.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Hier vinden we de ingredienten van de L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation. Het eerste wat me opvalt zijn de siliconen, heel veel siliconen. Zelf heb ik daar geen last van, maar weet dat sommigen het liever vermijden. Wel zit er glycerine in om de huid te hydrateren.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Het doosje gemaakt is van plastic, maar als je het mij vraagt niet het meest stevige plastic wat er is. Daarom voelt het toch een beetje goedkoop aan. Als je het doosje open maakt heeft de deksel een spiegeltje en zie je de speciale applicator liggen. Aangeraden wordt trouwens hier je foundation mee aan te brengen, maar persoonlijk vind ik een kwast fijner.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Onder het sponsje zit een deksel die de foundation beschermt tegen lekken en uitdrogen.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Gebruik je de foundation voor het eerst zit deze ook nog hygiënisch afgesloten. Zo weet je zeker dat niemand anders hem heeft gebruikt. Of dat hij er al een tijdje ligt en uitgedroogd is.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Als we de bescherming er vanaf halen zien we een mooie spons die doordrenkt is met foundation. De foundation bevat maar 14,6 gram wat ongeveer gelijk staat aan 15 mililiter, de helft minder wat in een normale foundation zit. De foundation vind ik zelf niet zuiniger in gebruik, dus ik denk dat je hier ook een stuk minder lang mee doet.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Het ziet er bijna uit als een luchtige cake, zou bijna zin krijgen om een hapje te nemen. Alle L’Oreal Nude Magique Cushion foundations hebben trouwens een vrij gele ondertoon. Heb je geen gele ondertoon in je foundation nodig, dan kan je hem misschien beter skippen.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Hier zie je meteen die gele ondertoon die ik bedoel. Zelf kan ik goed een gele ondertoon hebben, dus voor mij is het geen probleem. Je ziet al meteen dat de foundation niet heel erg dekkend is.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

En ook helemaal uitgesmeerd zie je niets van de foundation terug. Het heeft dus echt een licht corrigerende werking met een natuurlijke finish. Precies wat ik zoek, maar misschien is het voor sommigen te weinig.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Mijn gezicht zonder enige make-up.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Mijn gezicht met de L’Oreal Nude Magique Cushion foundation in de kleur 03 Vanille. Zoals je ziet is de dekking heel licht en haalt het alle roodheden uit mijn gezicht weg.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Full face! Ik vind de foundation heel mooi en natuurlijk dekken. Het ziet er heel natuurlijk uit en je ziet de foundation echt nergens zitten. Precies wat ik zoek! Ik breng de foundation trouwens wel gewoon aan met een kwast door deze in het sponsje te deppen. De houdbaarheid is trouwens normaal, het is een vrij lichte foundation en belooft niets qua houdbaarheid dus verwacht geen wonderen. Ik ga wel weer glanzen na een paar uur maar dat ziet er uit als een vrij natuurlijk gloed.

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Ik ben erg positief over deze foundation en met de lente en zomer in het vooruitzicht is dit denk ik de gouden combinatie. Dan hoeft de foundation van mij niet zo zwaar en dekkend te zijn, maar lekker luchtig. Of ik hem fijner vind dan de KIKO variant? Dat vind ik moeilijk te zeggen, KIKO heeft wat meer kleurvariatie en is naar mijn idee nog wat minder dekkend. De L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation is vanaf nu te koop bij de drogisterijen en online voor € 17,99.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Edith Sofia
  11 maart 2016 at 15:22

  Klinkt goed, lijkt me een erg fijn product! Ben erg benieuwd hoe hij mij bevalt.

 • Reply
  chucky1012
  11 maart 2016 at 15:39

  Zo mooi!
  Ik denk erover om het te gaan kopen…..

 • Reply
  Rozemarijn
  11 maart 2016 at 15:43

  Oehh ziet er goed en veelbelovend uit! Mooie foto’s ook! Liefs

 • Reply
  Nicole
  11 maart 2016 at 15:59

  Ik vind het effect erg mooi! Maar ik denk dat deze vrij snel op is.

 • Reply
  Daphne
  11 maart 2016 at 16:30

  Ik heb deze foundation ook sinds kort en hij bevalt mij prima. Mooie natuurlijke finish., kleur is voor mij ook perfect (nr7) Ik denk wel dat hij snel op is…

 • Reply
  Manon
  11 maart 2016 at 16:38

  Ik vind het effect er heel goed uitzien

 • Reply
  Sara
  11 maart 2016 at 16:56

  Ik vind dit soort foundations ook zo ontzettend fijn. Van de week heb ik eentje van Yves Rocher getest. Helaas was deze te donker, maar deze kleur die jij nu laat zien van L’Oreal ziet er echt heel erg goed uit. Ik breng dit soort foundations ook gewoon aan met een kwast, die sponsjes die er bij zitten vind ik zelf echt niet fijn!

 • Reply
  Jana
  11 maart 2016 at 17:04

  Ik heb hem zelf ook en ben heel tevreden! Ik hou normaal wel van een meer dekkende foundation maar voor in de lente/zomer lijkt hij me ideaal!

 • Reply
  Britt
  11 maart 2016 at 17:22

  Ik vind het eruitzien als een mooie foundation, precies goede dekking, hij klinkt goed!

 • Reply
  femketje
  11 maart 2016 at 18:10

  ik vind het resultaat wel erg mooi!

 • Reply
  Melissa
  11 maart 2016 at 19:46

  Ik vind het een mooi resultaat. Voor de lente/zomer heb ik ook het liefst een lichtere foundation :)

 • Reply
  jeapiebel
  11 maart 2016 at 20:06

  Ik ben zelf zeer geïnteresseerd in het product. Ik heb een droge huid en ik verwacht veel van het product natuurlijk, zeker na je review.

 • Reply
  Merel
  11 maart 2016 at 21:53

  Blijft deze wel langer zitten dan die van Kiko of vergelijkbaar?

 • Reply
  Amelie
  11 maart 2016 at 22:44

  Ik vind hem ook erg fijn!! Hij trekt wel wat in de lijntjes bij mij, maar het werkt verder top! Ik vind hem ook heel handig om mee te nemen

 • Reply
  Monica
  12 maart 2016 at 00:39

  Ik vind hem wel erg mooi maar wel vrij prijzig voor L’oreal en weinig inhoud.

 • Reply
  Olga
  12 maart 2016 at 08:48

  Ziet er handig uit om te gebruiken

 • Reply
  Mariska
  12 maart 2016 at 12:44

  Ik heb hem nu een week en ben er best tevreden over. Op de rosaceaplekken dekt hij niet echt, dus ik breng wat meer lagen aan. En nog concealer. Ben wel erg bang dat ie snel op is en dan is ie toch best aan de prijs.

 • Reply
  Kelly
  12 maart 2016 at 16:51

  Ik ben hem zelf nu ook aan het testen, hij is voor mij alleen wat te donker!

 • Reply
  Melissa
  12 maart 2016 at 18:11

  Ah dit review komt als geroepen! Toen ik de reclame zag wilde ik hem gelijk kopen. :) Toch twijfel ik nu een beetje! Ik vind de dekking wel héél licht en de prijs vind ik behoorlijk hoog, zeker omdat er relatief maar weinig product in zit. In de zomer is de dekking denk ik wel genoeg (dan houd ik niet zo van een dikke laag foundation), maar de prijs vind ik jammer. Die gele ondertoon lijkt me dan wél weer heel fijn, aangezien de foundation die ik nu gebruik (eentje van Revlon in de allerlichtste kleur, in Duitsland gekocht) toch een beetje te roze is.

 • Reply
  Mariska
  12 maart 2016 at 19:22

  Deze lijkt me wel heel erg fijn inderdaad, hoeft ook niet zo dekkend te zijn.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  12 maart 2016 at 23:54

  Wauw, vind het resultaat best mooi eigenlijk!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  14 maart 2016 at 09:15

  Wauw, ziet er inderdaad heel erg goed uit!

 • Reply
  Emeral
  24 maart 2016 at 19:48

  Hoe je er goed uitziet op een foto is een vraag die velen zich stellen.
  Niet onbelangrijk want HD ( high Defenition) camera’s van nu kijken dwars door de gewone make-up heen!
  Op zoek naar HD make-up? Kijk dan even verder…http://www.emeralbeautylife.nl/shop/ultra-hd-foundation-pink/

 • Reply
  vera schaap
  20 april 2016 at 23:05

  ik heb nu al 2 van deze foundations hehad en ze zijn goed maar binnen no time zijn ze op of uitgedroogt. gaat enorm snel. echt een nadeel. doe gwn ongeveer 6 maanden met foundation. deze nog geen maand

  • Reply
   Aranka
   21 april 2016 at 07:27

   Ik ook, echt heel slecht… Mijne is alweer op…

  Laat een reactie achter